Ηλεκτροκλασικές κιθάρες

georgym

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γεια χαρά σε όλους!

Είμαι στα πρόθυρα αγοράς μιας καλής ηλεκτροκλασικής κιθάρας και διατεθειμένος να τα ακουμπήσω κανονικά.

Βρίσκομαι μεταξύ της Ovation classic και της Takamine Hirade TH90.

Θα ήθελα τη γνώμη ανθρώπων που ασχολούνται με το θέμα αλλά πολύ ευχαρίστως να συζητήσουμε και άλλες προτάσεις για ηλεκτροκλασικές κιθάρες που ίσως δεν έχω ψάξει.

Ευχαριστώ

Εγω εχω την Taylor ns32ce. Την εχει ο Ζοζεφ. Πολυ καλη σου προτεινω να την δοκιμασεις. Πολυ ευκολη ταστιερα με radius και μικροτερη απο κλασσικης. Ποιοτητα Taylor που φαινεται στο ματι στον ηχο.. παντου.. Κοστιζει γυρω στα 1500.

ΥΓ. Το κλασσικη (καθως και το ηλεκτροκλασσικη) γραφεται με 2 σ. Ειναι σημαντικο ειδικα αμα κανεις κανενα search στο google..

κατα τη γνωμη μου το δυνατο σημειο της Ovation ειναι η δυνατοτητα της να βγαζει καλο ηχο χωρις πολυ feedback στα live. αν ομως δεν ειναι η βασικη της χρηση το live θα προτιμουσα μια κανονικη ξυλινη κιθαρα.

και επισης οι ovation δουλευουν καλα σε παιξιμο με πενα, εχουν καποιο "χτυπημα" στον ηχο

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν δεν υπάρχει αυτό που λέμε "έρωτας με την πρώτη ματιά", όπου εκεί δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια, προσωπικά θα το σκεφτώμουν κάπως έτσι, αφού και τα χρήματα που που προορίζονται για την αγορά είναι αρκετά.

Θα κοιτούσα κατ' αρχήν να με βολεύει στο παίξιμο, (διαστάσεις, ταστιέρα, δυνατότητα για ρυθμίσεις κλπ), οπότε παίζει ρόλο το στυλ του παιξίματος που έχεις.

Στην συνέχεια θα σκεφτώμουν την χρήση για την οποία προορίζεται (live, προσωπική ευχαρίστηση, συνδυασμός κλπ). Άρα θα κοιτούσα την κατασκευή της (ξύλινη με αντηχείο, ή άλλες κατασκευές κλπ).

Ως κλασσική θα ήθελα να έχει το scale της κλασσικής και τον ήχο που έχει μια κλασσική όταν παίζει φυσικά (χωρίς ενίσχυση). Εδώ παίζει ρόλο η προσωπική προτίμηση στον ήχο (ήχος λαμπρός, ζεστός, προβολικός κλπ). Άρα θα κοιτούσα τον τρόπο και τα υλικά που είναι κατασκευασμένη.

Επειδή όμως θα είναι και ηλεκτρική θα κοιτούσα επίσης πόσο καλά μπορώ να πάρω τον "φυσικό" της ήχο ενισχυμένο. Έτσι θα κοιτούσα τόσο τα ηλεκτρικά που δίνει η κιθάρα, όσο και τα συνοδά που θα της παρείχα.

Στο τέλος θα κοιτούσα αν με ικανοποιεί από αισθητικής άποψης.

Καλές κιθάρες υπάρχουν και οι επιλογές αυξάνουν όσο αυξάνονται τα διαθέσιμα χρήματα.

Γνώμη μου λοιπόν είναι πριν τα "ακουμπήσεις" σκέψου όλο το concept ώστε τουλάχιστον αυτά που θα δώσεις να πιάσουν τόπο. Το θέμα ενισχυμένος ακουστικός ήχος χωράει αρκετή κουβέντα.

Με τις Ovation είναι αρκετά δύσκολο να παίξεις καθιστός. Γλιστράνε και έχουν την τάση να "ξαπλώνουν".

ναι  ρε γμτ , γλιστρανε σαν τα μπουζουκια , μα καλα πως μπορουν και τα κρατανε σε καθετη θεση οι μπουζουχτσηδες... ? ασχετo σορυ , μην απαντατε.. :)

boody είπε:
ναι ρε γμτ , γλιστρανε σαν τα μπουζουκια , μα καλα πως μπορουν και τα κρατανε σε καθετη θεση οι μπουζουχτσηδες... ? ασχετo σορυ , μην απαντατε.. :)
Που να παιξεις και με κανενα λαουτο/ούτι.Σα να παιζεις καρπουζι με χορδες.

Υ.Γ. νομίζω έχουν βγει κάποιες οvation με αντιολισθητική επιφάνεια, κατα πόσο λειτουργει δε ξέρω.

χα χα ναι σωστα , με λαουτο εχω παιξει (λεμε τωρα , απλα γρατζουνουσα) , και πονεσαν τα πλευρακια μου.

Εεεμ  αμα εφτιαχνε μπουζουκια ο φεντερ θα ειχε βαλει κουρμπα για την κοιλουμπα και κουρμπα για το βυζι ... ! :) :) :)

η παραδοση μας  δε χαρακτηριζεται απο την εργονομια στον σχεδιασμο των οργανων.

Στη δική μου επιλογή είχαν παίξει ρόλο τα εξής:

1. Μασίφ ξύλα.

2. Εργονομία (αποκλείονται μαγειρικά σκεύη τύπου Ovation).

3. Μπράτσο με διαστάσεις κλασικής (αποκλείονται κιθάρες με πλάτος <50mm στο nut).

4. Cutaway (για να μπορώ να παίζω κάποια πράγματα που παίζω και στην ηλεκτρική).

5. Σχετικά χαμηλή ακουστική ένταση.

6. Προενισχυτικό σύστημα.

7. Εμφάνιση.

Το τι επέλεξα μπορείς να το δεις στο avatar. Έρχεται εντός των ημερών. :D

spy είπε:
Το τι επέλεξα μπορείς να το δεις στο avatar. Έρχεται εντός των ημερών. :D
Αν κρίνω καλά απ' αυτό που βλέπω πρέπει να είναι η Takamine Hirade TH90. Είναι όντως έτσι; Αν ναι έχουμε να ανταλλάξουμε απόψεις γιατί κι εγώ την παρήγγειλα μόνο για να τη δω όμως. Ενημέρωσέ με

georgym είπε:
Αν κρίνω καλά απ' αυτό που βλέπω πρέπει να είναι η Takamine Hirade TH90...Ενημέρωσέ με
Πράγματι, η TH90 είναι. Μόλις την πιάσω στα χέρια μου (ή αύριο ή σε 10 μέρες) θα σε ενημερώσω.

Επίσης έχει σημασία αν θα παίζεις σε live με δυνατές εντάσεις ,αν θα παίζεις όρθιος ή καθιστός και αν θα παίζεις με πένα, η κιθάρα να μην ενισχύει το τσικι τσικι ::) της πένας.Κάτι που για μένα χαλάει πολύ τον ήχο.Εγω πάντως βολεύτηκα με μια Godin γι αυτο και δίνω την Alhambra.Δεν έχει βέβαια ηχείο αλλά στο Live είναι εργαλέιο ;)

Spy την κιθάρα τη δοκίμασες πριν την παραγγείλεις; Ρωτάω, γιατί την έπαιξα μία φορά στον κ....... και έμεινα άφωνος, αν και δεν είμαι κλασσικός κιθαρίστας. Έχει μπει σε πολύ ψηλή θέση στη wish list μου και με ενδιαφέρει να ακούσω σχόλια από άλλους κατόχους (καθ' ότι δε γνωρίζω πολλά πράγματα από κλασσικές, απλά αυτή μου έκατσε τρομερά καλά με τη μία).

Λοιπόν.... εγώ την έχω ήδη την TH90 στο σπίτι μου όχι αγορασμένη αλλά για δοκιμή. Το δυνατό της σημείο είναι το design της αλλά και το cool tube, μια λυχνία που ρυθμίζεις το ποσοστό λειτουργίας της και κάνει τον ήχο πολύ πιο ζεστό. Κατά τα άλλα δε μ' ενθουσίασε καθόλου ο φυσικός της ήχος. Λες και δεν θέλει να φύγει απ' το ηχείο. Έχει πολύ κλειστό ήχο κατά τη γνώμη μου αλλά θα ήθελα και τη δική σας άποψη αν πέσει στα χέρια σας.

12AX7 είπε:
Spy την κιθάρα τη δοκίμασες πριν την παραγγείλεις;
Όχι, διότι μένω σε μικρή πόλη και το μοναδικό μαγαζί που υπάρχει δεν τις φέρνει. Πάντως κι εγώ ηλεκτρική παίζω οπότε δεν έχω το αυτί ενός κλασικού κιθαρίστα για ηχητικές λεπτομέρειες. Θα ενημερώσω, αν και για την ώρα εσύ ξέρεις περισσότερα από μένα... :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
I godin grand concert giro stay 2200 exi fovero ixo, exi midi, ke tastiera ine sto megethos mias kanponikis klassikis oste na bori o xristis na meletisi klasiki kanonika. Tin exo 3 xronia ke I piotita tis idika stin ixografisi Ine fadastiki.

Den exo pc ke grafo apo iPod. AMA thelete sviste to ego na voithiso thelo.

xehassa na po oti an ke ti theoro tin kaliteri ilektroklassiki den ine gia kapion pou den pezi idi klassiki ke perimeni na pexi me tastiera lepti San ilektrikis opos ine dld I ales dio pou anaferete

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα