Επιλογή Neck για (Μεξικάνικη) Stratocaster...

Aragorn23

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπέρα και απο εμένα!

Είμαι καινούριο μέλος στο forum και δηλώνω εντυπωσιασμένος!!

Γι'αυτό και θα ήθελα να σας κάνω μία (απο τις αρκετές που θα ακολουθήσουν στο μέλλον) ερώτηση! Έχω μια μεξικάνα Strat (εδώ και 12 χρόνια) την οποία δεν χρησιμοποιούσα ιδιαίτερα τα τελευταία 8-9 χρόνια (πήρα στο μεταξύ αρκετές άλλες κιθάρες)...Βασικά την ψιλοχρησιμοποιούσε ο αδερφός μου..Τώρα πρόσφατα που είπα να την ανακαινίσω, ανακάλυψα ότι η κεφαλή του Truss Rod έχει καταστραφεί, και απ'οτι ρώτησα και σε πολύ γνωστό μαγαζί που τις πουλάει στην Αθήνα, μάλλον για αλλαγή neck πάμε, αφού δεν έχει εκείνο το bullet που αλλάζει...

Στό θέμα μας...Επειδή σκέφτομαι κάποια στιγμή (στο εγγύς μέλλον) να το αλλάξω,τι να βάλω??Είμαι ανάμεσα στο να κινηθώ σε κάτι Fender εδώ απο Ελλάδα και σε μπράτσα απο πχ Rockinger.. Τα τελευταία αξίζουν??Σκεφτόμουν και Warmoth, αλλα δεν θέλω να μπλέξω με τελωνεία κτλ... Ευχαριστώ πολύ::::

Το Ebay το ξέρεις? Καλώς ήρθες..

marathon είπε:
Το Ebay το ξέρεις? Καλώς ήρθες..
Ναι, αλλα γενικά προτιμώ να αγοράζω απο καταστήματα στο ιντερνετ παρά απο Ebay.. Βέβαια για όλα υπάρχει η πρώτη φορά!! ;D

Το τσέκαρα, έχει τα πάντα ;D ;D

Απλά φοβάμαι τα τελωνεία σε αποστολές απο Αμερική, είναι και λίγο κουκουρούκου οι Τελωνειακοί...Πάντως και τώρα με το δολλάριο τόσο χαμηλά, λέει..!!!

Aragorn23 είπε:
Το τσέκαρα, έχει τα πάντα ;D ;D

Απλά φοβάμαι τα τελωνεία σε αποστολές απο Αμερική, είναι και λίγο κουκουρούκου οι Τελωνειακοί...
Mέχρι τώρα δεν υπάρχουν τελωνεία με αποστολές USPS. Από την άλλη και να υπάρχουν...

Πάντως και τώρα με το δολλάριο τόσο χαμηλά, λέει..!!!

marathon είπε:
Mέχρι τώρα δεν υπάρχουν τελωνεία με αποστολές USPS. Από την άλλη και να υπάρχουν...
Αυτό ισχύει μόνο για χαμηλού κόστους παραγγελίες, στις οποίες ενδέχεται να συγκαταλέγεται και η δική σου, σε κάθε περίπτωση τσέκαρε το άρθρο για τον εκτελωνισμό, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Πάντως απο ένα κόστος και μετά (όπως σήμερα διαπίστωσα), πληρώνεις κανονικότατα τελωνείο με την USPS.

Θα πρότεινα να αναφέρεις το ακριβές μοντέλο της strat σου, έτσι ωστε να μπορούν οι ειδικοί να σου προτείνουν αντίστοιχα με σιγουριά ένα που να σου κάνει. Έχε υπόψη σου ότι ένα replacement neck μπορεί να σου στοιχίσει έως και 150 ευρώ, με μηδενική επίπτωση στην αξία μεταπώλησης (δεν θα την ανεβάσει), οπότε σε μια φτηνή κιθάρα ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς: υπάρχουν εξαιρετικές καινούργιες πλέον σε πολύ καλές τιμές, fender και όχι μόνο.

ndnikola είπε:
Αυτό ισχύει μόνο για χαμηλού κόστους παραγγελίες, στις οποίες ενδέχεται να συγκαταλέγεται και η δική σου,
Έτσι όπως τα λές πρέπει να είναι πιά...στα τελευταία 320 $ πάντως πλήρωσα 3 ευρώ.

Απλα καλο ειναι να γνωριζεις οτι τα περισσοτερα replacement necks (με εξαιρεση ισως τα Rockinger) δεν ειναι.....βιδωνω και φευγω ,χρειαζονται fret dress,nut κτλ...,αν παρεις Fender ειναι ετοιμο για δραση (φυσικα η Fender δεν πουλαει replacement parts αυτα που βρισκεις στο ebay ειναι απο "διαλυμενες" κιθαρες)

Aragorn23 είπε:
Τώρα πρόσφατα που είπα να την ανακαινίσω, ανακάλυψα ότι η κεφαλή του Truss Rod έχει καταστραφεί, και απ'οτι ρώτησα και σε πολύ γνωστό μαγαζί που τις πουλάει στην Αθήνα, μάλλον για αλλαγή neck πάμε, αφού δεν έχει εκείνο το bullet που αλλάζει...
Πριν κάνεις ο,τιδήποτε, και εκτός από το "γνωστό μαγαζί", μήπως πρέπει να ρωτήσεις και κάποιον σοβαρό τεχνικό? Λέω εγώ τώρα...

Superfunk είπε:
φυσικα η Fender δεν πουλαει replacement parts αυτα που βρισκεις στο ebay ειναι απο "διαλυμενες" κιθαρες
Γι αυτό ανέβασα το Stratosphere...

Aragorn23 είπε:
σκέφτομαι κάποια στιγμή (στο εγγύς μέλλον) να το αλλάξω
Aν δεν βιάζεσαι και δεν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο, ρίχνε καμιά ματιά και στις αγγελίες,

εμφανίζονται συχνά μπράτσα. Κάτι που δεν άρεσε σε κάποιον μπορεί να αρέσει σε εσένα,

τα βλέπεις και απο κοντά.

marathon είπε:
Mα το Ebay EINAI καταστήματα στο Internet. Kαι πολλά Ιντερνετικά καταστήματα έχουν και Ebay παράρτημα...στο λέω για περισσότερες επιλογές.

Nα ένα που δεν παίζει ;D

http://stores.ebay.com/thestratosphere/pages/fender-stratocaster-parts
Φοβερό μαγαζάκι marathon.Βλέπω ότι για κάθε αντικείμενο έχουν έξοδα αποστολής 30$ δολάρια.Αν παραγγείλεις πολλά πράγματα μαζί,πχ 3 μαγνήτες και λεβιέ τρέμολο θα πληρώσει 30άρι για κάθε ένα τεμάχιο,δηλαδή 120 δολάρια ή θα τα στείλουν σε ένα πακέτο με λιγότερα χρήματα;

thanasis10 είπε:
Φοβερό μαγαζάκι marathon.Βλέπω ότι για κάθε αντικείμενο έχουν έξοδα αποστολής 30$ δολάρια.Αν παραγγείλεις πολλά πράγματα μαζί,πχ 3 μαγνήτες και λεβιέ τρέμολο θα πληρώσει 30άρι για κάθε ένα τεμάχιο,δηλαδή 120 δολάρια ή θα τα στείλουν σε ένα πακέτο με λιγότερα χρήματα;
Πακέτο όλα με 30$ (με το κόστος δηλ του μεγαλύτερου αντικειμένου). Το συγκεκριμένο είναι από τα λίγα που ΣΙΓΟΥΡΑ έχει original Fender Parts (όπως μου έχει επιβεβαιώσει και ο Superfunk). Bέβαια για κάποιον που θέλει ένα pickguard, μία γέφυρα και λεβιέ τρέμολο, δεν ενδείκνυται...βρίσκουμε και φτηνότερα. Για κάποιον όμως που θέλει ένα γνήσιο μπράτσο με γνήσιο logo Fender...ίσως είναι και μονόδρομος.

Το μαγαζάκι τα σπάει, αλλα θα σπάσει και η τσέπη μας σε καιρους κρίσης...Άτιμο GAS... ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back