Herman Li's Singature Guitar

• Thread starter Thread starter PitDealer
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 14
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 2K
P

PitDealer

Guest
Σταμπαρα αυτην την κιθάρα οχι γιατι ειναι το Herman Li αλλα για τις επιλογες της :D

Θα καταλαβετε αν δειτε εδωhttp://www.ibanez.co.jp/products/eg_page09.php?area_id=3&data_id=518&color=CL01&year=2009&cat_id=1&series_id=254

οι μαγνήτες εχουν την δινατοτητα να γινονται και single-coil

ξερετε καμοια αλλη κιθάρα με τετοιες δινατοτητες (γιατι δεν πολυ γουσταρω να πέζω με signature guitars)

Τι γνωμη εχετε ; και μια εξτρα ερωτηση γινετε να βαψω την κιθαρα(σκάφος) οτι χρωμα θελω χωρις να αλλοιωθει ο ηχος αν ναι με τι υλικα γίνετε;

Υπάρχουν άπειρες κιθάρες με coil splitting δυνατότητα (PRS, Parker, πολλές Ibanez νομίζω, από Fender μέχρι Nik Huber...) δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Έχω γράψει τις πρώτες που μου ήρθαν στο μυαλό ενδεικτικά.

Για το χρώμα, εγώ είμαι άσχετος, αλλά τι νόημα έχει να πάρεις καινούρια κιθάρα για να τη βάψεις?  ??? (εκτός αν θες να πειραματιστείς με το βαψιμο)

edit:Τώρα είδα το "σκάφος", άρα μάλλον γι άλλη κιθάρα λες, άκυρο το σχόλιό μου.

Τα splits που κάνει δεν είναι τα κλασσικά. Εγώ δεν τα έχω δει σε κιθάρα εμπορίου. Μπορείς πάντα όμως να ζητήσεις από έναν τεχνικό να στα κάνει σε οποιαδήποτε κιθάρα.

Όσο για βάψιμο... Ξέχασέ το. Δύσκολο και ριψοκίνδυνο ακόμη και σε μάστορα. Είναι και αρκετά ακριβή κιθάρα.

mscmkr είπε:
Τα splits που κάνει δεν είναι τα κλασσικά. Εγώ δεν τα έχω δει σε κιθάρα εμπορίου. Μπορείς πάντα όμως να ζητήσεις από έναν τεχνικό να στα κάνει σε οποιαδήποτε κιθάρα.
A έχει κι άλλα!  ;D Την πρώτη φορά που μου φορτώθηκε η σελίδα (κάτι μπλόκαρε φαίνεται) δεν είδα το κάτω μέρος με το δεύτερο πακέτο switching positions. Αυτά όντως είναι πρωτότυπα...

Δεν είναι δύσκολο να γίνουν αυτά τα splits, με οποιουσδήποτε διπλούς με 4 καλώδια και πιθανώς ένα superswitch.

Για ποιο να της αλλαξεις χρωμα??

Αυτο το μπλε ειναι υπεροχο..

Bλεπωντας το switching system, ναι ειναι οντως προτωτυπο αλλα μπορει να στο κανε ικαι καποιος μαστορας αν το θελησεις (φτανει να ξερει καλα τη δουλεια του, ειναι πολυ δυσκολο σαν wiring σε σχεση με αλλα).

Κοιταξε και τις Framus. Εγω εχω μια diablo pro η οποια ειναι φοβερο οργανο, καλυπτει παρα πολλα ειδη και ηχους .Βγαζει και αυτη 10 διαφορετικες επιλογες μαγνητων και μπορω μαλιστα να πω οτι το set επιλογων που εχει η diablo ειναι πιο χρηστικο

Η diablo βγαζει

1) Bridge Humbucker

2) Bridge Humbucker & Middle singlecoil

3) Neck & Bridge Humbucker

4) Neck humbucker & Middle singlecoil

5) Neck humbucker

Και με το split

1) Βridge single

2) Bridge single & Mid single out of phase

3) Bridge single & Neck Single

4) Neck single & Mid Single out of phase

5) Neck singlecoil

Μήπως εννοείς parallel και όχι out of phase;

Oχι, ειναι out of phase, ο middle ειναι ενας seymour duncan ssl1 reverse wound.

Ετσι εισαι και αθορυβος και (για εμενα και το πιο σημαντικο) εχεις εξτρα γουτσου-γουτσου στις θεσεις 2 και 4 ;D ;D ;D

Σε εντελώς άλλο concept (και σε περισσότερα χρήματα βέβαια) παίζει και η PRS 513. Δεν έχει τέτοιους συνδυασμούς θέσεων αλλά έχει άλλες πατέντες, δεν ξέρω πόσο καλές ή όχι, πάντως με 13 επιλογές ίσως σε ενδιαφέρει.  :)

odis13 είπε:
Oχι, ειναι out of phase, ο middle ειναι ενας seymour duncan ssl1 reverse wound.

Ετσι εισαι και αθορυβος και (για εμενα και το πιο σημαντικο) εχεις εξτρα γουτσου-γουτσου στις θεσεις 2 και 4 ;D ;D ;D
Αν με γούτσου-γουτσου ( :) ) εννοείς το Fender quack των θέσεων 2-4, μιλάμε για (in-phase) parallel. Το out-of-phase είναι μια άλλη (παρεξηγημένη) σύνδεση. Σόρρυ που επιμένω αλλά κοίταξα και στο site της Framus και δεν φαίνεται για out-of-phase. Αν όντως είναι "out-of-phase" πάντως θα είναι πολύ ενδιαφέρον.

Χμ ο ηχος στις θεσεις 2 και 4 εχει αυτο το quack που λεμε αλλα ολιγον παραπανω.

Να σου πω κοιταξα και το εγχειριδιο και λεει απλα reverde wound ο μεσαιος και hum cancelling. Παιζει να μην ειναι out of phase, λες να μπερδευτηκα με την strat οπου τους εχω out of phase ?

Mea culpa τοτε

Πραγματικα τωρα μου κινησες την περιεργεια, θα το ψαξω. Παντως εχει το κλασσικο quack που λεμε και μπολικο μαλιστα, δεν ειναι ιδιο με το κλασσικο 2 και 4 σε strat αλλα εδω βαζουν και το χερακι τους οι μαγνητες.

Αυτος ο τυπος κανει ενα ωραιο walkthrough στους μαγνητες σε μια custom (ειναι το ιδιο ακριβως pickup config) βεβαια δε καταλαβαινω Χριστο απο οτι λεει, αλλα παρτε μια ηχητικη ιδεα.

Ούτε στη Strat έχεις out-of-phase, αν είναι μανίσια...

To out-of-phase είναι πολύ ιδιαίτερος, περίεργος ήχος. Έχει ταυτιστεί με τον Peter Green για να καταλάβεις...

Δες κι εδώ:

http://www.ultimate-guitar.com/forum/showthread.php?t=759097

Trending...

Νέα θέματα

Back