Ερωτηση για σολο του killing in the name

Steve Remorse

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπερα.,εχω μια ερωτηση οσον αφορα το σολο του παραπανω τραγουδιου.Ο tom morello χρησημοποιει to whammy bar ή το digitech whammy pedal?πως μπορω να κανω και εγω τον ιδιο ηχο του σολο χωρις το τρεμολο (το εχω μπλοκαρει με ξυλο)?το whammy pedal ειναι ιδιο με το wah wah?

Ευχαριστω

Whammy bar αποκλείεται να χρησιμοποιεί διότι παίζει με τελεκάστερ ο τύπος...Xρησιμοποιεί το εφέ που λέγεται whammy στη ουσία μιμείται τα βιθύσματα και σηκώματα του τρέμολο.Δεν είναι το ίδιο με το wah wah.Το wah πιο πολύ μιμείται τον ήχο που βγάζει η τρομπέτα όταν τραβάς το χερούλι (?).

Εν ολίγοις χρησιμοποιεί εφέ. ;D ;D

Steve Remorse είπε:
βασικα το ειδα το βιντεο αλλα το whammy ειναι wah wah?
όχι λέμεεεε!!! ;D ;D ;D

Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Mike G είπε:
Whammy bar αποκλείεται να χρησιμοποιεί διότι παίζει με τελεκάστερ ο τύπος...Xρησιμοποιεί το εφέ που λέγεται whammy στη ουσία μιμείται τα βιθύσματα και σηκώματα του τρέμολο.Δεν είναι το ίδιο με το wah wah.Το wah πιο πολύ μιμείται τον ήχο που βγάζει η τρομπέτα όταν τραβάς το χερούλι (?).

Εν ολίγοις χρησιμοποιεί εφέ. ;D ;D
καταλαβα.....περιλαμβανεται αυτο το εφε στις πεταλιερες???

Steve Remorse είπε:
καταλαβα.....περιλαμβανεται αυτο το εφε στις πεταλιερες???
Νομίζω ότι το 99% το έχουν.Οι digitech το έχουν στάνταρ πάντως.

Mike G είπε:
Νομίζω ότι το 99% το έχουν.Οι digitech το έχουν στάνταρ πάντως.
ευτυχως,,,σκεφτομαι να παρω μια digitech rp335 και πιστευω οτι το expression pedal το εχει σιγουρα

Steve Remorse είπε:
ευτυχως,,,σκεφτομαι να παρω μια digitech rp335 και πιστευω οτι το expression pedal το εχει σιγουρα
Πάρε την rp1000 καλύτερα.Αξίζει την αναμονή και είναι και τρομερή πεταλιέρα. ;)

Πολύ απλά βάλε ένα pitch shifter (ρυθμίσεις  -12 => +12), και ταυτόχρονα ανεβοκατέβαινε τις οκτάβες όπως κάνει και ο Morello. Το έχω παίξει αυτό το κομμάτι σε live με τον παραπάνω τρόπο και είχε βγεί ακριβώς...

Mike G είπε:
Πάρε την rp1000 καλύτερα.Αξίζει την αναμονή και είναι και τρομερή πεταλιέρα. ;)
δεν θελω αυτη που λες ειναι και πολυ ακριβη αλλα και εχει παραπανισια εφε που δεν θελω.την ρπ335 την εχει ο καθηγητης μου και ειναι τελεια<!

Steve Remorse είπε:
δεν θελω αυτη που λες ειναι και πολυ ακριβη αλλα και εχει παραπανισια εφε που δεν θελω.την ρπ335 την εχει ο καθηγητης μου και ειναι τελεια<!
Αν δεν απατώμαι υπάρχει και η rp350 που είναι βελτιωμένη έκδοση αυτής που λες.Εγώ έχω την 250.Είναι ωραίες πεταλιέρες... ;)

Φίλε μου αγόρασε το είναι πολύ ωραίο πετάλι και το έχουν χρησιμοποιήσει κατα καιρούς πάρα πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες με εξαιρετικά αποτελέσματα........χαρακτηριστικό παράδειγμα το τραγούδι Just των Radiohead....

(άκου εκεί στο 2:59 Μέχρι το 3:32 περίπου, στην αρχή παίζει κανονικά και σε μια φάση ενεργοποιεί το whammy και πάρει +2 octaves και ιδού τα εξαιρετικά αποτελέσματα! χαχαχα ). O Greenwood χρησιμοποιεί το 1 όχι το 4 αλλά και τα 2 είναι μια χαρά, πολύ πεταλάρες. Όσο για τον Morello αποτελεί ένα απο τα αγαπημένα του πετάλια απ' ότι ξέρω και σύμφωνα με τον ίδιο "το 4 είναι πιο καλό απο το 1" (δεν ξέρω αν ισχύει αυτό...πάντως εμένα το 4 με ικανοποιεί). Απλά μια βασική συμβουλή!!! Άμα πάρεις το Whammy στην αρχή βάλτω σε ένα Boss LS-2 ή γενικότερα σε ένα πετάλι που να το βγάζει εκτός αλυσίδας διότι κάνει μεγάλη ζημιά στο σήμα. Στο μέλλον αν δεις ότι είναι πετάλι που τελικά θα το κρατήσεις τότε κάνε ένα mod για True-By-Pass και είσαι κομπλέ!!! (απλά επειδή το true-by-pass είναι λίγο περίπλοκο σε αυτό το πετάλι θα χρειαστεί να το στείλεις σε κάποιον που να ξέρει, για να μην γίνει ζημιά)
Ελπίζω να βοήθησα!!  ;D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back