Gain Staging test by Manosx

manosx

Soli Deo Gloria
Λύσεις
1
Πόντοι
1,518
Σε μια μερα θλιψεως σαν την σημερινη, οπου ο αγαπητος των πιστων αλλα και της Ακαδημιας μακαριστος Αναστασιος εφυγε, ας κανουμε ενα μικρο τεστ, για να δουμε δυο τιμες για το gain staging.

Το ακολουθο αρχειο ειναι ενα Yamaha ηλεκτρικο πιανο, σε line συνδεση με την καρτα ηχου.

Προκειται για το ιδιο ακριβως παιξιμο, σε midi καταγραφη, και ηχογραφημενο δυο φορες.

Στο πρωτο μισο, Η καταγραφη εγινε με peak level στα -6 db full scale.

Στο δευτερο μισο, η καταγραφη εγινε με peak level -40 db full scale.

Ακολουθησε το ανεβασμα του gain για το δευτερο take κατα τα αναλογα 34 db της διαφορας.

Τελος, στο κοινο master track υπηρξε μια τυπικη επεξεργασια με eq, compressor, και limiter., που φυσικα επιρρεασε εξισου τα δυο καναλια.

Στο αποτελεσμα, σε ενα αρχειο που μπορειτε να ακουσετε, στο πρωτο μισο του ειναι εγγραφη με peak level καταγραφης -6, και το δευτερο μισο του το ιδιο παιξιμο και το ιδιο οργανο και η ιδια επεξεργασια με peak level καταγραφης -40.

Το σπιτι μου ειναι ανοικτο, για οποιον θελει να δει και να επαναλαβουμε τη διαδικασια εγγραφης και να προβαλει ενστασεις, μια μια μονο μικρη προυποθεση που θα θεσω, εφοσον καποιος ενδιαφερθει για κατι τετοιο.

Με σεβασμο, αγαπη, και τις ευλογιες ενος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ που εκλεισε τα ματια του πληρης ημερων και εργων.

Τελος, στο κοινο master track υπηρξε μια τυπικη επεξεργασια με eq, compressor, και limiter., που φυσικα επιρρεασε εξισου τα δυο καναλια.
Να αφαιρεθεί. :D
Εδώ εξετάζουμε την παραμόρφωση του σήματος σε σχέση με τα gain levels
Η κάρτα σου γιατί έχει τόσο κακό signal to noiz ratio? :D

Το περιεργο, η πιο σωστα, το θαυμα της τεχνολογιας θα ηταν να μη ειχε.

Ειναι τετοια η διαφορα του επιπεδου του σηματος, μην ξεχναμε οτι η κλιμακα ντεσιμπελ ειναι λογαριθμικη, που οπως γνωριζουμε απο την ηλεκτροτεχνια σε ενα χαμηλης τασης σημα παρεισφρειει ο θορυβος πολυ πιο ευκολα.

Αυτη η εξηγηση μου ερχεται απο τη σχολη, αλλα επειδη μιλαμε για σχολη του προηγουμενου αιωνα, και το μυαλο μου πια εχει γινει κουρκουτι, ειμαι εντελως σνοικτος και σε αλλες ερμηνιες.

Να αφαιρεθεί. :D
Εδώ εξετάζουμε την παραμόρφωση του σήματος σε σχέση με τα gain levels
Η κάρτα σου γιατί έχει τόσο κακό signal to noiz ratio? :D

Εσυ ρε φιλε τοσα καλα λογια μου εχεις πει στο music section :ROFLMAO: και τωρα δεν σου κανει η καρτα μου; Με την ιδια καρτα εχω γραψει οτι εχεις ακουσει και κρινει θετικοτατα.

Εσυ ρε φιλε τοσα καλα λογια μου εχεις πει στο music section :ROFLMAO: και τωρα δεν σου κανει η καρτα μου; Με την ιδια καρτα εχω γραψει οτι εχεις ακουσει και κρινει θετικοτατα.
Δεν έχει να κάνει το ένα με το άλλο. Εννοείται πως είσαι ο καλύτερος μουσικά και είμαι σκλάβος σου. :D
Τώρα εξετάζεται κάτι άλλο για να πούμε απόψης.

Χωρίς να είμαι ειδικός επί του θέματος κι εμένα μου φαίνεται μεγάλο το signal to noise ratio και στις δύο ηχογραφήσεις. Δεν ξέρω αν οφείλεται στην κάρτα ή στο Yamaha. Επίσης peak level στα -40; Μήπως είναι λίγο υπερβολικό;

ο @manosx έχει μουλαρώσει και προσπαθεί να με βγάλει λάθος.
μου θυμίζει λίγο να τις μετρήσουμε να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη.

Σε μια μερα θλιψεως σαν την σημερινη, οπου ο αγαπητος των πιστων αλλα και της Ακαδημιας μακαριστος Αναστασιος εφυγε, ας κανουμε ενα μικρο τεστ, για να δουμε δυο τιμες για το gain staging.

Το ακολουθο αρχειο ειναι ενα Yamaha ηλεκτρικο πιανο, σε line συνδεση με την καρτα ηχου.

Προκειται για το ιδιο ακριβως παιξιμο, σε midi καταγραφη, και ηχογραφημενο δυο φορες.

Στο πρωτο μισο, Η καταγραφη εγινε με peak level στα -6 db full scale.

Στο δευτερο μισο, η καταγραφη εγινε με peak level -40 db full scale.

Ακολουθησε το ανεβασμα του gain για το δευτερο take κατα τα αναλογα 34 db της διαφορας.

Στο αποτελεσμα, σε ενα αρχειο που μπορειτε να ακουσετε, στο πρωτο μισο του ειναι εγγραφη με peak level καταγραφης -6, και το δευτερο μισο του το ιδιο παιξιμο και το ιδιο οργανο και η ιδια επεξεργασια με peak level καταγραφης -40.

Το σπιτι μου ειναι ανοικτο, για οποιον θελει να δει και να επαναλαβουμε τη διαδικασια εγγραφης και να προβαλει ενστασεις, μια μια μονο μικρη προυποθεση που θα θεσω, εφοσον καποιος ενδιαφερθει για κατι τετοιο.

Με σεβασμο, αγαπη, και τις ευλογιες ενος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ που εκλεισε τα ματια του πληρης ημερων και εργων.

Προβολή συνημμένου 50121
Προβολή συνημμένου 50121
Ε δεν μπορεί, θα εχεις καμιά κάρτα σαν το ΜΒΟΧ με πολύ μεγάλο noise floor. Παω στοίχημα ο κατασκευαστής θα σου προτείνει περίπου -6dB με -12dB αλλά μην τσιμπάς, προσπαθεί να σώσει το πολύ μεγάλο noise floor κυκλοφορώντας, από εδώ και απο εκεί, guides για άσχετους!

Trending...

Νέα θέματα

Back