Γνώμες για Ibanez

Jimis7

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Γειά σας παίδες.Είμαι κάτοχος μιας Ibanez και θα θελα να μου πείτε την γνώμη σας για τα συγκεκριμένα όργανα γενικότερα και τις εντυπώσεις σας...

Πολλοί κατακρίνουν τις Ibanez. Προσωπικά πιστεύω ότι γενικώς είναι all-around κιθάρες οι οποίες απλώς αξίζουν τα λεφτά τους. Ό,τι πληρώσεις θα πάρεις. Τα φτηνα μοντέλα είναι απλώς ...οκ για αρχάριους και τα πιο ακριβά είναι πολύ αξιόλογα όργανα.

Εσύ τί εντυπώσεις έχεις απο την ibanez σου και το κυριότερο: Γιατί ρωτάς?

Νομίζω φίλτατε αν ανατρέξεις, δεξία στην αναζήτηση σε παλαιά πόστ θα βρείς αρκετές γνώμες και απόψεις γι αυτά τα όργανα... Άλλη φορά να το έχεις στο νού σου... Και για να μην σε αφήσω ξενερωμένο τώρα... Εγώ ώς κάτοχος μιάς ibanez έχω να πώ αρκετά καλά λογάκια... Είναι όργανα, κυρίως για ροκ-σκληροπυρηνικό θα έλεγα... Η κατασκευή τους δεν αποτελεί μεγάλο προσόν καθώς (για ηλεκτρικές πάντα) χρησιμοποιούν basswood, για την καλή εφαρμογή του floyd rose tremolo που χρησιμοποιούν οι περισσότερες!!! Απο εκεί κ πέρα έχουν σε γενικές γραμμές, αποτελούν καλές περιπτώσεις κιθάρας.... αν κάποιος στις μουσικές του επιλογές χωρέσει ένα ή δύο αντιστοίχως διπλούς μαγνήτες... Με ένα καλό ενισχυτή δίνει ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα... Υπάρχει βέβαια πάντα κ η βάση που λεέγεται τιμή... Απο την πλευρά ακουστικής-ηλεκτροακουστικής δεν γνωρίζω (σε περίπτωση που έχεις κάποια τέτοια) αλλα ξέρω το οτι όσα έχω ακούσει για καλά εργαλεία δεν άκουσα ποτέ για ibanez... Επίσης να συμπληρώσω στις ηλεκτικές οτι όλες έχουν rosewood ταστιέρα (που θεωρείται γρήγορη...)! Αυτά....! Ελπίζω να βοήθησα.... Φιλικά, kotsos_007!

Κοίταξε να δεις...Έχω μια Ibanez full μόντιφα.Δηλαδή έχω βάλει DiMarzio μαγνήτες πάνω και συγκεκριμένα Al DiMeola Model (Bridge), HS-2 (Middle) & Air Norton (Neck).Μου ακούγεται αρκετά καλό το αποτέλεσμα με αρκετές αρμονικές κατάλληλη για riff αλλά όχι με πολύ ωραίο sustain

Μια και τελευταια ενδιαφερομαι για ibanez λογω του λεπτου τους λαιμου τι λετε για ολους αυτους που παραπονιουνται οτι τα συγκεκριμενα μπρατσα προκαλουν τενοντιτιδες? Οι κιθαρες φταινε η το παιξιμο τους? Γιατι δε θελω να παθω και στα καλα καθουμενα τιποτα...  ::)

Kotso, χωρίς παρεξήγηση, νομίζω οτι γράφεις τρομερες ανακρίβειες!

Οι Ibanez ΔΕΝ είναι μονο για "σκληροπυρηνικο" ροκ όπως λες, υπάρχουν δεκάδες μοντέλα που στοχεύουν στην κάλυψη πολλών ηχητικών αναγκών.

Η κατασκευή τους, σε πάρα πολλά μοντέλα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο σχεδόν όλες τις άλλες κιθάρες μαζικής παραγωγής!

Το basswood δεν είναι μειονέκτημα, καθοτι δεν υπάρχει κάποιο ξύλο που είναι καλύτερο απο άλλα, και το καθένα έχει τη χρήση του, ούτε προσφέρει καλύτερη εφαρμογή στο τρέμολο ούτε όλες οι Ibanez φτιάχνονται απο basswood.

Τέλος πάντων, φίλε Jimi, κατα τη γνώμη μου οι Ibanez είναι πολύ τίμια όργανα, καλοκατασκευασμένα, ειδικά τα σχετικά ακριβά μοντέλα, αρκετά ευέλικτα. Όσον αφορά τον ήχο, μόνο εσύ μπορεις να το κρίνεις αυτό. Κι αν σου αρέσει και σε καλύπτει με τις τροποποιήσεις που έκανες, τα λόγια περιττεύουν.

Και κάτι ακόμα που αφορά την κατασκευή τους, από προσωπική εμπειρία: έχω μια RG1570 εδώ και 4-5 χρόνια, η οποία έχει περάσει από ζέστη-κρύο-υγρασια-ξηρασία, και το μπράτσο έχει ακριβώς την ίδια ευθύτητα που είχε την πρώτη μερα που τη σετάρισα (και μιλάμε για μπράτσο υπερβολικά λεπτό).

Φίλε Μάριε, προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα στα χέρια μου με το μπράτσο της Ibanez, αλλά να σου πώ την αλήθεια ,το μπράτσο της fender μου που είναι πιο παχυ με βολέυει κατιτίς παρπαπάνω.

Το φάρμακο που βάζουν στο basswood για να κουρδιστεί στις κατάλληλες συχνότητες για να παίζεις ροκ και χέβι έχει αποδειχτεί ότι δολοφονεί τα εγκεφαλικά κύτταρα του χρήστη. Σκεφτείτε αυτό πρώτα πριν πάρετε ιμπανεζ.

Κώτσο στο 'πανε και σε άλλο θρεντ. Ακόμα δεν βγήκες που δεν βγήκες από το αυγό όσον αφορά στις κιθάρες, μη το παίζεις και γνώστης (ούτε φυσικά παντογνώστης).

Τζίμη, οι Ibanez έχουν κιθάρες από αξιοπρεπείς, καλές για τα λεφτά τους, μέχρι εξαιρετικής ποιότητας ακριβά όργανα. Όργανα που είναι κατάλληλα από jazz μέχρι death. Γενικά η ποιότητά τους είναι πάντα πολύ καλή για τα χρήματα που πληρώνεις.

Αν μας πεις τις έχεις ή τι θέλεις να πάρεις, ίσως καταφέρουμε να σε βοηθήσουμε παραπάνω.

+1 στον St4rg4z3r για την 1570. Σκυλί.

Ευχαριστώ πολύ αρχικά για τα κολακευτικά για το άτομο μου σχόλια... Δεν έκανα το σχόλιο για να αποτρέψω κανέναν απο τίποτα... Εννοείται αρχικά το τι όργανο έχει ο άλλος... Για τα basswood, είπα οτι χρησιμοποιούνται στις ηλεκτικές τουλάχιστον στις περισσότερες για τα floyd rose tremolo... Ανακρίβειες δεν είχε το σχόλιο μου αλλα το μάτι αυτού που το διάβασε κ έβγαλε αυτά τα συμπεράσματα... Έπειτα είπα οτι είμαι κάτοχος μιας ibanez εξού και οι λίγες ''αναξιόπιστες'' για εσάς γνώσεις μου.... Εάν κάποιου του φαίνονται χαζά αυτά που λέω, πολύ απλά μην με διαβάσει... Επίσης, δεν είπα τίποτα για να μειώσω τις ibanez... προσωπικά η δική μου έχει πολύ καλή βρωμιά αλλα ούτε για τζάζ ιδιαιτέρως είναι ο ήχος ουτε για να την παίξεις και πολύ με καθαρά... Επιστρέφω λέγοντας οτι το basswood θεωρείται χαμηλής κατασκευής ξύλο αλλα είπα προς τι η χρήση του... Δεν λέω οτι βγήκε άσχημη η κιθάρα μου... Όσο για το αυγό μου, προσπαθώ να το σπάσω αγαπητέ... Δεν έπαιξα τον φωτεινό παντογνώστη όπως ορισμένοι.... Την άποψη μου είπα για την κιθάρα μου και για ότι έχω διαβάσει περι τούτου...

Ο ήχος των RG τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά φέρνει αρκετά προς 80ίλα. Thin και με πολλές αρμονικές. Αλλά είναι αρκετά ευέλικτες κιθάρες. Άλλωστε ο παίκτης (και ο ενισχυτής) παίζουν μεγάλο ρόλο.

Κατ'αρχήν και κατά βάση φίλε kotsos, είναι δυνατόν να μην είναι ανακρίβειες αυτά που γράφεις, εφ'όσον εσυ ο ίδιος, εκφέρεις γενική άποψη για την πλειονότητα των μοντέλων της Ibanez, ενώ λες οτι έχεις εμπειρία μόνο απο μια κιθάρα αυτης της εταιρίας; Επίσης, καθόλου δεν αναφέρθηκα στο ατομό σου, παρά μόνο έκρινα τα γραφόμενά σου, χωρίς καμιά όρεξη για αντιπαράθεση, απλά για να επισημάνω τα σημεία στα οποία κατα τη γνώμη μου γράφεις μη αληθή πράγματα.

Και εντελώς αναφορικά, πριν λίγες μέρες ρωτούσες αν πρέπει να αγοράσεις κιθάρα, και τί κιθάρα να αγοράσεις, χωρίς να έχεις καν τις βασικές γνώσεις για την επιλογή του οργάνου που σε ενδιαφέρει (κάτι το οποίο είναι απόλυτα λογικό, και όλοι περάσαμε απο αυτό το στάδιο, αλλά λίγη αυτογνωσία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν) και τώρα έρχεσαι και μιλάς και πάλι για πράγματα που δεν τα κατέχεις, και ενοχλείσαι κι απο πάνω που κάποιος άλλος δεν συμφωνεί με αυτά που γράφεις!

kotsos_007 είπε:
Επιστρέφω λέγοντας οτι το basswood θεωρείται χαμηλής κατασκευής ξύλο αλλα είπα προς τι η χρήση του...
Εδώ ομολογώ πως δεν κατάλαβα τι έννοείς...

Ανακρίβειες δεν είχε το σχόλιο μου αλλα το μάτι αυτού που το διάβασε κ έβγαλε αυτά τα συμπεράσματα...
Όσο για αυτό... scripta manen.

Όντως τα περί basswood είναι ψιλοάκυρα καθώς και η Ibanez αλλά και πολλές άλλες κιθάρες έχουν floyd σε μοντέλλα με μαόνι ή alder.

+1 manosx.Μοντέλα όπως του Vai το Floyd πατάει πάνω σε Alder ή του Hermal Li που πατάει πάνω σε Mahogany/Flame Maple

Jimis7 είπε:
Κοίταξε να δεις...Έχω μια Ibanez full μόντιφα.Δηλαδή έχω βάλει DiMarzio μαγνήτες πάνω και συγκεκριμένα Al DiMeola Model (Bridge), HS-2 (Middle) & Air Norton (Neck).Μου ακούγεται αρκετά καλό το αποτέλεσμα με αρκετές αρμονικές κατάλληλη για riff αλλά όχι με πολύ ωραίο sustain
To sustain εξαρτάται ...

από την ρύθμιση της κιθάρας,

από το είδος της γέφυρας και την σωστή ρύθμισή της, δλδ αν είναι τρέμολο ή σταθερη

από την απόσταση των χορδών από τους μαγνήτες, ιδιαίτερα τους humbuckers με δυνατά πηνία

από τις χορδές τις ίδιες,

και από τα ξύλα, ιδιαίτερα του μπράτσου και του τρόπου που συνδέεται με το σώμα.

Μεριά απο τα παραπάνω είναι εύκολο να αλλάξουν

Οι Ibanez, κατά την γνώμη μου, είναι πολύ καλές κατασκευές ιδιαίτερα τα όργανα που έχουν τον χαρακτηρισμό prestige. Βεβαια την σημερινή επόχή οι περισσότερες κιθάρες είναι καλή κατασκευή. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα του τι αρέσει στον καθένα ...

Αν και τοσες ανακριβειες εχω χρονια να διαβασω στο Noiz (Κωστο μου σε παρακαλω κανε μια μικρη ΕΡΕΥΝΑ πριν δωσεις συμβουλες.... :) :)) ας πω και εγω τη γνωμη μου.

Η ΙBANEZ ειναι μια πολυ παλια εταιρια η οποια σημερα ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΕΣ .

Στην τεραστια γκαμα της θα βρεις απο κιθαρες για μεταλ με Floyd Rose & μαγνητες 1900Κ ;D  μεχρι τζαζοκιθαρες που τις παιζει ο Μπενσον και ο ηχος βγαινει(ε) :) μελι..

Την ΙΣΤΟΡΙΑ της μπορεις να τη δεις εδω

http://vintageibanez.tripod.com/main.html

http://www.ibanez-vintage-page.de/

http://www.vintage-ibanez-museum.de/pimeng.de/index.htm

Κατασκευαστικα η κιθαρες της ειναι τις περισσοτερες φορες αψογες και οσο ανεβαινει η τιμη τους φτανει ευκολα και την ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ (οπως ολα τα ακριβα ιαπωνικα οργανα)

Η IBANEZ (μαζι με τη ΥΑΜΑΗΑ) ηταν οι πρωτες εταιριες που κοντραραν στα ισια τις παραδοσιακες αμερικανικες εταιριες κατασκευης κιθαρων (ειδικα στα 70s οταν η ποιοτητα τους ειχε παρει την κατηφορα) και με τις σφαλιαρες που τους εχωσαν τις εκαναν σιγα σιγα να ξανα-σοβαρευτουν.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι αλλά υπάρχει πρόβλημα υγείας. Σύμφωνα με κλινικές έρευνες, η πολύωρη χρήση τυφλώνει.

Trending...

Νέα θέματα

Back