Fender vintage 62 reissue tele - γνωμες;

ndnikola

Μέλος
Πόντοι
36
Καλημέρα σε όλους! Σκέφτομαι να "επενδυσω" σε μια "lifetime" fender tele. Μου αρέσει πολυ ηχητικά αλλα και αισθητικά η 62 reissue κ έχω ακούσει κ την 52 που, αν και εξαιρετικό όργανο, δεν με ξετρελλαινει σαν αίσθηση στο μπρατσο, ενώ έχει αρκετά thick ήχο, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά. Επίσης έχω δοκιμάσει τις am. standard (αδιάφορες Δυστυχώς), ενώ δεν έχω παίξει με deluxe (αλλα δεν βγαίνουν κ όπως θα θέλατε αισθητικά). Τα χρήματα υπάρχουν για την 62, το ζήτημα είναι μήπως υπάρχει κάτι ακόμα που δεν έχω σκεφτεί!

Γνωμες; Σκέψεις;συναισθήματα;

Εχεις δικιο η 62αρα εχει πιο σκαστο και πριμο ηχο απο την 52αρα μια και εχει πιο "twangy" μαγνητες.

Επισης προφανως σου αρεσουν τα λεπτα μπρατσα & το rosewood ,αρα η 62αρα σου ταιριαζει περισσοτερο.

Αν ειναι να παρεις 62αρα παρε μια thin skin που εχει μεγαλυτερα ταστα και μοντερνο radius & full nitro finish....αφου θα τα σκασεις παρε οτι καλυτερο υπαρχει.

http://www.wildwoodguitars.com/electrics/fender/avts/62tele/index.php

Θα βγω πολύ off-topic τώρα και συγνώμη :-[ αλλά ξύθηκα :'(, εκτός από την χώρα προέλευσης, τους μαγνήτες και το τασάκι έχουν καμία άλλη διαφορά οι γιαπωνέζικες από τις αμερικάνικες;

Και κάτι για να μην ξεφύγουμε εντελώς :P Με τόσα που δίνεις μπορείς να φτιάξεις μια σωστή partscaster στα μέτρα σου αλλά μάλλον θα το έχεις σκεφτεί ήδη και απλά δεν θα σε συγκινεί η ιδέα

Θα βγω πολύ off-topic τώρα και συγνώμη  αλλά ξύθηκα , εκτός από την χώρα προέλευσης, τους μαγνήτες και το τασάκι έχουν καμία άλλη διαφορά οι γιαπωνέζικες από τις αμερικάνικες;
οι γιαπωνεζικες δεν εχουν nitro top coat ,εχουν λιγο παχυτερα μπρατσα και ελαφρως μεγαλυτερα ταστα.

επισης δεν εχουν χλιδατη βαλιτσα.

mpikoz είπε:
Θα βγω πολύ off-topic τώρα και συγνώμη :-[ αλλά ξύθηκα :'(, εκτός από την χώρα προέλευσης, τους μαγνήτες και το τασάκι έχουν καμία άλλη διαφορά οι γιαπωνέζικες από τις αμερικάνικες;

Όσο η Carmen Electra με την "θεία μου την Αγλα'ί'α"...

mpikoz είπε:
μπορείς να φτιάξεις μια σωστή partscaster στα μέτρα σου
Για να φτιάξεις μια ‘σωστή partcaster’’ στα μέτρα σου,  πρέπει να έχεις ακούσει  καμιά  εικοσαριά μαγνήτες σε τουλάχιστον  τέσσερις συνδυασμούς,  alder maple ,alder rosewood ,ash maple ,ash rosewood…  α! και μερικά  κοκαλομρουτζινα nut 

;D

lgbesios είπε:
Για να φτιάξεις μια ‘σωστή partcaster’’ στα μέτρα σου,  πρέπει να έχεις ακούσει  καμιά  εικοσαριά μαγνήτες σε τουλάχιστον  τέσσερις συνδυασμούς,  alder maple ,alder rosewood ,ash maple ,ash rosewood…  α! και μερικά  κοκαλομρουτζινα nut  

;D
...και να έχεις δίπλωμα πυρηνικής φυσικής ;D ;D...μην τα παραλέμε τώρα (ειδικά για Tele)...απλά η partcaster δεν θα γράφει Fender...επισήμως ;)

marathon είπε:
...και να έχεις δίπλωμα πυρηνικής φυσικής ;D ;D...μην τα παραλέμε τώρα (ειδικά για Tele)...απλά η partcaster δεν θα γράφει Fender...επισήμως ;)
+1000

Piece of cake ειναι να φτιαξεις μια εκπληκτικη partscaster....trust me...I do it...all the time.... ;D

Εξαλλου το παλικαρι ξερει ΑΚΡΙΒΩΣ τι θελει,δηλ.μια 60s τελε ,δεν ειναι και πυρηνικη φυσικη.... ;D

για αυτο μην εισαι και τοσο σιγουρος.....τωρα τελευταια εχει μαζευτει η Αμερικανικη Φεντερ ,μεχρι πριν μερικα χρονια οι γιαπωνεζες,ειδικα αυτες με τους αμερικανικους μαγνητες, τις εκαναν σκονη τις αμερικανικες 62αρες reissue....τωρα ειναι εφαμιλες.....με τις απλες οχι με τις thin skin βεβαια....)

S9F είπε:
Δεν θα το 'λεγα.... Εκτος εαν η θεια σου η Αγλαια ειναι κανα μοντελο.... ;D

Αυτές στο wildwood είναι όλες κούκλες...

Γνώμη μου είναι να βρεις την πιο ελαφριά 62 και να την χτυπήσεις.

Ευχαριστω για τις μεχρι τώρα απαντήσεις. Την λύση της partscaster την έχω σκεφτεί, αλλα Θελω να ακούσω απόψεις για fender.

@ superfunk: δεν βρίσκω την thin skin στο σχέδιο που Θελω (μαύρη με διπλό binding) - κάνω κάτι λάθος;

οχι δεν κανεις δεν τις βγαζουν πλεον,ομως στο ebay σκανε διαφορς μεταχειρισμενες συχνα.

με τα λεφτα βεβαια που κανει μια καινουργια 62 αρα (τοσο απλη στον Θωμα ή thin skin στις ΗΠΑ) χτυπας μια μεταχειρισμενη CUSTOM SHOP 63 ή μια CUSTOM SHOP  67 tele (relic κατα προτιμηση) και ερχεται ο θεος και σου τραγουδα τα βραδυα.....

Δυστυχώς δεν βρίσκω μεταχειρισμενη custom shop σε αυτά τα χρήματα SF. Eχεις κάτι υπόψη σου που ίσως μου ξέφυγε;

ndnikola είπε:
Δυστυχώς δεν βρίσκω μεταχειρισμενη custom shop σε αυτά τα χρήματα SF. Eχεις κάτι υπόψη σου που ίσως μου ξέφυγε;
Γιατί δεν πέρνεις μια σχιστομάτα;

Η αμέσως επόμενη λύση είναι καραούλι στο ebay

Η δική μου άποψη είναι πως οι 60s έχουν πιο "ακουστικό" και αέρινο ήχο σε σχέση με τις 50s οι οποίες έχουν κάπως πιο ..."ψωμομένο" ήχο στα μεσαία :)

Η διαφορά τους είναι εμφανής θεωρώ στα παρακάτω 2 clips:

50s

H Rockinger πάντως που έχω (60s style) ακούγεται σαν τη 60s που παρουσιάζει ο Jim Weider ;)

ndnikola είπε:
Καλημέρα σε όλους! Σκέφτομαι να "επενδυσω" σε μια "lifetime" fender tele. Μου αρέσει πολυ ηχητικά αλλα και αισθητικά η 62 reissue κ έχω ακούσει κ την 52 που, αν και εξαιρετικό όργανο, δεν με ξετρελλαινει σαν αίσθηση στο μπρατσο, ενώ έχει αρκετά thick ήχο, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά. Επίσης έχω δοκιμάσει τις am. standard (αδιάφορες Δυστυχώς), ενώ δεν έχω παίξει με deluxe (αλλα δεν βγαίνουν κ όπως θα θέλατε αισθητικά). Τα χρήματα υπάρχουν για την 62, το ζήτημα είναι μήπως υπάρχει κάτι ακόμα που δεν έχω σκεφτεί!

Γνωμες; Σκέψεις;συναισθήματα;
Aν θές να επενδύσεις σε μια lifetime fender δεν έχω και πολλά διαφορετικά να πω. Αν θες να επενδύσεις σε μια lifetime Tele, μπες στο Gear Page ή στο ebay χτύπα με 1500-1600 ευρώ μια Don Grosh με τους Lindy Fralin επάνω και έληξε. Νομίζω ότι ούτε οι Masterbuilt δεν μπορούν να χτυπήσουν τις συγκεκριμένες. Προσωπικά έφερα μία για έναν φίλο και η παραπάνω άποψη έχει ακουστεί από τους μεγαλύτερους κατόχους μουσικομάγαζων του κέντρου της Αθήνας.

Μόλις πάτησα την σκανδάλη σε μια από τις πιο impulsive αγορές που έκανα ποτέ: θα χρειαστεί να φύγει και άλλο gear για να αναπληρωθεί το 'γκάπ' - αποφάσισα να μείνω με 3 κιθάρες πλέον (μα γιατί τα λέω αυτά? απλά για να μου το θυμίζω στο μέλλον).

Μόλις παρήγγειλα μια έτοιμη Haar tele από τον κύριο G. Hilden! είναι σχεδιαστικά αλλά και από άποψη μαγνητών ό,τι ακριβώς ήθελα και θα την έχω λογικά σε σύντομο χρονικό διάστημα στα χέρια μου.

Θα ακολουθήσει εκτενές review αλλά και φωτογραφικό υλικό! Προς το παρόν παραθέτω αυτές που είναι στην σελίδα του, θαυμάστε:

zcustom.jpg

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back