JAMming with a Rockinger TELE !

• Thread starter Thread starter JAM
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 93
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 15K

JAM

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Λοιπόν...επειδή η Huber θα ναι ετοιμη τον Σεπτεμβριο...και ως μέγας ανυπόμονος να παίξω με καινούρια κιθάρα, αλλά και ως μέγας ζηλιάρης μιας και οι κιθάρες του elavd και του mechmg τις οποίες και δοκίμασα πριν παραγγείλω, είναι άψογες ! (τι φοβερό μπρατσάκι ειναι αυτό.... :lol: )

ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑ ΚΑΙ ΓΩ ROCKINGER TELE !!! :lol: :lol: :lol:

και συγκεκριμένα αυτήν : (για να έχω και καλύτερη από σας...χαχαχα)

kt0031rw.jpg

Να σας πω βέβαια ότι η απόφαση ήταν μετά από τεστ που έκανα με τις εξής κιθάρες:

Rockinger του Mechmg VS Fender Japan του Bandoek :

Aποτέλεσμα αναμέτρησης :

ΙΣΑΞΙΕΣ ΚΙΘΑΡΕΣ με τις εξής διαφορές :

Rockinger : Jumbo ταστα - Japan : Vintage τάστα

(προσωπικά προτιμώ τα jumbo)

Kαι στις 2 υστερεί ο bridge μαγνήτης (ο neck και στις 2 είναι πολύ καλός)...ο Βandoek τον έχει αλλάξει και ήταν σαφώς καλύτερη η japan στον bridge και στην μεσαία θέση...

Στην Rock το μπράτσο είναι ελαφρώς πιο χοντρό (που το προτιμώ όσο χοντρότερο γίνεται...superfunk ανταλλάζουμε μπράτσα ??? ξέρεις για ποιο λέω... :lol: )

Rockinger : 555¤ + 17¤(μεταφορικά) + 27¤ (κόψιμο nut) = 599¤ -

Fender Japan από Ishibshi : 480¤ + 120¤ (τελωνείο) + 110¤ (μεταφορικά) = 710¤

(προτιμώ τα 599¤ :lol: )

Όμως : ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΙΚΗ Ικανότητα Fender JAPAN >> από Rockinger...oπότε ίσως τα 100¤ επιπλέον να αξίζουν τον κόπο + το γεγονός ότι από Ishibashi έχεις τεράστια γκάμα από χρώματα και επιλογές σε ξύλα κτλ...

Γεγονός είναι πάντως ότι με αλλαγή μαγνητών και στις 2 κιθάρες έχεις 2 όργανα σαφώς ανώτερα από μια κλασική american standard tele. :wink:

μεγειες JAM! :D

οντως εξαιρετικο οργανο ειδικα αν σκεφτεις ποσο κανει! :wink:

ΟΛΕΕΕΕ!!! :D:D:D

Είσαι ο 5ος rockinger-ο-telecaster-άκιας (μετά τους mechmg, εμένα, fleamail και spimav_z!) :D:D:D

Αντε με το καλό να σου έρθει και να δούμε επιτέλους από κοντά και αυτό το butterscotch της Rockinger!!!

(Σου προτείνω μελλοντικά να βάλεις ένα maple μπρατσάκι για να είναι μια ΤΕΛΕΙΑ 52 'ri ;) )

Με γειες,οι μαγνητες δεν "υστερουν" σε τιποτα :lol: απλα δεν εχεις συνηθισει ακομα το τουανγκ του πισω μαγνητη,που θα παει ομως σιγα σιγα θα μαθεις... :lol:

Με γειές!

Περιμένουμε φωτό για να δούμε πως είναι αυτό το butterscotch "από κοντά"...

Πήρες αυτή που ήθελα εγώ..... Με γειά!

Πάντως και η μαύρη που έχω με maple ταστιέρα μεχρι στιγμής σκίζει...

Με γειες' date='οι μαγνητες δεν "υστερουν" σε τιποτα :lol: απλα δεν εχεις συνηθισει ακομα το τουανγκ του πισω μαγνητη,που θα παει ομως σιγα σιγα θα μαθεις... :lol:[/quote']
Ο bridge υστερούσε πολύ...τουλάχιστον σε σύγκριση με τον bridge της japan (ο οποίος όμως είχε αλλαχθεί) ήταν σαφώς αισθητή η διαφορά... :wink:

σε καμιά 10αρια μέρες να περιμένετε... :wink:

Με γειες' date='οι μαγνητες δεν "υστερουν" σε τιποτα :lol: απλα δεν εχεις συνηθισει ακομα το τουανγκ του πισω μαγνητη,που θα παει ομως σιγα σιγα θα μαθεις... :lol:[/quote']
Ο bridge υστερούσε πολύ...τουλάχιστον σε σύγκριση με τον bridge της japan (ο οποίος όμως είχε αλλαχθεί) ήταν σαφώς αισθητή η διαφορά... :wink:
τι φορουσε η γιαπωνεζικη(και ποιο απο τα 30 μοντελλα ηταν? :lol: )

μου κανει εντυπωση γιατι η ροκινγκερ εχουν εκπληκτικους μαγνητες (και παιζουν στα ισα ολες τις τελε μου που φορανε Lindy Fralin αλλα & την 72αρα μου που εχει τον εκπληκτικοτερο πισω μαγνητη που εχω ακουσει ποτε...) ,σε τι ακριβως υστερουσε? :wink:

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν θυμάμαι, αλλά θα ρωτήσω και θα σου πω...

Πάντως από τον bridge της rockinger έλειπε αυτό το twang που λες, και αυτό το πρίμο που τρυπάει αυτιά αλλά είναι ταυτόχρονα γλυκό και ωραίο :wink:

μπα..απλα θα τον ειχε σηκωσει στο..θεο ο ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ (Μιχαλακηηηηη..δεν σου'πα να μην παιζεις με τους μαγνητες παιδι μου!!! :lol: )

αν θες τουανγκ απλα χαμηλωσε τον..... :wink:π

παντως της ροκινγκερ ειναι 50ς στυλ με φλατ πολς & ετσι εχουν πιο πολυ γκαζι & λιγοτερο τουάνγκ & περισσοτερα μεσαια & εξοδο απο αυτους τους μαγνητες που ειναι 60ς στυλ με ρειζντ πολς :wink:

ειναι τι προτιμας τελικα...

Μ' έφαγε κι εμένα το μικρόβιο και σκέφτομαι να ξαναφτιάξω μια Tele...

Οι Rockinger φαίνονται κορυφή αλλά...

Εχουν μπράτσο που αρέσει στον Superfunk... :lol: προτιμώ λεπτό ή V-neck,

και δεύτερον δεν υπάρχει επιλογή thinline.

Και αναγκαστικά σκέφτομαι Warmoth.

Που σημαίνει ότι πέρα από την επιλογή backrouting θέλω και έβενο στην ταστιέρα, με 24,5 ιντσες κλίμακα, με φιλέτο, και... και... τι να λέμε τώρα.

Χάνομαι στα εξτρα, και το κόστος ξεπερνάει εύκολα τα 1000... :(

Αχ... βαχ...

Μ' έφαγε κι εμένα το μικρόβιο και σκέφτομαι να ξαναφτιάξω μια Tele...Οι Rockinger φαίνονται κορυφή αλλά...

Εχουν μπράτσο που αρέσει στον Superfunk... :lol: προτιμώ λεπτό ή V-neck' date='

Που σημαίνει ότι πέρα από την επιλογή backrouting θέλω και έβενο στην ταστιέρα, με 24,5 ιντσες κλίμακα, με φιλέτο, και... και... τι να λέμε τώρα.

Αχ... βαχ...[/quote']

Όντως, από μια ματιά που έχω ρίξει, το γαμώτο στη Warmoth είναι στα έξτρα...

Έχε επίσης υπόψιν σου ότι αν ζητήσεις κάποιο χρώμα εκτός καταλόγου, δεν θα βρεις εύκολα ανταπόκριση...Τους είχα ρωτήσει από απλή περιέργεια αν μπορούν να πετύχουν το χρώμα "British Racing Green", και ο τυπάς που μου απάντησε με παρέπεμψε τεχνιέντως σε ένα πρασινάκι που θεωρούσε κοντινότερο στην επιλογή μου, κλείνοντας μου ευγενικά...την πόρτα... :?

Το χρώμα που σου λέω είναι αυτό:

http://www.musicstore.de/en/E-Gitarren/3_42_GEGIT_29_GIT0007371-000/0/0/0/detail/musicstore.html

αν και η φωτό δεν το κολακεύει πολύ.

Μ' έφαγε κι εμένα το μικρόβιο και σκέφτομαι να ξαναφτιάξω μια Tele...Οι Rockinger φαίνονται κορυφή αλλά...

Εχουν μπράτσο που αρέσει στον Superfunk... :lol: προτιμώ λεπτό ή V-neck' date='

Αχ... βαχ...[/quote']

Χμμμ.... thinline... έβενος στην ταστιέρα... να δεις σε ποια βιτρίνα τα έχω δει αυτά, έτοιμα προς συναρμολόγηση... :P :D :wink:

Αυτό το ενδεχόμενο δεν το εξετάζεις Γιάννη; :wink:

Πάντως και η μαύρη που έχω με maple ταστιέρα μεχρι στιγμής σκίζει...
Rockinger έχεις?

μπα..απλα θα τον ειχε σηκωσει στο..θεο ο ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ (Μιχαλακηηηηη..δεν σου'πα να μην παιζεις με τους μαγνητες παιδι μου!!! :lol: )
αν θες τουανγκ απλα χαμηλωσε τον..... :wink:π

παντως της ροκινγκερ ειναι 50ς στυλ με φλατ πολς & ετσι εχουν πιο πολυ γκαζι & λιγοτερο τουάνγκ & περισσοτερα μεσαια & εξοδο απο αυτους τους μαγνητες που ειναι 60ς στυλ με ρειζντ πολς :wink:

ειναι τι προτιμας τελικα...

η japan του bandoek ηταν εκπληκτικη. o neck του ηταν ο texas special οπως ηρθε απο ιαπωνια, ενω ο bridge ηταν απο το reissue της 52 και ομολογω οτι και εμενα μου αρεσε περισσοτερο χωρις να μπορω να εξηγησω το γιατι.

σχετικα με την κιθαρα μου νικο, απο τοτε που της ειχα αλλαξει τα πετρελαια και μου την εφτιαξες δεν εχω ξαναβαλει κατσαβιδι..... :oops:

μεγεια σου jam!!!!!! :wink:

ε,ειναι εντελως διαφορετικος μαγνητης με πολυ χαμηλοτερη εξοδο αλλα οχι αναγκαστικα "καλυτερος" :wink:

την επομενη φορα θα σου ρυθμισω τον μαγνητη πιο χαμηλα και ο ηχος θα γινει σχεδον ιδιος με αυτον της 52 :wink:

στις τελε το υψος του μαγνητη ειναι ολη η ιστορια.... :wink:

Μεγειές και από μένα έστω και καθυστερημένα :wink:

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back