Πραγματικά Χρήστο η ηχομόνωση που έχεις κάνει' date=' φαίνεται να είναι super! Που βρίσκεται αυτός ο χώρος; Με τι συνορεύει;
Για τη δική μου περιπτωση, οπως αυτη φαίνεται στις φωτογραφίες, έχεις να κάνεις κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις; Θα χρειαστώ π.χ. πλωτό δάπεδο; Θα με βοηθούσες πολύ!!
Επισης, σχετικά με τη θερμανση του χώρου.
Air condition; Καλοριφέρ;
[/quote']
Ο χώρος αυτός βρίσκεται στο υπόγειο του σπιτιού μου, δε συνορεύει με άλλα σπίτια, αλλά από πάνω του υπάρχει κρεβατοκάμαρα.
Τώρα, όσον αφορά τη δική σου περίπτωση.
Θα πρότεινα να φροντίσεις τόσο την ηχομόνωση, όσο και την ηχοαπορρόφηση.
Αν μπορείς, πρόσθεσε την κατασκευή με διπλό σκελετό γυψοσανίδων (που περιγράφω σε προηγούμενο post μου), και από μέσα (προς το κέντρο του δωματίου) τοποθέτησε κάποιο ηχοαπορροφητικό υλικό. Πρόσεξε όμως. Το υλικό αυτό να μην έχει σαν βάση την πολυουρεθάνη, η οποία με την πάροδο του χρόνου "διαλύεται" (μάλλον πολυμερίζεται?), οπότε όλοι αυτοί οι κόκκοι εισέρχονται στο αναπνευστικό σύστημα...
Σύμφωνα με την άποψη του PJ, o οποίος -παρεπιπτόντως- με βοήθησε καθοριστικά, το πλωτό δάπεδο είναι απαραίτητο. Με την άποψη αυτή συμφωνούν κι άλλοι ειδικοί των ηχομονώσεων.
Τέλος, όσον αφορά τη θέρμανση.
Νομίζω ότι πιο υγιεινή θέρμανση από το καλοριφέρ, δεν υπάρχει. Το air condition έχει κάποια πλεονεκτήματα, αλλά κατά την άποψή μου, το καλοριφέρ υπερτερεί. Πίσω από κάθε σώμα καλοριφέρ, μπορείς να βάλεις διάφορα ηχομονωτικά υλικά. Εννοείται ότι αυτά είναι λεπτά. Η εταιρεία ISELCO έχει το Polyfine (2 mm πάχος, περίπου 25¤ το τμ, 15 db ηχομονωτική αξία), το Cirmix pro, κα.
Η εταιρεία MIPECO έχει το Ecorubber (1cm) και το Ecoroll (0,5 cm), που είναι από καουτσούκ, κα.
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα περισσότερο.
Χρήστος.