Fender/ Gibson κτλ. Πώς το βλεπουμε εμεις offstage?

Holystone

Μέλος
Πόντοι
48
Καλησπερα,

Για να θεσω τωρα εγω ενα ερωτημα απο διαφορετικη σκοπια...

Μεχρι τωρα πολλα threads για το

Gibson vs Fender,

Gibson vs Epiphone,

Fender vs Squier κτλ

Εγω θελω να σας ρωτησω τις προσωπικες σας αποψεις (το θεμα εμπεριεχει εμπειριες ψυχολογιας ;) ) καθε φορα που πατε να δειτε live, ή να παιξετε με αλλους μουσικους

Δεν υπαρχει πιστευω κιθαριστας που την ωρα που ακουει τον καθε κιθαριστα επι σκηνης να μην ψαξει να δει Ποια κιθαρα ειναι, Ποιο μοντελο κτλ

1. Ποσες φορες βλεποντας καποιον να παιζει με τις πχ Squier/ epiphone/ Ltd κτλ, δεν αντιπαραβαλλατε αυτο που ακουτε με το κατα ποσο ανταποκρινεται στην κιθαρα που βλεπετε;

2. Πιστευετε οτι εχετε επηρρεαστει ακουγοντας ενα τελειο παιξιμο με μια χαμηλης γραμμης κιθαρα για το τελικο αποτελεσμα;

3. Τελικα, εκεινη τη στιγμη, πώς "κρινουμε" εναν κιθαριστα, μονο με αυτο που ακουμε, ή ψυχοαναγκαστικα και με αυτο που βλεπουμε;

ΥΓ: Ενα μικρο λιθαρακι στην απαντηση για το κατα ποσο ειμαστε διατεθημενοι να βαζουμε το χερι πιο βαθεια στη τσεπη, απλα για να γραφει επανω πχ Fender/ Gibson

Holystone είπε:
1. Ποσες φορες βλεποντας καποιον να παιζει με τις πχ Squier/ epiphone/ Ltd κτλ, δεν αντιπαραβαλλατε αυτο που ακουτε με το κατα ποσο ανταποκρινεται στην κιθαρα που βλεπετε;
Βλέπω συναυλίες από το 75-76... Έχω δει σχεδόν όλους τους θρύλους από τότε. Πολλές και καταπληκτικές ήταν στο εξωτερικό. Δεν έχω δει όμως κανέναν από αυτούς να παίζουν με τις μάρκες που αναφερεις :)

marathon είπε:
Βλέπω συναυλίες από το 75-76... Έχω δει σχεδόν όλους τους θρύλους από τότε. Πολλές και καταπληκτικές ήταν στο εξωτερικό. Δεν έχω δει όμως κανέναν από αυτούς να παίζουν με τις μάρκες που αναφερεις :)
Μα όταν έχεις τη δυνατότητα για παντεσπάνι,τι να την κάνεις τη φρατζόλα;  ;D ;D

Εγώ σε ερασιτεχνικά lives έχω ακούσει ηχάρες με Epi και Squier.Πάντως για να απαντήσω στο βασικό ερώτημά σου,ναι,θα πλήρωνα παραπάνω για το brand name,με φτιάχν'! ;D 8)

BillTrantos είπε:
Μα όταν έχεις τη δυνατότητα για παντεσπάνι,τι να την κάνεις τη φρατζόλα;  ;D ;D
Έτσι.

Υπάρχει η πρώτη εθνική...και οι άλλοι.... ;D ;D

marathon είπε:
Jeff beck (e)squier tele

Juste Leblanc είπε:
Jeff beck (e)squier tele
Τον είδα στο Λονδίνο το 2004 και το 2009...το 2004 είχε μια κανονική Tele μόνο για ένα κομμάτι, το 2009 είχε μόνο τη Strat για όλη τη συναυλία... ;)

Στο δε DVD του στο ronnie scott's jazz club, μπορείς να δεις ότι οι θρύλοι μπορεί να κάνουν πλάκα...αλλά τα βασικά τους όργανα είναι δεδομένα.

Juste Leblanc είπε:
Jeff beck (e)squier tele
Την Esquire από την Squier tele την χωρίζουν μερικές δεκαετίες και η... άβυσσος  ;) ;D 

Eχω δει καμια 25-30 live κυριως metal συγκροτηματων και θα συμφωνησω με το  marathon.

Εχω δει squier σε live φιλων αλλα σαν back up κιθαρα ,η βασικη ηταν Music Man  ;

Και μια φορα παλι σε live φιλων μια vintage icon με ηχαρα (αλλα αυτο δε μετραει ημουν biased γιατι ηταν η δικη μου)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Την Esquire από την Squier tele την χωρίζουν μερικές δεκαετίες και η... άβυσσος  ;) ;D 
άβυσσος=$$$ (και όχι μόνο)  ;)

mustafank είπε:
άβυσσος=$$$ (και όχι μόνο)  ;)
Αυτό ακριβώς  ;) ;D

ΥΓ: Να μην έχω κάνα παππού να είχε καμιά ξεχασμένη στην ντουλάπα...  ;D

νομιζα οτι η παρενθεση θα ηταν αρκετη για να γινει αντιληπτη η τοποθετηση μου

Από τότε που ειδα Rothery live να παιζει με Squier (MIJ βέβαια) απέβαλλα πολλά από τα κομπλεξ μου (που δε τους αξίζω κιόλας). Και μιλάμε για ηχάρα, κλασικά.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να βγεί ένας star με "φραντζόλα" σε ένα Live.

Ένας εκ των οποίων ο κάτωθι:

Εδώ βγήκε με epi.

Αν σας τρώει η περιέργεια γιατί, πάτε κατευθείαν στο 3:25 (αν και είναι κομματάρα ακούστε το όλο)

https://www.youtube.com/watch?v=wFj9ylA043A

πάντως το "παντεσπάνι" που έβγαλε μετά, το κράτησε και έδωσε την πένα. ;D

LK είπε:
Εδώ βγήκε με epi.

Αν σας τρώει η περιέργεια γιατί, πάτε κατευθείαν στο 3:25 (αν και είναι κομματάρα ακούστε το όλο)

https://www.youtube.com/watch?v=wFj9ylA043A
Οφείλω να ομολογήσω πως στο παραπάνω βίντεο, ο ήχος της "φραντζόλας" μου άρεσε εξίσου με αυτόν από το "παντεσπάνι".  :D :P

Να πω την αληθεια,και γω δεν θυμαμαι να εχω δει κανεναν απο αυτους που θεωρω μεγαλους κιθαριστες να παιζει με κατι "οχι πρωτοκλασατο".

Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα μπορουσαν καλλιστα να πουλησουν και τη μανα τους για διαφημιστικους λογους που αποφερουν πολλα λεφτα και να εμφανιστουν σε καποιο σημειο καποιου live με μια epiphone ή squier ή ltd κλπ κλπ κλπ

Πάντως η κιθάρα-φετιχ των αμερικανών (και όχι μόνο ροκάδων) που την έχουν και ως μουσειακό έκθεμα, η Franken-strat του EVH, ήταν κάτι σαν partcaster απο "δεύτερα" ξήλα. Όσο για την Kramer (5150), νομίζω ότι ως εταιρία δεν την ήξερε κανείς πριν... Ο παικταράς κάνει την φίρμα "φίρμα".

Αν όμως δω κάποιον άγνωστο (σε μένα) γενικό παίκτη σε ένα μικρό λαϊβάδικο, σίγουρα θα προσπαθήσω να δω τη γράφει η... ούγια.

προσωπικά βλέπω τι γράφει πάνω το headstock και θεωρώ ότι έχει και διαφορά στην εικόνα του μεγάλου γνωστού καλλιτέχνη να παίζει με το real thing και όχι με το φτηνό που παίζω εγώ στο σπίτι μου. και ναί, σίγουρα με επιρρεάζει η εικόνα στο κατα πόσο έχει ηχάρα ο καλλιτέχνης...

για διαφημιστικους λογους παιζουν αρκετοι με epiphone και prs se....για squier δεν ξερω να πω την αληθεια. το γεγονος ειναι οτι με ενα καλο setup και ενα σετ μαγνητες δεν προβλημα στον ηχο....

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
9
Εμφανίσεις
1K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back