Home made Telecaster (πολλες photos)

alderbody

ερασιtechniK
Πόντοι
98
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
...και η Tele που τοσο καιρο εφτιαχνα επιτελους ειναι ετοιμη!

Η ξυλεια ειναι απο Warmoth (total vintage), τα "σιδερικα" ειναι Fender (bridge, control plate, dome knobs) Saddles, ferrules, neck plate, string tree, slotted βιδες, ποτενσιομετρα, διακοπτης (4way) και pickguard απο Callaham, μαγνητες Fralin. Το pickguard ειναι απο fiberboard λακαρισμενο με νιτρο (οπως τοτε...).

Ειναι ακομα μια ...Ecocaster  ;D, δηλαδη το βερνικι ειναι νερου και το μανικι ειναι φινιρισμενο με Tung Oil.

Ας τα παρουμε χρονικα...

η πρωτη εικονα... (ωραια στιγμη)

Boxopens.jpg

Unfinishedfront.jpg

Unfinishedback.jpg

ειναι 2-piece Swamp Ash παναλαφρο (3.9oz)

Neckpocket.jpg

Αλλη μια ωραια στιγμη...

NeckBox.jpg

Neckinbox.jpg

Neckinbox1.jpg

To μανικι ειναι plain maple, total vintage με 6105 ταστα (και κοκαλο nut).

Μετα το βαψιμο-τριψιμο το σωμα ηταν ετοιμο για "φορτωμα"...

Justfinished.jpg

εκανα το shielding στο control cavity

CavityShield.jpg

Jackrout.jpg

μετα εγιναν οι συνδεσμολογιες (star ground γιατι με το παραδοσιακο που δοκιμασα στην αρχη ειχα προβληματα με βζζζζζ)

ControlPlate.jpg

ο πυκνωτης ειναι 0.047μF paper in oil και επελεγη μετα απο δοκιμη πολλων "ανταγωνιστων".

Φυσικα δεν ειναι γνησιος παλιος, απλα εκανα οτι κανουν και οι τυποι στη Luxe.

Τον "εντυσα" με την παλια φορεσια και τον relic_αρισα λιγακι...  ;D

Cap.jpg

Μεχρι να ετοιμαστει το μανικι, οι δοκιμες και τα αρχικα setup εγιναν με μανικι απο μια Strat μου.

WithStratneck.jpg

Testing.jpg

Στην αρχη χρησιμοποιησα τα saddles του Callaham με τις βιδες/σουστες της Fender.

Bridge.jpg

συντομα ομως διαπιστωσα οτι ειναι πολυ μαπα βιδες και εβαλα παλι του Callaham. (καμια σχεση)

...και ιδου το τελικο προιον:

InCase1.jpg

InCase2.jpg

InCase3.jpg

Closeup.jpg

Under.jpg

Headstock.jpg

εννοειται οτι και παλι δεν εβαλα primer και εχει οψη παλιατζουρας...

Noprimer1.jpg

Noprimer.jpg

Ferrules.jpg

Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι οτι το οργανο ειναι καταρχην παναλαφρο, και ηχητικα ειναι vintage Tele all the way!

σκασιμο και Twang να φαν κι οι ...lesPaul!!!....  ;D

ακομα βεβαια "γνωριζομαστε", αλλα αυτο δεν με απετρεψε να την παιζω συνεχεια....  :D

ωραιο πραμα η Tele, tel_ικα  ;D ;D ;D

εξαιρετικη,χαρα στην υπομονη σου με τις slotted βιδες!

πως σου φαινονται οι Fralin?καλυτεροι και απο ζεστο γαλακτομπουρεκο ετσι δεν ειναι? :)

Mε γειες και ειναι κουκλα...........Μοναδικη ενσταση (αν και εφ' οσον οι φωτογραφιες λενε την αληθεια) το χλωμοτατο maple μανικι....τι εχουν παθει και τα κανουν λες και εχουν μεσογειακη αναιμια?

Superfunk είπε:
εξαιρετικη,χαρα στην υπομονη σου με τις slotted βιδες!
χεχε... Thanks! οντως πολυ πικρα οι slotted...

πως σου φαινονται οι Fralin?καλυτεροι και απο ζεστο γαλακτομπουρεκο ετσι δεν ειναι? :)
οι φραλιν ειναι Super! ευχαριστω για τη συμβουλη Teleman!  ;)

fenderiarhs είπε:
Mε γειες και ειναι κουκλα...........Μοναδικη ενσταση (αν και εφ' οσον οι φωτογραφιες λενε την αληθεια) το χλωμοτατο maple μανικι....τι εχουν παθει και τα κανουν λες και εχουν μεσογειακη αναιμια?
thanks!

το σφενταμι αυτο ηταν οντως πολυ λευκο, αλλα με τον καιρο και το παιξιμο το Tung Oil θα το "χρυσισει"...  :D

ηδη εχει αρχισει να "παιρνει" λιγο. Το θεμα ειναι οτι ηχητικα ειναι Super κι αυτο μετραει.

....ποοοολυ spank!  :)

Τρομερό, αλλά να πω κάτι; Μόνο εμένα μου άρεσε με το μπράτσο της strato? Μου φαίνεται ότι γενικά της πάει σαν σχέδιο

Kαλοριζικη κ απο μενα,ειναι πολυ ομορφη.

relic-αρισμενο πυκνωτη δεν μπορουσα να φανταστω ! ! ! ;D

Mεγειες. Και εγω εβγαλα τους Haussel απ την δικη μου και δοκιμαζω ενα σετ fralin πανω... Η δοκιμη ειναι ακομα στηθος με στηθος, δεν ξερω ποιους θα κρατησω! (52' bridge, charlie christian neck Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ)

Εξαιρετική κιθάρα, μπράβο !! Κατα τη γνώμη μου ελαφριά τέλε και Fralins είναι match made in heaven !!

ευγε, σουπερ ειναι!!!  :)

(αν και μεταξυ μας η lite ash tele μου ειναι κλασεις ανωτερη, χοχοχο  ;D )

εσεις που ξερετε απο κατασκευες και τετοια ρε παιδες καντε και καμια ετσι προστυχη με surf green body, tortoise shell pickguard φαση (λεω να παρω μια CP 50's strat και να την κανω ετσι, και να παιζω το theme απο hawaii 5-0  8) )

α, και μια απορια (ως συνηθως  ;D ) : το logo της fender πως το βαζετε στο headstock ρε σεις (απο οτι βλεπω στην πρωτη πρωτη φωτο του μανικιου δεν υπαρχει κατι πανω στο headstock)  ???

α, και μια απορια (ως συνηθως  ;D ) : το logo της fender πως το βαζετε στο headstock ρε σεις (απο οτι βλεπω στην πρωτη πρωτη φωτο του μανικιου δεν υπαρχει κατι πανω στο headstock)  ???
Τσεκαρε αυτα τα λινκ

http://www.noiz.gr/index.php?topic=6105.0

http://www.noiz.gr/index.php?topic=3191.0

Με υγεία φιλε alderbody,ειναι κουκλα!+1 για τα tinted maple,ελπιζω να κιτρινισει γρήγορα το δικο σου ;)!και ξέρεις φυσικα τι περιμένουμε όλοι......CLIPS

ΠΟΛΥ ωραια κιθαρα.. καλοπαιχτη. μολις κιτρινισει και το μανικι λιγο θα παει .. σε αλλο level εμφανισιακα  ;D ;D . κι εγω εχω κολλησει με την warmoth/us customs partcaster που μου βρηκε ο SF στο Ebay.. ωραιες οι τελε. μεσα στην εβδομαδα θα ανεβασω και καμμια λεπτομερεια..

bluesbreaker είπε:
Τσεκαρε αυτα τα λινκ

http://www.noiz.gr/index.php?topic=6105.0

http://www.noiz.gr/index.php?topic=3191.0

καλη φαση. και ετσι ολοι μπορουμε να αποκτησουμε τις κιθαρες που παντα ονειρευομασταν.  ;D

Παιδια μια λεπτομερεια μονο,τα μπρατσα κιτρινιζουν μονο αν ΒΑΦΤΟΥΝ (tinted maple necks) αυτο οσα χρονια κι αν περασουν ασπρο θα μεινει (οπως της 70αρας ου) ;)

Υπέροχη - τέλεια - καταπληκτική!!!!!! μπράβο, ιδίως για το γεγονός πως κάθεσαι και ασχολείσαι και την φτιάχνεις μόνος σου....!!!!

Όσο για το ανοιχτόχρωμο μανίκι, εμένα μ'αρέσει.....!!! ακριβώς έτσι είναι και στη δική μου τέλε!!!

boukas είπε:
Τρομερό, αλλά να πω κάτι; Μόνο εμένα μου άρεσε με το μπράτσο της strato? Μου φαίνεται ότι γενικά της πάει σαν σχέδιο
χεχε... τα ιδια πιστευε και ο Eric και αλλοι πολλοι...

bfhp15.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα