επισκευή κίθάρας στην Αθήνα ?

peripatitis

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπερίζω την ομήγυρη :)

Πρόσφατα αγόρασα από έναν φίλο εδώ στο Noiz μία resonator.

Δυστυχώς σήμερα το πρωί όντας στην σκληρή θήκη της,

έσκασε στο πάτωμα (από όρθια που ήταν) και έσπασε ο λαιμός.

Ο λαιμός δεν έχει ξεκολλήσει αλλά υπάρχει ένα βαθύ σχίσμα κατά πλάτος.

Προσωπικά δεν έχω ιδέα από κιθάρες την πήρα για να μάθω οπότε δεν μπορώ

να κρίνω την σοβαρότητα της βλάβης.

Υπάρχει κάποιος στην Αθήνα που να μπορεί να φτιάξει κάτι τέτοιο ?

Θα είναι ακριβή επισκευή ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά......:)

http://www.enigmagt.gr/html/odaoeiaoa.html

O συγκεκριμένος κύριος είναι ιδιαίτερα γνωστός και, αν και έχει αναφέρει στο site του ότι υπάρχει κάποια αναμονή λόγω φόρτου εργασίας, εικάζω ότι αν τον επισκεφθείς και δει το -σημαντικό- πρόβλημά σου θα σου δώσει κάποια προτεραιότητα...

Ευχαριστώ.

Του έγραψα ένα email αλλά αν όντως ισχύουν αυτά που λέει στο website

(9 εβδομάδες αναμονή) μάλλον θα πρέπει να απευθυνθώ αλλού...

Πριν μια εβδομάδα, πήγα μια Epiphone με ίδιο σπάσιμο στο μπράτσο στον Κακανιάρη (www.jokerguitars.gr). Μου είπε 150-160 ευρώ μαζί με το βάψιμο του μπράτσου για να μην φαίνεται το σπάσιμο. Καλύτερα πάντως να τη δει από κοντά.

Ευχαριστώ παίδες

το που δεν είναι τόσο σημαντικό στην προκειμένη, όσο το πόσο.

Θα επικοινωνήσω μαζί και με τους υπόλοιπους.

Κανένας στο κέντρο Αθήνας ?

150 ευρώ μου φαίνονται λίγο πολλά ρε γαμώτο για μια κιθάρα των 350,

αλλά δεν ξέρω κιόλας :(

peripatitis είπε:

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα με τις επισκευές, ένα αυτοκίνητο δεκαπενταετίας πχ που

πιάνει 1500 ευρώ μπορεί να χρειάζεται 1500 ευρώ επισκευές μετά απο μια καλή τράκα...

Και εγώ μαζί σου είμαι, για φτηνό όργανο δεν θα τα έδινα, ούτε θα περίμενα 1 μήνα,

δυνατή κόλλα, σφιγκτήρες και άσε τη ρωγμή να φαίνεται...

Ανέβασε και καμιά φωτογραφία να δούμε τι εννοείς σπάσιμο.

peripatitis είπε:

μην τη βάψεις...άσε να φαίνεται το σπάσιμο...κόλλησέ την απλά τότε

yameth είπε:
Αν είσαι προς τον Βύρωνα δοκίμασε στο Rockpile.gr.
+1

μου έκανε ακριβώς την ίδια δουλειά σε μια Lakewood πριν λίγο καιρό και ενώ πρακτικά του πήγα την κιθάρα για να μου πει οτι δεν φτιάχνεται, τώρα ψάχνω να βρω το σημάδι της κόλλησης και δυσκολεύομαι να το βρω. Για το κόστος της βλάβης δεν θα πω γιατί φαντάζομαι οτι έχει να κάνει πολύ με τη δουλειά που απαιτείται, αλλά πλήρωσα πολύ λιγα (ενώ η ζημιά ήταν σοβαρότατη).

marathon είπε:
Πριν μια εβδομάδα, πήγα μια Epiphone με ίδιο σπάσιμο στο μπράτσο στον Κακανιάρη (www.jokerguitars.gr). Μου είπε 150-160 ευρώ μαζί με το βάψιμο του μπράτσου για να μην φαίνεται το σπάσιμο. Καλύτερα πάντως να τη δει από κοντά.
Αν δεν κάνω λάθος ο Κώστας δίνει τις επισκευές στον Πήτερ (Rockpile), τον οποίο βέβαια συνιστώ κι'εγώ στο φίλο μας.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας .

bihlas87 είπε:
Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα με τις επισκευές, ένα αυτοκίνητο δεκαπενταετίας πχ που

πιάνει 1500 ευρώ μπορεί να χρειάζεται 1500 ευρώ επισκευές μετά απο μια καλή τράκα...

Και εγώ μαζί σου είμαι, για φτηνό όργανο δεν θα τα έδινα, ούτε θα περίμενα 1 μήνα,

δυνατή κόλλα, σφιγκτήρες και άσε τη ρωγμή να φαίνεται...

Ανέβασε και καμιά φωτογραφία να δούμε τι εννοείς σπάσιμο.
Ναι μάλλον έχείς δίκιο, απλά έσπασε τόσο εύκολα που απορώ :)

Ανεβάζω φωτό...

DSC00477.JPG

The Genius Loci είπε:
Αν δεν κάνω λάθος ο Κώστας δίνει τις επισκευές στον Πήτερ (Rockpile), τον οποίο βέβαια συνιστώ κι'εγώ στο φίλο μας.
Κάνεις λάθος ;)

βέβαια το σπάσιμο είναι σπάσιμο, αλλά διορθώνεται εύκολα από ότι βλέπω στις φωτογραφίες και στο σημείο που είναι, βάφεται και εύκολα τοπικά. Και εγώ πάντως έχω ακούσει τα καλύτερα για τον Πήτερ.

Aυτό εννοούσες σπάσιμο στο λαιμό βρε συ? ;D Τίποτα δεν είναι και μάλιστα με το μαύρο

ματ σε εκείνο το σημείο ούτε θα φαίνεται η ρωγμή, εύκολα το φτιάχνεις και μόνος σου

με σωστή κόλλα. Λίγο ματ χρώμα (πχ μοντελισμού) με πινελάκι στη ρωγμή, τριψιματάκι

με ψιλό γυαλόχαρτο και θα γίνει καλύτερη απο καινούρια.

bihlas87 είπε:
Aυτό εννοούσες σπάσιμο στο λαιμό βρε συ? ;D Τίποτα δεν είναι και μάλιστα με το μαύρο

ματ σε εκείνο το σημείο ούτε θα φαίνεται η ρωγμή, εύκολα το φτιάχνεις και μόνος σου

με σωστή κόλλα. Λίγο ματ χρώμα (πχ μοντελισμού) με πινελάκι στη ρωγμή, τριψιματάκι

με ψιλό γυαλόχαρτο και θα γίνει καλύτερη απο καινούρια.
Που να ξέρω ρε παιδιά, εγώ ένας ταπεινός πληκτράς είμαι που αποφάσισε να

μάθει και λίγο slide :)

Φαντάστηκα ότι είναι σημαντική η ζημιά....

Απο την ώρα που άνοιξες το thread, δεκάδες gibson σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν

σπάσει στο ίδιο σημείο ;D ;D

bihlas87 είπε:
Απο την ώρα που άνοιξες το thread, δεκάδες gibson σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν

σπάσει στο ίδιο σημείο ;D ;D
Σίγουρα...αλλά οι ιδιοκτήτες τους, δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις συμβουλές σου γιατί για να κάνεις ρετους στο νίτρο...πρέπει να ξέρεις ;)

marathon είπε:
Σίγουρα...αλλά οι ιδιοκτήτες τους, δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις συμβουλές σου γιατί για να κάνεις ρετους στο νίτρο...πρέπει να ξέρεις ;)
Σιγά μην κολλήσουν στα 150 ευρώ αυτοί ;)

Παίδες, ωραία και όμορφα τα DIY, αλλά μερικά πράγματα πρέπει να τα βλέπει (για να δώσει μια εκτίμηση έστω) ένας τεχνικός.

Δηλαδή στο αυτοκίνητό σας, όσο φτηνό και να είναι, αν χαλούσαν τα φρένα θα κοιτάζατε να τα φτιάξετε... μόνοι σας? Για να γλυτώσετε την αμοιβή του μηχανικού?

Το συγκεκριμένο σπάσιμο μπορεί να φτιάχνεται μόνο με κόλλα, μπορεί και όχι, ίσως χρειάζεται έξτρα ενίσχυση με ξύλινη σφήνα. Δεν το γνωρίζω και μόνο ένας καλός μάστορας μπορεί να πει με βεβαιότητα. Αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια κιθάρα που παίζει και σε μία άχρηστη.

Οπότε θα συμβούλευα να είμαστε φειδωλοί στις παραινέσεις μας του τύπου "φτιάξτο μόνος σου" ειδικά σε περιπτώσεις που έχουμε δει μια φωτογραφία μόνο (και ΔΕΝ είμαστε οι ίδιοι έμπειροι μάστορες, έτσι κι'αλλιώς  ;))

The Genius Loci είπε:
Οπότε θα συμβούλευα να είμαστε φειδωλοί στις παραινέσεις μας του τύπου "φτιάξτο μόνος σου" ειδικά σε περιπτώσεις που έχουμε δει μια φωτογραφία μόνο (και ΔΕΝ είμαστε οι ίδιοι έμπειροι μάστορες, έτσι κι'αλλιώς  ;))
Δεν ξέρεις το Κο Μπίχλα...σου έχει πεί το κόλπο με τον ανεμιστήρα? ;D ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back