Επιλογή synth 88 πληκτρων..

Imaginator

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Τα υποψηφια ειναι  1)motif xs 

2)kurzweil K2600 X

3)To kurzweil pc3 x

(αν και δεν ειναι synth φαινεται αρκετα ισχυρο)

Κυριως με ενδιαφερουν οι φυσικοι ηχοι.

Η χρηση του θα ειναι  στουντιακη αλλα και σε επιλεγμενα live μαζι με το korg m3.

Τι λετε ?

Προς τα που να κινηθω ?

Αξιζει να το ψαξω προς μεταχειρισμενα μερια?

Πιστευω K2600. Ασυγκριτα πιο δυσχρηστο αλλα ίσως το πιο ευελικτο μηχανημα με τους καλύτερους φυσικούς ήχους και φυσικα παρα πολύ καλό hammond.

Κι εγω αυτο θα παιρνα αλλά λόγω του οτι πρεπει να ετοιμαζω ήχους στο 5λεπτο για τα ταμτιριρομαγαζα επελεξα την μεγαλη οθόνη του Fantom. Ακομα το σκεφτομαι όμως γιατι το kurzweil είναι ερωτας μεγάλος. Ίσως αν παρατήσω τα σεζιον να κινηθώ προς τα κει.

Το Pc3 δεν είναι και τόσο ευελικτο μηχανημα, ενω για τα Μοτιφ δεν εχω και την καλύτερη γνώμη.

Nαι ε? Απλα αρκετοι φιλοι πληκτραδες ορκιζονται οτι το μοτιφ εχει οτι πιο καλο σε φυσικους ηχους.

Αυριο μαλλον θα παω για test drive

Επισης μου αρεσε το γεγονος οτι το μοτιφ μπορει να χρησιμοποιηθει και ως controller για το cubase  μεσω ethernet

Μαλλον εχουμε τους ίδιους φιλους και μενα τα ίδια μου λενε αλλα τι να πω? Τους γλυκους ήχους του Κ2600 δεν τους εχω συναντήσει αλλου.

Και προτιμώ το Φαντομ απο το ΥΑΜΑΗΑ. Πολύ πιο καθαρά σαμπλς για να φτιαξεις τους ήχους σου. Και σε απειρως μικροτερο χρόνο.

Yamaha motif xs φίλε μου κατά τη γνώμη μου, γιατί είπαμε γούστα είναι αυτά.

Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει σημείο σύγκρισης καταρχήν το ένα είναι ένα όργανο που βγήκε σήμερα ενώ το άλλο βγαίνει δέκα χρόνια το ίδιο.Ακόμη έχει scsi!! πολύ βασικό για μένα.Όσων αφορά την ευελιξία του..........εμένα μου φαίνεται πανεύκολο.

Είπαμε όμωε είναι προσωπική μου άποψη αυτή.

Φιλικά, ninja.

Ε μα, ολοι συντηρουμε μια κατασταση λες και γραφει πουθενα οτι το ταδε korg φτιαχτηκε για λα'ι'κα ενω το ταδε yamaha δεν κανει για το ενα και το αλλο...

Οπως λεω πολλες φορες , σκοτωνομαστε να βρουμε πληκτρα με 65 arpegiators 98 oscilators και δεν ξερω και εγω τι αλλο και τελικα ολο το βραδυ παιζουμε ζε'ι'μπεκικα και ρουμπες με ακκορντεον και pad...

Υπερβαλλω και αστειευομαι απλα μιας και αλλαξα μουσικες κατευθυνσεις φετος , και μαλιστα επεστρεψα στον μουσικο μου χωρο πιστευω πως ενα καλο 88αρι θα με κανει να νιωσω μουσικος και οχι οργανοπαικτης....

Χρησιμοποιώ και τα δύο.Ενα motif ES8 (ίδιος μηχανισμός με το XS) και ένα Kurzweil K2600XS.

Τα Kurzweil έχουν αρκετά ευαίσθητο μηχανισμό στα πλήκτρα και μετά απο ελάχιστα χρόνια παρουσιάζουν προβλήματα όπως πολύ έντονο και ενοχλητικό θόρυβο σε κάποια πλήκτρα κ.λ.π(σε κάποιους δε παρουσιάζουν ποτέ βέβαια αλλα εμένα μου συνέβει και με ελάχιστη και απαλή χρήση)

Ετσι χρειάζεται να γίνει αλλαγή στα εσωτερικά βαρίδια των οποίων το κόστος είναι απαράδεκτο.Στην Ελλάδα στην αντιπροσωπεία ,μου είχαν ζητήσει 600 με 700 euro ΜΟΝΟ για την αγορά των ανταλλακτικών βαριδίων ,σύν όσο θα κόστιζε η εργασία.Ο λόγος που ζητήσαν τόσα είναι επειδή μου είπαν οτι ΔΕ πουλάνε ξεχωριστά 4 η 5 βαρίδια (η όσα χρειαζόντουσαν)αλλά υποχρεωτικά ....όλα μαζί!! Τελικά αγόρασα όσα ήθελα εγώ και όχι όλα, απ΄το THOMANN.DE και τα αντικατέστησε ο προσωπικός μου τεχνικός.

Τα MOTIF έχουν έναν εξαιρετικό μηχανισμό πλήκτρων εξαιρετικά στιβαρό και πολύ πιο ισορροπημένο που πλησιάζει την αίσθηση του πιάνου περισσότερο.Δεν είναι τυχαίο το όνομα που έχουν τα YAMAHA CLAVINOVA στα παιδιά που θέλουν να μάθουν πιάνο και δεν διαθέτουν αληθινό πιάνο.H YAMAHA στην αίσθηση των πλήκτρων έχει μεγαλύτερη πείρα απ΄την εποχή του ΚΧ88.(Με υπέροχους αντιπάλους τότε το RD1000 της Roland και το Α80 επίσης της Roland).

Σχετικά με τον ήχο τώρα,τα ΥΑΜΑΗΑ motif έχουν εξαιρετικό ήχο πολύ λαμπερό και με διαύγεια και θα τα συνιστούσα για home η για live καθώς και δισκογραφικές δουλειές.

Παρόλα αυτά τα Kurzweil για μένα έχουν (στο σύνολο)μεγαλύτερη πιστότητα στον ήχο,είναι επίσης λιγότερο "σκληρά" ηχητικά και ειδικά για χρήση σε δισκογραφία είναι πολύ πιο μουσικά.Δε πιστέυω ότι ένα synth YAMAHA μπορεί να πιάσει ακόμα σε ήχο(ως rompler) ένα Kurzweil σειράς Κxxxx (τα Yamaha VL1,dx7,SY99 κλπ είναι άλλη περίπτωση και δεν αφορούν τα παραπάνω που γράφω).

Υπάρχουν και τα τελευταίας γενιάς ROLAND FANTOM που τα πιάνα τους πχ είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει μέχρι σήμερα σε πιστότητα σε hartware synth αλλα τα πλήκτρα τους είναι μάλλον ελαφρώς πιο πίσω απ΄τα δύο παραπάνω της σύγκρισης.

Επειδή αγαπάω σχεδόν όλα τα synths του κόσμου φτηνά η ακριβά,ειδικά όταν μιλάμε για YAMAHA ROLAND η KURZWEIL η KORG δε μπορώ να πώ ποιό είναι καλύτερο, το καθένα έχει τα χαρίσματα του και μια μοναδική θέση στο setup ενος μουσικού η δημιουργού,θα έλεγα επειδή τα KURZWEIL είναι σαφώς και πολύ ποιο δύσκολα στη χρήση σε σχέση με ένα MOTIF,να προτιμήσεις το motif XS8.

Σίγουρά κάποιοι θα έχουν αντίθετη άποψη αλλά αυτή είναι η μαγεία της μουσικής.Ο καθένας αγαπάει και στήρίζει διαφορετικό εργαλείο,το παν είναι να βγάζει ενδιαφέρουσα μουσική απ’αυτό κι ας παίζει και με αυτοσχέδιο όργανο φτιαγμένο απο καλάμια η χορτάρια(καλαμόφωνο η χορτόφωνο88 ...)

Ξυπνησα με μια χαρα σημερα το πρωι και λεω να παω να δοκιμασω το motif και ευτυχως που μου κοψε και πηρα τηλεφωνο στον Νακα (στα κεντρικα), η απαντηση ηταν οτι δεν υπαρχει πουθενα διαθεσιμο motif xs8 για επιδειξη....

Φοβερο ε? Η ναυαρχιδα της βασικης εταιρειας που αντιπροσωπευει ο Νακας και δεν εχει ενα μοντελο ανοιχτο....

Παντως οπως σκεφτομαι τα πραγματα μαλλον θα κινηθω προς το motif και αργοτερα θα προτιμησω την Κurzweil σε ρακ.Οσες φορες τυχαινει σε συναυλια να μου φερνουν Kurzweil stage piano παρολο που μου αρεσει πολυ ο ηχος , το κλαβιε με κουραζει σε σχεση με clavinova που τυχαινει να παιξω σε αλλα live.

Παρεπιμπτοντως , εχει κανεις αποψη για τα alesis fusion ?Αξιζει να ριξω μια ματια?

Aν και το design ειναι λιγο 2012.... ;D

Ωραια παει το θεμα, είχα βαρεθει να λεμε για το ΜΜ6 και να πεταγονται να λένε, φιλε αυτο θα πάρεις :P

Εγω συνεχίζω τον (καλοπροαιρετο) πολεμο μου στο Μοτιφ. Οσες φορες το ακουσα να παιζει σε λαϊβ ήταν ξένο σωμα. Κατι σαν το Φαντομ μου που επισης το παθαίνει ευκολα (φυσικά και τα 2 με τον καταλληλο χειρισμο αυτα διορθωνονται).

Τα Kurzweil απο την αλλη επειδη ετυχε κι εγω να τα χρησιμοποιησω καποιες φορες και να τα ακουσω περισσοτερες (μιλαω για Κ2600, PC2, SP2x, micro ensemble που υποτιθεται εχει τα πιανα του PC2) χανονται πολύ ευκολα. Ειναι οτι πρεπει για να παιζεις στο σπιτι και να απολαμβανεις τον ήχο του αλλα στο λαιβ το ψαχνεις.

Επίσης βρισκω πιο κουραστικό το κλαβιέ του Clavinova μου (CLP121s)

Τωρα μεγαλη χαζομαρα του Νακα να μην εχει ντεμο το XS. Ελεος ::)

Παντως είσαι στην καλύτερη φαση  :D μακαρι να μπορουσαμε να τα εχουμε όλα  :-\

Δηλαδη κατα την γνωμη σου κανενα απο τα προαναφερθεντα δεν στεκεται μεσα σε ενα live?Eννοω στην μιξη? Δεν μπορει ...ακομα και με τα αθλια πιανα της Korg βρισκω χωρο στο γενικο mix... Mηπως παιζεις με πολυ χαμηλη ενταση , ή οι αλλοι ειναι πολυ δυνατα?

Τελος παντων , που θα μπορεσω να ακουσω ενα μοτιφ ο ερμος? ::)

Μαλλον αυτο εννοω ;D Ισως δεν ευχαριστιέμαι με τιποτα ;D

Πάντως το ότι τα πιάνα της Korg είναι άθλια δεν σημαίνει και ότι δεν "περνάνε" καλύτερα στο mix. Για την ακρίβεια τα Korg γενικά είναι thin αλλά ακριβώς επειδή έχουν έμφαση στα ψηλά είναι αρκετά διαπεραστικά μέσα σε μια μπάντα.

Μήπως να έψαχνες το 88αρι κλαβιέ του M3;  ;D

Ρε παιδιά, ποιος σας είπε ότι η σειρά PC3 της Kurzweil δεν ενσωματώνει synth?

Αν είναι δυνατόν. Έχει κανονικότατα την VAST σύνθεση, πιο φρέσκια από ποτέ, ΣΥΝ την KB3 mode για προσομείωση organs, ΣΥΝ το software του AL-1 analog modelling synth.

Το μόνο που του λείπει είναι το sampling και η ηχογράφηση audio στο sequencer.

Και έχει ήδη ανακοινωθεί η έκδοση PC3K, η οποία θα ενσωματώνει 128ΜΒ τσιπάκι FLASH RAM (non-volatile παρακαλώ!!!) για τη φόρτωση βιβλιοθηκών δειγμάτων από τις σειρές Κ2000 και Κ2500/Κ2600. Και ναι, μιλάω για user samples, όχι για τα ROM blocks με δείγματα.

Φυσικά τίποτα δεν αντικαθιστά το πραγματικό sampling, αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει η δυνατότητα του sample player.

Ερωτηση προς χρηστες και των δυο εταιρειων...Ποιο οργανο πιστευετε οτι εχει καλυτερες κιθαρες ? κυριως ακουστικες...Ειναι εκτος απο τα πληκτροειδη ,ο πιο σημαντικος ηχος για τις παραγωγες μου...

cyclops είπε:
Ρε παιδιά, ποιος σας είπε ότι η σειρά PC3 της Kurzweil δεν ενσωματώνει synth?

Αν είναι δυνατόν. Έχει κανονικότατα την VAST σύνθεση, πιο φρέσκια από ποτέ, ΣΥΝ την KB3 mode για προσομείωση organs, ΣΥΝ το software του AL-1 analog modelling synth.

Το μόνο που του λείπει είναι το sampling και η ηχογράφηση audio στο sequencer.

Και έχει ήδη ανακοινωθεί η έκδοση PC3K, η οποία θα ενσωματώνει 128ΜΒ τσιπάκι FLASH RAM (non-volatile παρακαλώ!!!) για τη φόρτωση βιβλιοθηκών δειγμάτων από τις σειρές Κ2000 και Κ2500/Κ2600. Και ναι, μιλάω για user samples, όχι για τα ROM blocks με δείγματα.

Φυσικά τίποτα δεν αντικαθιστά το πραγματικό sampling, αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει η δυνατότητα του sample player.
Δεν το απεκλεισα , απλα με κεντρισε το μοτιφ μιας και χρησιμοποιειται και σαν καρτα ηχου..Το sampling δεν με απασχολει μιας και δεν ασχολουμαι.Βασικα ουτε στα βαθεια νερα της ηχοσυνθεσης μπαινω.Ψαχνω ενα μηχανημα με πολυ καλα presets και το μονο που κανω παραπερα ειναι να tweakarw τα  presets ,παρα να φτιαχνω δικα μου.

Δεν ξερω και δεν θελω και να ξερω εκ πεποιθησεως

Μπορείς να βρείς μεταχειρισμένο το Roland Fantom X8,θα κάνει καλή παρέα στο Korg που έχεις,παίρνει και 4 κάρτες με χιλιάδες ήχους.

Πολύ καλό όργανο με καλό κλαβιέ,αλλά είναι βαρύ & ασήκωτο.

Μου εχει μυρισει yamaha ή kurzweil... ;D

Mια ζωη κοργκ και ρολαντ εχω...Οντως ειναι πολυ καλα τα φαντομ.Εχω σε απραγια ενα fa-76 ,το πρωτο φαντομ ειναι..Φοβερος ηχος

Προσωπικά έχω το Fantom-G. Είναι πολύ καλό όργανο, αλλά έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα: υποστήριξη μηδέν. Και εννοώ αναβαθμίσεις και δωρεάν ήχους από την πλευρά της Roland. Επίσης άλλαξε και το πρότυπο των επεκτάσεων, και από SRX που έπαιρναν τα παλιά Fantom, τώρα έχουμε τις ARX οι οποίες δεν είναι το ίδιο, έχουν αρκετά περισσότερες δυνατότητες, αλλά αυτές που έχουν βγει μέχρι τώρα δεν είναι κάτι το αξιόλογο.

Όσο για κιθάρες που ανέφερε κάποιος, για παραγωγές, δηλαδή για ηχογράφηση στο στούντιο, υπάρχουν ένα σωρό βιβλιοθήκες και εικονικά όργανα, όπως MusicLab RealGuitar 2, RealStrat, Pettinhouse Direct Guitar, Chris Hein Guitars και πολλά άλλα. Όρεξη να έχεις να παίζεις.

Ειδικά αν οι απαιτήσεις είναι υψηλές, δεν βρίσκω το λόγο να χρησιμοποιήσεις hardware synths στο στούντιο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας δυνατός υπολογιστής, μια καλή κάρτα ήχου και ένα κλαβιέ. Α, και φυσικά μεράκι και αφοσίωση σε αυτό που κάνεις. :)

cyclops είπε:
Όσο για κιθάρες που ανέφερε κάποιος, για παραγωγές, δηλαδή για ηχογράφηση στο στούντιο, υπάρχουν ένα σωρό βιβλιοθήκες και εικονικά όργανα, όπως MusicLab RealGuitar 2, RealStrat, Pettinhouse Direct Guitar, Chris Hein Guitars και πολλά άλλα. Όρεξη να έχεις να παίζεις.

Ειδικά αν οι απαιτήσεις είναι υψηλές, δεν βρίσκω το λόγο να χρησιμοποιήσεις hardware synths στο στούντιο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας δυνατός υπολογιστής, μια καλή κάρτα ήχου και ένα κλαβιέ. Α, και φυσικά μεράκι και αφοσίωση σε αυτό που κάνεις. :)
Εχω πολυ ορεξη (αν και μολις εφαγα)... ;)

Ακριβως επειδη οι απαιτησεις ειναι υψηλες , δεν αρκουμαι στα προγραμματα που ανεφερες ...Το real gtr τα εφαγε τα ψωμια του οσον αφορα τα δικα μου προτζεκτ...Μην υποτιμαμε τα hardware synth στον βωμο των πολυ μεγαλων sample libraries...Ευχαριστω παντως για το ποστ , αν και ψαχνω κατι διαφορετικο απο αυτο που μου προτεινεις

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back