Αγαπητοί,
υπολήπτομαι την εμπειρία και τις γνώσεις σας, τα χρόνια που ασχολείστε με το spor και άλλα τέτοια.
Νομίζω όμως ότι υπήρξε σαφής (επιτρέψτε μου) διευκρίνηση περί αγάπης για το custom shop
Δεν ζήτησα εναλλακτικές...μην πετάξει κανείς τα χρήματά του από εσας κι αν σας την σβουρίξει για strat.....πράξτε κατά το δοκούν.
Όσο για τον φίλο john page (φίλε μου zoo) τα λέμε εδώ και κανά χρόνο από το facebook, μόλις ετοίμασε τις νέες προσωπικές του κιθάρες κι αυτός john page guitars
και σε ότι αφορά το custom shop (ιδρυτικό μέλος του οποίου υπήρξε)
άλλα μου λεει για τα masterbuilt όργανα του custom shop και μάλλον ξέρει κάτι παραπάνω από όλους εδώ μέσα Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟΣ.
Είτε μας αρέσει είτε όχι υπάρχουν κολλήματα σεβαστά για τον καθένα...ναι θέλω το brand name ..logo ή όπως αλλιώς το λένε.
Ο John Page παραδέχεται στις πάμπολλες συζητήσεις μας ότι οι καινούριες κιθάρες του custom shop προσέχονται σαφώς πολύ περισσότερο από τα θεωρούμενα vintage όργανα σε ποιότητα ξύλων, τύλιγματα μαγνητών και γενικά τόσους και τόσους ελέγχους που η τεχνολογία σήμερα επιτρέπει, παλιά τους ενδιέφερε μόνο να βγάλουν όργανα από το εργοστάσιο κατά κύριο λόγο.
Προσωπικά δέχομαι σαν καλύτερο ένα vintage όργανο κυρίως για την παλαιότητα του ξύλου και ότι αυτή συνεπάγεται ηχητικά ( και άλλοι παράγοντες που υπεισέρχονται όπως brazilian rosewood...υλικά στους μαγνήτες που άλλαξαν ή τα κατήργησαν κατηγορόντας καρκινογόνα την μακροχρόνια έκθεση με αυτά κλπ.)
Το ίδιο το custom shop παραδέχεται ότι μπορεί ένα original 60s strat όργανο να παίζει θεικά αλλά με τα 20-30 χιλιάρικα που πρέπει να δαπανηθούν (και δεν είναι μόνο ότι δεν τα έχω...ούτε τα έδινα αν τα είχα...) αλλά στο ενα δέκατο της τιμής 2-3 χιλιάρικα η καλύτερη προσέγγιση στο θέμα είναι τα ίδια εργαλεία, κάποιοι από την ίδια παλιά καλή ομάδα (abby ybbarah η γνωστή τυλίχτρια μαγνητών - θρύλος) ή κάποιοι εκπαιδευμένοι από τους παλιούς
Μπορούμε να μιλάμε ώερς επί ωρών για χίλια μύρια τέτοια θέματα....η mercedes της fender παντως είναι το c.s. ποιοί είμαστε στ αλήθεια εμείς που θα το επικρίνουμε? κι όπως ΚΑΙ στην μερσεντές (toyota corolla έχω ..για να μην παρεξηγούμαι πάλι( μέσα στην τιμή πληρώνεις και brand...σαφώς και δέχομαι ότι και στο custom shop τα σκας ένα μέρος και για το όνομα.
Και για να τα περιλάβω όλα...τα χέρια που τα πάτε? μήπως αν σας δώσω μια ultimate relic black 1960 θα παίξετε σαν τον john mayer?...(την επιλέγει όμως ...κι αυτό μου λέει πολλά προσωπικά κι ας μην παίξω ποτέ με τον Clapton...δεν τον είδα με καμια "vintage ...87?" φίλε zoo.
http://i.realone.com/assets/rn/img/5/5/3/3/13453355-13453357-large.jpg
(την είδαμε και την ακούσαμε στο προτελευταίο crossroads dvd)
http://www.themusiczoo.com/product/900/Fender-Custom-Shop-60-Stratocaster-Ultimate-Relic-Masterbuilt-by-Jason-Smith-Black-with-Gold-Hardware/
κι εδώ μας δίδεται η δυνατότητα να την αγοράσουμε..... (ναι καλα... ;D ;D ;D)
u dont like it? dont buy it ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ
ΕΓΩ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΖΗΤΗΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ