Επιτελους απαντηση στο αιωνιο ερωτημα των ξυλων

τα χρώματα των παλιών 7εndεr ήταν είτε ακρυλικά, είτε νίτρατα, είτε συνδυασμός αν θυμάμαι καλά.
μια χαρα θυμασαι,τα χρωματα ηταν είτε ακρυλικά, είτε νίτρατα αναλογα με το...χρωμα και το topcoat ηταν νιτρο μεχρι και τα τελη των 70s....στα 80s εγινε και αυτο πολυθουερανη ,καποιοι υποστηριζουν οτι εγινε full πολυουρεθανη και στα 70s αλλα εγω εχω δει και πολλες 70s με νιτρο top coat...ειδικα sunburst & blonde.

παντως απο τη στιγμη που απο το 1963 και μετα η Fender εβαζε Fullerplast σαν sealer...σε ολες τις κιθαρες της....το θεμα της..αναπνοης λογω νιτρου ειναι..λιγο....αστειο.... ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Dreamdancer είπε:
το θεμα ειναι να ακους...συχνοτητες...
Κι αν δεν μπορείς, δεν πειράζει βρε συ.

Μεγάλη καρδιά έχουμε και το φόρουμ ανοιχτό (ο admin του είναι ψιλοτύρρανος αλλά το συζητάμε αλλού αυτό) και όλοι οι καλοί χωράνε.

Να δεις ότι αν κάτσεις μαζί μας αρκετό διάστημα και μάθεις να αγαπάς (θα σου στείλουμε Λύδιο που χει αγάπη σε απόθεμα και άμεσα διαθέσιμη) και συχνότητες θα μάθεις να ακούς και γκρουπάκι θα βρεις να παίξεις (να κόψεις το μόνιμο γιουτούμπι βρε παιδί μου, θα τυφλωθείς) και ποτέ δεν ξέρεις, δουλειά έχεις (για να ξεκινάς από τις 9 να γράφεις) μπορεί και καλή κιθάρα να αγοράσεις για να δεις κι εσύ από κοντά ότι πολλές φορές είναι άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα τις κουκουβάγιας.

audiokostas είπε:
το θεμα ειναι να ακους...συχνοτητες...
Κι αν δεν μπορείς, δεν πειράζει βρε συ.

Μεγάλη καρδιά έχουμε και το φόρουμ ανοιχτό (ο admin του είναι ψιλοτύρρανος αλλά το συζητάμε αλλού αυτό) και όλοι οι καλοί χωράνε.

Να δεις ότι αν κάτσεις μαζί μας αρκετό διάστημα και μάθεις να αγαπάς (θα σου στείλουμε Λύδιο που χει αγάπη σε απόθεμα και άμεσα διαθέσιμη) και συχνότητες θα μάθεις να ακούς και γκρουπάκι θα βρεις να παίξεις (να κόψεις το μόνιμο γιουτούμπι βρε παιδί μου, θα τυφλωθείς) και ποτέ δεν ξέρεις, δουλειά έχεις (για να ξεκινάς από τις 9 να γράφεις) μπορεί και καλή κιθάρα να αγοράσεις για να δεις κι εσύ από κοντά ότι πολλές φορές είναι άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα τις κουκουβάγιας.
Πως λεγεται το groupακι σου μηπως.... "Music Skills are not required"? ;D ;D ;D

Lol ο τυπος δεν παιζει κομματι.Μια συγχορδια βαραει!!!!

Κριμα εβαλε που εβαλε 40 λεπτο βιντεο ,θα επρεπε τουλαχιστον

να παιξει μια μικρη συνθεση.

Εγω υποστηριζω οτι αυτα τα νηματα υπαρχουν για να παιρνετε τη δοση αδρεναλινης και ντοπαμινης σας.Λες και εχει τοσο μεγαλη σημασια.Υπαρχουν πολλες εξαρτησεις εκει εξω.

Και απο οτι βλεπω συνεχιζετε να βαζετε triggers .

Το να πεις οτι το ξυλο δεν εχει σημασια ερχεται σε αντιθεση με τη θεωρια του οτι ολα επηρεαζουν τα παντα και επηρεαζονται απο τα παντα.Και αυτη η θεωρια στεκει στο χρονο και σε ολες τις κατηγοριες της ζωης !

Dreamdancer είπε:
[quote author=mentalvortex link=topic=202123.msg783929#msg783929

προφανώς trollάρεις....αν όχι θα σε συμβούλευα να αφήσεις για λίγο το youtube, και να ασχοληθείς λίγο με την κιθάρα σα μουσικό όργανο, που ξέρεις , μετά από κάποια χρόνια ίσως ακούσεις κι εσύ τις διαφορές που ακούνε άλλοι

Ευχαριστω για την συμβουλη.Απο οτι φαινεται ειμαι λιγο περιεργος...νομιζα οτι το να εχεις εκπαιδευμενο αυτι ειναι να αντιλαμβανεσαι οτι αυτο που ακους ειναι πχ 1-4-6 chord progression να ακους την b7 σε ενα Dom chord..να μπορεις πχ να τραγουδησεις ενα μινορε αρπετζιο εβδομης πχ αν σου δωσουν την αρχική νοτα,να ακους ενα κομματι και να λες"αυτο ακουγεται ξεκαθαρα Dorian" κτλ κτλ κτλ...

Αλλα εδω που τα λεμε δεν εχουν τα παραπανω σχεση με τη μουσικη ετσι? το θεμα ειναι να ακους...συχνοτητες... ;D

Κοίτα, ένα εκπαιδευμένο αυτί μπορεί να ακούει και συχνότητες, θα έλεγα ότι είναι υποχρεωτικό να ακούει και συχνότητες, στο βαθμό όμως που του είναι απαραίτητες οι συχνότητες. Ένας ηχολήπτης ας πούμε είναι υποχρεωμένος.

Θα μπορούσαμε όμως να πούμε και για έναν μουσικό το ίδιο, στο βαθμό που χρησιμοποιεί τον ήχο ως εκφραστικό μέσο. Ο Edge π.χ. που έχει μια πολύ σημαντική άποψη για τον ήχο, και που θεωρείται (δίκαια ) ως σημείο αναφοράς στον ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας, είναι σίγουρο ότι ακούει συχνότητες.

Ομως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για τον Edge, δε μιλάμε δηλαδή για έναν άνθρωπο που η επιτυχία του του δίνει μια εκ των πραγμάτων αναγνωρισμένη "αυθεντία". Οπότε δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, με την εξής έννοια: ΟΚ man, αφού μας συμβουλεύεις "να αφήσεις για λίγο το youtube, και να ασχοληθείς λίγο με την κιθάρα σα μουσικό όργανο", τότε υποθέτω ότι "μπορεις πχ να τραγουδησεις ενα μινορε αρπετζιο εβδομης πχ αν σου δωσουν την αρχική νοτα,να ακους ενα κομματι και να λες"αυτο ακουγεται ξεκαθαρα Dorian", να προσθέσω ίσως και ότι μπορείς να γράψεις το "δεν περνάς κυρά Μαρία" σε παρτιτούρα, ;D ή να χειριστείς μια διαφωνία "συμβατικά" εφόσον το επιλέξεις, γιατί αν δεν τα ξέρεις αυτά, τότε με το να ψάχνεσαι με ξύλα ή με καλώδια ή με boutique πεταλάκια απλά χάνεις το χρόνο σου σε μ****κίες ενώ θα έπρεπε να μελετάς ;)

τότε με το να ψάχνεσαι με ξύλα ή με καλώδια ή με boutique πεταλάκια απλά χάνεις το χρόνο σου σε μ****κίες ενώ θα έπρεπε να μελετάς ;)
Ακριβως.

Αν και η μελετη πρεπει να ειναι διασκεδαση.

Διαφορετικα κανει κακο στα δαχτυλα.Το εχω παρατηρησει με το χρονο.

Dreamdancer είπε:
Πως λεγεται το groupακι σου μηπως.... "Music Skills are not required"?
Αυτό δεν το χαμε σκεφτεί.... να πάρει....μπορεί στο μέλλον να τους το προτείνω.

Αλλά δεν βαδίζεις σωστά με αυτόν τον τρόπο.

Είπαμε Αγάπη βρε συ, Αγάπη και Συμπαντική Σύμπνοια.

Αν συνεχίσεις έτσι πάλι μόνος σου θα παραμείνεις προσπαθώντας αενάως να πείσεις τον κόσμο όλο πως ....ότι δεν φτάνει η αλεπού... ....καμιά σαν την squier μου αφού είμαι άφραγκος να πάρω άλλη... ....γιατί να χουν οι άλλοι που δεν ξέρουν να παίζουν ενώ εγώ που σκίζω... αφού δεν με παίζει κανένα παιδάκι στη γειτονιά... ότι κιθάρα και να πάρεις το ίδιο θα ακουστεί άμα ξέρεις καλή μουσική σαν και μένα και οι άλλοι στο σκοτάδι να βουλιάξτε.

Όπως βλέπεις, ο Λύδιος είναι εδώ, γινωμένος, δυνατός.

Άδραξε την ευκαιρία.

Ή ζήσε να μετανοιώσεις.

lydios_is_back είπε:
Lol ο τυπος δεν παιζει κομματι.Μια συγχορδια βαραει!!!!

Κριμα εβαλε που εβαλε 40 λεπτο βιντεο ,θα επρεπε τουλαχιστον

να παιξει μια μικρη συνθεση.

Εγω υποστηριζω οτι αυτα τα νηματα υπαρχουν για να παιρνετε τη δοση αδρεναλινης και ντοπαμινης σας.Λες και εχει τοσο μεγαλη σημασια.Υπαρχουν πολλες εξαρτησεις εκει εξω.

Και απο οτι βλεπω συνεχιζετε να βαζετε triggers .

Το να πεις οτι το ξυλο δεν εχει σημασια ερχεται σε αντιθεση με τη θεωρια του οτι ολα επηρεαζουν τα παντα και επηρεαζονται απο τα παντα.Και αυτη η θεωρια στεκει στο χρονο και σε ολες τις κατηγοριες της ζωης !
Ωχ αμαν ο Λυδιος ;D πανω που σε μελετησαμε.... ουτε Bloody Mary τρεις φορες μπροστα σε καθρεφτη να λεγαμε :o.....τωρα ειμαι σιγουρος οτι με την βοηθεια σου θα μπορεσουμε να αναπτυξουμε μια ολοκληρωμενη θεωρια δονησεων και ιδιοσυχνοτητων περιλαμβανοντας και την συμπαντικη δονηση των πλανητων μεσα παντα απο το πρισμα της αγαπης αλλα την συνεισφορα ληγμενων χαπιων και σιροπι του βηχα(Sinecod ε? με αλλο  σιροπι τα παντα..καταρρεουν) ;D

audiokostas είπε:
Πως λεγεται το groupακι σου μηπως.... "Music Skills are not required"?
Αυτό δεν το χαμε σκεφτεί.... να πάρει....μπορεί στο μέλλον να τους το προτείνω.

Αλλά δεν βαδίζεις σωστά με αυτόν τον τρόπο.

Είπαμε Αγάπη βρε συ, Αγάπη και Συμπαντική Σύμπνοια.

Αν συνεχίσεις έτσι πάλι μόνος σου θα παραμείνεις προσπαθώντας αενάως να πείσεις τον κόσμο όλο πως ....ότι δεν φτάνει η αλεπού... ....καμιά σαν την squier μου αφού είμαι άφραγκος να πάρω άλλη... ....γιατί να χουν οι άλλοι που δεν ξέρουν να παίζουν ενώ εγώ που σκίζω... αφού δεν με παίζει κανένα παιδάκι στη γειτονιά... ότι κιθάρα και να πάρεις το ίδιο θα ακουστεί άμα ξέρεις καλή μουσική σαν και μένα και οι άλλοι στο σκοτάδι να βουλιάξτε.

Όπως βλέπεις, ο Λύδιος είναι εδώ, γινωμένος, δυνατός.

Άδραξε την ευκαιρία.

Ή ζήσε να μετανοιώσεις.
Συμφωνω σε ενα πραγμα...ο Λυδιος ειναι ευκαιρια...απο οσο ξερω ειναι λεφτας οποτε πεισε τον να κανετε γκρουπακι και να σου παρει μπασακι ανω του 10000αρου customia μονο για σενα ;D.Αν εισαι μετριος μπασιστας με τα μπασακια της σειρας με την υπερcustomia θα γινειs Stu Hamm(εγγυημενα) και θα εχεις και τον Λυδιο για το καθαρα αρτιστικο κομματι....θα σπερνετε ωρε... ;D

Τελικα, τι παιζει ρολο σε μια κιθαρα για τον ηχο της;

1. Μια φθηνη κατασκευαστικά, αλλα με ιδια ηλεκτρικα και μαγνητες με μια πανακριβη (πχ της παρακατω επιλογης) και αψογο σεταρισμα απο γκουρου του σεταρισματος

ή

2. Κατευθειαν δωσμένα χιλιαρικα στην μαμα πχ fender σε ακριβα μοντελα της;

Παρακαλω ας μου απαντησει καποιος γιατι 10 σελιδες θεμα, και δεν μπορω να βγαλω αποτελεσμα... :(

Dreamdancer είπε:
...να παρεις μπασακι ανω του 10000αρου customia μονο για σενα ;D.
H διαφορά μας είναι ότι εγώ μπορώ.

Ίσως και για αυτό και δεν είμαι θυμωμένος.  :-*

audiokostas είπε:
...να παρεις μπασακι ανω του 10000αρου customia μονο για σενα ;D.
H διαφορά μας είναι ότι εγώ μπορώ.

Ίσως και για αυτό και δεν είμαι θυμωμένος.  :-*
Exω και κιθαρα που κανει χιλιαρικο και squier και σκετη κινεζιά......καμια δεν με κανει καλυτερο η χειροτερο παικτη. ;)

Construction

It is known for certain that the wood used included spruce for the top, willow for the internal blocks and linings, and maple for the back, ribs, and neck. There has been conjecture that this wood was treated with several types of minerals, including potassium borate (borax), sodium and potassium silicate, and vernice bianca, a varnish composed of gum arabic, honey, and egg white. He made his instruments using an inner form, unlike the French copyists, such as Vuillaume, who employed an outer form. It is clear from the number of forms throughout his career that he experimented with some of the dimensions of his instruments.

A recent study in PLOS ONE found no significant differences in median densities between modern and classical violins, or between classical violins from different origins. These results suggest that it is unlikely classical Cremonese makers had access to wood with significantly different wood density characteristics than that available to contemporaneous or modern makers.

Comparisons in sound quality

Above all, these instruments are famous for the quality of sound they produce. However, the many blind tests from 1817 to the present (as of 2012) have never found any difference in sound between Stradivari's violins and high-quality violins in comparable style of other makers and periods, nor has acoustic analysis. In a particularly famous test on a BBC Radio 3 programme in 1977, the violinists Isaac Stern and Pinchas Zukerman and the violin expert and dealer Charles Beare tried to distinguish between the "Chaconne" Stradivarius, a 1739 Guarneri del Gesú, an 1846 Vuillaume, and a 1976 British violin played behind a screen by a professional soloist. The two violinists were allowed to play all the instruments first. None of the listeners identified more than two of the four instruments. Two of the listeners identified the 20th-century violin as the Stradivarius. Violinists and others have criticized these tests on various grounds such as that they are not double-blind (in most cases), the judges are often not experts, and the sounds of violins are hard to evaluate objectively and reproducibly.

In a test in 2009, the British violinist Matthew Trusler played his 1711 Stradivarius, said to be worth two million U.S. dollars, and four modern violins made by the Swiss violin-maker Michael Rhonheimer. One of Rhonheimer's violins, made with wood that the Empa researcher Francis Schwarze had treated with fungi, received 90 of the 180 votes for the best tone, while the Stradivarius came in second with just 39 votes. The majority of the listeners misidentified the winning violin as the Stradivarius.

In a double-blind test in 2012 published in the study "Player preferences among new and old violins", expert players could not distinguish old from new instruments by playing them for a short time in a small room. In an additional test, performed in a concert hall, one of the Stradivarius violins placed first, but one of the participants stated that "the audience in the concert hall were essentially equivocal on which instruments were better in each of the pair-wise instrument comparisons" and "I could tell slight differences in the instruments...but overall they were all great. None of them sounded substantially weaker than the others"

While many world-class soloists play violins by Antonio Stradivari, there are notable exceptions. For example, Christian Tetzlaff formerly played "a quite famous Strad", but switched to a violin made in 2002 by Stefan-Peter Greiner. He states that the listener cannot tell that his instrument is modern, and he regards it as excellent for Bach and better than a Stradivarius for "the big Romantic and 20th-century concertos."

http://en.wikipedia.org/wiki/Stradivarius

Πιστεύω πως το ζουμί της υπόθεσης είναι στο post του Superfunk,στη σελίδα 11..

Κανιμώθριος είπε:
Πιστεύω πως το ζουμί της υπόθεσης είναι στο post του Superfunk,στη σελίδα 11..
+1 κι από μένα, πιο εύστοχο .. πεθαίνεις !!  ;)

Dreamdancer είπε:
Exω και κιθαρα που κανει χιλιαρικο και squier και σκετη κινεζιά......καμια δεν με κανει καλυτερο η χειροτερο παικτη. ;)
Αν έψαχνες αυτό, κάνεις λάθος.

Ψάξε με άλλον τρόπο.

Πιστεύω πως το ζουμί της υπόθεσης είναι στο post του Superfunk,στη σελίδα 11.
Αν και η γριά η κότα έχει το ζουμί, το ζουμί εν προκειμένω, είναι παρακάτω.....

Και η αλήθεια στους Sex Pistols.

Τελικα, τι παιζει ρολο σε μια κιθαρα για τον ηχο της;
τα ΜΟΥΡΑ...αλλα προσεξε μονο αυτα που εχουν πεσει κατω απο....μονα τους.
Χαχα! :D

μα πειτε κι εμενα... Να το πουλησω το σπιτι και να παρω πχ μια eric johnson?

ή

Να κανω ενα πανακριβο upgrade και ενα τελειοτεροτερο του τελειου σεταπ στην squier μου;;; και να ακουγεται σαν eric johnson???

audiokostas είπε:
Αν έψαχνες αυτό, κάνεις λάθος.

Ψάξε με άλλον τρόπο.
Εγω δεν ψαχνω τιποτα...απλα δεν αγομαι και φερομαι απο urban legends ;).

Trending...

Νέα θέματα

Back