Είδατε την έναρξη των Ολυμπιακών; Σχόλια;

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
Πόντοι
98
Εγώ δεν τρελλάθηκα με το show των κινέζων. Είχα πολύ αυξημένες προσδοκίες.

Ο ελληνικός σχολιασμός δε... δράμα... Ανάγνωση των φυλλαδίων και των δελτίων τύπου... Επίσης, αναρωτιέμαι, αν πάθει τίποτε ο Κωστάλας (καλά να είναι ο άνθρωπος) θα κλείσει η ΕΡΤ λόγω ελλείψεως παρουσιαστή;

Μπα...Δεν το ειδα, απλα καποια στιγμιοτυπα πηρα ξωφαλτσα!..

Ε, ωρα ειναι κ αυτη που το βαζουν?Μεσημεριατικα?

Καλη η διαφορα ωρας αλλα δεν ειναι για την agb!  :P

Eγώ πάντως όταν έδειξε τον Κοκο πήγα να σπάσω την τηλεόραση  >:( >:(

Εγω την ειδα για λιγο.. κανα 20λεπτο ειδα εκει με την μεγαλη σφαιρα μεχρι την αρχη της παρελασης. Η τελετη της αθηνας μου αρεσε πολυ περισσοτερο. Ισως βεβαια να παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο εξω απο την ποιοτητα της κινεζικης τελετης.

Την ειδα και ηταν φυσικα ΤΕΛΕΙΑ (εως εξωπραγματικη) αλλωστε δεν περιμενα κατι λιγοτερο απο τελειο απο τον σκηνοθετη του Hero ;)

Τωρα το να συγκρινεις την... δικη μας...τελετη με αυτο το αριστουργημα τεχνολογιας,τεχνικης και αισθητικης ειναι σαν να συγκρινεις την "Καζαμπαλνκα" με το "Νιαου-Νιαου βρε Γατουλα".. ;D(βεβαια στη χωρα μας χιλιαδες ειναι αυτοι που προτιμουν την Αλικη απο τον Μπογκαρτ ;D)

Φυσικα δεν ειναι δυνατον να γινει 100% κατανοητη απο Δυτικους οι οποιοι ουδεμια σχεση εχουν με την Ασια μια τελετη σαν και αυτη για αυτο και τα αφελη αρνητικα σχολια των δυτικων σχολιαστων..(και των ΑΘΛΙΩΝ δικων μας που σε καποια στιγμη ονομασαν τους ΓΕΡΑΝΟΥΣ(οσοι εχουν διαβασει εστω και ενα κινεζικο βιβλιο ξερουν τι σημαινουν οι γερανοι για τον κινεζικο πολιτισμο)... "πουλια" ;D

Οσοι βεβαια εχουν ασχοληθει με τον ασιατικο πολιτισμο ,τον κινηματογραφο και το θεαμα γενικα απλα ..αραξαν και απολαυσαν αυτο το αριστουργημα αισθητικης.

Βεβαια και οι 2 τελετες εχουν ενα μικρο ..προβλημα..προμοταρουν την αθλια εμποροπανήγυρη που ονομαζεται "Ολυμπιακοι Αγωνες" :P

Τωρα για  τα του τεως (για οσους δεν γνωριζουν μιλαμε για τον παμπλουτο αργοσχολο πρωην... μοναρχη ;D της χωρας μας ;D)   σιγα μην ασχοληθουν οι....Κινεζοι με το να μαθουν ποιος....αρχοντευει στην Ψωροκωσταινα....χεστηκε η φοραδα στο αλωνι.... ;D ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
Βεβαια και οι 2 τελετες εχουν ενα μικρο ..προβλημα..προμοταρουν την αθλια εμποροπανήγυρη που ονομαζεται "Ολυμπιακοι Αγωνες" :P

+1000

Ειδικα αν σκεφτουμε πως τα 40 δισ. δολάρια των Αγώνων είναι τέσσερις φορές τα 9,7 δις των δαπανών της κινεζικής κυβέρνησης για την Υγεία και σχεδόν τρεις φορές όσο τα 15,7 δις των δαπανών για την Παιδεία.

Εγω μπορω να πω πως ενθουσιαστηκα απο την τελετη. Εμεινα πραγματικα αναυδος, μιας και ουσιαστικα επικεντρωθηκε στο "ιδεωδες" των Αρχαιων Ολυμπιακων Αγωνων, που δεν ειναι αλλο απο το μεγαλειο του ανθρωπου και της νοησης του, καθως και την αρρυκτη σχεση του με την φυση.

Πραγματικα ειναι απο τα πιο breathtaking θεαματα που εχω δει στην ΤV (τεχνη με Τ κεφαλαιο) και συγκρισεις με την ελληνικη τελετη ειναι απλα ασκοπες και ανουσιες. Οι αριθμοι ηταν τελειως διαφορετικοι, οι ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ΅ειναι τελειως διαφορετικες και εν τελει ηταν δυο διαφορετικα, με αλλιωτικο τροπο το καθενα υπεροχα θεαματα. Της αθηνας ηταν ουσιαστικα η απιστευτη συλληψη ενος ανθρωπου, ενω της Κινας το αποσταγμα ενος πολιτισμου χιλιετιων.

Στα αρνητικα της τελετης καταλογιζω πως σε αρκετα σημεια το θεαμα ηταν αρκετα "Δυτικοποιημενο" αλλα δεν θα μπορουσε να ηταν αλλιως, γιατι στην πλειοψηφια των δυτικων τηλεθεατων θα φανταζε ως κατι τελειως ξενο.

Superfunk είπε:
σιγα μην ασχοληθουν οι....Κινεζοι με το να μαθουν ποιος....αρχοντευει στην Ψωροκωσταινα....χεστηκε η φοραδα στο αλωνι.... ;D ;D
Σκέψου το από τη μεριά του (ισπανού) τηλεσκηνοθέτη: κοιτάει τον κατάλογο να δει ποιοι έχουν έρθει από ελλάδα, βλέπει "υπουργός τάδε", βλέπει "υπουργός δείνα" και μετά βλέπει "τέως βασιλεύς" (καθότι αυτό γράφει το διαβατήριο του τέως)... ε, τι θέλετε να κάνει... στη δική του κλίμακα αξιών ακόμη και ένας "τέως βασιλεύς" παραμένει βασιλεύς, τι να κλάσει τώρα ο υπουργός μπροστά του...

Απ' την άλλη, δεν έπρεπε ο δικός μας πρωθυπουργός να είναι εκεί; Λαλάκες ήταν οι Μπους, Πούτιν, Σαρκοζύ κλπ κλπ που ξεσπιτώθηκαν να πάνε; Αλλά έτσι είναι, πρέπει να είμαστε κάφροι στο κάθε τι....

Όσο για αυτά που έγραψε ο Σουπερφανκ εννοείται ότι πρέπει να πω το απαραίτητο

+ 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000

καθότι η τελετή έναρξης της ελλάδας ήταν ένα δίλεπτο επεισόδιο της τελετής έναρξης των Κινέζων.

Περαστικά μας.

SF Τώρα θα αρχίσω να πιστεύω κι εγώ ότι είσαι αρνητικά προκατειλημμένος με την Ελλάδα. Η τελετή της Αθήνας ήταν από τα πιο αισθητικά αποτελέσματα που παρήγαγε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, κατά τη γνώμη μου - στο πλαίσιο πάντα της εμποροπανήγυρης στην οποία αναφέρεσαι και συμφωνώ.

Πάντως από τους κινέζους περίμενα να αποδεσμευθούν από το concept του "καλοκουρδισμένου πλήθους" - το οποίο ξέρουμε ότι είναι η μόνη χώρα που μπορεί να δείξει πλέον - και να παρουσιάσει εξαιρετική τεχνολογία (όχι τα πυροτεχνήματα και οι άνθρωποι που πετάνε - και μάλιστα με εμφανή τα σχοινιά και τις συνδέσεις - δεν είναι τεχνολογία).

Για το αν θα ασχοληθούν για το ποιος κυβερνάει στην ψωροκώσταινα, δυστυχώς ΕΙΝΑΙ και αυτή δουλειά τους.

Όσο για τους παρουσιαστές μας, βρήκες να πιαστείς... από τους γερανούς... αλλά δεν άκουσες από τη σύγχυσή σου ότι σύμφωνα με τα παληκάρια ακόμα η Ευρώπη χρησιμοποιεί το Πορτογαλλικό Εσκούδο, το Γαλλικό Φράγκο και την Ισπανική Πετσέτα... Εκτός και αν τους πληρώνουν σε Δραχμές οπότε έχουν δίκιο τα παιδιά...

Κλασης ανωτερη απο της Αθηνας η τελετη του Πεκινου.Μιλαμε για πολλες κινεζοφατσες θα μας φανε ολους αυτοι.

mscmkr είπε:
Πάντως από τους κινέζους περίμενα να αποδεσμευθούν από το concept του "καλοκουρδισμένου πλήθους"
Σορυ κιολας, αλλα αυτη ειναι η καραμελα ολων των media. "Κουρδισμενα στρατιωτακια", "Στρατιωτικη πειθαρχια".

Ποσο δυσκολο ειναι να αντιληφθει καποιος τη δυναμη του συνολου, την τεχνη του συντονισμου καθως και την μαγεια του;;

Την εχω κανει απειρες φορες αυτην την κουβεντα και κανεις δεν μπορει να με καταλαβει. Ολοι ειναι αρνητικα προκατειλημενοι απεναντι στην λεξη "πειθαρχια", καθως ειναι συνδενδεμενη με τελειως λαθος νοημα απο οτι θα επρεπε..

Πάντως από τους κινέζους περίμενα να αποδεσμευθούν από το concept του "καλοκουρδισμένου πλήθους"
αυτο ειναι σαν να ζητας απο τον μεσο Ελληνα να αποδεσμευτει απο τον φραπε,τη σαγιοναρα με το κολητο σορτσακι και την τριχα καγκελο... και το παπι με τη χαλασμενη εξατμιση.... ;D απλα ΔΕΝ γινεται... ;D

Η τελετή της Αθήνας ήταν από τα πιο αισθητικά αποτελέσματα που παρήγαγε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια,
εχεις απολυτο δικαιωμα να το πιστευεις αυτο,προσωπικα ομως δεν συμφωνω ,οι Κινεζοι απλα παιζουν σε ΑΛΛΗ κατηγορια (βαρεων βαρων) κατι που ειναι φυσικο αλλωστε μια και εχουν τεραστια παραδοση στο θεαμα αυτου του τυπου (δες μονο  τον κινηματογραφο τους που ριχνει σκονη ακομα και στο Χολυγουντ) ενω εμεις σχεδον μηδενικη ;)

Σορυ κιολας, αλλα αυτη ειναι η καραμελα ολων των media. "Κουρδισμενα στρατιωτακια", "Στρατιωτικη πειθαρχια".Ποσο δυσκολο ειναι να αντιληφθει καποιος τη δυναμη του συνολου, την τεχνη του συντονισμου καθως και την μαγεια του;;

Την εχω κανει απειρες φορες αυτην την κουβεντα και κανεις δεν μπορει να με καταλαβει. Ολοι ειναι αρνητικα προκατειλημενοι απεναντι στην λεξη "πειθαρχια", καθως ειναι συνδενδεμενη με τελειως λαθος νοημα απο οτι θα επρεπε.
+100000

(αντε συμφωνησαμε και μια φορα! :))

Και το πλεον ενοχλητικο ειναι οτι ενταξει απο ανθρωπους  με  γνωσεις και  παιδεια (οπως εσεις εδω μεσα αγαπητοι μου ;)) το δεχομαι να ασκειται κριτικη,ακομα και αν διαφωνω,αλλα απο τα ΖΩΑ της TV που τολμανε να "κρινουν" αυτα που δεν θα φτασουν ποτε τους ουτε στον υπνο τους δεν το αντεχω με τιποτα... >:(

ο παππους μου ελεγε οτι "οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια" και μαλλον ειχε δικιο....

Όπως και να το κάνουμε, καλός ο Παπαιωάννου, αλλά ο Zhang Yimou, ε...έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος...

Ομολογώ ότι δεν παρακολούθησα ούτε λεπτό από την τελετή των Κινέζων, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Σχετικά με τη σύγκριση που γίνεται με την έναρξη των Ολυμπιακών του 2004, προσωπικά μου άρεσε η τελετή έναρξης που είδα το 2004.

Αυτό που πραγματικά με έκανε να κλείσω την τηλεόραση ήταν η τελετή λήξης. Δύσκολα θα μπορούσε να στηθεί μεγαλύτερη κοτσάνα και να προβληθεί σε παγκόσμια κλίμακα.

Ένας άθλιος και ετερόκλητος αχταρμάς παραδοσιακών χορών, δημοτικής μουσικής, γλυκανάλατης νεο-ελληνικής pop κουλτούρας και σκυλάδικου. Ένα αίσχος χωρίς προηγούμενο που υποβάθμισε την καλαίσθητη τελετή έναρξης.

Μετά από τέτοιο τελείωμα Ολυμπιακών, ακόμα κι αν κάνανε πατάτες οι Κινέζοι, πάλι μαμάτα θα φάνηκε! ;D

Αν και πιστεύω ότι η τελετή θα ήταν άψογη σε θέμα παραγωγής και show, δεν επρόκειτο να κάνανε ταρζανιές με την παγκόσμια εικόνα τους οι σχιστομάτηδες...

Υ.Γ. Είμαι ο μόνος που οι φετινοί Ολυμπιακοί δεν του προκαλούν καμία απολύτως αίσθηση; ???

Πώς ακριβώς δηλαδή να προκαλέσουν αίσθηση, την στιγμή που έχει επέλθει μαζική αποκαθήλωση των όποιων αθλητών-προτύπων ? Είναι απλά αστείο το θέμα, μπάνια του λαού, καρπούζι, μπύρα και τηλεόραση σε πλαστική καρέκλα έξω απο το τροχόσπιτο.

Ώς εκεί, με την εθνική ανάταση.

Alchemist είπε:
Υ.Γ. Είμαι ο μόνος που οι φετινοί Ολυμπιακοί δεν του προκαλούν καμία απολύτως αίσθηση; ???
Ααακριβώς!

Trending...

Νέα θέματα

Back