Flatwound για Short Scale μπασο

petersp

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ξερει κανεις που θα βρω Flatwound χορδες για Short Scale μπασο? Στο internet βρηκα, απο Ελλαδα ομως τιποτα... Θεσσαλονικη βρηκα, αλλα θα ερθουν αν παραγγειλω σε 2 εβδομαδες. Για πιο γρηγορα λοιπον, ετοιμοπαραδοτες στην Αθηνα ξερει αν εχει κανεις?

Θενκς!

Δεν ειναι αναγκη να παρεις ειδικα για short scale & οι long scale μια χαρα κανουν,φροντισε ομως να τις..στραβωσεις (να κανεις ενα bend δηλ) πριν το σημειο που θα τις κοψεις για να μη χαλασουν.

petersp είπε:
Ξερει κανεις που θα βρω Flatwound χορδες για Short Scale μπασο? Στο internet βρηκα, απο Ελλαδα ομως τιποτα... Θεσσαλονικη βρηκα, αλλα θα ερθουν αν παραγγειλω σε 2 εβδομαδες. Για πιο γρηγορα λοιπον, ετοιμοπαραδοτες στην Αθηνα ξερει αν εχει κανεις?

Θενκς!
Έχεις pm.

Δεν ειναι αναγκη να παρεις ειδικα για short scale & οι long scale μια χαρα κανουν,φροντισε ομως να τις..στραβωσεις (να κανεις ενα bend δηλ) πριν το σημειο που θα τις κοψεις για να μη χαλασουν.
Με τις round δεν υπάρχει πρόβλημα.

Με τις flat όμως ενίοτε υπάρχει.

Αλλά μπορεί και να ήμουν άτυχος εγώ.....

Με τις flat όμως ενίοτε υπάρχει.
Για αυτο και πρεπει να κανουμε παντα αυτο το Bend πριν τις κοψουμε (εγω το κανω ετσι κι αλλοιως σε ΟΛΕΣ τις χορδες που χρειαζονται κοψιμο πριν περαστουν στα κλειδια και σε κιθαρες και σε μπασα.

Η Μι ειδικα επρεπε να κοπει πιο κατω απο το silk wound και γι αυτο εσπασε εκει που τσακισε. Αν την εβαζα με το Silk wound, με τα τυλιγματα που θα γινοντουσαν δεν θα χωρουσε στο κλειδι... νομιζω!  ???

Γνώρισα παρανοϊκό τύπο ο οποίος έβαζε κόλληση (καλάι, με κολλητήρι) στις άκρες των χορδών, και στο τύλιγμα γύρω από το "μπαλλάκι" της χορδής.

Ζουν ανάμεσά μας...  :)

να μη ξετυλιγονται οι περιελιξεις οταν τις εκοβες,τα παλια χρονια το εκαναν γιατι οι χορδες ηταν roundcore και δεν ειχαν σταθερη ποιοτητα κατασκευης,οι σημερινες χορδες hex core δεν εχουν τετοια προβληματα,δεν χρειαζεται παντως να κανεις τετοιες τρελλες απλα κανε ενα bend και κοψε .

petersp είπε:
Και τι κερδιζε μ αυτο?  ???
Ό,τι λέει ο SF + το καλάι στο τύλιγμα της χορδής στο μπαλλάκι βοηθάει στη σταθερότητα του κουρδίσματος (κατά την άποψη του, αλλά και του Dan Erlewine στο βιβλίο του, αλλά και οι δύο έχουν σημείο αναφοράς χορδές περασμένων δεκαετιών  ;)).

Superfunk είπε:
Για αυτο και πρεπει να κανουμε παντα αυτο το Bend πριν τις κοψουμε (εγω το κανω ετσι κι αλλοιως σε ΟΛΕΣ τις χορδες που χρειαζονται κοψιμο πριν περαστουν στα κλειδια και σε κιθαρες και σε μπασα.
δεν κατάλαβα, τις κόβεις πριν τις περάσεις; γιατί δεν τις κόβεις μετά ???

Τα περισσοτερα μπασα εχουν safety tuners,οπως οι παλιες Fender δηλ.με την τρυπα στη μεση,αν πρεπει να κοψεις τη χορδη επειδη ειναι πολυ μακρια πρεπει να την κοψεις πριν την περασεις.

εγω απλα την κοβω ΑΦΟΥ κανω το bend οχι πριν οπως ο τυπος και φυσικα σε σημειο ΜΕΤΑ το bend (προς το τελος της χορδης δηλ.οχι προς το string ball)

Μια προειδοποίηση. Οι Rotosound short scale flats είναι λιγο πιο κοντές ή να το θέσω πιο σωστά: θα είναι καλές για το Mustang που πήρες (σλουρπ) αλλά δεν κάνουν σε μπάσα που έχουν την γέφυρα τύπου Hofner, δηλαδή αλλού η γέφυρα, αλλού ο καβαλάρης. Όχι μόνο καθόταν το silk wound πάνω στο nut, αλλά στην E καθόταν σκέτο σπιράλ, χωρίς το core, με αποτέλεσμα να φαλτσάρει η χορδή γιατί επέπλεε μέσα στην θέση της στο nut. Την έπαθα κι έμαθα.

Κατά τα άλλα, ότι είπαν οι προηγούμενοι. Long scale και κόψ' τες με προσοχή.

Δεν το ρισκαρω μαγκες, no way! 40 ευρω ειναι λεφτα. Θα παρω Shorties και τελειωσε η ιστορια. Το δοκιμασα στην σπασμενη χορδη αυτο το bend. Oριακα δεν σπαει. Κι α ζοριστει λιιιγο παραπανω? (Κι αν σου κατσει?...)

Superfunk είπε:
εγω απλα την κοβω ΑΦΟΥ κανω το bend οχι πριν οπως ο τυπος και φυσικα σε σημειο ΜΕΤΑ το bend (προς το τελος της χορδης δηλ.οχι προς το string ball)
καλά με την τελευταία διευκρίνιση κανονικά έπρεπε να παρεξηγηθώ  ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back