Η ταστιέρα ΒΡΩΜΑΕΙ

Stoyo

Μέλος
Πόντοι
28
Είχα πάρει μια μεταχειρισμένη ηλ. κιθάρα σε "άριστη" κατάσταση πριν μερικά χρόνια και από τότε θυμάμαι ότι είχε μια έντονη μυρωδιά/βρώμα η ταστιέρα. Με τον καιρό σαν να πέρασε (ή τη συνήθισα) αλλά εδώ και αρκετούς μήνες την είχα παροπλισμένη σε μια θήκη και χθες σκέφτηκα να την ξαναπιάσω, λάθος! Η βρώμα επανήλθε δριμύτερη και μετά από λίγη ώρα παίξιμο βρωμούσαν ακόμα και τα δάχτυλά μου. Έχει περάσει και σέρβις, λαδάκια κτλ, την έχω περάσει και με πανί με οινόπνευμα - όλα αυτά παλαιότερα - και το τελευταίο που σκέφτηκα είναι να της ρίξω καφέ γιατί άκουσα τραβάει τις μυρωδιές. Τώρα θέλω να ρωτήσω, κάνει ο φραπές ή θέλει ελληνικό; ? Αστειάκι... Θα δοκιμάσω οτιδήποτε, απλά να ξέρετε ότι μιλάμε για ΠΟΛΥ και επίμονη βρώμα (μυρωδιά).

Τι κιθάρα είναι?

Τι κιθάρα είναι?

45374_1_600.jpeg

Ρωταω διοτι δεν λεει ξεκαθαρα οτι προκειται για rosewood ταστιερα...

δεν νομίζω να μπορεί να βρωμίσει maple. Αυτές τις καθαρίζω με μια πένα, χαρτί και νερό.

Ξύδι. Λευκό κατά προτίμηση αλλά αν δεν έχεις δοκίμασε με κανονικό. Βρέξε ένα χαρτί και κάνε μερικές εφαρμογές αφού έχει καθαριστεί καλά από μάκα και αποθέσεις στα τάστα. Ίσως να χρειαστεί να το ξανακάνεις για μέρες.

Ξύδι. Λευκό κατά προτίμηση αλλά αν δεν έχεις δοκίμασε με κανονικό. Βρέξε ένα χαρτί και κάνε μερικές εφαρμογές αφού έχει καθαριστεί καλά από μάκα και αποθέσεις στα τάστα. Ίσως να χρειαστεί να το ξανακάνεις για μέρες.

+1000

Μηλοξυδο καλό για μέταλ ?

Ibanez S420, rosewood είναι η ταστιέρα. Θα το δοκιμάσω το ξύδι, η ταστιέρα είχε καθαριστεί επίμονα από μένα και έχει γίνει και fret leveling και καθάρισμα από μαστόρι, πριν πολλούς μήνες βέβαια, και από τότε σχεδόν μηδαμινή χρήση οπότε δεν έχει κάποιου άλλου είδους βρώμα.

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις!

Ibanez S420,

Ήμουν σίγουρος ότι ήταν Ibanez ή κάτι σχετικό.

Είναι βρωμιάρες οι Ibanez, αλλά χάνουν στα καθαρά! ?

TIP: Μην την ξαναβάλεις στην θήκη αν δεν ξεβρωμίσει, άστην έξω, σε καλά αεριζόμενο χώρο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ήμουν σίγουρος ότι ήταν Ibanez ή κάτι σχετικό.

Είναι βρωμιάρες οι Ibanez, αλλά χάνουν στα καθαρά! ?
Μα άλλαξα και μαγνήτες αφού ?

Πλάκα πλάκα οι stock ήταν όντως βρώμικοι, καθάρισε ο ήχος (δυστυχώς μόνο αυτός)

Το ξυδι εξαιρετικο στο να απομακρυνει μυρωδιες.

Επισης, εαν με το να τη φυλασσεις με στην θηκη επιδεινωνει το προβλημα, με το να την αφησεις στον ηλιο λιγες ωρες σιγουρα θα βοηθησει.

Λαδακι, ξυδακι και ηλιοθεραπεια...

Το ξυδι εξαιρετικο στο να απομακρυνει μυρωδιες.

Επισης, εαν με το να τη φυλασσεις με στην θηκη επιδεινωνει το προβλημα, με το να την αφησεις στον ηλιο λιγες ωρες σιγουρα θα βοηθησει.

Λαδακι, ξυδακι και ηλιοθεραπεια...

Μήπως πρέπει να αφήσεις και τη θήκη λίγο στον ήλιο ?

Μήπως να της κάνεις και κανένα ελαφρύ τρίψιμο με πανί νωπό (με απλό σαπούνι) ή σφουγγάρι κουζίνας?

Να συμπληρωσω οτι εαν η θηκη εχει μαξιλαρια και δε διπλωνει, τοτε εχεις δυο επιλογες για καθαρισμο:

1. Να βουτηξεις τη θηκη σε μια μεγαλη λεκανη με νερο και απορρυπαντικο πλυντηριου ρουχων, και να της ριξεις ενα καλο τριψιμο. Εαν μυριζει πολυ βαλε και λιγο μαλακτικο, καθως καλυβει ολες τις μυρωδιες.

2. Να βουτηξεις στην παραπανω λεκανη ενα σφουγγαρι/πανι/βουρτσα και, απλα, να τριψεις τη θηκη.

Μολις τελειωσει η μπουγαδα, την κρεμας στο μπαλκονι για λιγες ωρες, και...καθαρισες.

Μιας και αναφερατε τη θηκη, η μποχα περασε ΚΑΙ στη θηκη... Τωρα για το καθαρισμα, μαλλον εχετε μεινει πολυ πισω, δειτε εδω πως θα πατε την καθαριοτητα της κιθαρας σε αλλο επιπεδο.

Κοίτα... μπορείς και να την λύσεις και να την βάλεις μαζί με τη θήκη στο ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ.  

Δεν στο είπαμε φυσικά, γιατί σε αφήσαμε να το σκεφτείς ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ! ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back