Ερώτηση-Έρευνα για LCD οθόνη

Johnny

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Γειά σας αγαπητά παιδια,

Είμαι ένα βήμα πριν αγοράσω 2 LCD οθόνες viewsonic και έχω τρομοκρατηθεί με την περίπτωση του καμένου pixel. Απ' ότι θα ξέρετε και εσείς, μόνο η LG δίνουν εγγύηση zero pixel. Όμως για κάποιο λόγο πρέπει να πάρω μόνο απο την συγκεκριμένη μάρκα (viewsonic).

Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε πόσο πιθανόν είναι να πάθω τέτοια ζημιά (να έχει καμένο pixel - είτε απο εμπειρεία σας είτε απ' ότι ξέρετε). Σήμερα επισκεύτηκα ένα Multirama και είδα πως είναι το καμένο pixel και ομολογώ ότι είναι πάρα μα πάρα πολύ ενοχλητικό.

Ευχαριστώ,

Johnny

Εμένα με έχουν καλέσει για καφέ σε ένα φιλικό σπίτι, όπου ξέρω ότι μάλλον θα είναι και ένας τύπος που με μισεί και ψάχνει να με βρει και να με δείρει. Το ξέρω ότι αν πάω αλλού για καφέ, αυτός δεν θα είναι εκεί, αλλα΄εγώ πρέπει να πάω για καφέ στο σπίτι που σας έλεγα. Πείτε μου σας παρακαλώ πόσο πιστεύετε ότι θα πονέσω όταν θα με πλακώσει στο ξύλο (από την εμπειρία σας). Σήμερα επισκέφτηκα ένα νοσοκομείο και είδα έναν τύπο που τον είχανε δείρει σε παρόμοια φάση και ομολογώ ότι φαινόταν να πονάει πολύ.

Υ.Γ. Sorry για την πλάκα. Η απάντηση είναι: μην πάρεις οθόνη αν δεν έχεις εγγύηση για μηδέν καμένα πίξελ. Το ξέρω ότι μόνο η LG το προσφέρει αυτό (επισήμως) αλλά υπάρχουν καταστηματάρχες που προσφέρουν παρόμοιες εγγυήσεις (ανεπισήμως) κάνοντας χρήση των περιθωρίων που έχουν για να επιστρέφουν ελλατωματικά προϊόντα στον προμηθευτή τους. Όταν λέω καταστηματάρχες το εννοώ - δεν θα βρεις αυτή τη μεταχείριση σε μεγάλες αλυσίδες με υπολογιστές αλλά μόνο στα ελάχιστα εναπομείναντα συνοικιακά καταστήματα. Καλή τύχη!

Hallo Wow!,

Καλά το παράδειγμα σου μ' έστειλε κανονικά. Στην αρχή νόμιζα ότι απαντούσες σε λάθος forum (χα χα χα).

Λοιπόν αν έχεις να μου προτίνεις τέτοιους καταστηματάρχες, θα μ' ενδιέφερε πολύ. Αν μπορούν να μου δώσουν αυτήν την εγγύηση, τις παραγγέλνω και τώρα.

Johnny

Έχω φίλε, αλλά είναι ενάντια στους κανονισμούς το να σου προτείνω. Sorry :cry:

Βασικά απο την στιγμή που θα δώσω ένα σημαντικό χρηματικό ποσό (γιατί θα πάρω 2 οθόνες) πιστεύω ότι θα πρέπει και το forum να λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή. Δεν είπα να τις πάρω αφορολόγητα. Στην αγορά επικρατεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Όποιος προσφέρει στην καλύτερη ποιότητα και τιμή κλπ κλπ.

Αν το πρόβλημα είναι η πρόταση του ενός - πες μου 3 μαγαζία και άσε να το ψάξω εγώ (αν είναι αυτό το πρόβλημα).

Επίσης έχουμε ακούσει και άσχημα σχόλια (π.χ. ΝΑΚΑΣ). Αυτό δεν είναι against the rules?

Βασικά θα πρέπει μεταξύ μας να προστατευόμαστε και να επιβραβέβουμε την αγορά (εταιρείες - προϊόντα) όταν αυτή το αξίζει.

Johnny.

Υπάρχουν και τα ΠΜ... Στείλ'του ένα, βρε Wow!! :wink:

Ενημερωτικά, zero pixel δίνει η EIZO, η LG, η Belinea και η CTX (..."ποιές είναι αυτές;" :) ).

Η Viewsonic δίνει 5 και είναι να μην σου κάτσει, γιατί αν σου κάτσει...Πάντως, σε 4 LCD που είχα μέχρι τώρα, οι μισές είχαν καμμένα pixels.

Γεράσιμος

Βασικά απο την στιγμή που θα δώσω ένα σημαντικό χρηματικό ποσό (γιατί θα πάρω 2 οθόνες) πιστεύω ότι θα πρέπει και το forum να λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή. Δεν είπα να τις πάρω αφορολόγητα. Στην αγορά επικρατεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Όποιος προσφέρει στην καλύτερη ποιότητα και τιμή κλπ κλπ.
Αν το πρόβλημα είναι η πρόταση του ενός - πες μου 3 μαγαζία και άσε να το ψάξω εγώ (αν είναι αυτό το πρόβλημα).

Επίσης έχουμε ακούσει και άσχημα σχόλια (π.χ. ΝΑΚΑΣ). Αυτό δεν είναι against the rules?

Βασικά θα πρέπει μεταξύ μας να προστατευόμαστε και να επιβραβέβουμε την αγορά (εταιρείες - προϊόντα) όταν αυτή το αξίζει.

Johnny.
Τα παραπονα-τα ασχημα σχολια-και οι καταγγελιες να γινονται ΕΠΩΝΥΜΑ... (οπως σε αλλο site οπου ειμαι συντονιστης - Οποια καταγγελια δε γινεται ΕΠΩΝΥΜΑ το μηνυμα ή διαγραφεται ή αφαιρειται η επωνυμια του καταστηματος)

Οι προτασεις για καταστηματα με ΠΜ (αν και δεν ειναι κακο να προτεινεται και να προβαλλεται ενας καλος επαγγελματιας- Προσωπικη αποψη)

Ειμαι χρονια μεσα σε fora συζητησεων και εχουν δει πολλα τα ματια μου (γι αυτο βρε παιδια συμπαθατε με, που αν και νεος ανακατευομαι :) )

Ενημερωτικά' date=' zero pixel δίνει η EIZO, η LG, η Belinea και η CTX (..."ποιές είναι αυτές;" :) ).
Η Viewsonic δίνει 5 και είναι να μην σου κάτσει, γιατί αν σου κάτσει...Πάντως, σε 4 LCD που είχα μέχρι τώρα, οι μισές είχαν καμμένα pixels.

Γεράσιμος[/quote']

Η ΕΙΖΟ από 19" και πάνω εγγυάται το πολύ 1 ελαττωματικό sub-pixel (δηλαδή 1 από τα 3 υπο-pixel -κόκκινου, κίτρινου, μπλε- που "φτιάχνουν" το 1 pixel), ενώ η CTX δίνει zero-pixel μέχρι 17". Πάντως η viewsonic είναι από τους καλούς "παίκτες" του χώρου. Επίσης, οι προδιαγραφές ISO απαγορεύουν 2 καμμένα pixels να βρίσκονται σε κοντινή μεταξύ τους περιοχή (5 x 5 pixels), κάτι που μετριάζει το... "ξενέρωμα". Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί, αλλά αν ΠΡΕΠΕΙ να αγοράσεις από τη συγκεκριμένη εταιρεία, τουλάχιστον μην είσαι "φτιαγμένος" (αρνητικά) πριν την αγορά, γιατί σε περίπτωση που είσαι άτυχος, θα σου χτυπάει πολύ περισσότερο στο μάτι από όσο θα έπρεπε. ¶λλωστε, 1 ελαττωματικό pixel ανάμεσα σε 1,3 εκατομμύρια, δεν είναι και το τέλος του κόσμου! (όχι ότι δεν είναι ξενερωτικό εννοείται)

Η ΕΙΖΟ από 19" και πάνω εγγυάται το πολύ 1 ελαττωματικό sub-pixel
Όχι, σε όλες τις οθόνες δίνει 0 pixel (σύμφωνα με τις καταχωρήσεις της στο RAM και το PC Magazine), αλλά μην τσακωθούμε για αυτό. :)

Γεράσιμος

Τα παραπονα-τα ασχημα σχολια-και οι καταγγελιες να γινονται ΕΠΩΝΥΜΑ... (οπως σε αλλο site οπου ειμαι συντονιστης - Οποια καταγγελια δε γινεται ΕΠΩΝΥΜΑ το μηνυμα ή διαγραφεται ή αφαιρειται η επωνυμια του καταστηματος)

Καλά,χαλάρωσε λίγο.Σε λίγο θα μας πεις να δώσουμε διεύθυνση,αρ. τηλ,

αρ. ταυτότητας,να δηλώσουμε θρήσκευμα κλπ.

Μην το πάρεις ειρωνικά αλλά δεν είσαι αυτός πoυ θα βάλει τάξη στο internet....Ο καθένας μπορεί να γράφει οτι θέλει αρκεί να μην προσβάλει τον άλλο.Δε κατάλαβα δηλαδή γιατί πρέπει να χρυσοπληρώνουμε μερικούς μάγκες για πράγματα αμφιβόλου ποιότητας και μετα να κάνουμε τους κινέζους...

Όσο για το συγκεκριμένο κατάστημα,ήμαρτον δηλαδή,ακόμη κι'κουτσή Μαρία ξέρει πως είναι φαρμακείο και κακό μάλιστα.

johnny για 17'' κοίταξε LG 1720P (ακριβούτσικη αλλά κουκλί), SONY SDM

και για 19'' τσέκαρε την καινούργια DELL 1905FP,πολύ καλά reviews και σχετικά φθηνή (470 ευρώ).

Πάντως γενικά AOC (μάπα το καρπούζι) και LG είναι best value for money

επειδη αγορασα τον τελευταιο μηνα 7 lcd θα σου πω το εξησ δες υλοποιησεισ απο ben q και επισεισ αυτη τη στιγμη ειναι η ποιο ακαταλληλη να παρεισ lcd καλοκαιρι και μετα ερχονται

sony-philips-ben q-lg ΣΤΑ 8-12ms με νεεσ τεχνολογιεσ και πολυ καλεσ τιμεσ στισ 19' με τιμεσ στα 420 μεσο ορο. μην παρεις τωρα περιμενε αξιζει.

για την ιστορια πηραμε και μια οθονη τησ philips 19' στα 8ms με τρομερο κοντραστ και φωτεινοτητα γυρο στα 500 μασ στοιχησε απο φιλανδια. δεν θυμαμε μοντελο τωρα...αλλα ειναι απο τισ καινουριεσ που σου λεω α και δινει εγυυση 1πιχελ και 0 τουσ 2 πρωτουσ μηνεσ

Φίλε Thanos.k(kapa), άλλο ένα τέτοιο post και θα γίνω φανατικός υποστηρικτής των grenglish... γιατί ρε παιδιά δεν προσέχετε λίγο το γραπτό σας, απίστευτα λάθη, σημεία στίξης που πρέπει να μαντέψουμε την ύπαρξή τους... της τρελής γίνεται. Πολύ free jazz βλέπω...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back