Frankenstrat Project & D.I.Y.

morrigoth

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Οριστε λοιπον, ενα θεμα για το Frankenstrat Project που τελειωσα πριν μερικες μερες.

Υλικα:

Υαλοχαρτο Νο.150

Υαλοχαρτο Νο.220

Ταινια για να μονωσουμε τα χρωματα και να πετυχουμε το σχεδιο

4 Spray: μαυρο ,ασπρο, κοκκινο κι ενα βερνικιου (ειναι απλα spray ελληνικης εταιριας χρωματων)

Α, και μια κιθαρα για το πειραμα!!!! :D

Η κιθαρα ξεκινησε ως Squier Affinity Stratocaster:

Squier_old_small.jpg

Μετα ακολουθησε το λυσιμο της (κλειδια,τρεμολο,pickguard,μπρατσο κ.τ.λ.)

Επομενο βημα το τριψιμο με υαλοχαρτο Νο.120 και μετα με Νο.220 με τριβειο.

sanding_back.jpg

sanding_front.jpg

Τα κενα στις θεσεις για τους μαγνητες τα γεμησα με παρκετα (ξυλο για πατωματα) κομμενα στα μετρα τους.

Στοκαρα τα κενα στα "μπαλωματα".

fill_in-1.jpg

fill_out-1.jpg

Μετα το σωμα βαφτηκε μαυρο (3 χερια)

black_paint_back.jpg

black_paint_front.jpg

Τοποθετηθηκαν οι ταινιες

black_tape.jpg

Ασπρο βαψιμο (4 χερια αυτη τη φορα)

white_paint_front.jpg

white_paint_back.jpg

Αφαιρεση παλιων και τοποθετηση καινουριων ταινιων

white_front.jpg

white_back.jpg

Κοκκινο βαψιμο (4 χερια) για το οποιο δεν εχω καθολου φωτο... :-[

Αφαιρεση ταινιων και περασμα 3 χεριων βερνικιου σε spray.

Αν θελετε να γυαλιζει περισσοτερο και να ειναι απαλο στην υφη, καλο ειναι να τριβετε με πολυ "ψιλο" υαλοχαρτο αναμεσα στα χερια του βαψιματος και βερνικοματος, και στο τελος να περασετε περισσοτερα χερια βερνικι.

Εγω ΔΕΝ το εκανα αυτο γιατι βιαζομουν να την τελειωσω  ;D  και μου αρεσει περισσοτερο το worn out look 8)

Αλλαχθηκε και το μπραστο με ενα Made In Japan με 22 ταστα, χωρις αυτοκολλητο.

Για τα ηλεκτρικα εβαλα εναν Fender Hot Rod για πιο...Vintage-"Γκαζιαρικες" καταστασεις.

Μετα εχει ενα volume pot και ενα output jack(τι ασυνηθηστο!)

Το pickguard ειναι κι αυτο χειροποιητο απο θηκες DVD!!! :o

Παλιοτερα ειχε το μπρατσο της Squier και εναν DiMarzio Multibucker, αλλα πηραν ποδι...

Αν θελει κανεις να το επιχειρησει ρωτηστε ο,τι θελετε

Α, by the way, το συστηνω ανεπιφυλακτα, εχει πολυ φαση!!!

Αυτα...

Ακολουθουν φωτο:

NeckFront.jpg

NeckBack.jpg

FrankenstratNewFront.jpg

FrankenstratNewBack.jpg

Και μια πιο...atristic!

FrankenstratNewArtistic.jpg

Αυτα για τωρα...αντε και Original Floyd!!! (ισως στο πολυ μακρινο μελλον...)

Κλασική περίπτωση meracius guitaris.  8)

Μας έφτιαξες κυριακάτικα! Πάρα πολύ ωραίο το αποτέλεσμα! Από ήχο πως πάει;

Ποιος ήχος, εγώ νομίζω ότι την έκανε έτσι για να τη βάλει σε βιτρίνα και να τη χαζεύει!  ;D

Δεν έχω ιδέα από diy, αλλά βρήκα πολύ ωραίο το αποτέλεσμα. Έτσι όπως το παρουσιάζεις, φαίνεται σχεδόν εύκολο... morrigoth μπορείς να πεις ενδεικτικά το κόστος του εγχειρήματος, κυρίως σε χρόνο αλλά και σε χρήμα?

Φοβερο το αποτελεσμα.συγχαρητηρια.δηλαδη  την παλια μπογια την αφαιρεσες τριβωντας το σωμα με γυαλοχαρτο?αν ναι ποση ωρα σου πηρε να αφαιρεσεις την μπογια?

Απο ηχο τα παει οπως οποιαδηποτε Affinity stratocaster με Fender δπλο μαγνητη...δηλαδη, για μενα, τελεια! :D

Οσο για το κοστος του Project, περα απο την κιθαρα και τα ηλεκτρικα που εναι στο χερι του καθενος τι θα χρησιμοποιησει, τα spray, γυαλοχαρτα και η ταινια που χρησιμοποιησα κοστισαν 20 Ευρω.

Μου πηρε γυρω στις 7-8 ωρες κατα τη διαρκεια μιας βδομαδας γιατι δεν ειχα πολυ χρονο ελευθερο.

Αν θελεις να βγει πιο "εργοστασιακο" το αποτελεσμα, π.χ. να γυαλιζει περισσοτερο, να ειναι πιο "απαλο" στην υφη, θελεις 2 ωριστες παραπανω.

Τη μπογια την αφαιρεσα με γυαλοχαρτο με τριβιο σε 1 ωριτσα το πολυ.

Στο χερι βγαινει πιο σωστο (δεν τετραγωνιζονται οι καμπυλες ευκολα κ.τ.λ.), αλλα θελει πιο πολυ ωρα, κι εγω βιαζομουν να την τελειωσω!!! ;D

Προτεινω αν θελει κανεις να το δικιμασει να το κανει με το χερι παντως...

Το μονο που χρειαζεται ειναι ορεξη, μια κιθαρα και 20 ευρω!!!

ποπο καλη φαση!

ορεξη να εχει καποιος κ οτι θελει μπορει να κανει! ;D

Εμφανισιακα παντως εγω τη γουσταρω απιστευτα.....

Ερώτηση ψιλοσχετική / άσχετη: Τι τριβείο έχεις; Πόσο πάει;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπράβο morrigoth.  :)

(Αν και ποτέ δεν μου άρεσε το look αυτής της κιθάρας)

Aξιέπαινη προσπάθεια και ωραίο ποστ! Αλλά:

mscmkr είπε:
Μπράβο αρχηγέ.

Τράβα της τώρα και ένα relic-ing και έχεις στα χέρια σου ένα όργανο για το οποίο άλλοι πληρώνουν  $20.000...

http://www.evhgear.com/news/index.php?display_article=5
...αυτό είναι κάπως υπερβολικό. Κάτι παραπάνω από υπερβολική είναι και η τιμή του γνωστού ρέλικ του Κάστομ Σοπ, αλλά ότι μια τόσο απλή διαδικασία (όπως αυτή παραπάνω) θα έφερνε τον Van Halen σε θέση να μην μπορεί να ξεχωρίσει την δικιά του από το ρέλικ, ε... αχέμ.

Κι ας μην ξεχνάμε και την μεγάλη έρευνα που έγινε και τις άπειρες μικρολεπτομέρειες και γρατζουνισματάκια της διάσημης Frankestrat που έπρεπε να αναπαραχθουν με ακρίβεια 100% στο ρέλικ (όλα αυτά σας τα γράφει ένας ορκισμένος εχθρός των κάστομ ρέλικς).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγώ είμαι ορκισμένος εχθρός των custom relics ΚΑΙ της δημιουργίας κιθάρων για επένδυση (γιατί περί αυτού πρόκειται...), εξ ου και το tongue in cheek σχόλιο. Όσο για την έρευνα ας την αφιερώσουν σε κάτι πιο παραγωγικό...

Αλλά φεύγουμε off topic από την ωραία προσπάθεια του φίλου εδώ...

Ευχαριστω για το καλα σας λογια παιδια!

Το τριβειο που εχω ειναι που χρησιμοποιουμε στο τρυψιμο πατωματων (λογω οκογενειακης δουλειας), αλλα οποιοδηποτε τριβειο απο το alex pak, praktiker κ.τ.λ. θα κανει τη δουλεια μια χαρα!

Οσο για το relic-ing ειμαι κι εγω κατα των custom shop relics-επενδυσεων, και αν μετα απο πολα χρονια στοργης και παιξιματος γινει κι αυτη relic-αρισμενη, δεν με πειραζει...επιτηδες, ομως δεν παιζει να τη relica-αρω!

Update!

Εγινε αλλη μια μετατροπη, ωστε να μειαζει περισσοτερο με το real thing...

Εβγαλα τα "μπαλωματα", για να μεινουν κενες οι θεσεις για τους μαγνητες, βιδωσα τον μαγνητη (Fender Hot Rod) κατευθειαν στο σωμα.

Το καλυτερο και κυριοτερο, ομως ειναι το καινουριο μπρατσο...!

Ειναι Mighty Mite, Birdseye Maple με abalone inlays και 22 ταστα.

Ειναι απλα κορυφαιο...thanks to WhiteNoise!! ;D

ΥΓ.Το καλο ειναι οτι μετα απο τοσες αλλαγες, μετροπες, καφριλες (με την καλη εννοια) κ.τ.λ. η κιθαρα παιζει καθε φορα και καλυτερα!

Φωτο:

FrankenstratMaple.jpg

FrankenstratMapleFront.jpg

FrankenstratMapleBack.jpg

FrankenstratMapleBody.jpg

δεν περιμενα να δω το μπρατσακι μου(σου..πλεον) τοσο συντομα τοποθετημενο.

(ταιριαζει πολυ καλυτερα στην κιθαρα σου απο οτι ταιριαζε στην αποθηκη μου ;D)

χαιρομαι που σου αρεσε παναγιωτη. ;)

Εύγε !!

Πολύ καλή δουλειά.

Αν και προσωπικά είμαι κλασσικότερου γούστου (μου αρέσουν τα "νερά" του ξύλου) δεν μπορώ να μην επικροτήσω μια μερακλίδικη δουλειά.

Πολυ ωραια δουλεια!

αντε κανε και την ταστιερα full scalloped να γουσταρουμε  ;)

Παροτι δεν ειμαι ιδιαιτερος φαν των floyd rose αυτη η κιθαρα χρειαζεται ενα...... ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Ζητω συγνωμη για τα broken links που υπηρχαν μεχρι σημερα το πρωι, ειχα κανει βλακεια στο photobucket και τωρα το ανακαλυψα...

Αλλο ενα update: GFS 1Η 3-ply Pickguard.

Να συμπληρωσω οτι η κιθαρα παιζει καλυτερα πλεον, λογω και του "στρωσιματος" που εχει πεσει...!  Grin

Οριστε και φωτο:

GFS_pickguard.jpg

Και αλλη μια με χαρακτηριστικο τιτλο Frankenstrat 2010: The project lives on!

Frankenstrat2010.jpg

Πολυ ωραια δουλεια!αντε κανε και την ταστιερα full scalloped να γουσταρουμε 
Δεν το παραβλεπω το post... απλα δε θα γινει σ'αυτην... scalloping is next in line  ;D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back