fuzz+octaver=octafuzz?

doken

Νέο μέλος
Πόντοι
16
γεια σας, ήθελα να ρωτήσω έαν βάζοντας μετά απο ένα fuzz ένα πετάλι που προσθέτει οκτάβες, τυπου pog βγάζεις τον ήχο που βγάζει ένα πετάλι octafuzz, όπως ας πούμε το κλασικο fulltone octafuzz???

Αν και δεν έχω ακούσει από κοντά το Octafuzz της Fulltone από την περιγραφή μου φαίνεται Hendrixoπέταλο οπότε μάλλον προσωμειώνει το Tycobrahe Octavia το οποίο ουδεμία σχέση έχει με πετάλια τύπου POG, Whammy, Harmonizer, Boss OC κλπ.

To octavia είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πετάλί το οποίο υπο ορισμένες συνθήκες (12 τάστο και κάτω, neck μαγνήτης με το χαμηλότερο output που γίνεται, κλειστό tone κλπ, ελαφρό pick attack) σου δινει μια οκτάβα υψηλότερη σε τονικότητα αλλά με πολύ ιδιαίτερο τρόπο και χαρακτηριστικό ήχο. Συνήθως μπαίνει πρώτο στην αλυσίδα γιατί άμα το γκαζώσεις με κάτι άλλο "το χασες το κορμί πατριώτη". Βέβαια η περιγραφή μάλλον είναι φτωχή για να σου περιγράψω ακριβώς τον ήχο και πως αυτός συνδυάζεται κατόπιν με ένα fuzz...

kpeyos είπε:
Αν και δεν έχω ακούσει από κοντά το Octafuzz της Fulltone από την περιγραφή μου φαίνεται Hendrixoπέταλο οπότε μάλλον προσωμειώνει το Tycobrahe Octavia το οποίο ουδεμία σχέση έχει με πετάλια τύπου POG, Whammy, Harmonizer, Boss OC κλπ.

To octavia είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πετάλί το οποίο υπο ορισμένες συνθήκες (12 τάστο και κάτω, neck μαγνήτης με το χαμηλότερο output που γίνεται, κλειστό tone κλπ, ελαφρό pick attack) σου δινει μια οκτάβα υψηλότερη σε τονικότητα αλλά με πολύ ιδιαίτερο τρόπο και χαρακτηριστικό ήχο. Συνήθως μπαίνει πρώτο στην αλυσίδα γιατί άμα το γκαζώσεις με κάτι άλλο "το χασες το κορμί πατριώτη". Βέβαια η περιγραφή μάλλον είναι φτωχή για να σου περιγράψω ακριβώς τον ήχο και πως αυτός συνδυάζεται κατόπιν με ένα fuzz...
δεν εχω βρει καποιο σχετικο βιντεο αλλα όπως τα έχω στο μυαλο μου ενα pog με μια μικρη προσθηκη  οκταβας να  σπρώχνεται απο ενα fuzz μου κάνει οτι θα βγάλει κάτι τέτοιο όπως  το Tycobrahe Octavia ή το Octafuzz + οτι θα μείνουν κ οι επιλογες του pog 2 ας πουμε να κανεις κ αλλα πράγματα, τώρα όμως αν χαθει το κορμι όπως λες , εκει θα ειναι προβλημα- οποτε παω κατευθειαν για octafazz  ( υπάρχει ήδη ένα fuzz germaniom)

Όχι, δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο...

από τη στιγμή που έχεις ήδη fuzz πήγαινε σε καθαρο octavian...

To octavia της dunlop που γνωρίζω έχει ενσωματωμένο fuzz οποτε εάν το συνδιάσεις με άλλο fuzz θα πρέπει να προσέξεις πολύ το fuzz level  των  πεταλιών γιατί μετά μπερδέυεται το πράμα. Ο συνδιασμός fuzz με ένα απλό  octave κάνει το ίδιο πράγμα απλά έχεις επιλογή να διαλέξεις ένα απο τα  εφέ.

kpeyos είπε:
προσομοιώνει το Tycobrahe Octavia το οποίο ουδεμία σχέση έχει με πετάλια τύπου POG, Whammy, Harmonizer, Boss OC κλπ.

To octavia είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πετάλι το οποίο υπο ορισμένες συνθήκες (12 τάστο και κάτω, neck μαγνήτης με το χαμηλότερο output που γίνεται, κλειστό tone κλπ, ελαφρό pick attack) σου δινει μια οκτάβα υψηλότερη σε τονικότητα αλλά με πολύ ιδιαίτερο τρόπο και χαρακτηριστικό ήχο. Συνήθως μπαίνει πρώτο στην αλυσίδα γιατί άμα το γκαζώσεις με κάτι άλλο "το χασες το κορμί πατριώτη".
+1. Εαν θες τον ήχο octafuzz (π.χ. Hendrix), χρειάζεσαι octafuzz πετάλι. Άκου επίσης και το octavio της dunlop.

Επίσης μπορείς να τσεκάρεις και το fulltone ultimate octave (josh homme baby  ;D)

Ge fuzz + foxrox octron = octafuzz.Δεν γνωρίζω κάποιο άλλο για να κάνει αυτό που θες.

καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις

απο τις οποίες κατάλαβα οτι μπορώ να παντρέψω το fuzz μου με ενα octavia  μετά απο αυτό για να πάρω έναν ήχο όπως αυτό που βγάζουν τα octafuzz

και αφού

octafuzz = fuzz + 1 οκτάβα πάνω

octaver = 1 οκτάβα κάτω

άρα χρειάζομαι ένα πετάλι που να

μου δίνει μια οκταβα πανω

όπως pog, hog, vodoolab proctavia

και θα έχω έναν ώραίο ήχο, δεν ψάχνω κατανάγκη hendrix - παίζω εξάλου με les paul αλλά έναν ηχο να ταιριάζει σε alternative καταστάσεις και να βγαίνει σωστά απο το πάντρεμα , να μη μπουκώνει κ μπερδεύει  δηλαδή

Κοίτα, υπάρχει το Octron της FoxRox που αναφέρθηκε και πιο πριν και που είναι μια ενδιάμεση κατάσταση μιας που έχει χροιά που θυμίζει Octavian αλλά προσφέρει και μία οκτάβα κάτω. Βέβαια είναι πανάκριβο και δεν το έχω ακούσει από κοντά για να σου μεταφέρω τυχόν περιορισμούς ή ιδιαιτερότητες.

Κατά τ' άλλα: και τα Octavian και τα POG κάνουν κατά τη γνώμη μου για alternative καταστάσεις. Με το Octavian μπορείς να ανοίξεις και το Gain του, το οποίο σημαίνει βέβαια ότι δεν θα έχεις τόσο πολύ το εφέ της οκτάβας και συνδυάζοντάς το με άλλα Fuzz γερμανίου ή πυριτίου να έχεις μέχρι και διάφορες αποχρώσεις Superfuzz. Από τα POG κατ' αρχάς μου άρεσε το v1 και καθόλου το v2 το οποίο ακούγεται εντελώς "πλαστικό" και συνίστανται αν θες να πας προς White Stripes / Kills μεριά.

kpeyos είπε:
Κοίτα, υπάρχει το Octron της FoxRox που αναφέρθηκε και πιο πριν και που είναι μια ενδιάμεση κατάσταση μιας που έχει χροιά που θυμίζει Octavian αλλά προσφέρει και μία οκτάβα κάτω. Βέβαια είναι πανάκριβο και δεν το έχω ακούσει από κοντά για να σου μεταφέρω τυχόν περιορισμούς ή ιδιαιτερότητες.

Κατά τ' άλλα: και τα Octavian και τα POG κάνουν κατά τη γνώμη μου για alternative καταστάσεις. Με το Octavian μπορείς να ανοίξεις και το Gain του, το οποίο σημαίνει βέβαια ότι δεν θα έχεις τόσο πολύ το εφέ της οκτάβας και συνδυάζοντάς το με άλλα Fuzz γερμανίου ή πυριτίου να έχεις μέχρι και διάφορες αποχρώσεις Superfuzz. Από τα POG κατ' αρχάς μου άρεσε το v1 και καθόλου το v2 το οποίο ακούγεται εντελώς "πλαστικό" και συνίστανται αν θες να πας προς White Stripes / Kills μεριά.
πολυ ενδιαφέρον πετάλι το octron και με ψήνει - μουσικά μου φένεται ανώτερο απο το pog 2 (και στα αφτιά μου ακούγεται λίγο πλαστικό απο ιντερνετ πάντα όπως το ακούω)

το octron βλέπω βγαίνει με και έκδοση 2 με τα εξής επιπλέον:

Octron2 is identical to the original Octron, with the addition of the following features-

- Individual foot switch to activate each of the three signals, Octave Up, Direct, and Octave Down.

- Individual LED for each of the three foot switches

- Master true-bypass foot switch w/LED mounted on upper level.

- Effects loop located after the effect, but before the foot switch.

, αξίζει τα παραπάνω λεφτά του αυτό  ή να πάω στο φθηνότερο απλό 1??

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα προτεινα να δοκιμασεις το συνδιασμο fuzz + octavia γιατι τα καθαρα (χωρις fuzz) octave πεταλια δεν εχουν σχεση ηχητικα με τα vintage type. To Chicago Iron ειναι πολυ καλο αλλα ακριβο, το Dunlop ειναι καλη επιλογη για χαμηλοτερο budget. Απο "καθαρα" octave πεταλια τσεκαρε και το T-Rex, ειναι αρκετα ευελικτο.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back