• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Γνώμες για Marshall 2555SL Slash Signature (Jubilee)

alexisgt

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα και καλή χρονιά!

Είμαι ένα βήμα πριν την αγορά ενός Marshall 2555SL Slash Signature.

1127201265452PM-DSC04625_edited-1.jpg

Θα ήθελα τις απόψεις σας για το συγκεκριμένο μοντέλο ενισχυτή.

Ανάμεσα σε αυτόν και σε JCM800 2203 (όχι reissue), τι θα επιλέγατε και γιατί?

(Αφορά βέβαια προσωπικό γούστο του καθενός στον ήχο, αλλά θα ήθελα να πάρω μια γενική εικόνα..)

Επίσης, για να αξιολογήσω την προσφορά που μου έχει γίνει, σε τι τιμές πιστεύετε οτι κυμαίνεται πλέον η αγορά του?

Ενας απο τους τελευταιους καλους μαρσαλ των 80'ς με diode clipping...(για την ακριβεια led clipping).

Σαν μαρσαλ δεν ειχε το κλασσικο ηχοχρωμα ενος μαρσαλ καθως ηταν λιγο πιο στρογγυλος και "ρυθμισμενος" πανω στα VINTAGE 30's που κατασκευαστηκαν μαζι με αυτον(οχι τα σημερινα αλλα αυτα που χρησιμοποιει η mesa boogie στα 16Ω).

Ειναι γενικα ενας ενισχυτης με πολυ καλη φημη,καθαρο καναλι,μπουστ,λουπα αλλα χωρις το signature sound της marshall...(JCM800,JMP 4 holes)

Αναμεσα σε αυτον και τον 2203 εγω προσωπικα θα διαλεγα τον 2203 αλλα εγω δε θεωρω σημαντικο το καθαρο,το μπουστ και τη λουπα...

Αν εχει καποια αξια,ο Wizard Modern Classic ειναι μια tweakαρισμενη εκδοση του jubilee...

Τωρα για τη τιμη,υπαρχουν παρα πολλες εκδοσεις...η φωτο που παραθετεις ειναι η SLASH εκδοση που θα ειναι μαλλον τσιμπημενη...

Αυτος που εχω παιξει ηταν ενας 2250(25-50 βατ) και κοστιζε 1500 δολλαρια(σε μαγαζι της νεας υορκης).Φανταζομαι οτι καπου κοντα στο 1700αρι ειναι καλη τιμη...

Ευχαριστώ για την απάντηση blackie.

Όντως η περιγραφή σου ανταποκρίνεται σε ότι "βγάζουν" αυτοί οι 2 ενισχυτές.

Στην δύσκολη εποχή που ζούμε, ευτυχώς μπορώ να έχω την δυνατότητα αυτή τη στιγμή,

να αγοράσω έναν απο τους δύο ενισχυτές που προανέφερα.

2555SL ή 2203.

-Ο 2555SL είναι όντως ένας Silver Jubilee 2555.

(Και ο πρώτος Signature ενισχυτής που έβγαλε ποτέ η Marshall).

Επίσης βασικός ενισχυτής (O Silver Jubilee 2555) του Joe Bonamassa και του John Frusciante.

-O 2203 είναι ο κλασσικός καλός 800άρης 100w που όλοι αγαπάμε.

Έχω παίξει και με τους 2 ενισχυτές και σίγουρα είναι ανάμεσα σε οτι καλύτερο έχει βγάλει ποτέ η Marshall.

Το "κακό" είναι οτι μπορώ να αγοράσω μόνο τον ένα και δεν μπορώ να αποφασίσω,

"με ελαφρά τη καρδία", ποιόν...

Τείνω προς τον 2555SL λόγω σπανιότητας.

(Με το σκεπτικό οτι 2203 μπορώ να βρώ και μελλοντικά, αλλά τον 2555SL όχι τόσο εύκολα).

Αν έχεις βρει silver jubilee ή γενικά hot rotted marshall και έχεις τα χρήματα χτύπα τον άνετα,

έπαιξα πέρσι στο εξωτερικό με τον 2550 και μου έπεσε το σαγόνι....

Απο τους 2 θα επέλεγα τον 2555 με κλειστά τα μάτια,

Παρόλα αυτά οι τιμές τους είναι υψηλές για τη τσέπη μου, να σε ρωτήσω χωρίς να θέλω να είμαι αδιάκριτος, πόσο τους βρήκες?

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Για marshall ειναι καλος.

Πιστευω ομως οτι σε 7-8 μηνες θα βρεις τα πολλα του ελατωματα......

Προσωπικα (επειδη τον ειχα!) θα ελεγα να πας σε κατι πιο ποιοτικο και ευελικτο,

γιατι οταν τον βαλεις διπλα σε καλους ενισχυτες θα καταλαβεις οτι το 2014 δεν αξιζει καν τα λεφτα του (που δεν ειναι και λιγα.....)

master9 είπε:

γιατι οταν τον βαλεις διπλα σε καλους ενισχυτες...
Όπως?

Προσωπικά, τον έχω το συγκεκριμένο ενισχυτή. Δεν έχω κάποιο άλλο Marshall ούτε έχω παίξει για να κάνω συγκρίσεις. Ο συγκεκριμένος είναι εξαιρετικός, έχει ότι θα ήθελα σε ένα Marshall (για αυτό τον πήρα όταν τον πέτυχα). Θα γίνει και retubing μέσα στο επόμενο διάστημα.. Τον έχω κουμπωμένο σε μία Marshall 1960Vintage 4x12 (Vintage 30's) και κελαηδάει. Τον είχα πάρει 1300 ευρώ μεταχειρισμένο, έτσι για την ιστορία.

Αν εχεις την ευκαιρια να τον αγορασεις σε καλη κατασταση και σε λογικη τιμη, κατ'εμε καν'το. Φυσικα αν εχεις τη δυνατοτητα να τον ακουσεις θα μπορεις να καθορισεις ο ιδιος αν σου κανει, ωστοσο θα παραθεσω και γω τη δικη μου γνωμη για να εχεις ενα ικανο δειγμα να αντλησεις συμπερασματα.

Εχω και τους δυο (2555sl & 2203) και μπορω να σου πω οτι αν επρεπε να κρατησω εναν θα ηταν ο 2555sl. Διαφορα στον ηχο υπαρχει αναμεσα στους δυο και αν πρεπει να τη συνοψισω θα ελεγα οτι ο 2555sl ειναι πιο dark/smooth/polished ενω ο 2203 πιο bright/edgy/raw.

Λιγο πιο λεπτομερως:

Ο 2555sl εχει σαφως περισσοτερο gain. Αν δεν παιζεις καφρομεταλ μπορεις ανετα να παιξεις καρφι στο lead καναλι. Απ την αλλη ο 2203 χρειαζεται το boosterακι του για να πιασει τα επιπεδα του 2555. Επισης, το eq του ειναι πολυ πιο διαδραστικο απο του 2203 με αποτελεσμα εν συγκρισει ο 2203 να ακουγεται μονοδιαστατος. Τελος, εχει δυο καναλια σε συγκριση με τον 2203 που εχει ενα. Το πρωτο καναλι εχει δυο mode (καθαρο και crunch) και το αλλο ειναι το lead. To setup αυτο ενδεχομενως να σου φανει πιο χρησιμο απο του 2203 αν κανεις live και εχεις εναλλαγες μεταξυ καθαρου/βρωμικου (σε βαθμο που δεν σε καλυπτει το χαμηλωμα απ το volume της κιθαρας). *Bonus: εχω την αισθηση οτι σε χαμηλο volume ακουγεται καλυτερα απ τον 2203. Προς υπερασπιση του 2203, ακομα και αν παιξεις με το eq και ανεβασεις το treble,presence, ποτε δεν θα πετυχεις ακριβως το αγαπημενο bite του 2203.

Και οι δυο ειναι εξαιρετικοι παντως και κανενας δεν ειναι κακη επιλογη οπως και να χει. Το θεμα ειναι απλα να καλυψεις τις αναγκες σου με την πρωτη προσπαθεια. Σε αυτους τους δυο κατεληξα για high gain εχοντας αλλαξει πολλους marshall(-ειδης) (ειχα: 6100 μονταρισμενο, 2466, lee jackson xls1000, laney vh100r (ιδιο στυλ) - εχω παιξει: jcm900, dsl, tsl, jvm, afd100 - εχω: 2203, 2555, 18w, plexi, jtm45)

master9 είπε:
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Για marshall ειναι καλος.

Πιστευω ομως οτι σε 7-8 μηνες θα βρεις τα πολλα του ελατωματα......

γιατι οταν τον βαλεις διπλα σε καλους ενισχυτες θα καταλαβεις οτι το 2014 δεν αξιζει καν τα λεφτα του (που δεν ειναι και λιγα.....)
Αναμενουμε εναγωνιως ενα παραδειγμα "καλου ενισχυτη"...που απ'οσο φανταζομαι δε θα ειναι και μαρσαλ καθ'οτι "για μαρσαλ καλος ειναι μωρε"...

Αναμενουμε εναγωνιως ενα παραδειγμα "καλου ενισχυτη"...που απ'οσο φανταζομαι δε θα ειναι και μαρσαλ καθ'οτι "για μαρσαλ καλος ειναι μωρε"...
;D ;D

Marshall και αηδιες....μονο και μονο το γεγονος οτι το 90% του ροκ εχει γραφτει με αυτους δειχνει τι ΧΑΛΙΑ ενισχυτες ειναι.... ;D  

Μόνο στο noiz θα διάβαζα την ατάκα ''καλός είναι...για Marshall!''  ;D

Αν είναι ποτέ δυνατόν... ::) ::)

blackie είπε:
Με όλο το σεβασμό, ΔΕΝ μπορεί να πιστεύεις κ να αναπαράγεις κάτι τέτοιο.. :o

.....HIWATT,DR-Z,METROPOULOS,BAD CAT,LANDRY,WIZZARD,BOGNER, και πολλοι αλλοι

εχουν σουπερ μοντελα σε κοντινα χρηματα! Ακομα και τα handmade ελληνων κατασκευαστων

εχουν πολυ ανωτερη ποιοτητα.....Μια βολτα π.χ στον Κουρμπη η στον telegun ισως ειναι καλο παραδειγμα!

(και δεν εχω καμια σχεση με τον ανθρωπο)

Απο κει και πανω ισως να μην αντεχει η τσεπη μας αλλα οταν ηρθα σε επαφη με εναν

Wan Weelden twinkle land ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΗΞΕΡΑ......Φυσικα ολοι αυτοι οι ενισχυτες (του ιδιου σχεδιου)

κοστιζουν τοσο που προσωπικα ΔΕΝ μπορω να φθασω.......

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ- Επιτελους να το δουν καποιοι οτι αλλο το soldano slo του Gary Moore και αλλο

αυτο που αγορασαν πολλοι στην Ελλαδα, αλλο το JUBILLE του Bonamassa ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!

master9 είπε:

.....HIWATT,DR-Z,METROPOULOS,BAD CAT,LANDRY,WIZZARD,BOGNER, και πολλοι αλλοι

εχουν σουπερ μοντελα σε κοντινα χρηματα! Ακομα και τα handmade ελληνων κατασκευαστων

εχουν πολυ ανωτερη ποιοτητα.....Μια βολτα π.χ στον Κουρμπη η στον telegun ισως ειναι καλο παραδειγμα!

(και δεν εχω καμια σχεση με τον ανθρωπο)

Απο κει και πανω ισως να μην αντεχει η τσεπη μας αλλα οταν ηρθα σε επαφη με εναν

Wan Weelden twinkle land ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΗΞΕΡΑ......Φυσικα ολοι αυτοι οι ενισχυτες (του ιδιου σχεδιου)

κοστιζουν τοσο που προσωπικα ΔΕΝ μπορω να φθασω.......

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ- Επιτελους να το δουν καποιοι οτι αλλο το soldano slo του Gary Moore και αλλο

αυτο που αγορασαν πολλοι στην Ελλαδα, αλλο το JUBILLE του Bonamassa ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!
Απο αυτους που λες εχω παιξει ΕΚΤΕΝΕΣΤΑΤΑ με bad cat lynx,bogner XTC,SOLDANO SLO που εχει ενας πολυ καλος φιλος και παιζουμε συχνα...ενω δοκιμασα metro,landy στο εξωτερικο...

Επισης ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ενισχυτης που εχω ειναι φτιαγμενος απο το Κουρμπη...

Ενας γκαζωμενος JMP του 79 σε specs...

το 60% αυτων που μολις παρεθεσες(για να μη πω το 90%) εχουν σα βαση τους Μαρσαλ των 70'ς...

Ο WIZARD MODERN CLASSIC ειναι ΟΛΟΙΔΙΟΣ σχεδιαστικα με τον jubilee...δες τα schematics...

καλα για το metropoulos και τον landry αστο...εκει και αν βασιστηκαν σε σχεδια του Μαρσαλ...το εξτρα gain stage και καποια tweaks δε κρυβουν τη συγγενεια...

το προβλημα με τους σημερινους ειναι αυτο το κωλογκαζο που πνιγει τον ηχο...

Αποψη μου ειναι οτι ο jube ειναι ο καλυτερος ενισχυτης της μαρσαλ απο το 83 κι επειτα,με τον επομενο να ειναι ο JCM800 KK (εργοστασιακος modded JCM800 με 1200Ε).

οι ενισχυτες των καλλιτεχνων ειναι ΟΛΟΙ μονταρισμενοι στα δικα τους γουστα...

λογικο...

προσωπικα απο ολους αυτους που ανεφερες θα διαλεγα ΑΝΕΤΑ ενα μαρσαλ του 79...

100% ΣΩΣΤΟς!

Ολα αρχισαν απο τον marshall και τον fender. Το θεμα ειναι πως τους ακους!

Αν προτιμας εναμ marshall του 79 παρε αυτον και δεν χρειαζεται να πει κανενας κατι.....

Για μενα παντος ειναι παρελθον.........

επισης να σημειωσουμε οτι απο τους ενισχυτες που προανεφερες ο φτηνοτερος κοστιζει κοντα στα 3000 ευρω...(ο landry αν δε λανθανω)

ο jube θα κοστισει βαρια-βαρια 1500...

half money,half tone?

δε νομιζω...

Και οι Splawn quick rod με  2 χιλιαρικακια....αξιολογοι ακουγονται ...εχει παιξει κενενας με αυτους, για φαση Hot rodded marshall παντα..?

blackie είπε:
...ενω δοκιμασα metro,landy στο εξωτερικο...
Ο Landry πως σου φανηκε? Με τι κιθαρα/καμπινα/μεγαφωνα τον ακουσες?

Προσωπικα αν ημουν στην Αθηνα και ηθελα Marshall θα πηγαινα στον Κουρμπη να τον παραγγειλω οπως θελω. Οι κατασκευες του περιεχουν ποιοτικοτερα υλικα απο τους stock Marshall και κοστιζουν το ιδιο ή και λιγοτερο με vintage Marshalls. Γνωριζει πολυ καλα τα γνωστα (Marshall/Fender/Vox) κυκλωματα και τις μοντες τους. Προυποθετει βεβαια να εχεις ξεπερασει το φετιχ του ονοματος που για τη πλειοψηφια των κιθαριστων ειναι δυσκολο.

Το ποιος ειναι αυθεντικος καλυτερα να μη το ψαξουμε. Ο Fender ειχε μελετησει κυκλωματα των RCA & GE (αν θυμαμαι καλα) ο Marshall πατησε πανω στον Tweed Bassman, οι Bogner/Soldano/Landry και πολλοι αλλοι σε Marshall. Ολοι ξεκινανε απο καπου, συνηθως απο κατι που τους αρεσει. Αυτο που εχει σημασια ειναι τι εδωσαν στο τελος γιατι και ενας διαφορετικος πυκνωτης αλλαζει τον ηχο.

Μια καλη τιμη πάντως για τον 2555sl ειναι γύρω στα 1200€ άντε  1400€ αν ειναι σα καινούριος. Και παραπάνω βέβαια τα αξίζει απλα παύει να ειναι ευκαιρία.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back