Fake GIBSON Or Not?

Status
Not open for further replies.
yameth είπε:
Μου κάνει εντύπωση η επιμονή για να αποδειχθεί μαιμού η κιθάρα όταν το ίδιο το εργοστάσιο υπογράφει την αυθεντικότητα της. Οσο και να ξέρει (από τις φωτογραφίες) ο καθένας από τους συμμετέχοντες, ΔΕΝ αναιρεί την επίσημη θέση της Gibson.

Οσο για τις ρεπλικες στις αγγελίες, στο εξής θα απαγορευτούν, εκτός και αν αναφέρεται ρητά η λέξη ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ στον τίτλο.

Υ.Γ. Φίλε Korg_freak, ή brees21, ή brougos7, ή skordalis21, τη διασπορά της μπούρδας προσπαθούμε να την αποφεύγουμε στο Noiz. Εχεις αποκλειστεί εξ άλλου.
Yameth δεν είδα καμμιά επιμονή από κανένα, απλά το θέμα τράβηξε σε μάκρος κυρίως επειδή ο φίλος valev επέλεξε τη μέθοδο (δικαίωμα του και το σέβομαι) να παραθέτει τα στοιχεία με το σταγονόμετρο..  

Πιθανά το ίδιο έκανε και στις επαφές του με τη Gibson όπου δεν κατάλαβα ποιές φωτό έστειλε και πότε. Η απάντηση της Gibson ότι το serial number είναι υπαρκτό δεν εξασφαλίζει ότι δεν είναι άλλης κιθάρας άσε το μπέρδεμα στα χρώματα..  

Μετά τις φωτογραφίες των καλωδιώσεων έγινε βέβαιο το 100% fake κι όποιος δεν έχει πεισθεί ας πάει να την ξαναγοράσει, φαντάζομαι ο valev θα την έδινε χαλαρά..

Όταν λές ότι οι ρέπλικες θα απαγορευτούν, μου ακούγεται λίγο ρητορικό, αφού και ο πωλητής θα ισχυρίζεται ότι κι αυτός για αυθεντική την αγόρασε (από το γνωστό του φίλου κλπ) δηλαδή τι μπορείς να του κάνεις πέρα απ το ban, το οποίο σκασίλα του στο φινάλε, συνεχίζει με άλλο όνομα..

Τώρα εδώ στη συγκεκριμένη περίπτωση τι σκοπεύεις να κάνεις ?  

Stinky είπε:
Vavel80 πολυ αταραχο σε βλεπω μετα απο αυτην την ιστορια...

Εγω θα αντιδρουσα πολυ ακραια, και η πρωτη μου κινηση θα ηταν να μαθω σε ποιον αντιστοιχει το τηλεφωνο του τυπου....
άποψή σου...

Ούτε ατάραχος είμαι, και φυσικά έχω σκεφτεί αυτά που λες

Αthws στους κανονισμους του forum αναφερει οτι το noiz δε φερει καμια ευθυνη για τις συναλλαγες ουτε την αξιοπιστια των μελων και αγγελιων, οποτε ειναι λιγο τραγικο να αποδιδεις ευθυνες...

δε νομιζω πως η δημοσιοποιηση του nickname του τυπου που στην εδωσε θα εξυπηρετησει κατι. Δε μπορει δηλαδη να κανει ενα αλλο προφιλ μετα??? Αν ειναι δυνατον.

Το φταιξιμο κατα τη δικη μου αποψη ειναι καθαρα δικο σου.Δε τσεκαρες το οργανο πριν το παρεις. Να το ακουσεις να το ελεγξεις σε καποιον ειδικο αν δε μπορεις μονος σου να καταλαβεις. Δεν ειναι και κανενα οργανο φτηνιαρικο. Εδω μιλαμε για αξια 1000€ +

Απο εκει και περα και απο τη στιγμη που εγινε η ανταλλαγη,παρακαλα να τον βρεις και να εχει τη διαθεση να ξαναπαρει τη κιθαρα του πισω και να σου δωσει τη δικη σου.

Οπως έγραψα και παραπάνω:

Το μόνο που θέλω είναι να μην υπάρξουν απάτες στις αγοραπωλησίες των αγγελιών μας, και γι αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα στοιχεία αναγνώρισης ενός οργάνου.
Παραπέρα πρόκειται για συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών, ενηλίκων που φέρουν και όλη την ευθύνη για τις αποφάσεις τους. Εμείς σαν Noiz παρακολουθούμε από κοντά τις δημοσιευόμενες αγγελίες (σβήνουμε πολλές) και προσπαθούμε μέσα στα πλαίσια να υπάρχει μια πλατφόρμα αγγελιών όπου να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις.

Τι fender έδωσες, έδωσες και διαφορά?

Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας, εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου ως αγοραστής, φταίω που δεν το κοίταξα εκτενέστερα.

Το θέμα απο δω και πέρα είναι στα χέρια του διαχειριστή καθώς δεν νομίζω να έχει νόημα να συνεχιστεί απο δω. Ήθελα να μάθετε όλοι την περιπέτεια που είχα, ελπίζω να μην τύχει σε κανένα σας απο δω και πέρα, και για αυτό άνοιξα το θέμα αυτό.

Προσοχή στις συναλλαγές, και να περνάτε όλοι καλά και πάντα με μουσικές που σας γεμίζουν, αληθινές μουσικές...

Καλα ρε παιδια,κανεις δεν προσεξε στην πρωτη σελιδα στις πρωτες pics που ανεβασε ο φίλος μας οτι τo "Gibson" ειναι γραμμενο στα Ελληνικα?!?!?!?!

πλακα κανω,αλλα νομιζω οτι μετα απο αυτο το thread δεν θα αργησουν να κυκλοφορησουν οι πρωτες Ελληνικες Gibson που κατω απο το Standard θα γραφουν "Handcrafted+Approved by Makis" και θα ερχονται σε ΔΙΠΛΑΣΙΑ TIMH απο τις...φτηνοαμερικανικες!

yameth είπε:
Παράνομη είναι η καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας. Οπως καταλαβαίνεις μόνο ο εμπλεκόμενος (η Gibson πχ) μπορεί να κινηθεί κατά του κατασκευαστή αντιγράφων. Δεν είναι αυτεπάγγελτη κίνηση και ούτε δουλειά του Noiz να τους κυνηγήσει. Το μόνο που θέλω είναι να μην υπάρξουν απάτες στις αγοραπωλησίες των αγγελιών μας, και γι αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα στοιχεία αναγνώρισης ενός οργάνου.

Σε ότι αφορά το δικό σου decal θέλω να διευκρινίσω ότι στις προθέσεις του Noiz είναι η αποθάρρυνση τέτοιων ενεργειών που θα μπορούσαν εν δυνάμει να δημιουργήσουν παρόμοιες καταστάσεις σαν αυτη που συζητάμε, αργότερα.
Οπότε μου λές ότι το noiz προβλέπει και μεριμνά  για δυνητικές καταστάσεις που εγώ η κάποιος άλλος που διάβαζε το thread θα κατασκέυαζε "κινέζικη" ρέπλικα partcaster , αλλά δεν παρεμβαίνει σε αγγελίες που φιλοξενει οι οποίες πουλάνε προϊόντα παράνομα εξαρχής!!

Σε ξένα φορουμ πάντως πολλές φορές oi moderators δεν επιτρέπουν οι αγγελίες να έχουν παράνομα προιόντα.

Και δε θέλω να καταληξω στο οτι το νοιζ φερει οποιαδήποτε νομική ευθύνη.Αλοίμονο...

Θα πώ καλοπροαίρετα απλα  ότι αυτό που μου λές είναι λιγάκι αποπροσανατολισμένο...

+1 ston Vavel.

P.S. ΜΗΝ αγοράζεται ρέπλικες κλπ χωρίς δοκιμή και ποτέ σε τιμή USA (μερικοί το χουν ψοφίσει το θέμα με >600Eur μπανανοφάγες LP)...

Θέλεις ρέπλικα? (Για μένα) μία είναι η λύση, κι αξίζει τα χρήματα:

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hbl500bk_egitarre.htm

pureanalog είπε:
Οπότε μου λές ότι το noiz προβλέπει και μεριμνά  για δυνητικές καταστάσεις που εγώ η κάποιος άλλος που διάβαζε το thread θα κατασκέυαζε "κινέζικη" ρέπλικα partcaster , αλλά δεν παρεμβαίνει σε αγγελίες που φιλοξενει οι οποίες πουλάνε προϊόντα παράνομα εξαρχής!!

Σε ξένα φορουμ πάντως πολλές φορές oi moderators δεν επιτρέπουν οι αγγελίες να έχουν παράνομα προιόντα.

Και δε θέλω να καταληξω στο οτι το νοιζ φερει οποιαδήποτε νομική ευθύνη.Αλοίμονο...

Θα πώ καλοπροαίρετα απλα  ότι αυτό που μου λές είναι λιγάκι αποπροσανατολισμένο...
Ναι εδώ θα συμφωνήσω. Π.χ. επιτρέπεται κάποιος να πουλήσει πειρατικό software στις αγγελίες; DVD με mp3 και ταινίες; Δε νομίζω.

Τότε γιατί ρέπλικες;

Θέλεις ρέπλικα? (Για μένα) μία είναι η λύση, κι αξίζει τα χρήματα:

http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hbl500bk_egitarre.htm
Αυτή δεν είναι ρέπλικα.

Aφιερωμενο, σε ολα τα λαμογια, οι γατες παντα θα πεινανε....

να το θυμαστε

bihlas87 είπε:
Τι fender έδωσες, έδωσες και διαφορά?
Φίλε μου δεν έχει ουδεμία σημασία αυτό που με ρωτάς τώρα..

vavel80 είπε:
σίγουρα δεν έχει σημασία, αλλά καλό θά ήταν να ξέρουν οι συμφόρουμοι ότι ο τύπος δε πούλαγε ευκαιρία, είχε την υπομονή να κυνηγάει το ενάμισυ χιλιαρικάκι επί ένα τρίμηνο..

vavel80 είπε:
Τώρα ναι, όντως δεν έχει, απλά ήθελα να έρθω στη θέση σου για να καταλάβω πόσο

εκνευρισμένος θα ήμουν εγώ.

edit:

σίγουρα δεν έχει σημασία, αλλά καλό θά ήταν να ξέρουν οι συμφόρουμοι ότι ο τύπος δε πούλαγε ευκαιρία, είχε την υπομονή να κυνηγάει το ενάμισυ χιλιαρικάκι επί ένα τρίμηνο..
Ακριβώς, αν πχ έδινα μια american standard και 500 ευρώ διαφορά θα ήμουν περισσότερο

τσατισμένος με τον τσόγλανο παρά με τον εαυτό μου που δεν κατάλαβα οτι έπαιζα Κινέζα.

Αν έδινα μια american standard με μικρή ή καθόλου διαφορά θα ήμουν περισσότερο

τσατισμένος με τον εαυτό μου που πίστεψα οτι είναι λογικό να ανταλλάξω όργανο των

1000 με όργανο 2000

α και κάτι ακόμη, ο τύπος δεν έχει ξανακάνει login, προφανώς διαβάζει ως επισκέπτης και κάνει την πάπια, άρα.. μην τον είδατε..

Παιδια διαφωνω καθετα στην επιρρηψη ευθυνης στον αγοραστη. Και αυτο γιατι υπηρχε προθεση εξαπατησης. Κοινως ο πωλητης ειπε οτι πουλαει Gibson ενω η κιθαρα δεν ηταν Gibson. Ευθυνη θα ειχε ο αγοραστης αν δεν ισχυριζοταν οτι ηταν Gibson. Αλλα σε αυτη την περιπτωση εγινε απατη και εχεις και καθε νομικο δικαιωμα να το κυνηγησεις. Στη θεση σου θα ρωτουσα τα παιδια που ειχαν συναλλαγες με το ατομο αν εχουν καποιο στοιχειο και επισης θα εκανα (ή τουλαχιστον θα προσπαθουσα) ταυτοποιηση κινητου. Παντως σε καμια περιπτωση δεν θα το αφηνα να περασει ετσι. Το μεριδιο ευθυνης που σου αναλογει ειναι μηδαμινο κατα τη γνωμη μου σε σχεση με αυτο που αντιστοιχει στον πωλητη

Συνεχιζω να μην καταλαβαινω πως μπορεις να κυνηγησεις καποιον νομικα απο την στιγμη που δεν υπαρχουν νομιμες αποδειξεις αγορας η οτιδηποτε αλλο...

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back