epiphone gothic explorer vs ibanez xp300

greg-rat

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Σκεφτομαι να παρω συντομα μια απο τις δυο κιθαρες σε αυτα τα χρηματα.Οποια και να παρω θα την εχω αποκλειστικα ενα τονο κατω (δηλαδη απο d) μιας και θα παιζω death περισσοτερο.Γνωριζω οτι και στις δυο περιπτωσεις εχουμε προβλημα με τους μαγνητες(ε μα δεν παλευονται... ;D) Οποτε ο bridge σιγουρα θα φαει αλλαγη ισως rockfield fatass ή με di marzio x2n... Τι προτεινετε;Αν εχεται κατι καλυτερο στο μυαλλο σας,σας ακουω...

http://www.thomann.de/gr/ibanez_xp300fxbk.htm

http://www.thomann.de/gr/epiphone_gothic_explorer.htm

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θα διαφωνησω .

Μπορει να μην εχω παιξει την φτηνη xpt εχω ομως την ακριβη 7χορδη xpt707 και ειναι απιστευτη.Την μιση ποιοτητα της να εχει η xpt300 θα ειναι πολυ καλυτερη απο την χιλιοοφορεμενη gothic

Κι οι δύο είναι budget κιθάρες, οπότε δεν περιμένεις να'ναι και τίποτα custom. Από αυτή την άποψη, έχοντας μια gothic LP, δεν μ'έχει απογοητεύσει. Έχει λίγο περίεργο μανίκι, αλλά συνηθίζεται εύκολα. Η Ibanez βέβαια σ'αυτό το θέμα είναι γνωστή - υπερλεπτα μανίκια και flat ταστιέρες. Και οι δύο κιθάρες έχουν ανεκτούς μαγνήτες (οι epi "λασπώνουν" πιο εύκολα απ'τους infinity) και hardware, αλλα συνήθως σ'αυτές τις τιμές τραγικά nut, και πιθανότατα θα χρειαστεί ν'αλλάξεις και όλα τα ηλεκτρικά μαζί με τους μαγνήτες. Το κακό είναι ότι σε όσα φθηνά μοντέλα της ibanez έχω δεί το basswood που έχουν δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, και τα ξύλα της gothic είναι επίσης στα ίδια. Επίσης, ως explorer, να ξέρεις πως κι οι δύο θα'χουν μάλλον neckdive.

Κατά τ'άλλα, μια χαρά επιλογές είναι, αν και άποψή μου είναι να δώσεις κάτι παραπάνω (που ούτως ή άλλως θα σκάσεις για το "σουλούπωμα") και να πάρεις κάτι όπως το θες έτοιμο. Μπορείς να κοιτάξεις και σε μεταχειρισμένα, όπου συνέχεια υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες.

Επισης, ο X2N θεωρειται απο τις μεγαλυτερες αποτυχιες EVER, οποτε αν δεν τον εχεις δοκιμασει ο ιδιος να ξερεις οτι οντως σου αρεσει σε σχεση με αλλους μαγνητες της ιδιας κατηγοριας μην τον παρεις στα τυφλα.

odis13 είπε:
Επισης, ο X2N θεωρειται απο τις μεγαλυτερες αποτυχιες EVER, οποτε αν δεν τον εχεις δοκιμασει ο ιδιος να ξερεις οτι οντως σου αρεσει σε σχεση με αλλους μαγνητες της ιδιας κατηγοριας μην τον παρεις στα τυφλα.
+1

Δεν συμμαζεύεται εύκολα... Καλή λύση πρέπει να'ναι ο D-Sonic της DiMarzio.

Καταρχας.Και οι 2 κιθαρες ειναι μαονι(οποτε δεν χωραει συγκριση με τις basswood ibanez).

Κατα δευτερον.Το παιδι ειπε κατι βασικο.Θα παιζει Death.Εγω θα επελεγα τον πιο γρηγορο λαιμο.Εκτος αμα εννοει τιποτα αργοσυρτα.

Τριτον.Θα παιζει ενα τονο κατω.Νομιζω οτι η μεγαλυτερη κλιμακα κερδιζει εδω περα.

Οποτε  +10.000  Ibanez ;D

O Michael Romeo και ο Buckethead εχουν αλλη γνωμη για τον X2N

Τυπικά όταν κατεβαίνεις σε κούρδισμα κοιτάς να μην έχεις Gibson scale όπως η gothic explorer. Από αυτήν την άποψη ίσως είναι ΟΡΙΑΚΑ προτιμότερο να πας για την Ibanez.

Πάντως από τη σειρά gothic μόνο καλά κομμάτια έχω πετύχει, τότε που ήταν ακόμα κορεάτικα. Κινέζικα δεν έχω πιάσει οπότε μπορεί να τίθεται θέμα.

Παιδιά ο buckethead δεν είναι κοινός θνητός, τείνει ασυμπτωτικά προς Τσακ Νορις χάρη στη δύναμη που του χαρίζει ο κουβάς με τα μυστικά μπαχάρια του KFC. Τιθασεύει οποιονδήποτε μαγνήτη στα μέτρα του κατά βούληση.

δεν ξερω για την επι...αλλα η ιμπανεζ χανει σιγουρα βαρος και ο λαιμος πηγαινει προς τα κατω με αποτελεσμα να μην μενει σταθερη εκει που την θελεις...δε ξερω πως μπορει να σου φανει στα χερια σου αυτο..παντως ενα παιδι που την εχει λεει παντα οτι δεν το καταλαβαινει καν...αλλα ΠΑΝΤΑ οταν παιζει ορθιος παταει σε ενα ενισχιτακι παλιο η σε κανα τελαρο και την στιριζει στο γονατο του δε ξερω αν σου λεει κατι αυτο...

Εγω παντως δε νομιζω να το αντεχα ;D ;D

odis13 είπε:
Δεν γνωριζω και πολλα για τον x2n αλλα θα ακολουθησω τα βηματα του \m/ chuck shuldiner \m/ Eξαλλου death θα παιζω περσσοτερο

φιλικα παντα

yes_man είπε:
Καταρχας.Και οι 2 κιθαρες ειναι μαονι(οποτε δεν χωραει συγκριση με τις basswood ibanez).

Κατα δευτερον.Το παιδι ειπε κατι βασικο.Θα παιζει Death.Εγω θα επελεγα τον πιο γρηγορο λαιμο.Εκτος αμα εννοει τιποτα αργοσυρτα.

Τριτον.Θα παιζει ενα τονο κατω.Νομιζω οτι η μεγαλυτερη κλιμακα κερδιζει εδω περα.

Οποτε  +10.000  Ibanez ;D
Αλλα + 10.000 απο εμενα  :) Και εγω περισσοτερο εκει κλεινω.Στην ibanez...

florinioths είπε:
δεν ξερω για την επι...αλλα η ιμπανεζ χανει σιγουρα βαρος και ο λαιμος πηγαινει προς τα κατω με αποτελεσμα να μην μενει σταθερη εκει που την θελεις...δε ξερω πως μπορει να σου φανει στα χερια σου αυτο..παντως ενα παιδι που την εχει λεει παντα οτι δεν το καταλαβαινει καν...αλλα ΠΑΝΤΑ οταν παιζει ορθιος παταει σε ενα ενισχιτακι παλιο η σε κανα τελαρο και την στιριζει στο γονατο του δε ξερω αν σου λεει κατι αυτο...

Εγω παντως δε νομιζω να το αντεχα ;D ;D
Μηπως εχει την ζωνη τερμα ανοιχτη και πονανε οι καρποι του ::) Οσο για το βαρος δεν γνωριζω αν ισχυει αυτο που λες

φιλικα παντα

οχι ρε!

οντως ετσι ειναι...εχω παιξει και εγω με την κιθαρα...για την ακριβεια καθιστος αλλα οταν σκθικα ΝΑΙ εχανε βαρος....[[ εχω την συνηθεια ακομα και καθιστος να βαζω ζωνη οταν  υπαρχει πανω στην κιθαρα  ;D ;D]]

για την επι δε ξερω παντως και απο μια φτηνη ltd explorer  που εχει ο αλλος κιθαριστας της μπαντας ΝΑΙ και εκεινη χανει βαρος...

γενικα αποτι εχω ακουσει και...λογικο με φαινεται οι ακριβες explorer  δεν χανουν βαρος και ειναι καλοζυγισμενες...

Εγω με την σεκτερ που εχω παντως δεν εχω τετοιο προβλημα

και εχω και την ζωνη τερμα κατω  ;D ;D ;D

Εγω με την σεκτερ που εχω παντως δεν εχω τετοιο προβλημα

και εχω και την ζωνη τερμα κατω  ;D ;D ;D

+1000 schecter  ;)

σαν μια αλλη λυση κοιτα και την http://www.thomann.de/gr/jackson_js30ke.htm

συνδιαζει την κλιμακα της ibanez και το σχεδιο της epiphone και πραγματικα ειναι πολυ ευκολοπαιχτη κιθαρα.

Βολευει εξαιρετικα σε γρηγορα κομματια

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back