Fender Player II Modified

Dixie

Ενεργό μέλος
Πόντοι
118
Desktop_Comparison_Updated.png

Μάλιστα! ωραια περιπτωση αυτη η tele με τον HB. Αλλά
1) Ο bridge ακούγεται αγιοβασιλιατικος
2) Τι χρώμα ειναι αυτο το Dusk ρε παιδι μου??? Εδω δειχνει λιγο μωβ στα βιντεο δειχνει σχεδον μαύρο.

Μάλιστα! ωραια περιπτωση αυτη η tele με τον HB. Αλλά
1) Ο bridge ακούγεται αγιοβασιλιατικος
2) Τι χρώμα ειναι αυτο το Dusk ρε παιδι μου??? Εδω δειχνει λιγο μωβ στα βιντεο δειχνει σχεδον μαύρο.

Strat με Floyd βγάζουνε. Strat με fixed bridge όμως, έχουνε ΜΙΑ (1) μεξικάνα όλη και όλη σε όλο τον κατάλογο της Fender...

Είπα και εγώ το παράπονό μου.

Strat με Floyd βγάζουνε. Strat με fixed bridge όμως, έχουνε ΜΙΑ (1) μεξικάνα όλη και όλη σε όλο τον κατάλογο της Fender...

Είπα και εγώ το παράπονό μου.

Στρατ με fixed bridge είναι σαν les paul με μαγνήτες στρατ ένα πράγμα....

Στρατ με fixed bridge είναι σαν les paul με μαγνήτες στρατ ένα πράγμα....

Agree to disagree, που λένε. Άκου την μουσική του Robert Cray (αυτού το signature μοντέλο δεν έχει τρέμολο / βιμπράτο). Σου ακούγεται... λιγότερο Strat από τις άλλες Strat...?
Εγώ το wank bar (όπως επίσης ονομάζεται...) στην δική μου πάντως, τό έχω αφαιρέσει.

Περιορίζει κανείς τις δυνατότητες του οργανου. Άρα, περιορίζονται οι επιλογές εκφρασης κατα πολύ.
Μπορεί να είναι, κάλιστα, βιδωμένο κάτω (ώστε να μην ξεκουρδίζει και να χανεται το pitch κατα το bend), και να δουλεύει το τρεμολο σε βύθιση. Αυτό είναι το φυσιολογικό πχ στα 6βιδα.

Βέβαια, περί ορέξεως....

Περιορίζει κανείς τις δυνατότητες του οργανου. Άρα, περιορίζονται οι επιλογές εκφρασης κατα πολύ.
Μπορεί να είναι, κάλιστα, βιδωμένο κάτω (ώστε να μην ξεκουρδίζει και να χανεται το pitch κατα το bend), και να δουλεύει το τρεμολο σε βύθιση. Αυτό είναι το φυσιολογικό πχ στα 6βιδα.

Βέβαια, περί ορέξεως....

Έχω μεγάλο θέμα με το να ακούω την κιθάρα... ξεκούρδιστη. Δεν μπορώ καν να ακούσω τον μακαρίτη Jeff Beck γιατί δεν έλεγε να πάρει το χέρι του από το... καταραμένο tremolo arm, για παράδειγμα. Απλά δεν το αντέχω, σαν ήχο. Πόσο μάλλον αν φέρνει και τα προβλήματα ξε-κουρδίσματος που φέρνει, γενικά στο όργανο.

Δεν έχω πρόβλημα ούτε με ένα ωραίο, βαθύ divebomb από ένα Floyd ούτε με μια γουστόζικη χρήση ενός Whammy pedal (Tom Morello, Satriani π.χ.) για pitch-shifting. Αλλα το παραδοσιακό vintage tremolo των Strats... γιαξ. Απλά, όχι για εμένα.

Τότε αυτό ισχύει και για όλες τις κιθάρες που δεν έχουν τρέμολο. Tele, les paul, sg, explorer, flying v κλπ.

Μπορεί κάποιος πχ να θέλει hb μαγνήτες και καθόλου τρέμολο και να μην τον βολεύει ή δεν του αρέσει η les paul αλλά θέλει το σχήμα και το μπράτσο της strat

Δώσε 150 ευρώ και πάρε μια squier strat για αρχή μέχρι να καταλήξεις σε tele 😅

Δώσε 150 ευρώ και πάρε μια squier strat για αρχή μέχρι να καταλήξεις σε tele 😅

Ε, αποδέχτηκα την μοίρα μου. Πήρα μια G&L και φύλαξα το tremolo arm. Τί να κάν'ς, να κατς ν' σκας...?

Τότε αυτό ισχύει και για όλες τις κιθάρες που δεν έχουν τρέμολο. Tele, les paul, sg, explorer, flying v κλπ.

Μπορεί κάποιος πχ να θέλει hb μαγνήτες και καθόλου τρέμολο και να μην τον βολεύει ή δεν του αρέσει η les paul αλλά θέλει το σχήμα και το μπράτσο της strat

Αυτό ισχύει. Το τρεμολο διδει έξτρα δυνατότητες έκφρασης για όσες κιθάρες το φέρουν. Αλλά δεν είναι για όλους, ούτε αποτελεί μειονέκτημα για κάποιους άλλους η απουσία του. Είναι καθαρά θέμα επιλογής.

Εάν κάποιος θέλει σχήμα στρατ με άλλη διάταξη μαγνητών, και σταθερή γέφυρα, θα έλεγα μπράβο, διότι ξέρει ακριβώς τι θέλει για τις ανάγκες του. Έχω γνωστό που έχει φτιάξει τελε με στρατ διάταξη και τρέμολο, διότι πολύ απλά μόνο το σχήμα της τελε τον βολεύει.

Δεν έχω καμία αντίρρηση και χαίρομαι να βλέπω τέτοια υβριδικά μοντέλα. Απλά, έχοντας βάλει το whammy bar στην καθημερινότητα μου, όποια κιθάρα δεν έχει τρέμολο, νιώθω ότι με περιορίζει, κι ας μην το αγγίξω καθόλου πχ σε ένα λαιβ. Είναι ψυχολογικό το θέμα μάλλον 😁

Απλά, έχοντας βάλει το whammy bar στην καθημερινότητα μου, όποια κιθάρα δεν έχει τρέμολο, νιώθω ότι με περιορίζει
Κι εγώ όλη μου τη ζωή παίζω με τρέμολο και καμιά φορά γελάω με τον εαυτό μου όταν παίζω κιθάρα χωρίς τρέμολο και κάνω την κίνηση να το πιάσω και δεν υπάρχει τίποτα
Οπότε κάνω air tremolo😄

Κι εγώ όλη μου τη ζωή παίζω με τρέμολο και καμιά φορά γελάω με τον εαυτό μου όταν παίζω κιθάρα χωρίς τρέμολο και κάνω την κίνηση να το πιάσω και δεν υπάρχει τίποτα
Οπότε κάνω air tremolo😄

Αυτή είναι μια γνωστή παρενέργεια της συχνής χρήσης. Συνιστάται αποχή και επιστροφή μόνο σε περιστασιακή χρήση, όταν ο χρήστης νιώσει έτοιμος. Ο σκοπός είναι η απεξάρτηση.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back