• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

IR’s για το Radar

kospas12345

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής. Χρησιμοποιώ μια πεταλιέρα με αναλογικά πετάλια και στο τέλος έχω το Radar γιατί παίζουμε σε μέρη όπου μπαίνει η κιθάρα απευθείας στην κονσόλα. Θέλω λοιπόν να σταντάρω λίγο τον ήχο μου χωρίς να έχω σημαντικές αλλοιώσεις από μαγαζί σε μαγαζί (από ενισχυτή σε ενισχυτή) και εν μέρει το έχω πετύχει. Το θέμα είναι ότι παρατηρώ ότι χάνω τον χαρακτήρα από τα drive μου ειδικά από το overdrive sd1 που χρησιμοποιώ, δηλ χάνει αυτή την μεσσαιήλα. Όταν αλλάζω ir με άλλες κάμπίνες αλλάζουν τα πάντα πάλι. Θέλω λοιπόν την εξής βοήθεια. Αν υπάρχει κάπου να κατεβάσω ή να αγοράσω κάποιο αξιόλογο IR όπου να μην χρωματίζει τον ήχο αλλά να είναι όσο πιο φλατ γίνεται. Ή αν υπάρχει κάποιες standard ρυθμίσει να φτιάξω σε ένα Ir εγώ ώστε να το φλατάρω όσο γίνεται. Εχει πολλές ρυθμίσεις κάμπίνες μικρόφωνα που είναι χάος.
Σορυ για το σεντόνι. Ευχαριστώ.

Γι’ αυτούς τους ενισχυτές μου αρέσει πολύ ο VH+ P50E της York audio, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη καμπίνα με celestion που έχει. Εχει crisp και φωτεινό ήχο (τα καθαρά είναι σούπερ), και χαρακτήρα στα βρώμικα.

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής. Χρησιμοποιώ μια πεταλιέρα με αναλογικά πετάλια και στο τέλος έχω το Radar γιατί παίζουμε σε μέρη όπου μπαίνει η κιθάρα απευθείας στην κονσόλα. Θέλω λοιπόν να σταντάρω λίγο τον ήχο μου χωρίς να έχω σημαντικές αλλοιώσεις από μαγαζί σε μαγαζί (από ενισχυτή σε ενισχυτή) και εν μέρει το έχω πετύχει. Το θέμα είναι ότι παρατηρώ ότι χάνω τον χαρακτήρα από τα drive μου ειδικά από το overdrive sd1 που χρησιμοποιώ, δηλ χάνει αυτή την μεσσαιήλα. Όταν αλλάζω ir με άλλες κάμπίνες αλλάζουν τα πάντα πάλι. Θέλω λοιπόν την εξής βοήθεια. Αν υπάρχει κάπου να κατεβάσω ή να αγοράσω κάποιο αξιόλογο IR όπου να μην χρωματίζει τον ήχο αλλά να είναι όσο πιο φλατ γίνεται. Ή αν υπάρχει κάποιες standard ρυθμίσει να φτιάξω σε ένα Ir εγώ ώστε να το φλατάρω όσο γίνεται. Εχει πολλές ρυθμίσεις κάμπίνες μικρόφωνα που είναι χάος.
Σορυ για το σεντόνι. Ευχαριστώ.
στα live πως ακούς; έχεις in-ear?

Στη πραγματικότητα ΔΕΝ θέλεις flat IR που να μην χρωματίζει τον ήχο. Αν ακούσεις ένα flat IR θα φρίξεις. Είναι χάλια. Αυτό είναι ακριβώς το νόημα των IR, να ακούγονται σαν πραγματικό ηχείο. Ούτε θέλες και ένα ηχείο που να ειναι όσο flat γίνεται. Τα ηχεία κιθάρας είναι ακριβώς το αντίθετο από flat, και έτσι πρέπει.

Αυτό που πρέπει να κάνεις (και νομίζω το έχεις κάνει ήδη) είναι να φτιάξεις έναν ήχο που σου αρέσει, και θα είναι το σημείο αναφοράς σου.

Στο περιβάλλον των live πάντα αλλάζουν πολλά, και κάνουμε adapt. Τα monitor αλλάζουν, οι ενισχυτές αλλάζουν, τα ηχεία PA αλλάζουν, ο χώρος αλλάζει. Ακόμα και η διαθεσή μας αλλάζει μερικές φορές.

Αλλά αν το πρόβλημα ειναι στο πως ακούς εσύ, πες μας αν ακούς από in-ear που σου επιστρέφει ο ηχολήπτης ή όχι.

Trending...

Νέα θέματα

Back