Έχεις pm.petersp είπε:Ξερει κανεις που θα βρω Flatwound χορδες για Short Scale μπασο? Στο internet βρηκα, απο Ελλαδα ομως τιποτα... Θεσσαλονικη βρηκα, αλλα θα ερθουν αν παραγγειλω σε 2 εβδομαδες. Για πιο γρηγορα λοιπον, ετοιμοπαραδοτες στην Αθηνα ξερει αν εχει κανεις?
Θενκς!
Με τις round δεν υπάρχει πρόβλημα.Δεν ειναι αναγκη να παρεις ειδικα για short scale & οι long scale μια χαρα κανουν,φροντισε ομως να τις..στραβωσεις (να κανεις ενα bend δηλ) πριν το σημειο που θα τις κοψεις για να μη χαλασουν.
Για αυτο και πρεπει να κανουμε παντα αυτο το Bend πριν τις κοψουμε (εγω το κανω ετσι κι αλλοιως σε ΟΛΕΣ τις χορδες που χρειαζονται κοψιμο πριν περαστουν στα κλειδια και σε κιθαρες και σε μπασα.Με τις flat όμως ενίοτε υπάρχει.
πουλάει ο φίλος τις δικές τους ;Daudiokostas είπε:Έχεις pm.
ζούμε ανάμεσα τους ;D ;DΖουν ανάμεσά μας...
Ό,τι λέει ο SF + το καλάι στο τύλιγμα της χορδής στο μπαλλάκι βοηθάει στη σταθερότητα του κουρδίσματος (κατά την άποψη του, αλλά και του Dan Erlewine στο βιβλίο του, αλλά και οι δύο έχουν σημείο αναφοράς χορδές περασμένων δεκαετιών ).petersp είπε:Και τι κερδιζε μ αυτο? ???
δεν κατάλαβα, τις κόβεις πριν τις περάσεις; γιατί δεν τις κόβεις μετά ???Superfunk είπε:Για αυτο και πρεπει να κανουμε παντα αυτο το Bend πριν τις κοψουμε (εγω το κανω ετσι κι αλλοιως σε ΟΛΕΣ τις χορδες που χρειαζονται κοψιμο πριν περαστουν στα κλειδια και σε κιθαρες και σε μπασα.
καλά με την τελευταία διευκρίνιση κανονικά έπρεπε να παρεξηγηθώ ;D ;DSuperfunk είπε:εγω απλα την κοβω ΑΦΟΥ κανω το bend οχι πριν οπως ο τυπος και φυσικα σε σημειο ΜΕΤΑ το bend (προς το τελος της χορδης δηλ.οχι προς το string ball)