Gibson Memphis Factory: H κατασκευή, η ρύθμιση και ο έλεγχος των ES Series

elavd

Googlelavd
Πόντοι
38
Απολαύστε κι εσείς τα παρακάτω videos:

Gibson Custom Memphis - ES Series: Constructing the Body

ΥΓ: Η 335 που δοκιμάζει στο τελευταίο βίντεο είναι ΙΔΙΑ με τη δική μου (αν εξαιρέσει κανείς το λευκό pickguard)!!! ;D

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ… δεν χορταίνω τα βίντεο που παρουσιάζουν την κατασκευή των οργάνων… Για φαντάσου πόσες χιλιάδες κιθάρες έχουν περάσει από τα χέρια του κυριούλη στο τέλος. Αναρωτιέμαι, δεν θα έχει πάθει overdose μετά από τόσες κιθάρες; 

fleamail είπε:
E ναι όταν είναι μπροστά οι κάμερες....  8) ;D
Λές ε!!

Πάντως αν εξαιρέσεις όλη την ξυλουργική εργασία που πιθανότατα θα γίνεται αποκλειστικά από μηχανήματα (καλύτερα κιόλας) έχουν πολλές εγκαταστάσεις και μηχανήματα που θέλουν χέρι, όπως βαψίματα, buffers, ηλεκτρικά, κλειδιά, τελική συναρμολόγηση κλπ

Δεν τα περίμενα ούτε αυτά.

Πάντως είναι εντυπωσιακό πως ρουτάρεται το neck joint pocket σε 5 δευτερόλεπτα!!

Ίσως το πιο δύσκολο και χρονοβόρο σημείο κατά τη γνώμη μου σε περίπτωση χειροποίητης κατασκευής.

mkm είπε:
Λές ε!!

Πάντως αν εξαιρέσεις όλη την ξυλουργική εργασία που πιθανότατα θα γίνεται αποκλειστικά από μηχανήματα (καλύτερα κιόλας) έχουν πολλές εγκαταστάσεις και μηχανήματα που θέλουν χέρι, όπως βαψίματα, buffers, ηλεκτρικά, κλειδιά, τελική συναρμολόγηση κλπ
Ναι αλλά τι μηχανήματα…. Vintagila, η πρέσα που δίνει το σχήμα στα σώματα ήταν από το Kalamazoo, από την δεκαετία του ’40…

Πολυ ωραια τα videos,οταν πρόκειται για κατασκευές μουσικών οργάνων κάθομαι και απολαμβάνω καθε δευτερολεπτο και ναι όντως απ' όσο παρατήρησα και εγω ειναι πολλες εργασιες που εξακολουθούν να γίνονται με το χερι!

Έχει παρατηρήσει κανείς ότι τα σκαφάκια της epiphone δεν έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σχήμα με τα αντίστοιχα της gibson αλλά είναι λίγο πιο φαρδιά στη μέση, ή έχω αρχίσει να τρελαίνομαι; Έχω την αίσθηση δε οτι οι επι 335 έχουν ελαφρώς διαφορετικό σχήμα από τις casinο, οι οποίες μου φαίνονται πιο "συνεπείς"..

Eυχάριστα βιντεάκια, είναι και πανέμορφες οι κιθάρες βέβαια.

elavd είπε:
Gibson Custom Memphis - ES Series: Constructing the Body

Πως λέγεται αυτό το χρώμα Ηλία? Πολύ ωραιότερο απο το ''παππουδέ'' vintage sunburst.

Δεν τα περίμενα ούτε αυτά.
ολες οι κιθαρες (ακομα και οι φθηνες κινεζικες) ετσι φτιαχνονται,μηχανημα που να ενωνει το μπρατσο και το σωμα και που να βαφει μονο του δεν εχει βρεθει ακομα. ;)

Χθές έτυχε να πέσω πάνω σε ένα thread στο tdpri.com που ένας τύπος φτιάχνει μια Les Paul καθ' εικόνα και ομοίωση 1959. Παραιτήθηκα απο όποια μικρή ελπίδα να φτιάξω κάτι ολομόναχος στο μέλλον... :'(

Πάρα πολλή δουλειά και στο χέρι.

Thanks for the videos! :)

bihlas87 είπε:
Πως λέγεται αυτό το χρώμα Ηλία? Πολύ ωραιότερο απο το ''παππουδέ'' vintage sunburst.
Εμένα το χρώμα μου φαίνεται ότι είναι το light burst. Αλλά μπορεί να με μπερδεύει και ο φωτισμός...

το λευκό pickguard
Δε νομίζω να υπάρχει λευκό pickguard, μάλλον είναι το προστατευτικό αυτοκόλλητο στο pickguard.

spy είπε:
Thanks for the videos! :)

Εμένα το χρώμα μου φαίνεται ότι είναι το light burst. Αλλά μπορεί να με μπερδεύει και ο φωτισμός...
Μήπως cherry burst?

Πάντως ο φωτισμός όντως αλλάζει το χρώμα. Δείτε μερικές διαφορετικές photos από την κιθάρα μου για να καταλάβετε πόσο ποικίλλει το χρώμα ανάλογα με τον φωτισμό:

gibby_10.jpg

d7bd_3.jpg

gibby_06.jpg

DSC00506.jpg

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back