- Πόντοι
- 36
Σκεφτόμουν περίπου αυτό το θέμα αυτές τις μέρες και θα πω ότι αυτό που συνοψίζει και την άποψη μου είναι ακριβώς αυτό,
Μετά υπάρχουν και οι στουντιο μπάντες, πχ σκεφτόμουν συγκεκριμένα τους Shadow Gallery. Οι τυποι δεν κάνουν ΠΟΤΕ λαιβ. Γράφουν έναν υπερδίσκο με όλα τα στολίσματα και δε θα το δείξουν ποτέ ζωντανά. Προσωπικά κιόλας πιστεύω πως οι περισσότερες μπάντες progressive metal θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο.
Και φυσικά μιας και η εμπειρία μου είναι σε πάρα πάρα πολλές μεταλ συναυλίες, είναι πάρα πολλές οι μπάντες οι οποίες λαιβ δε σταθήκαν όχι στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και στο ελάχιστο και φυσικά κατηγορήθηκε το μαγαζί, ο σάπιος ήχολήπτης κτλ κτλ. (Μέχρι που είδα και μια δυο καλές σε σαπιομάγαζα και αντιλήφθηκα ότι μάλλον δε φταίει ο εξοπλισμός )matawan είπε:Αν τα κομμάτια, στον πυρήνα τους, έχουν ενδιαφέρον, τότε ανεξάρτητα απο στουντιακά ευρήματα και τρικς, θεωρώ πως θα μπορούν να σταθούν σε οποιαδήποτε περίσταση. Εννοώ πως οταν οι στουντιακες παρεμβάσεις υπάρχουν για να κάνουν πιο "πικάντικο" το τελικό αποτέλεσμα, η ενέργεια του live και η αμεσότητα, είναι ικανές να καλύψουν το οποιο κενό. Αντίθετα, αν τα στουντιακα τερτιπια ειναι εκει για να κρύψουν τις αδυναμίες της σύνθεσης, φουσκώνοντας απλά τον ήχο, τότε δε νομίζω οτι υπάρχει ελπίδα
Μετά υπάρχουν και οι στουντιο μπάντες, πχ σκεφτόμουν συγκεκριμένα τους Shadow Gallery. Οι τυποι δεν κάνουν ΠΟΤΕ λαιβ. Γράφουν έναν υπερδίσκο με όλα τα στολίσματα και δε θα το δείξουν ποτέ ζωντανά. Προσωπικά κιόλας πιστεύω πως οι περισσότερες μπάντες progressive metal θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο.