Καλησπέρα παιδιά, έπεσα πάνω σε μια περίεργη φάση σε ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη (ΠΜ για όνομα). Μπήκα να ρωτήσω για κάτι εντελώς άσχετο και πέφτει το μάτι μου σε δύο Gibson στον τοίχο. Μια V ψιλοχτυπημένη και μια Les Paul Custom Silverburst. Ρωτάω τιμές (πάντα το κάνω μιας και έχω ήδη δύο Gibson και αν βρω καμιά ευκαιρία με ψήνει να χτυπήσω) και μου λέει 400 η V μεταχειρισμένη και γύρω στα 900(!!!) η Custom, second hand κι αυτή. Αφού μου πέσαν σαγόνια κλπ. ξαναπάω σήμερα και τις βλέπω καλύτερα. Η V ήταν bolt on, χιλιοχτυπημένη, πουθενά στάμπα μέιντ ιν Ούσα και σειριακός και είχε και scarf neck joint που απ' όσο ξέρω δεν κάνει η Gibson και είναι και ο λόγος που σπάνε τα headstock. Η δε Custom είχε και στάμπα και σειριακό, ο οποίος μάλιστα βγάζει ότι αντιστοιχεί σε κιθάρα του 2005, όμως μου βρώμαγε μούφα μιας και είχε ROSEWOOD ΤΑΣΤΙΈΡΑ. Τελικά μαθαίνω πως πωλείται 400 ευρώ, ενώ ο τύπος στο μαγαζί (διαφορετικός από την άλλη φορά) μου λέει ότι είναι καινούρια και χαρακτηριστικά σημειώνει πως "έχει και Les Paul που κάνουν και 5 χιλιάρικα" (άσχετο δηλαδή). Να σημειώσω πως είμαι νεαρός στην ηλικία και να νόμιζε ότι θα βρει κοροϊδάκι. Θέλω να μάθω την άποψη σας πάνω στο θέμα και αν αξίζει να τον κράξω προσωπικά/το αναφέρω σε φίλους που έχουν μαγαζιά με όργανα κλπ... Τελικά ούτε αυτό που ήθελα να πάρω δε θέλω να αγοράσω, ενώ και μια Hamer που έχει τη φοβάμαι αν και είναι πολύ ωράια.