Επιτέλους ήρθε το μικρό μου Landing Bass.

audiokostas

V.I.P.
Πόντοι
38
Να μαστε λοιποοοον.

Μετά από δυό τρεις μήνες κατασκευής και δύο μήνες στο τελωνείο, ήρθε και το πόνημα του James στα χέρια μου.

Το μπάσο είναι το μοντέλο L2 από την γκάμα της www.landingbass.com με μικρές παραλλαγές. Η εταιρεία (δηλαδή ο James) ειδικεύεται στα short scales και ως εκ τού-τού αποφάσισα να τον δοκιμάσω.

Δεν θα πω όλη την ιστορία (μόνο αν με παρακαλέσετε) αλλά απλώς θα εκθέσω (εμένα και) το μπάσο.

Είναι πολύ νωρίς να εκφρασθώ αναλυτικότατα καθότι δεν έχω τραβήξει καινούριες φωτό (το βράδυ) και δεν τον έχω ακούσει properly καθότι ο amp είναι στο προβάδικο.

Το μπάσο είναι αλαφρύ (δεν πάει ούτε ένα κουάρτο) με swamp ash κορμάκι και βιδωτό επάνω του maple/maple λαιμούλι.

Είναι 30,5 ιντσες μακρύ (ή κοντό όπως το πάρεις). Εχει γεφυρούλα string-through της Ηipshot και κλειδάκια της Gotoh.

Οι μαγνήτες είναι active EMG (γκαν-γκαν) 40P5 (neck) 40DC (bridge) που συνδυάζονται με το EMG BTS control EQ.

Τα pots είναι 1 vol, 1 Bass & 1 Treble με εναν Λεσπολάτο διακόπτη επιλογής μαγνητών.

Οι χορδές είναι της Daddario (flat βέβαια) και τα δάχτυλα δικά μου.

Το μπρατσάκι είναι το πρώτο που με ξένισε καθότι είναι το πρώτο maple μου αλλά ακόμα περισσότερο και το ότι η ταστιέρα δεν έχει λούστρο αλλά ματ βερνίκι (οκ μπορεί να ακούγονται χαζά αλλά ειλικρινά δεν είχα ξαναπαίξει τέτοιο μπάσο). Το μπράτσο δεν είναι λεπτό αλλά δεν είναι και γκουμούτσα σα κουπί. Στην αρχή είπα ότι θα το προτιμούσα πιο λεπτό (ώπα ο shredder) αλλά τελικά μου έρχεται πολύ βολικό. Έτσι φτάνω άνετα και τις 4 νότες το λεπτό.......

Το σώμα είναι πολύ καλά ζυγισμένο και άνετο με κορυφαίο λούστραρισμα. Το βάψιμο μου αρέσει αλλά είναι υποκειμενικό. Και ακουστικά, χωρίς amp (που τον θεωρώ καθοριστικό παράγοντα) το μπάσο κελαιδάει. Και sustain & διαύγεια.

Και παρόλο που έρχεται με τη θηκούλα του, διεπίστωσα ότι χωράει (ίσα-ίσα) και σε padded μαλακή κιθάρας άρα και πιο εύκολο για τη μηχανή από το να έχεις τον πύργο του Άιφελ στη πλάτη.

Ο James ήταν καταπληκτικός από την αρχή και, ενώ άκουγε τι ήθελα, δεν παρέκκλινε σπιθαμή σε αυτά που θεωρούσε αδιαπραγμάτευτα για την ποιότητα του μπάσου. Ακόμα και όταν ήταν ασύμφορο οικονομικά για αυτόν.

Και τον ευχαριστώ.

Να και δύο προ-αποστολής φωτο (είπαμε, το βράδυ οι άλλες)

playloud είπε:
Μπραβο ρε Κωστη, αντε επιτελους. Να ζησετε :)
Ευχαριστώ, ευχαριστώ. Μου είπε να σου πω ότι του αρέσει να κάνει παρέα και με χρυσαφιές κυρίες που παίζουν του διαβόλου μουσική........

[zbazoklampanias]Ρε συ (χρατς-χρουτς) πολύ κοντά στην πριτς δεν είναι ο πρίτς μαγνήτης; [/zbazoklampanias]

kwstas79 είπε:
[zbazoklampanias]Ρε συ (χρατς-χρουτς) πολύ κοντά στην πριτς δεν είναι ο πρίτς μαγνήτης; [/zbazoklampanias]
Αλήθεια, εσεις που ξέρετε από μπάσα, τι κάνει ο πίσω μαγνήτης;

Εγώ συνήθως αλλάζω σ΄αυτόν όταν φωνάζει ο μαυρος στο γκιράπα "Take it to the bridge !!" .  :P

Φάλτσε, thanks φίλε.

Τελικα ποσα πληρωσες στο τελωνειο ?

Και για ποιο λογο σου ειπαν οτι καθυστερησε η διαδικασια ?

ZIKO είπε:
Τελικα ποσα πληρωσες στο τελωνειο ?
Κοντά στα 28% επι της αξίας CIF

Και για ποιο λογο σου ειπαν οτι καθυστερησε η διαδικασια ?
Υποθέτω ότι είναι ρητορική η ερώτηση  ;D

Πολύ ωραίο μπάσο!!

αναμένουμε περισσότερες φώτο και κλιπς....

στο 21ο τάστο φτάνεις εύκολα; :P

Καλόπαιχτο και περιμένουμε να μας πείς εντυπώσεις.

Σε τι ενισχυτικά το κουμπώνεις ??

panagiotis είπε:
Πολύ ωραίο μπάσο!!

αναμένουμε περισσότερες φώτο και κλιπς....

στο 21ο τάστο φτάνεις εύκολα; :P
Ευχαριστώ Παναγιώτη

Μεθυσμένος απ' τη χαρά μου, χθες έφτασα μέχρι 12ο

Τώρα για εκεί κάτω που λές πρέπει να περιμένεις. Ισως αρκετά.

Καλόπαιχτο και περιμένουμε να μας πείς εντυπώσεις.

Σε τι ενισχυτικά το κουμπώνεις ??
Ευχαριστώ. Θα το κουμπώσω στον αδελφοενισχυτή μου (πολλάααααα χρόνια μαζί) τον Peavey TKO-75. Αντε να περάσει και μέσα από ένα ΒDI21. Δεν ξέρω αν το άμεσο μέλλον του επιφυλάσσει άλλον ενισχυτή για τις πρόβες. Ιδωμεν  ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Περιμένουμε κλιπάκια φαντάζομαι όλοι... Προσωπικά εγώ πάντως δεν τα έχω ακούσει αυτά τα μπάσσα... Θα ήθελα να ακούσω ένα,δύο,τρία κλιπάκια... Οι EMG πως αποδίδουν στο shortscale? Χαζή ερώτηση αλλά δεν ξέρω τίποτα απολύτως από shortscale μπάσσα....

funky_bassman είπε:
Χαζή ερώτηση αλλά δεν ξέρω τίποτα απολύτως από shortscale μπάσσα....
Εγώ δηλαδή τώρα, παρόλο που είμαι γνωστός για την στωικότητά μου (και την ομορφιά μου βέβαια) πως περιμένεις να αντιδράσω σε μία τέτοια δήλωση;  ;D

με γεια φιλε.περιμενω ηχογραφημενο σολο tribute στον joey demaio!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Καλορίζικο το μπάσο! Ειμαι και εγώ φαν του shortscale...

Είναι οι μαγνήτες πιο κοντά στη γέφυρα ή δεν βλέπω καλά? Είναι μία από τις μικρές παραλλαγές που έκανες?

audiokostas είπε:
Εγώ δηλαδή τώρα, παρόλο που είμαι γνωστός για την στωικότητά μου (και την ομορφιά μου βέβαια) πως περιμένεις να αντιδράσω σε μία τέτοια δήλωση;  ;D

Εγω παντως περιμενω να τον πεισεις οτι το μεγεθος δε μετραει και να τον προσηλυτισεις στην σκοτεινη πλευρα. ;D Με γειες! Εχεις δυνατοτητα ηχογραφησης να ανεβασεις κανα κλιπακι;

dimgall είπε:
με γεια φιλε.περιμενω ηχογραφημενο σολο tribute στον joey demaio!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Ευχαριστώ. Θα σου ετοιμάσω το "πέταγμα της σκατόμυγας"  ;D

Καλορίζικο το μπάσο! Ειμαι και εγώ φαν του shortscale...

Είναι οι μαγνήτες πιο κοντά στη γέφυρα ή δεν βλέπω καλά? Είναι μία από τις μικρές παραλλαγές που έκανες?
Ευχαριστώ και εύγε ! Ναι, είναι κοντά. Μου δίνει καλύτερα αυτόν τον Stanley Clarke ήχο που κυνηγούσα στα 12/24μετρα blues που παίζω  :P

Nikoubis είπε:
Εγω παντως περιμενω να τον πεισεις οτι το μεγεθος δε μετραει και να τον προσηλυτισεις στην σκοτεινη πλευρα. ;D Με γειες! Εχεις δυνατοτητα ηχογραφησης να ανεβασεις κανα κλιπακι;
Ναι. Θα το περάσω από τη κάρτα μου (χάλια τρόπος να ηχογραφείς μπάσο) και αφού το γράψω χαμηλοκουρδισμένο θα σας το στείλω σε τριπλή ταχύτητα να δείτε τι γατομπασίστας είμαι  ;D

Ωωωωωραίο το μπασσάκι φίλτατε! Με γειά με γειά και φτού φτού μην το ματιάσουμε και κοντύνει παραπάνω!  ;D  ;D  ;D

Πολύ ωραίο το χρωματάκι, και φυσικά οι EMG αφιερωμένοι στον banana sensei που τους κρυφογουστάρει!  ;D Άντε τώρα να κάτσει και το B3 που λέγαμε να τ'ακούσουμε κι από κοντά!  :D

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back