fender tele blackout edition

messalion

Μέλος
Πόντοι
36
καλημερα περα ως περα  ;D

λοιπον εχουμε και λεμε.............θελω να κανω μια αγορα ηλεκτρικης κιθαρας κυριως για ηχογραφισεις στο σπιτι και εχω κοιταξει για την http://www.thomann.de/gr/fender_deluxe_blackout_tele.htm η συγκεκριμενη κιθαρα με εχει ενθουσιασει λογω των 3ων μαγνητων που δεν υπαρχουν σε φτηνες tele και το οτι ειναι και λιγο μουρη αν και δεν θα βγαινει ποτε σε live ή εξω απο το σπιτι - απο εσας ζηταω γνωμες αν εχετε παιξει με την συγκεκριμενη κιθαρα και αν κανει για ηχογραφιση κομματιων κυριως ROCK και alternative πειραματικη προς το παρων - καλη ειναι ?? δεν κανει ?? κανει αλλα θελει σεταρισμα ?? κανει αλλα θελει αλλους μαγνητες ?? οτιδηποτε εχετε να προτυνετε - παρεπιπτωντως εχω παιξει και με μια telecaster baja η οποια με ενθουσιασε αν και δεν εχει τους 3πλους μαγνητες  :P

ακουω βρισιδια.......... ::)

και αν κανει για ηχογραφιση κομματιων κυριως ROCK και alternative πειραματικη προς το παρων
Ολες οι τελε κανουν για ΟΛΑ τα ειδη της μουσικης,οποτε δεν θα εχεις προβλημα.

κανει αλλα θελει σεταρισμα ??
ολες οι κιθαρες θελουν σεταρισμα

κανει αλλα θελει αλλους μαγνητες ??
ολες οι μεξικανικες τελε με εξαιρεση την Baja θα ωφεληθουν απο ενα σετ καλυτερους μαγνητες (τουλαχιστον στην πισω θεση)

παρεπιπτωντως εχω παιξει και με μια telecaster baja η οποια με ενθουσιασε
παρε αυτην τοτε,ειναι καλυτερη κιθαρα απο την

tele blackout edition

thnx για την αμεση απαντηση

1ον : δεν ειναι μεξικανικη ειναι αμερικανικη

2ον : για ποιο λογο η baja ειναι καλητερη ??

τεκμηριωσε μου σε παρακαλω για ποιο λογο να προτυμουσα την baja  απο την blackout και συγκεκριμενα γιατι να προτυμουσα μια με 2 μαγνητες απο μια με 3 ??

1ον : δεν ειναι μεξικανικη ειναι αμερικανικη
μεξικανικη ειναι.

2ον : για ποιο λογο η baja ειναι καλητερη ??
καλυτεροι μαγνητες,κλασσικη τελε γεφυρα (παιζει μεγαλο ρολο στον αυθεντικο τελε ηχο)  και Vintage αισθητικη με modern features (μοντερνο μπρατσο με jumbo frets).

τα 666 ?? χαχαχα μιλας με γριφους γεροντα!!!!! ;D

funk τα σχολια σου ειναι αξιεπαινα και με βοηθουν παρα πολυ και σε ευχαριστω - εξηγησε μου ομως αν θες......ποια η διαφορα μεξικανικης και αμερικανικης ?? η fender ή μεξικανικη θα βγαλει ενα μοντελο ή αμερικανικη ?? το λινκ που εβαλα απο τον θωμα ηταν απλα για να σας δειξω σε φωτο ποια εννοω - εχω σκοπο να την παρω απο ελλαδα και συγκεκριμενα απο στολλα........

......ποια η διαφορα μεξικανικης και αμερικανικης ??
η μια φτιαχνεται στο Μεξικο και η αλλη στις ΗΠΑ... ;D

Παντως και η Baja & αυτη που λινκαρες Μεξικανικες ειναι.

αχαχαα ναι ρε man  το ξερω οτι η μια φτιαχνεται εκει και η αλλη στην χωρα της τεκιλας

απλα νομιζω οτι αν ειναι μαερικανικη δεν αλλαζει το θεμα ?? δεν κανει ισως ποιο " καλη" την κιθαρα ?? (ειδες οτι το εβαλα μεσα σε εισαγωγικα)

απλα νομιζω οτι αν ειναι μαερικανικη δεν αλλαζει το θεμα ?? δεν κανει ισως ποιο " καλη" την κιθαρα ?? (ειδες οτι το εβαλα μεσα σε εισαγωγικα)
Εξαρταται απο το μοντελλο.

Για εμενα μια ηλεκτρικη κιθαρα ειναι βασικα οι ΜΑΓΝΗΤΕΣ και το ΜΠΡΑΤΣΟ της,ολα τα αλλα ειναι οδοντοκρεμες.. ;D

Αν η κιθαρα εχει καλους μαγνητες και ωραιο μπρατσο για εμενα ειναι οκ... ;)

Στο θεμα  "μαγνητες" καποιος μπορει οντως να κανει μια ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ κριση (και συνηθως οι αμερικανικες εχουν καλυτερους μαγνητες,ομως ΟΛΗ η μεξικανικη classic player σειρα,στην οποια ανηκει η Baja, εχει το ιδιο,και καλυτερους,μαγνητες με τις αμερικανικες)

Στο θεμα "μπρατσο" καποιος δεν μπορει να ειναι αντικειμενικος μια και ειναι καθαρα θεμα γουστου (αν και γενικα οι αμερικανικες εχουν καλυτερο  fretwork (crowning & leveling) ,κατι ομως που οποιοσδηποτε μαστορας της προκοπης μπορει να σου κανει με 50 ευρω και σε μια μεξικανικη)

Hλεκτρικα και οι ΜΙΜ & οι ΜΙΑ εχουν τα ιδια (πολυ καλης ποιοτητας),το hardware (μιλαω για τελε)  ειναι γενικα "καλυτερο" στις Αμερικανικες αλλα και παλι λεπτομερειες ειναι αυτες και δεν επηρεαζουν τον ηχο,και γενικα το κορεατικο Hardware (κλειδια & γεφυρες) που φορανε οι μεξικανικες τελε ειναι μια χαρα.

Παντως μιλωντας για τελε προσωπικα θα προτιμουσα την Baja απο ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ AΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ TELE μεχρι και το επιπεδο τιμης της 52 HOT ROD

http://www.thomann.de/gr/fender_vintage_hot_rod_52_tele.htm

ε ενταξει οχι και με την hot rod - μην συγκρινεις ανομοια πραγματα - συμφονω οτι με τα καταλληλα εφφε ενυσχητες χορδες παραμορφωσεις πενες καιι της παναγιας της μεγαλοχαρης μπορει μια κιθαρα των 100 ευρω να ακουστει (για ηχο μιλαω παντα και οχι για grip ) σαν μια των 2000 ευρω..........αλλα..........

ας συνο(ψησουμε) λοιπον - θα με συμφερε να παρω την blackout και να της αλλαξω μαγνητη στον bridge ?? (ουτως η αλλως θα το εκανα μιας και θελω εκει να εχω περισσοτερη "βρωμια" )

ή να παρω την baja και να την αφησω οπως ειναι ??

θα ικανοποιηθω ??

superfunk sorry ρε man αν σε ζαλιζω αλλα διαβαζεσαι σαν να το ξερεις το θεμα και γι'αυτο

απο τους υπολοιπους δεν θελω ΚΟΥΒΕΝΤΑ :-*

πλακα κανω η οποιαδηποτε γνωμη και παρατηρηση δεκτη εστω και ας μην ειναι καλοπροαιρετη ;)

(ουτως η αλλως θα το εκανα μιας και θελω εκει να εχω περισσοτερη "βρωμια" )
βρωμια θα παρεις απο τα πεταλακια σου και τους ενισχυτες σου,ασε τους μαγνητες ησυχους.

;D

παρε την Baja ,που την επαιξες και σου αρεσε κι ολας... ;)

δεν ειναι απλα διλειμα ειναι 3λειμα χαχαχα - με την λεξη βρωμια εννοουσα περισσοτερα γκαζια και καλητερη αποκρηση - απλα δεν θελω να την θαψω ετσι αυτην την κιθαρα ρε συ (εξηγησα τους λογους παραπανω - μεγνητες κ.τ.λ.) γιατι θα ηθελα να δω ποια ουσιαστηκη διαφορα εχει με την baja  - δλδ αν εχουν ιδιο πιασημο ιδια ταστιερα ιδια ολα και απλα αλλαζουν οι μαγνητες ειτε ειναι πολυ καλητεροι ειτε λιγο καλητεροι (που νομιζω οτι δεν θα ειναι πολυ καλητεροι ποσο μαλλον και αμα η blackout ειναι και αμερικανικη ) θα αγοραζα την blackout και απλα θα της αλλαζα μαγνητες

ελπιζω να καταλαβαινεις το συνοιρμο μου και τον παροξυσμο μου και να μην με καψεις στις παραθεσεις παλι  :P χαχαχαχα

οχι εχουν εντελως διαφορετικα μπρατσα,ουσιαστικα η κιθαρα που λινκαρες ειναι μια απλη μεξικανικη std με 70s λογοτυπο & 3 μαγνητες.

link=topic=179623.msg482037#msg482037 date=1281940265]

αν και δεν θα βγαινει ποτε σε live ή εξω απο το σπιτι -

Ερώτηση....

Γιατί όχι σε live γιατί όχι έξω από το σπίτι?

Σαν αυτή έχω εδώ που την είχα τσιμπήσει το 2000 από εδώ και είμαι ερωτευμένος μαζί της  ;D επίσης είναι σεταρισμένη ενα τόνο κάτω και δεν έχω αλλάξει ποτέ μου τίποτα πάνω στην κιθάρα.

http://www.thomann.de/gr/fender_standard_stratocaster.htm

εμμμ μιλαμε για tele και οχι για strat  8)

και δεν θα βγαινει γιατι απλα θελω ενα οργανο καθαρα για ηχογραφηση δεν θελω να βγαινει σε live π.χ. και μετα να καθομαι να σκουπιζω ιστοριες "αχχχ μωρε μην παθει τιποτα το οργανακι μου" πιστεψε με σε ΚΑΝΕΝΑ μα ΚΑΝΕΝΑ live δεν ακους πραγματικα τον ηχο της κιθαρας σου οποτε ποιος ο λογος να εχω ριξει λεφτα και μετα να το κλαιω ?? απλα για να λεω οτι " πσσσσσ εχω κανει αυτη την moda κοιτα τι ωραια που γυαλιζει το εργαλειο κατω απο τα red lights " οχι φιλε μου - μποζερας δεν ημουν και ουτε θα γινω τωρα στα πισω πισω........

καταλαβαινω οτι δεν μιλαμε για οργανο 60000 ευρω αλλα και παλι δεν μας τρεχουν απο τα μπατζακια  8)

off topic  :D

ατάκα που διάβασα σε αμερικάνικο forum πάνω στο θέμα made in usa και made in mexico fenders..."fenders usa are also made by mexicans... they just happen to live in the usa."  ;D ;D ;D

μια μεγαλη διαφορα που εχει η  BAJA ειναι το neck  της....πολυ στιβαρο και χοντρο παραλληλα, το οποιο ειναι κουραστικο, εχει το παχος ακουστικης και ερχεται με 10ρες

οι οποιες κατα τη γνωμη μου δεν ταιριαζουν ...το playbility παει περιπατο ,η BAJA κατα την αποψη μου χρειαζεται σεταρισμα πανω σε 9αρες και γιατι οχι και 8αρες... απο ηχο ειναι καταπληκτικη για τα χρηματα της....απλα δεν εχω καταλαβει γιατι το neck ειναι τοσο

παχυ και σε τι βοηθαει...?

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back