foko - one man guitar show

• Thread starter Thread starter bokos
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 24
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 6K
B

bokos

Guest
Οι παλιοί τον ξέρουν όλοι.

Ας τον μάθουν και οι νέοι.

Είναι καλός Φίλος Και Δάσκαλος.

Είναι Έλλην κιθαρίστας που όμοιό του δεν έχετε ξανακούσει (φανταστείτε αμάλγαμα hendrix, Βeck, χιώτη με νέο σκληροπυρηνικό ήχο)_

Είναι ο μόνος Έλλην κιθαρίστας - μπάντα από μόνος του

Διθυραμβικές κριτικές από Εric Johnson (ναι, σωστά διαβάσατε), και διάφορα μουσικά περιοδικά σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Εndorser των rivera (boutique californian amps) και των χορδών ghs

Αυτό που με ΧΑΛΑΕΙ εδώ και χρόνια που τον ξέρω είναι πως a) αξίζει ευρείας αναγνώρισης και όχι μόνο για κάποια elite όπως δυστυχώς συμβαίνει με όλους (και νομίζω ότι στην χώρα μας δεν είναι πολλοί) τους ιδιοφυείς μουσικούς που κάνουν κάτι μοναδικό και το υπηρετούν μέχρι τέλος. και b)το ότι δεν ενδιαφέρεται και πολύ ο ίδιος για την αυτοπροβολή του, γι αυτό μην με παρεξηγείται που μπαίνω εδώ τώρα και γράφω όλα αυτά../

Επειδή θέλω να ψαχτείτε μόνοι σας και πιστε'υω ότι αξίζει να το κάνετε χωρίς να μακρυγορήσω περισσότερο..., σας παραπέμπω στο foko.gr από όπου σας προτείνω να κατεβάσετε και το video του rio, καθώς επίσης και στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού jazz και jazz. (αυτό στα περίπτερα...)

Tα συμπεράσματα δικά σας φίλοι μου και καλή αναζήτηση στον χώρο της μουσικής και της ηλεκτρικής κιθάρας.

Ακούστε λοιπόν και κάτι νέο και νιώστε περήφανη πως η Χώρα της Ρεμούλας και της Λαμογιάς (όπως καθημερινά μας υπενθυμίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης) έχει και μερικά πράγματα για τα οποία είναι υπερήφανη

Ακούστε, δείτε, διαδώστε φίλοι μου, ετοιμαστείτε για νέα live του Foko και....καλό ταξίδι. 8)

η γνώμη του φίλου angelos βρίσκει αντίθετο τον κο eric johnson....αλήθεια εσάς κε angelos ποιό το βιογραφικό σας? :D ;)

bokos είπε:
η γνώμη του φίλου angelos βρίσκει αντίθετο τον κο eric johnson....αλήθεια εσάς κε angelos ποιό το βιογραφικό σας? :D ;)
Πρέπει να έχει βιογραφικό για να έχει άποψη....?

έχεις δίκιο ρε ΜΕΝΕΛΑΕ.....

Elavd δεν παίζεσαι ρε παιδί μ.....δε παίζεσαι ρε παιδάκι μ... :( 8)

shy-smiley-17314.gif

Μη βαράτε ρε παιδιά...Δεν φταίω εγώ που έχω καλή μνήμη!!! ;D

bokos είπε:
Έλεος! πραγματικά! Μήπως πρέπει να πάει να κάνει και 3 χρόνια μαθήματα μαζί του για να εκφράση και γνώμη?

Δεν καταλαβαινω γιατι παραξενευεσαι....

Ο Foko εχει στην ΕΛΛΑΔΑ ακριβως... και οταν λεω ακριβως, ενοω ΑΚΡΙΒΩΣ το ΠΟΣΟΣΤΟ "ακροατων" που εχει και ο ...Eric Johnson στις ΗΠΑ...

Απλα αυτο το ποσοστο στην Ελλαδα λογω μικρου πλυθησμου ειναι αριθμητικα...αστειο.... (δυστυχως πουθενα στο κοσμο οι ασχολουμενοι με την πειραματικη μουσικη δεν ειναι φατσα καρτα στην....TV....)

Η νομιζεις οτι ξερει ο μεσος Αμερικανος τον EJ?

Κατα τα αλλα ειναι οντως εξαιρετος κιθαριστας ;)

oxi προς θεού...

άλλωστε το thread αυτό έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν θέλω να υπάρξουν ανούσιες αντιπαραθέσεις'

Πάρτε και μια photo του Foko από όταν είχε έρθει για σεμινάριο στα Γιάννενα

(Ακόμη με πονάνε τα αυτάκια μου από την εκκωφαντική ένταση που έπαιζε... ::) )

σε ότι αφορά τώρα το βιογραφικό του κου angelos... απλά αφού ξέρω τον foko είπα να μάθω και κάτι τις για τον άνθρωπο που τον αποκαλεί showman και όχι μουσικό...

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΤΟ ΤHTEAD AYTO EXEI SKOPO NA ENHMERVSEI ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΖΗΤΗΣΕΙ ΚΟΛΑΚΕΙΕΣ Η ΘΑΨΙΜΑΤΑ.

Κρατηστε τη γνωμη σασ για εσασ και αφήστε ελεύθερο τον κόσμο να ψαχτεί....Tzaba einai re gamoto h gnosi :-* :'(

bokos είπε:
Κρατηστε τη γνωμη σασ για εσασ και αφήστε ελεύθερο τον κόσμο να ψαχτεί....Tzaba einai re gamoto h gnosi :-* :'(
Και τις θετικές γνώμες να κρατήσουμε για τον εαυτό μας ή μόνο τις αρνητικές? Διότι εμένα μου αρέσει ο εν λόγω κιθαρίστας. Δηλαδή να μιλήσω μόνο αν μου αρέσει...?

"Πείτε τη γνώμη σας μονο αν σας αρέσει ο foko"

Παρακολούθησα δύο βίντεο κλιπ του εν λόγω. Ωραία η επίδειξη των εφέ και των modulation αλλά δεν θα πάρω "τζάμπα γνώση" (κυρίως επειδή δεν υπάρχει πουθενά). Ευχαριστώ.

Δεν εντοπισα καμια ομοιοτητα με Hendrix και Beck,γιατι πολυ απλα βλεποντας τα βιντεακια στο youtube δεν ακουσα πουθενα μουσικη,παρα μονο σε ελαχιστα σημεια.Κυριως ακουσα ενα συνοθυλευμα ηχων που περισσοτερο μου ταραξε το νευρικο συστημα παρα εμοιαζε με μουσικη.

Eιδα τη φωτογραφία παραπάνω και αναρωτιέμαι (για πολλοστή φορά)

Ειμαι ο μόνος στον κόσμο που πάιζει καρφί στον ενισχυτή??????

Κατα τα άλλα δε μου έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση τα κομμάτια του foko (αυτο δε πάει να πει ότι δεν είναι καλός,απλά δε μου κάναν κλικ εμένα προσωπικά) 

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως...στην παραπάνω φωτο, τα πετάλια που είναι προς την έξω μεριά είναι τα δικά μου και υπήρχαν εκεί για μια σεμιναριακού τύπου συζήτηση πάνω στα εφφέ...(όχι πως ο foko χρησιμοποιεί λίγα...αλλά όχι και έτσι...)

Επίσης θα πρότεινα σε όσους τον ακούνε πρώτη φορά, να μην ξεκινήσουν ακούγοντας το solo guitar show του, το οποίο είναι λίγο δύσκολο σε πρώτα ακούσματα, παρά την δουλειά που έχει κάνει με full μπάντα :

http://www.myspace.com/fokobouklis

www.foko.gr

Ειδικά τα : martian mambo και το confession θεωρώ ότι είναι σπουδαία κομμάτια.

πιστεύω έτσι θα μπορέσετε να κρίνετε καλύτερα αν σας αρέσει ή όχι...το solo guitar show έχει πιο πειραματικό χαρακτήρα και είναι πιστεύω για πιο εξειδικευμένα γούστα.

Το martian mambo όντως είναι ωραίο κομμάτι

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back