υπέρταση υπόταση?

pianistas78

Νέο μέλος
Πόντοι
16
πρίν λίγο καιρό μου κάηκε ο μετασχηματιστής απο το emx και μου είπαν στον bon ότι φταίει το ότι σε μια μπρίζα έχω συνδεμένα πολλά μαζι (υπολογιστή,3 synth,ένα μίκτη) επειδή δεν έχω άλλη μπρίζα παρά μόνο μια με πολύμπριζα υπάρχει κάτι που μπορώ να προσθέσω ώστε να έχω ίση τάση στα πολύμπριζα?

περιεργη δικαιολογία αυτή.. 

για να εχεις σχετικά σταθερή τάση βάλε κανα ups . προσωπικά εχω συνδεδεμένο ολο το στουντιο σε μια πρίζα (πρπ 900 W/h κατανάλωση σε απλή on λειτουργία )  .  για να αντιμετωπίσω το οτιδήποτε εχω 2 ups στην γραμμή κ ολα δουλεύουν άψογα .

pianistas78 είπε:
μου είπαν στον bon ότι φταίει το ότι σε μια μπρίζα έχω συνδεμένα πολλά μαζι (υπολογιστή,3 synth,ένα μίκτη)
:o

Καμμιά άλλη λαμακία δεν βρήκαν να σου πούνε; Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν συνδέσει μέχρι και την γιαγιά τους στο πολύμπριζο και δεν έχει πάθει τίποτα.

Το να συνδέσεις 1 και 2 πολύμπριζα σειριακά σε μία παροχή ρεύματος δεν ελοχεύει κινδύνους ΕΚΤΟΣ αν η παροχή είναι για μπάτσες από την αρχή. Από την στιγμή που 220V (θεωρητικά) παίρνεις από την πρίζα, 220 θα πάρεις και από το 2ο, 3ο πολύμπριζο. Αφού έχεις μία μόνο παροχή, συνιστώ να πάρεις ένα καλό UPS το οποίο θα συνδέσεις απ' αυεθείας στην πρίζα και όλα τα μηχανήματα που έχεις να παίρνουν ρεύμα από το UPS.

Αυτο που σου ειπαν ειναι χαζομαρα,το μονο προβλημα που θα ειχες απο την υπερφορτωση μιας πριζας ειναι να σου πεφτει η ασφαλεια και τιποτα αλλο (ηλεκτρολογος μηχανικος γαρ).Το μονο προβλημα που θα ειχες θα ηταν  εαν εχεις στην ιδια πριζα καποιον κινητηρα ο οποιος σε καθε εκκινηση τραβαει περισσοτερο ρευμα (βλ. air condition στο start)με αποτελεσμα να εχεις μια πτωση τασης.Kατα τα αλλα πας σε ενα μαγαζι με ηλεκτρονικα και παιρνεις εναν ισοσταθμιστη τασης me 50 ΕUROS τα 1200 Va(δεν θες παραπανω) και ξεμπερδευεις.Φαντασου οτι ενας ενισχυτης τραβαει περιπου 50 watt,ενα home cinema 60watt κ.ο.κ.Αρα καταλαβαινεις μεχρι τα 1200 ποσο εχεις! Ουτε ups που ειναι ακριβα ουτε τιποτα.Ο ισοσταθμιστης θα σου  διατηρει την ταση σταθερη και θα σου προστατευει το κυκλωμα σου απο υπερταση και υποταση για ομαλη λειτουργια και να μην καει καμια πλακετα ;D.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
έχετε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο να πάω τώρα να το πάρω?

ignantios είπε:
Ο ισοσταθμιστης θα σου  διατηρει την ταση σταθερη και θα σου προστατευει το κυκλωμα σου απο υπερταση και υποταση για ομαλη λειτουργια και να μην καει καμια πλακετα ;D.
Βρε ηλεχτρολόγε ναούμ ο ισοσταθμιστής δεν σε σώζει απο υποτάσεις αλλα μόνο απο υπερτάσεις.Εκτος αν βγήκε καινουριος ισοσταθμιστης με αποθήκη ρεύματος πάνω του.Δηλαδή ισοσταθμιστης UPS.

Ετσι το ξέρω το θέμα, έχω λάθος?

Πιανίστα ισοσταθμιστή ή πολύμπριζο με ασφάλειες πάρε αν δεν θες έξοδα.Μόνο απο υπερτάσεις προστατεύεσαι που νομίζω είναι το προβλημα γιατι στις υποτασεις το πολύ πολύ να σου σβήσει το μηχάνημα.

Και οι υποτάσεις είναι πολύ ύπουλες παιδάκια, μην τις υποτιμάτε.

trigga είπε:
Ο ισοσταθμιστης θα σου  διατηρει την ταση σταθερη και θα σου προστατευει το κυκλωμα σου απο υπερταση και υποταση για ομαλη λειτουργια και να μην καει καμια πλακετα ;D.
Βρε ηλεχτρολόγε ναούμ ο ισοσταθμιστής δεν σε σώζει απο υποτάσεις αλλα μόνο απο υπερτάσεις.Εκτος αν βγήκε καινουριος ισοσταθμιστης με αποθήκη ρεύματος πάνω του.Δηλαδή ισοσταθμιστης UPS.

ενα απλο τυχαιο παραδειγμα για να μην μπλεκομαστε

http://www.techteam.gr/index.php?showtopic=114523
φιλε μου κανεις λαθος....ναουμ!δεν ξερω εαν αχολεισαι με το αθλημα αλλα ριξε μια ματια κατι μπορει να βγαλεις φιλικα και μην παραπληροφορουμε δεν πρεπει.http://www.voltageconverters.com/itemdesc.asp?ic=SVC2000

διαβασε τι λεει και σε ποιο ευρυ φασμα τασεως ενεργει και θα δεις!

ή διαβασε αυτη την συζητηση:

το ups ειναι αλλιως ονομαζομενη η αδιαλειπτη παροχη της καταναλωσης με ταση.αυτη ειναι και η διαφορα των δυο .Οτι σε περιπρωση διακοπης τασης και οχι υποτασης το ups θα συνεχισει να παρεχει ταση ενω το voltage regulator οχι αλλα δεν μιλαμε για διακοπη αλλα γιαΥΠΟΤΑΣΗ.Αλλο πραγμα ε?????? Ελπιζω να εγινα αντιληπτος.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Βασικά κι εμένα μου φάνηκαν περίεργες οι δικαιολογίες του Bon Studio. Μήπως προετοιμάζουν το έδαφος για να σου αρνηθούν στο προσεχές μέλλον τις υποχρεώσεις της εγγύησής τους αν καεί κι άλλος μετασχηματιστής; Λέω εγώ τώρα...

η υποταση εχει σαν αποτελεσμα να τραβηξει περισσοτερο ρευμα η συσκευη για να λειτουργησει

εγω εχω τσιμπησει ενα σταθεροποιητη στα 600VA μονο 3ο γιουρια απο μαγαζι ηλεκτρονικων

εγω εχω πάρει ενα πολύμπριζο που αναφέρει οτι εχει σταθεροποιητή κ κατι προστασιες απο κεραυνούς κ διαόλια.Τωρα ποσο ίδιο είναι αυτο με ενα στα8εροποιητη που έχει δείκτες κ αλλες λειτουργίες-ενδείξεις ξερω γω θα σας γελάσω.Αλλα αφου ζουνε τοσα χρόνια τα μηχανήματα κάνω το σταυρό μ αναβω κ το καντηλάκι τ' αη γιώρη κ το δουλευω τα αργαλίο

Εγώ πάλε εχω ακούσει πως οι καλύτεροι σταθεροποιητές ειναι αυτοι που διαθέτουν μηχανισμό ''servo''.

Tι είναι αυτό πάντως,μη με ρωτάτε.

Πρόσφατα πηρα στα χέρια ολοκαινουγια LCD t.v

κι έτσι το έμαθα αυτο,από τον τεχνικό.

trigga είπε:
εγω εχω πάρει ενα πολύμπριζο που αναφέρει οτι εχει σταθεροποιητή κ κατι προστασιες απο κεραυνούς κ διαόλια.Τωρα ποσο ίδιο είναι αυτο με ενα στα8εροποιητη που έχει δείκτες κ αλλες λειτουργίες-ενδείξεις ξερω γω θα σας γελάσω.Αλλα αφου ζουνε τοσα χρόνια τα μηχανήματα κάνω το σταυρό μ αναβω κ το καντηλάκι τ' αη γιώρη κ το δουλευω τα αργαλίο
Μπα αυτο δεν κανει τιποτα μαν. εγω λεω για ενα κουτακι που ειναι μονο σταθεροποιητης. εκει πανω εχω κατσει εγω το πολυμπριζο.

Εγώ πάλε εχω ακούσει πως οι καλύτεροι σταθεροποιητές ειναι αυτοι που διαθέτουν μηχανισμό ''servo''.

Tι είναι αυτό πάντως,μη με ρωτάτε.

Πρόσφατα πηρα στα χέρια ολοκαινουγια LCD t.v

κι έτσι το έμαθα αυτο,από τον τεχνικό.
servo ειναι ηλεκτρομηχανικος μηχανισμος που διακοπτει μαχαιρι την παροχη αν αντιληφθει μαλακια στα 220(επιστημονικος ορισμος ε? :P)

edited:τα οποια 220 ειναι 230 εδω και καποια χρονια ;)

Trιγκάκο εκείνο είναι ένα μηχανηματάκι που κόβει τις κορυφές του ρεύματος από ότι θυμάμαι, για να μην δεχτεί πολλά ηλεκτρόνια, γίνει συνωστισμός και μεγάλο γλέντι, και πάνω στο τσακίρ κέφι το κάψουν το πελεκούδι. Ο σταθεροποιητής προσπαθεί να τα κρατήσει όλα ήρεμα κι ωραία, σαν τις κυλιόμενες μπάρες στα γήπεδα.

Βάλε ένα UPS στην πρίζα και από κει και έπειτα συνδέεις τον εξοπλισμό που έχεις.

Επί του θέματος όμως, για να "καεί" ο μεταχηματιστής σου θα πρέπει να συνέβει κάποιο βραχυκύκλωμα από τη μεριά του δευτερεύοντος. Από τη μεριά της χαμηλής τάσης δηλαδή. Πιθανή αιτία είναι το φθαρμένο βύσμα του Μ/Σ ή ακόμα και αστοχία στο power supply input του ΕΜΧ.

Γενικά, για να "καεί" Μ/Σ πρέπει να τραβήξει για κάποιο λόγο μεγάλο ρεύμα. Αυτό συμβαίνει κατά 99% σε βραχυκύκλωμα.

Το ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο Μ/Σ του ΕΜΧ και μόνο αποκλύει κάποια δυσλειτουργεία στη γραμμη.

Παρολλ'αυτά βάλε και ένα UPS για να έξτρα προστασία. Κακό δεν κάνει.

Περικλής

Periklis είπε:
Γενικά, για να "καεί" Μ/Σ πρέπει να τραβήξει για κάποιο λόγο μεγάλο ρεύμα. Αυτό συμβαίνει κατά 99% σε βραχυκύκλωμα.

Το ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο Μ/Σ του ΕΜΧ και μόνο αποκλύει κάποια δυσλειτουργεία στη γραμμη.

Παρολλ'αυτά βάλε και ένα UPS για να έξτρα προστασία. Κακό δεν κάνει.

Περικλής
δεν ειναι απαριατητο αυτο που λες ΠΕΡΙΚΛΗ περι δευτερευοντοε του Μ/Σ αλλα τεσπα...και εγω επιμενω οχι ups ειναι τζαμπα λεφτα παρτε εναν σταθεροποιητη.τι να το κανεις το ups θες να κανεις save οταν διακοπει το ρευμα οπως στον υπολογιστη.Τελοσπαντων ο καθενας κανει οτι νομιζει

ignantios είπε:

τα παιδια μας είπαν οτι τα πολύμπριζα είναι ψεύτικα.Δεν κανουν τι δουλεια της προστασιας που θέλουμε.Δες τα σαιτ που προτεινονται κ κανε την αγορα σου

ενα απλο τυχαιο παραδειγμα για να μην μπλεκομαστε

φιλε μου κανεις λαθος....ναουμ!δεν ξερω εαν αχολεισαι με το αθλημα αλλα ριξε μια ματια κατι μπορει να βγαλεις φιλικα και μην παραπληροφορουμε δεν πρεπει.http://www.voltageconverters.com/itemdesc.asp?ic=SVC2000

διαβασε τι λεει και σε ποιο ευρυ φασμα τασεως ενεργει και θα δεις!

ή διαβασε αυτη την συζητηση:

το ups ειναι αλλιως ονομαζομενη η αδιαλειπτη παροχη της καταναλωσης με ταση.αυτη ειναι και η διαφορα των δυο .Οτι σε περιπρωση διακοπης τασης και οχι υποτασης το ups θα συνεχισει να παρεχει ταση ενω το voltage regulator οχι αλλα δεν μιλαμε για διακοπη αλλα γιαΥΠΟΤΑΣΗ.Αλλο πραγμα ε?????? Ελπιζω να εγινα αντιληπτος.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back