Jazz Standards...Χέλπ μη τον άμοιρο

κατα τον ποινικο κωδικα δεν υπαρχουν ποινικα κολασιμες πραξεις αλλα ποινικα διωκομενες πραξεις

:D :D :D Έτσι είναι! Και να στραβώνεσαι σε μια οθόνη με κάτι το οποίο θα ασχολείσαι με τις ώρες' date=' πιστεύω και αυτό χαζομάρα είναι.[/quote']
Στάνταρ.

Έτυχε και βρήκα κάτι ebooks από το project gutenberg με πολλά βιβλία που θα'θελα να διαβάσω αλλά στην οθόνη απλά δε γίνεται.

Ακόμα και του Dan Erlewine είχα κατεβάσει αλλά στην οθόνη απλά δεν διαβάζεται, μετά από λίγο το παρατάω και πιάνω EVE-online ή CS :D

αν,κατσει η "στραβη" με κανενα δικηγορο απο καμμια εταιρεια σε διαβεβαιωνω οτι το τελευταιο πραγμα που θα απασχολει τον ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ μας (απλα το υπενθυμιζω αυτο) ειναι αν ειναι "κολασιμη" η "διωκομενη"..... :wink: η...πραξη...

οταν στο forum δεν συντελειται επιχειρηματικη πραξη αλλα μια ανταλλαγη αποψεων καποιων χρηστων μπορει να εξαιρεθει.

Αφεντικό μη σκας θα τσοντάρουμε όλοι και θα φέρουμε τον αχτύπητο:

matlock.jpg

Ευχαριστω πολύ σε όλους για τις απαντήσεις σας.Θα ψάξω περαιτέρω να δώ τι θα βρώ.Ελπίζω πάντα να υπάρχει μια βοήθεια στο φορουμ για αυτό το θέμα.

Παράθεση: Οσο για το Real book, μην ακουω για γνησια (50+ ευρω).Κατεβασε το ή παρτο σε φωτοτυπιες απο την Ιπποκρατους

εννοειται...και την επομενη φορα που θα χρειαστεις λεφτα ,μην ακουσω για δουλεια και τετοιες βλακιες...παρε ενα περιστροφακι και βουρ για ληστεια στην κοντινοτερη τραπεζα....

να υπενθυμησω σε ολους οτι το real book ειναι καποιες χειρογραφες σελιδες lead sheet (πιθανοτατα του Steve Shallow), που αρχισαν να κυκλοφορουν μεταξυ μουσικων σαραντα χρονια πριν!

Δεν υπηρξε πνευματικη κατοχυρωση αλλα ακομα και αν προεκειψε να την βαλουν εκει που ξερουν.Το real book ειναι ενα δωρο απο μουσικους σε μουσικους.

Λοιπόν πολύ κακό για το τπτ.

takisdim1984 είσαι ψιλολάθος σε αυτό που λες. Αν σου πει κανένας τπτ τότε πες του να βάλει την πνευματική κατοχύρωση εκεί που ξέρει!

Δεν ξέρω αν μετρά αυτό ως επιχείρημα σε τυχόν δίκη (εγώ και αν το γ@μησα το θέμα τώρα)....

Φίλε trigga τι όργανο παίζεις?...

ΕDIT

Το καλύτερο που μπορώ να σου προτείνω

είναι κάτι πάρα πολύ απλό..¶κου όσο πιο πολλούς καλλιτέχνες μπορείς.

Το play along είναι ένα πολύ χρήσιμο 'εργαλείο' ,αλλά στην jazz το

βασικότερο είναι να ακούς (και να κλέβεις...) :lol:

Έχω με τα πλήκτρα που την παλεύω 6-7 χρονια κ κανα δυο με ηλεκτρική κιθάρα.Στα πλήκτρα σαφώς μπορώ να κάνω περισσότερα αλλά απο τότε που είδα τον Benson σε live με σκάφος κόλλησα με τη γλύκα που είχε το όργανο κ την παλεύω με την ηλεκτρική.Νομίζω είναι κ πιο εύκολο όργανο απο τα πλήκτρα.

pastelius αυτό ζήτησα κ γώ απο την αρχή να κάνω με τα κλασσικά κομματια που παίζουν για να αντιγράφω.

Desafinado Coleman Hawkins

Dizzy Gilespie ,and the united nation orchestra

Antonio Carlos Jobim ολοι οι δισκοι που θα βρεις

Getz-Gilberto " " "

Jazz samba Stan Getz- Charlie Byrd

Bossa nova Quincy Jones

Portraits of Cuba Paquito d ' Rivera

Mongo Santamaria oτι βρεις

Απο οτι καταλαβα για κατι τετοιο ψαχνεις

Εαν ενδιαφαιρεσε για latin jazz , bossa nova κλπ

λατινογεννη Jazz aκουσματα , αυτοι ειναι που

τα δημιουργησαν

Χμμ, πιο εύκολο όργανο η κιθάρα απο τα πλήκτρα trigga...λες??? Ισως! όταν

ομως ερθει η ώρα να μελετήσεις πιο αυστηρά και θα πρεπει να σκεφτεσαι νότες πανω στις αλλαγές των ακκόρντων, ίσως γνωρίσεις για τα καλά τον ορισμό της λέξης πονοκέφαλος :) Κιθάρα=μη γραμμικό όργανο=φοβερές δυσκολίες και στον αυτοσχεδιασμό και στην παρτιτούρα. Έτσι ειναι κι άλλα όργανα, 'οπως πολύ σωστά θα πει κάποιος, απλώς όταν συνδιαστούν με ένα είδος σαν τη jazz ρα πράγματα δυσχεραίνουν, αυτή ειναι και η ομορφιά όμως. Καλά κουράγια στις προσπάθειές σου

Πλήκτρα-πιάνο εκτός απο τον αυτοσχεδιασμό που θα κάνεις έχεις και τα ακόρντα απο το αριστερό.Αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο απο το σόλο της κιθάρας.Τουλάχιστον δεν έχω δεί κιθαρίστα που να παίζει ακόρντα με σόλο μαζί και ίσως κάνω λάθος.Θεωρώ το να συγχρονίσεις στο αριστερό ρυθμικά τα ακόρντα και δεξί να σπέρνεις 4 οκτάβες με αλλαγές στο ρυθμό,τέμπο, θέσεις άρσεις κτλ. είναι "λιγάκι" πιο δύσκολο.Αυτά...

PAstelius ευχαριστώ ρε συ.¶μα έχετε ιδέες να προτίνετε βιβλία ή κάτι που βοήθησε εσάς πολύ, έκτος απο την μπόλικη ακρόαση, διαφωτιστικό θα ήταν να το παραθέσετε.

Πλήκτρα-πιάνο εκτός απο τον αυτοσχεδιασμό που θα κάνεις έχεις και τα ακόρντα απο το αριστερό.Αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο απο το σόλο της κιθάρας.Τουλάχιστον δεν έχω δεί κιθαρίστα που να παίζει ακόρντα με σόλο μαζί και ίσως κάνω λάθος.Θεωρώ το να συγχρονίσεις στο αριστερό ρυθμικά τα ακόρντα και δεξί να σπέρνεις 4 οκτάβες με αλλαγές στο ρυθμό' date='τέμπο, θέσεις άρσεις κτλ. είναι "λιγάκι" πιο δύσκολο.Αυτά...
PAstelius ευχαριστώ ρε συ.¶μα έχετε ιδέες να προτίνετε βιβλία ή κάτι που βοήθησε εσάς πολύ, έκτος απο την μπόλικη ακρόαση, διαφωτιστικό θα ήταν να το παραθέσετε.[/quote']

Εκτός του οτι δεν νομίζω οτι το να συγκρίνεις δύο μουσικά όργανα...

είναι κάτι που οδηγεί σε ορθά συμπεράσματα...

τσέκαρε τον Joe Pass.

Είναι ο Hey Joe που λέει το τραγούδι.... :wink:

Συγκεκριμένα... έχει ένα δίσκο... Virtouso... ή κάπως έτσι... δεν θυμάμαι ακριβώς.

Trending...

Νέα θέματα

Back