Guns 'n' Roses - Chinese Democracy: στα ράφια μετά από 14 χρόνια αναμονής;

bloody_sunday

Μέλος
Πόντοι
38
Mε μια ιστορία που τις μακροχρόνιες, κωμικές και κουραστικές της ανατροπές θα ζήλευε και η ίδια η φωσκολική "Λάμψη", το περιβόητο "Chinese Democracy", το νέο άλμπουμ του Axl Rose και κατά προέκταση, των Guns 'n' Roses, δείχνει έτοιμο (για νιοστή φορά) να δει επίσημα το φως της δημοσιότητας στις 23 Νοεμβρίου.

chinese-democracy.jpg

http://www.rollingstone.com/rockdaily/index.php/2008/10/22/guns-n-roses-management-officially-announce-chinese-democracy-release/

http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_Democracy

http://hardrockhideout.wordpress.com/2008/09/27/best-buy-gets-chinese-democracy-exclusive/

Έχοντας κοστίσει μυθικά ποσά παραγωγής, ηχογράφησης και δικαιωμάτων, με μια σειρά από πολύ αξιόλογους μουσικούς όπως πχ. Brian May και Βuckethead που η συμμετοχή τους μέσω των ηχογραφήσεων τους δεν είναι ακόμη σίγουρη, με ατελείωτες μικροδιαρροές κομματιών (το άρθρο της Wiki δεν καλύπτει ούτε καν την κορυφή του παγόβουνου όλης της... σαπουνόπερας), με μια μεγάλη σειρά προγραμματισμένων και ακυρωμένων release dates, το μόνο που μπορεί να ελπίζει κανείς είναι ότι η αναμονή τελικά θα αξίζει τον κόπο... (μεταξύ μας, ψιλομάπα το βλέπω το καρπούζι).

Το πρώτο σινγκλ, το ομώνυμο "Chinese Democracy", έχει ήδη κυκλοφορήσει εδώ και 10 μέρες:

http://www.youtube.com/watch?v=JFruaNAyEM4

Το δεύτερο σινγκλ, το "Shackler's Revenge", βρίσκεται εδώ κι ενάμισι μήνα στο βιντεοπαιχνίδι Rock Band 2:

http://www.youtube.com/watch?v=cl_yubXB_9Y

Το τρίτο σινγκλ, το ιδιόρρυθμο και εντελώς un-Guns'n'Roses "Ιf the World", ακούγεται στους τίτλους τέλους της νέας ταινίας του Ρίντλει Σκοτ Body Of Lies, με πρωταγωνιστές τον Ράσελ Κρόου και Λεονάρντο Ντι Κάπριο:

http://www.youtube.com/watch?v=Zg3ntAoveHQ

... και μια βολτούλα από το YouTube θα βοηθήσει και σε μια πρόχειρη ακρόαση των υπόλοπων κομματιών του άλμπουμ.

Discuss!!  ;D

Ούτε για 6/10 τα single που ακούσαμε...A rε, που είναι η μπαντάρα του Appetite και του Illusion? :-\

(βέβαια γούστα θα μου πείτε...)

FatalV είπε:
Ούτε για 6/10 τα single που ακούσαμε...A rε, που είναι η μπαντάρα του Appetite και του Illusion? :-\

(βέβαια γούστα θα μου πείτε...)
Συμφωνώ. Αν βγάλεις το guns n roses και βάλεις zputsam band, θα πήγαινε στα αζήτητα. Αλλα οι φωστήρες της βιομηχανίας θα το προμοτάρουν και θα το ρίξουν στην αγορά ως 10/10, για να ρεφάρουν απο τη χασούρα τους όλα αυτά τα χρόνια.

Chinese democracy: πολυ pod ακουω στις ρυθμικές ή μου φαίνεται? Μπαίνει γαμάτα η μπάντα (?), hard groove, γεια σου Axl, G'N'F'R goes stoner, καλό ρεφραινάκι, ποιός σολάρει? Για Καλαθοκέφαλος ακούγεται, παπάδες παίζει πάλι.

Shackler's Revenge: ΝΙΝ, ρεφραίν χάλια 80ίλα, πάλι buckethead? τι κάνει πάλι το παλικάρι? Primus θυμίζει... και Zombie. Καλό. Πολύ χάλια το ρεφραίν!!

Ιf the World: ιντερεστίνγκ... σαλατούλα... νάτα και τα μαθήματα φωνητικής... Ποίος είσαι, ο Prince? Να τα και τα γκομενάκια να χορεύουν, και κ@υλοσόλο, πσσσς, μπορεί να είσαι και ο Michael o Jackson, ώπα flamenco outro γειά σας.

Πριν 15 χρόνια περίμενα 4 ώρες όρθιος για βγει ο Τριαντάφυλλος με την παρέα, night train και φύγαμε, και γούσταρα τρελά, περπάτησα στον γυρισμό όλη την Κηφισίας κάτω... Τώρα, σαν λίγο μαδημένος μου ακούγεται, και μιας και εγώ σαν λίγο μαδημένος αισθάνομαι βραδυάτικα, αντιμετωπίζοντας την φιλοσοφική πρόκληση του bloody_sunday

... και μια βολτούλα από το YouTube θα βοηθήσει και σε μια πρόχειρη ακρόαση των υπόλοπων κομματιών του άλμπουμ.
λέω καλύτερα να πάω για ύπνο.

Αφου ακούσω πάλι τα σόλο. (μπράβο Axl, καλύτερος είναι απο τον άλλον, ευχαριστήθηκες τώρα?)

Μούφα μου μυρίζεται. Αλλά ευτυχώς βγαίνει σύντομα, πριν πεθάνει από γηρατειά και ο τελευταίος οπαδός των GnR. ;D

ΥΓ. Darshan, προετοιμάζεσαι για μουσικοκριτικός σε έντυπο του Τσαγκαρουσιάνου; Ή είσαι ήδη;  :)  ;D

spy είπε:
Darshan, προετοιμάζεσαι για μουσικοκριτικός σε έντυπο του Τσαγκαρουσιάνου; Ή είσαι ήδη;  :)  ;D
του Γεωργελέ  ;D  Να σου στείλω βιογραφικό για άλλες απορίες?

Παιδιά πάντως βλέπω μια κινητικότητα από μεγάλα ονόματα του παρελθόντος, όπως Metallica, Guns'n'Roses και AcDc (το καινούργιο τους πριν από καμιά βδομάδα καρφώθηκε στα No.1 όλου του πλανήτη). Μάλιστα, μερικοί όπως οι Metallica έχουν το θάρρος με το νέο τους άλμπουμ να παίζουν κάτι μακριά από τις προτιμήσεις της μάζας.

Λέτε να μπουν σύντομα αυτές οι επιρροές old-school ροκάδικων/μεταλλικών ήχων στην καθημερινή μας popular culture; Ήδη μπορώ να φανταστώ ορδές διαφημιστών και σχεδιαστών μόδας να εργάζονται πυρετωδώς ετοιμάζοντας νέα τρεντς...  ;D ::)

ac/dc, άκουσα το single. ντράπηκα που το άκουγα... metallica, όντως το ψάχνουνε ακόμα, ας είναι καλά o Trujillo.

Πάντως, πάνε κανα-δυο χρόνια, madonna με μπλουζάκι motorhead και βανδή με maiden.

Άντε και Britney Spears με μπλουζάκι Venom...

Μην πολυυπολογίζετε σε Καλαθοκέφαλο, καθώς έχει σφαχτεί με τον Axl κι αποχώρησε εδώ και 3-4 χρόνια από τους GnR. Μάλλον ο Bumblefoot είναι

προσωπικα οι guns n roses δεν μου λενε απολυτως τιποτα, και βασικα, δεν μου ελεγαν ποτε  ::)

ουτε μουσικα, ουτε στιχουργικα... εχω ολα τα albums τους, και το ωραιοτερο κομματι τους πιστευω οτι ειναι μια διασκευη (since i don't have you)..

κατα τ'αλλα;  ολο αυτο το macho στυλ ποτε δεν μου εκανε κλικ.. ρατσισμος, σεξισμος, ντυσιμο για τα καρναβαλια, μαρσαλ ενισχυτες (μπλιαχ) και ατελειωτο show off...

βεβαια οπως λενε, de gustibus non est disputandum.. 

γουστα λοιπον...  ;)

orbital είπε:
προσωπικα οι guns n roses δεν μου λενε απολυτως τιποτα, και βασικα, δεν μου ελεγαν ποτε  ::)

ουτε μουσικα, ουτε στιχουργικα... εχω ολα τα albums τους, και το ωραιοτερο κομματι τους πιστευω οτι ειναι μια διασκευη (since i don't have you)..

κατα τ'αλλα;  ολο αυτο το macho στυλ ποτε δεν μου εκανε κλικ.. ρατσισμος, σεξισμος, ντυσιμο για τα καρναβαλια, μαρσαλ ενισχυτες (μπλιαχ) και ατελειωτο show off...

βεβαια οπως λενε, de gustibus non est disputandum.. 

γουστα λοιπον...  ;)
::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ειναι κριμα να βλεπουμε ενα απο τα γκρουπ που μεγαλωσαμε με τις μελωδιες τους να ξεφτυλιζεται ετσι. Αλλα ετσι ειναι η φαση ....

@orbital, που υπαρχει νομιζεις οτι υπαρχει ρατσισμος στους Guns?

Παντως γενικα, χωρις Slash δεν νοουνται Guns n Roses. Αν μη τι αλλο, ηταν το αλλο μισο της μαγικης συνταγης!Οσο και να παλευει ο Axl τωρα...

MuddyPete είπε:
@orbital, που υπαρχει νομιζεις οτι υπαρχει ρατσισμος στους Guns?
για παραδειγμα, στο τραγουδι τους one in a million:

[..]

Police and niggers

That's right

Get out of my way

Don't need to buy none of your

Goldchains today

[..]

Immigrants and faggots

They make no sense to me

They come to our country

And think they'll do as they please

Like start some mini Iran

Or spread some fucking disease

They talk so many goddamn ways

It's all greek to me

:)

Δεν σκέφτηκες το ενδεχόμενο όμως να στηλιτεύει αυτή την συμπεριφορά που περιγράφει σε πρώτο πρόσωπο; Oύτε οι πρώτοι στίχοι ή ποίημα που κάνουν κάτι τέτοιο θα είναι, ούτε οι τελευταίοι...

bloody_sunday είπε:
Δεν σκέφτηκες το ενδεχόμενο όμως να στηλιτεύει αυτή την συμπεριφορά που περιγράφει σε πρώτο πρόσωπο; Oύτε οι πρώτοι στίχοι ή ποίημα που κάνουν κάτι τέτοιο θα είναι, ούτε οι τελευταίοι...
Ελα μου ντε...Το συμπερασμα σου φιλε orbital βγηκε απο κατι στιχους, που στο κατω κατω, ακομη και το ενδεχομενο να στηλιτευουν αρκει για να μην ειμαστε απολυτοι οτι οι Guns ειναι ρατσιστες. Και ο λογος: Που ξερεις τι θελει να πει ο ποιητης? :P

+17392 σε μπλαντυ

Το θεμα μας ομως δεν ειναι ο ρατσισμος στους Guns αλλα το Chinese Democracy του Axl... Ας μην φυγουμε παραπανω offtopic.  ;)

προσωπικα οι guns n roses δεν μου λενε απολυτως τιποτα, και βασικα, δεν μου ελεγαν ποτε

εχω ολα τα albums τους,
φαντασου δηλαδη να σου αρεσαν κι ολας...θα ειχες γινει...groupie τους... ;D ;D ;D ;D

orbital είπε:
για παραδειγμα, στο τραγουδι τους one in a million:
Εχεις ακούσει το Short People από τον Randy Newman ? (ένα από τα εκατοντάδες παραδείγματα)

Θα τον έλεγες ρατσιστή;

Superfunk είπε:
φαντασου δηλαδη να σου αρεσαν κι ολας...θα ειχες γινει...groupie τους... ;D ;D ;D ;D
  ::)

αν δεν ειχα τους δισκους τους προφανως δεν θα μπορουσα να εχω αποψη... αν ειχα ακουσει μονο το "paradise city" και ειχα αποψη για τους guns n roses θα ειχα προβλημα μαλλον... και εξαλλου, εκεινη την εποχη αγοραζαμε και ανταλλαζαμε ο,τι βυνιλιο βρισκαμε και τα γραφαμε σε κασσετες... ουτε το ραδιο επαιζε  ροκ γενικα, ουτε internet ειχα... η μονη επαφη με τη ροκ μουσικη ηταν το δισκαδικο και οι κασσετες που γραφαμε ο ενας στον αλλον..

ετσι, προφανως ηταν το πιο ευκολο πραγμα να καταληξεις, σε μια παρεα σαν τη δικη μου, με ολη τη δισκογραφια ενος τοσο δημοφιλους συγκροτηματος οσο oι gnr..

να σου πω οχι, δεν το'χω ψαξει και πολυ... γενικως μου κανουν κατι σε rednecks ρε παιδι μου, δεν ξερω  :P

τεσπα δεν θα το συνεχισω, δεν μ'αρεσει να κανω τον hater.. ο καθενας εχει τα γουστα του και τα σεβομαι, απλα το θεμα ρωτουσε τη γνωμη μας και.. παρασυρθηκα και απαντησα  :-[

mea culpa. συνεχιστε.

Trending...

Νέα θέματα

Back