Game of thrones

vagelism

Musician/Educator
Πόντοι
2,098
Τωρα που τελειωσε..ας κανουμε μια συζητηση για την σειρα.

Σας αρεσε - δεν σας αρεσε?

Προσωπικα παρακολουθησα ολους τους κυκλους...

Καλογυρισμενη σειρα..που  δεν χρυσωσε κανενα χαπι..κ ελεγε κ εδειχνε τα πραγματα με το ονομα τους.

Οι τελευταιες σαιζον δε, ειχαν πεσει τρελα φραγκα με αποτελεσμα η σειρα να γινει ακομα καλυτερη.

Περιμενω να βγει σε dvd για να την ξαναδω σε καλυτερη ποιοτητα.

Απο τις λιγες σειρες με τοσους πολλους χαρακτηρες που ομως ο καθενας ειχε τη σπουδαιοτητα του στο συνολο.

Εξαιρετικα παιξιματα απο τους ηθοποιους..φοβερο casting , ωραια φωτογραφια κ Locations..αλλα κ σουπερ CGI effects.

Για οσους δεν την εχετε ξεκινησει,...την προτεινω ανεπιφυλακτα.

Παρακαλω να μην μπουμε σε λεπτομερειες  για λογους σποιλερ προς οσους δεν την εχουν δει.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είδα ένα επεισόδιο από τον 1ο ή 2ο κύκλο. Σαν σαπουνόπερα με τούνδρα μου φάνηκε. Ειδικά δε, όταν είδα τα δρακάκια να ζουζουνίζουν γύρω απ' τα κεφάλια κάποιων με τα πιο αστεία/ηλίθια ονόματα που έχω ακούσει στη ζωή μου...

Είδα ένα επεισόδιο από τον 1ο ή 2ο κύκλο. Σαν σαπουνόπερα με τούνδρα μου φάνηκε. Ειδικά δε, όταν είδα τα δρακάκια να ζουζουνίζουν γύρω απ' τα κεφάλια κάποιων με τα πιο αστεία/ηλίθια ονόματα που έχω ακούσει στη ζωή μου...
νομιζω οτι ειναι απο τις σειρες που σε κερδιζουν σιγα σιγα...πρεπει να δεις μερικα επεισοδια..

Κ εγω στην αρχη δεν ειχα ενθουσιαστει..

Δυσκολεύομαι, όπως και με τα βιβλία. Αν δεν με κερδίσει έστω και απόσπασμα, δύσκολο το έργο. Γενικώς με απωθούν οι εκβιαστικού τύπου πλοκές και η παρακολούθηση τόσο μακρόσυρτης ιστορίας. Ο μόνος λόγος για να το δω θα ήταν οι ερμηνείες ή η κινηματογράφιση/τοπία κλπ. Το θέμα μου δεν είναι αυτό, είναι ότι δεν με έλκει αυτού του είδους το φανταστικό. Στο Lord of the Rings είχα κοιμηθεί στο σινεμά μέσα...τόσο βαρετό μου φάνηκε. Χαχαχα

Επίσης, απεδέιχθη ότι τα λεφτά είναι ισχυρότερα της τέχνης και όπως συμβαίνει και με άλλες σειρές, τραβήχτηκε από τα μαλλιά μέχρι να μην ξέρουν τι να κάνουν στο τέλος, όπου απ' ό,τι φαίνεται, όλοι οι fan απογοητεύτηκαν. Καλό είναι μια σειρά να έχει ολοκληρωθεί σεναριακά, πριν καν αρχίσουν τα γυρίσματα...

Δυσκολεύομαι, όπως και με τα βιβλία. Αν δεν με κερδίσει έστω και απόσπασμα, δύσκολο το έργο. Γενικώς με απωθούν οι εκβιαστικού τύπου πλοκές και η παρακολούθηση τόσο μακρόσυρτης ιστορίας. Ο μόνος λόγος για να το δω θα ήταν οι ερμηνείες ή η κινηματογράφιση/τοπία κλπ. Το θέμα μου δεν είναι αυτό, είναι ότι δεν με έλκει αυτού του είδους το φανταστικό. Στο Lord of the Rings είχα κοιμηθεί στο σινεμά μέσα...τόσο βαρετό μου φάνηκε. Χαχαχα

Επίσης, απεδέιχθη ότι τα λεφτά είναι ισχυρότερα της τέχνης και όπως συμβαίνει και με άλλες σειρές, τραβήχτηκε από τα μαλλιά μέχρι να μην ξέρουν τι να κάνουν στο τέλος, όπου απ' ό,τι φαίνεται, όλοι οι fan απογοητεύτηκαν. Καλό είναι μια σειρά να έχει ολοκληρωθεί σεναριακά, πριν καν αρχίσουν τα γυρίσματα...
Kαλα αυτο ειναι η νορμα στην Αμερικη..

Οταν κατι παει  - θα το ξεχειλωσουν οσο δεν παει..

Ωστοσο δεν ενιωσα κατι τετοιο με τη σειρα. Με κρατησαν ολες οι σαιζον.

Αλλα ειμαι σιγουρος οτι στο μελλον θα εχουμε αρκετα sequel - prequel κλπ..

Εγω εγινα στην πορεια φαν της σειρας.

Οσον αφορα τον τελευταιο κυκλο, δεν μπορω να καταλαβω τι παραπανω προσδοκιες μπορουν να υπαρξουν και να χωρα η εκπληρωση τους σε 6 επεισοδια. Ειναι αδυνατον, εκτος και εαν ειχαμε αλλους 5 κυκλους για να βλεπουμε τις μαχες και τα πισωμαχαιρωματα μεταξυ των διεκδικητων του θρονου.

Εμενα με καλυψε 100% το τελος. Θα σπογοητευομουν εαν ηταν προβλεψιμο (αυτο που ολοι περιμεναν/ελπιζαν) και θυμιζε μια τυπικη αμερικανια. Ολα εληξαν σε μια απολυτη αρμονια. Απλα η εξελιξη ηταν σχετικα απροσμενη και γρηγορη.

Εμενα με καλυψε 100% το τελος. Θα σπογοητευομουν εαν ηταν προβλεψιμο (αυτο που ολοι περιμεναν/ελπιζαν) και θυμιζε μια τυπικη αμερικανια. Ολα εληξαν σε μια απολυτη αρμονια. Απλα η εξελιξη ηταν σχετικα απροσμενη και γρηγορη.
Συμφωνω απολυτα.

και εγω δεν καταλαβα γιατι τοσος ντορος κ δυσαρεσκεια να ξαναγυριστει.

Μια χαρα το βρηκα..κ γουσταρα που ηταν μεγαλυτερης διαρκειας τα επεισοδια απο τα παραδοσιακα 40λεπτα που σε εκοβαν στο καλυτερο.

δεν μπορω να καταλαβω τι παραπανω προσδοκιες μπορουν να υπαρξουν και να χωρα η εκπληρωση τους σε 6 επεισοδια. Ειναι αδυνατον, εκτος και εαν ειχαμε αλλους 5 κυκλους για να βλεπουμε τις μαχες και τα πισωμαχαιρωματα μεταξυ των διεκδικητων του θρονου.

και εγω δεν καταλαβα γιατι τοσος ντορος κ δυσαρεσκεια να ξαναγυριστει.

εγώ κατάλαβα και όλη η 8η σεζόν ήταν ένα αίσχος . Αλλά θέλει σεντόνι και σποιλερ ταγκ 

Καμία λογική στους καλοχτισμένους χαρακτήρες κιόλας , απλά να μας δείξουν κάτι απρόσμενο ( που δεν ήταν ) 

Το 6 επεισόδια δεν είναι δικαιολογία διότι ήταν επιλογή των σεναριογράφων και όχι του καναλιού....

Τους έδωσε το τέλος ο συγγραφέας μάλλον , αλλά το πως να φτάσουν μέχρι εκεί ήθελε δουλειά 

Εγω αν η σειρα δεν εχει φως (ηλεκτρικο),νερο (τρεχούμενο ) και τηλέφωνο (έστω και σταθερό της δεκαετιας του '20) δεν ασχολουμαι.

Αν εχει και κεντρική θέρμανση ακόμα καλυτερα.

Εγω αν η σειρα δεν εχει φως (ηλεκτρικο),νερο (τρεχούμενο ) και τηλέφωνο (έστω και σταθερό της δεκαετιας του '20) δεν ασχολουμαι.

Αν εχει και κεντρική θέρμανση ακόμα καλυτερα.
οποτε να μην σου προτεινω να δεις το Viking ε?

Καταπληκτική σειρά! Μ' άρεσε τόσο που δεν είδα ούτε καν το τρέιλερ!

Πέρα από τη πλάκα, ποτέ δεν συμπάθησα τα πολυμασημένα τύπου season-1-2-3-...n! Το πολύ το κυρ' ελέησον... Κι εγώ βαριέμαι πολύ γρήγορα. Βάλε και τον εμπορικό ντόρο που έπεσε πάνω του, το κούρασε τόσο που έσβησε και τη τελευταία μου επιθυμία να δω προς τι όλος ο ντόρος.

Εμενα, παρόλο που κι εγω κοιμάμαι με κατι lord of the rings, και το άλλο με το μικρό μαγο κλπ, το GOT με κέρδισε απο το πρώτο επεισόδιο.

Η ατμόσφαιρα βασικά  (τοποθεσίες, ενδυματολογια, φωτογραφια κλπ) και οτι το καθε επεισοδιο ήταν σαν ταινία γενικά.

Κάθε σεζόν ειναι διαφορετικη και ασχολείται με παράλληλη ιστορία, έτσι ώστε στο τέλος να μαζευτούν οι "πληροφορίες" που χρειάζεται ο θεατής για να καταλάβει την ιστορία.

Τις ξεκιναγαν δυνατά και στην πορεια είχε κι ένα επεισοδιο με αποκορύφωμα και συνήθως ανέλπιστη εξέλιξη.

Ήθελα το θέμα με τον πόλεμο εναντίον του night walker  να μη τελειωνε έτσι απότομα. Να προετοιμαζε/δικαιολογουσε με κάποιο τρόπο το τέλος του night walker.

Επισης αν κάποιος δεν διαβάζει το ειδικο wiki game of thrones που αναλυει τα πάντα για καθε χαρακτήρα, οίκο, θρησκεία, εποχές κλπ, δύσκολα θα καταλάβει τι ακριβώς γίνεται.

Προσοχή όμως αν δεν το έχετε τελειώσει, μη μπείτε γιατί ειναι γεμάτο σποιλερς, πχ με το μπαίνεις να διαβάσεις για ένα χαρακτήρα την ιστορία του, βλέπεις αν ζει ή όχι.

οποτε να μην σου προτεινω να δεις το Viking ε?

Σαπουνόπερα με φιόρδ.

VikingGif2.gif

Εγώ είδα την 1η σεζόν.

Λέω, δέ μπορεί, εγώ φταίω σε κάτι. Δε γίνεται να αρέσει ΣΕ ΟΛΟ τον κόσμο και όχι σε μένα, κάτι δε πάει καλά.

Οπλίζομαι με τόλμη.

Βλέπω, με το ζόρι προς το τέλος μάλιστα, τη 2η σεζόν.

Με εγκαταλείπουν οι ενοχές και ουφ καθησυχάζομαι οτι είμαι ένας νορμάλ άνθρωπος.

Θα συμφωνήσω με @Πνοή και Νύξη.

Μια σαπουνόπερα με τούνδρα.

Πασπαλισμένη με αίμα, σεξ και ίντριγκα.

Τουλάχιστον στις δύο σεζόν που είδα μου φάνηκε κάτι φθηνό. Και μη παρεξηγηθώ, δεν εννοώ το budget.

Το μόνο που του δίνω οτι έκανε καλά είναι οι αναπάντεχες σκηνές/εξελίξεις, κάτι που μου άρεσε πολύ!

Αυτό βέβαια που αδυνατώ να καταλάβω και να χωνέψω είναι το εξής:

Μετά τη  παρακολούθηση και της 2ης σεζόν έκατσα και ρώτησα όλους όσους γνωρίζω για το αν τους άρεσε στην αρχή η σειρά.

Όλοι μου είπαν οτι παρακάτω γίνεται καλύτερο (αυτό πια που κανείς δε μπορεί να απαντήσει στην συγκεκριμένη ερώτηση που του κάνεις...;)

Με τα πολλά στην πλειοψηφία "δεν άρεσε και τόσο"......

Και διερωτώμαι:

Για ποιο αναθεματισμένο λόγο να κάτσεις να δείς κάτι με το οποίο δεν είσαι ενθουσιασμένος ή έστω πολύ ευχαριστημένος απ'την αρχή;;;; (εξαιρούνται φυσικά αυτοί οι οποίοι ικανοποιούνται με σέξ, αίμα, ίντριγκα)

Ξεκινάει κανείς με τη λογική οτι "στην πορεία θα γίνει καλύτερο";;;

Άκουσε ποτέ κανείς τραγούδι ή δίσκο και είπε "ε, κακός ο κιθαρίστας/τραγουδιστής/etc αλλά για κάτσε, μπορεί να καλυτερέψει όσο περνάει η ώρα.

Το ίδιο και με ανθρώπους. Θα κάνεις πχ παρέα ή σχέση με κάποιον ο οποίος δε σου κάνει το κλικ εξ αρχής;

Η άποψη ενός ανθρώπου που βλέπει για 2η και 3η φορά ταινίες κουροσάβα, κιούμπρικ, ταρκοφσκι κλπ

Ο νοών νοείτω.

Δεν βλέπω τηλεόραση, αλλά και όταν έβλεπα, ποτέ δεν με ενδιέφεραν οι σειρές.

Πόσο μάλλον αυτές με τις σαιζόν.

Ρε σεις διάβασα ότι θα κόψουν το τατουάζ.

Πώς και δεν βγήκε ακόμα κανείς στους δρόμους? :classic_biggrin:

Η άποψη ενός ανθρώπου που βλέπει για 2η και 3η φορά ταινίες κουροσάβα, κιούμπρικ, ταρκοφσκι κλπ

Ο νοών νοείτω.

δεν είχα σκοπό να επέμβω στις απόψεις όσων δεν τους άρεσε γιατί προφανώς και το γούστο είναι ....γούστο και δεν χωράει συζήτηση επ' αυτού

Απλά δεν σας αρέσει η μυθοπλασία φαντασίας, είτε είναι ρομαντική - epic - adventure όπως ο Άρχοντας ( που ξέρεις ότι κερδίζει ο καλός ε;;  :classic_wink:  ) είτε είναι επικ φαντασι με τόνο ρεαλισμού - πολιτικής - ίντριγκας όπως το GoT 

Γενικά δεν συγκρίνουμε τηλεοπτικό προιόν με τριλογία ταινιών ( αν και δεν το κάνατε απλά είπατε δεν σας άρεσε ) 

Το να λέμε τι βλέπουμε και τι δεν βλέπουμε μας κάνει ελιτιστές . Δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ Η ΚΡΙΤΙΚΗ επειδή απλά γουστάρεις το επικνες του θεού Κουροσάβα ή τις ταινίες του ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ Κιουμπρικ 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back