Εχεις υποψην σου το οτι το class A δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την ποιοτητα του ενισχυτη, ε?nickzero είπε:στον koch studiotone combo το thomann στα χαρακτηρηστικα γραφει class a,ενω στον twintone 2 δεν γραφει....τι παιζει για να καταλαβω?ο twintone δεν ειναι class a?
Υπάρχει πουθενά κανένα schematic τους...; Είναι σίγουρα push-pull; Γιατί αποκλείουμε ότι είναι class A;Marillion είπε:Κ βεβαια δεν ειναι αφου εχει ΔΥΟ EL34 push pul στην εξοδο. Αλλα ουτε ο studiotone ειναι!
Aπ΄ότι θυμάμαι το πρόβλημα που είχες μαζί του ήταν πως έπαιζες με κάποιον κιθαρίστα που χρησιμοποιούσε ένα θηρίο και δεν έβγαινε αρκετά ο koch. Τότε νομίζω δεν υπήρχε ο 40ρης studiotone, τώρα υπάρχει και σε ΑΒ τεστ που έκανα με αυτον και τον δικό μου 20ρη άκουσα τα υπέροχα καθαρά του koch σε ακόμα πιο μεγάλες εντάσεις (εξωφρενικές βέβαια)! Αν ξαναπας για koch, άκουσε τον 40ρη!bloody_sunday είπε:Τον έχω πουλήσει εδώ και κανένα οχτάμηνο και είναι σαν να τον ακούω ακόμη... Μακάρι κάποια στιγμή να τον αποκτήσω πάλι.
Εμ εσείς προφανώς είστε πολιτισμένοι και ρυθμίζετε τις δυναμικές σας σαν μπάντα, δεν τρως ένα χάος από τον μπασίστα ή ένα κοπάδι 6L6 σε full tilt στη μάπα από 4 12ρια τη στιγμή που προσπαθείς να σεβαστείς όλους τους υπόλοιπους και το τραγούδι... όταν κάποια στιγμή τα οικονομικά μου το επιτρέψουν, θα τον κοιτάξω. Όντως το πρόβλημά μου είναι ότι παίζαμε πολύ δυνατά και καθαρά, αν και έχω καλυφθεί τώρα. Σε χαμηλές εντάσεις θυμάσαι αν είχε το ίδιο όμορφα και "γεμάτα" καθαρά όσο ο μικρός αδερφός του?frunobulax είπε:Aπ΄ότι θυμάμαι το πρόβλημα που είχες μαζί του ήταν πως έπαιζες με κάποιον κιθαρίστα που χρησιμοποιούσε ένα θηρίο και δεν έβγαινε αρκετά ο koch. Τότε νομίζω δεν υπήρχε ο 40ρης studiotone, τώρα υπάρχει και σε ΑΒ τεστ που έκανα με αυτον και τον δικό μου 20ρη άκουσα τα υπέροχα καθαρά του koch σε ακόμα πιο μεγάλες εντάσεις (εξωφρενικές βέβαια)! Αν ξαναπας για koch, άκουσε τον 40ρη!
Εγω συνεχίζω να παίζω με το Kochακι και μάλιστα σε πολυμελή μπάντα (με 2 κιθάρες, πνευστά κλπ κλπ) και στο live παιζω στο 3...!
Βρήκα αυτό που έγραφα παραπάνω, που είχε πεί ο electrictabs:Babtua είπε:Για τον studiotone ρώτησα, επειδή they (Koch) DO claim ότι είναι class A στα specs, αλλά ο φίλος Marillion (άμεσα) και ο SF (έμμεσα) ισχυρίζονται ότι δεν είναι.
Έχουμε κάποια σοβαρή βάση γι αυτό (schematic etc) ή απλά είναι "word on the street";
Η Mesa Boogie δεν το ξεκίνησε αυτό?!bloody_sunday είπε:Κι ας μην ξεχνάμε πως αυτές οι ηχητικές μικροϊδιότητες της Class A σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα της Α/Β δημιούργησαν το Simulclass, το οποίο προσωπικά το βρίσκω ιδέα άξια για Όσκαρ.
Δεν πρόσεξα τίποτα το διαφορετικό στους 2 ενισχυτές (στα βασικά τους)... η διαφορά τους ήταν πως εκεί που "τερμάτιζαν" τα καθαρά του 20ρη, ο 40ρης συνέχιζε αγέρωχος!!!bloody_sunday είπε:Σε χαμηλές εντάσεις θυμάσαι αν είχε το ίδιο όμορφα και "γεμάτα" καθαρά όσο ο μικρός αδερφός του?
(γιόρταζες χτες ή μου φαίνεται? Χρόνια Πολλά!Babtua είπε:Δυστυχώς δεν καλύφθηκα από κανέναν. Αυτό που ρωτάω είναι ΠΩΣ ξέρουμε ότι είναι/δεν είναι class A ο studiotone. Υπάρχει κάποιο schematic να υπολογίσουμε τάσεις πόλωσης και τροφοδοσίας; Ή εναλλακτικά, υπάρχει κάποιος που μέτρησε τις εν λόγω τάσεις απευθείας πάνω στο κύκλωμα;
Ή απλά είναι λόγια (που μπορεί να ισχύουν, μπορεί και όχι); Αυτό ρώτησα...
Στο manual του studiotone (που υπάρχει και εδώ: http://www.koch-amps.com/images/stories/amps/studiotone/manual/Studiotone%20manual%20version%202.0.pdf ) αναφέρει το εξής: OUTPUT POWER Power amp 20W(rms) in 4, 8 or 16 ohmsBabtua είπε:Τώρα, ή εγώ είμαι τυφλός ή κοιτάω σε λάθος μέρος, αλλά δεν είδα πουθενά στα specs να αναφέρεται ισχύς 20W. Για την ακρίβεια, δεν είδα πουθενά να αναφέρει ισχύ του συγκεκριμένου ενισχυτή (πράγμα περίεργο...). Στο επίσημο site αυτά...
φυσικα και ειναι 20 βαττ.Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι 20 βατ?
ειναι απλα τοσο class A οσο ειναι και οι VOX,MATCHLESS κτλΠάντως φυσικά και δε βγάζουν 20W δύο EL84 σε class A.