• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Gibson Sg Special 2015 vs 2014

krotos

Νέο μέλος
Πόντοι
18
παιδια ειμαι σε αναζητηση κιθαρας με διπλους και επεσα σε αυτη την τρομερη τιμη για το περυσινο μοντελο.

https://www.musicstore.de/en_GR/EUR/Gibson-SG-Special-Fireburst-2015/art-GIT0038779-000;pgid=4X_g.Fiq0sZSRpKCG2l70Qxj0000X8WmpzTh

επισης στην ιδια τιμη παιζει και η special του 2014

https://www.musicstore.de/en_GR/EUR/Gibson-SG-Special-2014-FB-Fireburst/art-GIT0029945-000;pgid=4X_g.Fiq0sZSRpKCG2l70Qxj0000X8WmpzTh

τα θετικα της 2015 που βλεπω ειναι η hard case, νιτρο στο σωμα

στην 2014 μου αρεσουν τα covers στους μαγνητες και το πιο ομορφο Logo στο headstock

το ερωτημα ειναι οι μαγνητες, εχεται εικονα για τους 490 της 14 και τους 61 της 15? metal δε παιζω αλλα με overdrive θελω ογκο στον bridge και γλύκα στον neck. Για να καταλαβετε το πιο βαρυ που θα παιξω θα ειναι 80's rock, hard rock.

ποια θα αγοραζατε?

Την 2015 για τρείς λόγους.  1o: Φαρδύτερο μπράτσο, nut width in mm: 45.6 vs nut width in mm: 43 στην '14,    2ο: ματ βάψιμο και  3ο: το αυτόματο κουρδιστήρι στο headstock. Ίσως και ένας 4ος λόγος, το μεταλικό nut....   

Ένα μείον της '15, οι μαγνήτες χωρίς καπάκια (και που δεν σπλιτάρουν), αλλά κι έτσι οι ζέμπρα μια χαρά δείχνουν! 

Όσο για την διαφορά των μαγνητών τους, δεν γνωρίζω.  Από εδώ στο Νόιζ όμως, όπως και σε άλλα site στο net που διάβασα, οι 490 δεν έχουν και το καλύτερο όνομα.....

Ή θήκη της '15 όλα τα λεφτά.....

9307387_800.jpg

Πάντως η τιμή τους είναι χώμα... :o Καλές αγορές  :)

ολες οι αλλαγες που εκανε η gibson το 2015 σε διαφορα μοντελα της παντως απετυχαν, και τις πηρε πισω το 2016, μαζι με τις αυξημενες τιμες. Εγω (και ενδεχομενως οι περισσοτεροι αγοραστες αν θελησεις να την δωσεις καποτε) θα προτιμουσα μια κλασικη gibson παρα μια με διαφορετικο μπρατσο, nut, αυτοματα κλειδια κτλ,, Θεμα γουστου βεβαια, αλλα αυτα τα μοντελα εγιναν δημοφιλη για συγκεκριμενους λογους..

Επειδή δεν παρακολουθώ τα τεκταινόμενα, οι αλλαγές που εισήγαγε η gibson απέτυχαν εμπορικά ή είχαν κακές κριτικές ;;;

Εγώ θα προτιμούσα την 2014, μ αρέσει περισσότερο εμφανισιακά και για stoner-psych rock που έχω τρέλα μοιάζει ωραία και οικονομική επιλογή

Εντάξει γούστα είναι αυτά,  ο Alter ας πούμε παίζει ακόμα με κουφωτές... ;D  και ο Rebel_Of_South την βρίσκει με stoner-psych rock :o ;D ,  αλλά βρε παιδιά το κουρδιστήρι και η θήκη μόνο αξίζουν 300+ Eu και για το G-Force auto-tuning έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια, άλλοι ορκίζονται σ'αυτό!  Όσο για το nut, με ένα ευτελές ποσό το αλλάζει εάν δεν του κάθεται καλά.

cigaret13 είπε:
Όσο για την διαφορά των μαγνητών τους, δεν γνωρίζω.  Από εδώ στο Νόιζ όμως, όπως και σε άλλα site στο net που διάβασα, οι 490 δεν έχουν και το καλύτερο όνομα
Τους φοράει η Sg special 2004 που έχω, και για τα δικά μου γούστα είναι πάρα πολύ καλοί, ειδικά στην Sg.

Μπορώ να πω ότι μου αρέσουν πολύ περισσότερο από τους 57άρηδες.

Αλλά γούστα είναι αυτά.

cigaret13 είπε:
Εντάξει γούστα είναι αυτά,  ο Alter ας πούμε παίζει ακόμα με κουφωτές... ;D  και ο Rebel_Of_South την βρίσκει με stoner-psych rock :o ;D ,  αλλά βρε παιδιά το κουρδιστήρι και η θήκη μόνο αξίζουν 300+ Eu και για το G-Force auto-tuning έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια, άλλοι ορκίζονται σ'αυτό!  Όσο για το nut, με ένα ευτελές ποσό το αλλάζει εάν δεν του κάθεται καλά.
Μα όλοι γούστα δεν εξέφρασαν;;; Δεν κατάλαβα απ τα σχόλια να ασκεί κριτική στα specs

Εγώ πχ έγραψα ότι εμφανισιακά μ αρέσει πιο πολύ η '14αρα

Κι επειδή το χιούμορ σου δεν το αντιλαμβάνομαι, για εξήγησε μου αν θες που κολλάνε οι μουσικές μου προτιμήσεις ;;; Ουσιαστικά συνδιασα ένα είδος που μπορεί να υποστηρίξει η  sg και χρησιμοποιείται κατά κόρον γι αυτή τη μουσική..... Κάτι που με έβαλε σε πειρασμό

Rebel_Of_South είπε:
Κι επειδή το χιούμορ σου δεν το αντιλαμβάνομαι, για εξήγησε μου αν θες που κολλάνε οι μουσικές μου προτιμήσεις ;;;
  Πλάκα έκανα.......

Επειδή είμαι fan του συγκεκριμένου μοντέλου (Sg), να πω ότι σε αυτή την τιμή, αν είχα τα χρήματα, θα έπαιρνα και τις δύο ακριβώς επειδή έχουν αυτές τις διαφορές μεταξύ τους.

Άαααααλλο όργανο το ένα, και άαααααλλο όργανο το άλλο.

cigaret13 είπε:
  Πλάκα έκανα.......
Γι αυτό είπα ότι δεν το αντιλαμβάνομαι....Αν πίστευα ότι δεν έκανες πλάκα θα το εθετα αλλιώς  ;) 8)

Επειδή είμαι fan του συγκεκριμένου μοντέλου (Sg), να πω ότι σε αυτή την τιμή, αν είχα τα χρήματα, θα έπαιρνα και τις δύο ακριβώς επειδή έχουν αυτές τις διαφορές μεταξύ τους.

Άαααααλλο όργανο το ένα, και άαααααλλο όργανο το άλλο.
Επί της ευκαιρίας, για βοηθηστε οι εμπειροτεροι. Τι σημαντικές διαφορές έχουν αυτές οι 2;;;

Προορίζονται για άλλη χρήση λόγω χαρακτηριστικών;;;

cigaret13 είπε:
  Ηρέμησε
Υποδείξεις άλλου... Δεν σε προσβαλα ούτε έκανα σχόλιο για οτιδήποτε που αφορά εσένα....

Δεν βρίσκω λόγο για τέτοιο ύφος

ΥΓ: Είμαι υπεύθυνος γι αυτό που λέω και όχι γι αυτό που εσύ καταλαβαίνεις. Αν παρερμηνεύτηκε κάτι που έγραψα, απλώς το αντιληφθηκες προκατειλημμένα και εκανες λάθος

Και σταματάω εδω

Βρε σεις τι πάθατε?

Rebel_Of_South είπε:
Τι σημαντικές διαφορές έχουν αυτές οι 2;;;

Προορίζονται για άλλη χρήση λόγω χαρακτηριστικών;;;
Όχι βέβαια, φυσικά δεν είναι θέμα διαφορετικής χρήσης, αλλά θέμα feel.

Σε μια ταστιέρα με μεγαλύτερο nut width αισθάνεσαι και παίζεις εντελώς διαφορετικά ειδικά στην αρχή.

Σκέψου πόσο διαφορετικό θα είναι το να πιάνεις πχ μικρά μπαρεδάκια με ένα δάχτυλο, ή πχ single notes με string skipping (πωπω το ξέσκισα το ανγκλέζικο έτσι? ;D ;D) κλπ.

Από την άλλη, οι διαφορετικοί μαγνήτες και το σπλιτάρισμα στην μια κιθάρα σε πάνε και σε άλλους ήχους (άρα και σε άλλο παίξιμο).

Σκέψου μόνο ότι πολλοί έχουν τρεις - τέσσερεις Strat με σχεδόν παρόμοια specs, και λένε (τους δίνω δίκιο εδώ αν έτσι αισθάνονται) ότι "είναι διαφορετικά όργανα".

Επειδή δεν παρακολουθώ τα τεκταινόμενα, οι αλλαγές που εισήγαγε η gibson απέτυχαν εμπορικά ή είχαν κακές κριτικές ;;
απετυχαν εμπορικα. Δεν υπαρχει θεμα φυσικα στο ποιες διαστασεις μανικιου η ταστων ειναι καλυτερες η χειροτερες, αλλα οι αλλαγες στα χαρακτηριστικα κιθαρων οπως οι les paul, sg, κτλ που ηταν ιδιες για δεκαετιες, σε συνδυασμο με τα υποχρεωτικα μηχανικα κλειδια και μερικες ακομα λεπτομερειες (πχ zero fret η brass nut), μαλλον δεν αρεσαν σε πολυ κοσμο. Και φυσικα ουτε η αυξηση στις τιμες 20-25 % πανω..Oi Gibson δεν ηταν ποτε σαν τις fender, με 100 παραλλαγες στα βασικα τους μοντελα, αν ειναι να παρεις gibson παιρνεις gibson, αλλιως πας σε αλλη μαρκα που ειναι και πιο φτηνες  ;).. Οι πωλησεις καινουργιων gibson το 2015 εκαναν καθετη βουτια αποτι διαβαζω, οποτε το 2016 ξαναγυρισαν στα παλια..  ;D

https://reverb.com/news/breaking-gibson-to-revert-prices-and-specs-on-2016-models

γενικως βλεποντας τις τιμες των καινουργιων gibson., θα λεγα οτι εχουν χασει την επαφη με την πραγματικοτητα..  ::) 6500$ κιθαρες με συνθετικο μανικι.. καλη τυχη

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν ξέρω για τις διαφορές αλλά όσο κι αν μου αρέσουν (έχω μια σε viper shape) το neckdive δεν παλεύεται αν παίζεις όρθιος.

Alter είπε:
απετυχαν εμπορικα. Δεν υπαρχει θεμα φυσικα στο ποιες διαστασεις μανικιου η ταστων ειναι καλυτερες η χειροτερες, αλλα οι αλλαγες στα χαρακτηριστικα κιθαρων οπως οι les paul, sg, κτλ που ηταν ιδιες για δεκαετιες, σε συνδυασμο με τα υποχρεωτικα μηχανικα κλειδια και μερικες ακομα λεπτομερειες (πχ zero fret η brass nut), μαλλον δεν αρεσαν σε πολυ κοσμο. Και φυσικα ουτε η αυξηση στις τιμες 20-25 % πανω..Oi Gibson δεν ηταν ποτε σαν τις fender, με 100 παραλλαγες στα βασικα τους μοντελα, αν ειναι να παρεις gibson παιρνεις gibson, αλλιως πας σε αλλη μαρκα που ειναι και πιο φτηνες  ;).. Οι πωλησεις καινουργιων gibson το 2015 εκαναν καθετη βουτια αποτι διαβαζω, οποτε το 2016 ξαναγυρισαν στα παλια..  ;D

https://reverb.com/news/breaking-gibson-to-revert-prices-and-specs-on-2016-models

γενικως βλεποντας τις τιμες των καινουργιων gibson., θα λεγα οτι εχουν χασει την επαφη με την πραγματικοτητα..  ::) 6500$ κιθαρες με συνθετικο μανικι.. καλη τυχη
Ευχαριστώ για την επεξήγηση.

Φαίνεται αρκετά λογική η δυσανασχέτηση του καταναλωτικού κοινού, αναλογιζόμενοι ακριβώς αυτή την έλλειψη εναλλακτικής....Αν δλδ ήθελες καινούργιο μοντέλο έτους 2015, έπρεπε να υποστείς τις αλλαγές και αυτό ξένισε αρκετούς τελικά.

Επίσης, προφανώς ο κόσμος δεν γούσταρε τις τόσες πολλές αλλαγές - "καινοτομίες"  στα μοντέλα. Ίσως έπρεπε να τις εισάγουν σιγά σιγά. έτσι όπως το έκαναν, ο καταναλωτής δεν μπήκε καν στον κόπο να τους δώσει "ευκαιρία"

Προσπάθησαν να μη μείνουν στάσιμοι, αλλά η πλειοψηφία των φανς των les paul & sg πάντα θα γοητεύονται από τα χαρακτηριστικά που έκαναν τα μοντέλα θρυλικά και αυτά που αναζητούν. Και αυτό λογικό φαίνεται. Αλλά από την άλλη και τόσα χρόνια το ίδιο "μενού" δείχνει καθησυχασμό......Δεν ήταν κακή σαν ιδέα, μάλλον όπως είπα έκαναν πολλές αλλαγές σε μια χρονιά

Και επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις ο χρόνος δείχνει αν άξιζε τον κόπο και επειδή κανείς δε βάζει τα λεφτά του για να πειραματιστεί, θα πρότεινα στον OP αν θέλει να διαλέξει ανάμεσα στις δυο να πάει στη safe choice (και οικονομική πλέον) της version του '14

fusiongtr είπε:
Τους φοράει η Sg special 2004 που έχω, και για τα δικά μου γούστα είναι πάρα πολύ καλοί, ειδικά στην Sg.
+1 στην Gibson LP Studio που έχω... κάνουν και coil tap και πραγματικά σχίζουν!  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back