- Πόντοι
- 36
Ψάχνω για καλές τεχνικές γρήγορου παιξίματος με δάχτυλα. Για παράδειγμα σαν αυτό του Harris
ναι αλλά πώς; αυτό θέλω να σου πω , πώς μπορώ να το κάνω;Βγάλε όλα τα τραγούδια των Iron Maiden :wink:
ναι αλλά πώς; αυτό θέλω να σου πω ' date=' πώς μπορώ να το κάνω;[/quote']Βγάλε όλα τα τραγούδια των Iron Maiden :wink:
Κατέβασε παρτιτούρες και άρχισε να τα παίζεις.Δεν είναι τέρας τεχνικής ο Harris και αυτό που κάνει δε χρειάζεται ειδικές ασκήσεις για να το πετύχεις.Όγδοα παίζει ο άνθρωπος απλά γρήγορα.Βρες φράσεις με όγδοα παίξε με μετρονόμο και σιγά σιγά ανέβαινε ταχύτητες
Δε συμφέρει. Όποτε παίζω τρέμολο στο μπάσο, σπάω τα νύχια...τι λέτε φίλοι μπασσίστες: συμφέρει να αντιγράψει κανείς την τεχνική της κλασσικής κιθάρας στο μπάσσο ή είναι μάταιος κόπος;
Κατά την γνώμη μου αξίζει, γιατί έτσι συνιθίζεις να αξιοποιείς τα περισσότερα δάχτυλα του δεξιού σου χεριού... Φανταστείτε να παίζατε με 4 πένες...τι λέτε φίλοι μπασσίστες: συμφέρει να αντιγράψει κανείς την τεχνική της κλασσικής κιθάρας στο μπάσσο ή είναι μάταιος κόπος;
Επειδή κι'εγώ στο μπάσσο κοπανάω με όποιο δάκτυλο... μου κάτσει :lol: τι λέτε φίλοι μπασσίστες: συμφέρει να αντιγράψει κανείς την τεχνική της κλασσικής κιθάρας στο μπάσσο ή είναι μάταιος κόπος;
Σίγουρα ένα thumbrest θα βοηθήσει σημαντικά! Ειδικά αν είναι πάνω από τις χορδές (δίπλα από την μι) και όχι κάτω, όπως αυτό στην φωτό!Κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει περισσότερο:
Σίγουρα ένα thumbrest θα βοηθήσει σημαντικά! Ειδικά αν είναι πάνω από τις χορδές (δίπλα από την μι) και όχι κάτω' date=' όπως αυτό στην φωτό![/quote']Κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει περισσότερο:
Αυτό δεν είναι thumb rest!
Είναι fingers rest γι αυτό είναι και από κάτω, βοηθάει στο να παίζεις με τον αντίχειρα το δείκτη και το μεσαίο...
Aυτό που λές εσύ είναι αυτό:
![]()
Και οι δυο τρόποι είναι αποδεκτοί.Τώρα για την πένα θα πρέπει να είναι σκεχτικά παχιά.Δοκιμάζεις και παίρνεις :wink:Λοιπόν δηλαδή μπορώ να παίζω με τα τρία δαχτυλα του δεξιού χεριού μου ; Επίσης αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πένα και αν ναι με τι πένα;