ηχομόνωση δαπέδου

mesmeros

Νέο μέλος
Πόντοι
1
καλησπέρα

θέλω να ηχομονώσω το δωμάτιο μου όπου κάνουμε τις πρόβες.

έψαξα πολύ εδώ στο φόρουμ και τώρα ήρθε η ώρα να ρωτήσω ότι δεν βρήκα ή δεν κατάλαβα.

Καταρχάς ο χώρος είναι ένα παραλοληλόγραμμο 12.5 τμ.Η οροφή είναι κεκλιμένη και απο ξύλο.Το ύψος ειναι 3.5 μ'ετρα στη μια πλευρά και 2.5 στην άλλη.

Το δωμάτιο βρίσκεται σε 4όροφη πολυκατοικία στον τέταρτο όροφο αλλά ο 3ος είναι δικός μας.

Ο εξοπλισμός είναι φυσικά τύμπανα ένας ενισχυτής κιθάρας 600w rms mosfet και ένας ενισχυτής μπάσου ampeg svt2 pro.(300w λάμπα).

έχω καταλήξει με τον τρόπο που θα φτιάξω το πάτωμα.

Πετροβάμβακας 100kg 5cm πάχος όπου θα ανοίξω τρύπες ώστε να θυλικώσω λάστιχα και πάνω σε αυτά τα λάστιχα θα ακουμπήσω 2 στρώσεις από mdf.

μέχρι στιγμής τα λάστιχα που έχω βρει είναι αρκετά ακριβά για αυτό θα ήθελα να μου προτείνετε διάφορες λύσεις στο θέμα αυτό.Όταν λέω ακριβά εννοώ μόνο 400 ευρώ για τα λάστιχα.Επίσης αν ηχομονώσω μόνο το δάπεδο και όχι τους τοίχους θα αποκοπούν οι χαμηλές συχνότητες στους ορόφους 1 και 2?

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Για ηχομόνωση δαπέδου και μάλιστα από κτυπογενείς ήχους χρειάζεσαι κατάλληλη τεχνική λύση (σχεδιασμό και υλικά), ψάξτο περισσότερο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ακριβώς αυτό κάνω ψάχνω τα κατάλληλα υλικά.Στην περίπτωση μου λάστιχα έχεις κάποια ιδέα επί του θέματος?

Σου μίλησα για υλικά ΚΑΙ σχεδιασμό. Ξεκινά κανείς συνήθως με το σχεδιασμό.

φίλε μου αν διαβάσεις προσεκτικότερα το ποστ μου θα δείς οτι αναζητώ λάστιχα που να κάνουν τη δουλειά που ζήτησα δλδ να μπορώ να ακουμπίσω πάνω τους ξύλο mdf.

Άρα πολύ σωστά όπως είπες σχεδίασα και τώρα αναζητώ λάστιχα

Το ποστ σου το διάβασα προσεκτικά, και σου απάντησα προσπαθώντας να σε πείσω να κοιτάξεις επαγγελματικά σχεδιασμένες λύσεις για την περιπτωσή σου, τώρα αν πιστεύεις πως δεν χρειάζεται να αναθεωρήσεις τίποτε, κι αν δεν θες να μπεις στον κόπο να διαβάσεις τα στοχευμένα για δάπεδο και κτυπογενείς θορύβους πράγματα που βγάζει μια απλή αναζητησούλα στο google (αφού απάντησες τόσο γρήγορα), δεν θα επιμείνω. Καλή τύχη.

δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα... προκειται για μια απο τις δυσκολοτερες δουλειες που γινονται. απαιτουνται εξιδεικευμενα και ακριβα εως πολυ ακριβα υλικα οπως και σχεδιασμος -μελετη κτλ. το λεω αυτο γιατι εχω δει σε επαγγελματικο στουντιο στη θεσ\νικη ενα κομματι 30 επι 30 που ειχαν οι ιδιοκτητες και ειχε παχος περιπου οσο ενα σκαλοπατι . ειχε πολλα και διαφορα υλικα οπως πετροβαμβακας λαστιχα μεμβρανες και δε συμαζευεται. οι κατω οροφοι τι ειναι ? ο επανω απο σενα ? γραφεια διαμερισματα ?

Εδω θα βρεις ΟΛΕΣ τις απαντησεις στις ερωτησεις σου ΚΑΙ σε αυτες που ΘΑ σου δημιουργηθουν εφοσον προχωρησεις χωρεις να εχεις κανει καποια στοιχειωδη "μελετη" οπως ανεφερε και ο gdevelek

http://www.noiz.gr/index.php?topic=191640.0

mesmeros είπε:
Επίσης αν ηχομονώσω μόνο το δάπεδο και όχι τους τοίχους θα αποκοπούν οι χαμηλές συχνότητες στους ορόφους 1 και 2?

ευχαριστώ εκ των προτέρων
καλημερα. για να σε βοηθησω θα σου πω καποια πολυ απλα πράματα.

η ηχομόνωση αποτελεί σύνολο κατασκευων (τοιχοποιίας, πατώματως, ψευδοροφής) με συγκεκριμένα υλικά (αντικραδασμικά πατωματος, οροφής και σκελετών, γυψοσανίδες, πετροβάμβακας και πορτες) που ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ τοποθετηθούν σωστά σου δίνουν ηχομονωτικό αποτελεσμα.

Αν κάνεις μόνο το πάτωμα θα κόψεις ένα μέρος των ενοχλητικών βόμβων-χαμηλων συχνοτήτων δε θα πετύχεις ομως καποιο επιθυμητο, imho, αποτελεσμα.

Τί λαστιχα βρήκες? Aπο ποια εταιρία?

Δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την εταιρία απλά μετα απο λίγο ψάξιμο στο διαδύκτιο βρήκα ένα πιθανό δείγμα για την κατασκευή ενός ηχομονωμένου πατώματος..χμμμμ o beeors θα μπορουσε να μας πει κατιτίς το παραπάνω για το τι από αυτά μπορεί να χρειάζεται και τι παραλαγές μπορεί κανείς

http://www.lazarakis-constructions.gr/files/1348.pdf

κάτι παρόμοιο είχα αντιμετωπίσει όταν είχα ηχομονώσει το δάπεδο σε ένα χώρο 2 τετραγωνικά στην ταράτσα του σπιτιού μου πολύ καλό αποτέλεσμα.

Μετά από αρκετό ψάξιμο γιατί η μόνωση μεταφοράς ήχου μέσω στερεού υλικού είναι (πολύ!!!) ακριβή, έβαλα ένα λάστιχο πάχους 2 cm (το βρήκα σε μαγαζί με δομικά υλικά στον Ασπρόπυργο), μετά πετροβάμβακα (δεν θυμάμαι πάχος και τύπο) και από πάνω άμμο θαλάσσης 5cm. Πάτησα καλά την άμμο και απο πάνω έβαλα ένα πλέγμα και τσιμέντο με άμμο. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Κυριολεκτικά χτυπάω με σφυρί στο μονωμένο κομμάτι και κάτω στο σπίτι ακούω το χτύπο σαν να ακούγεται από το γείτονα απέναντι και όχι από την ταράτσα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back