Επιλογή καμπίνας για Warwick Gnome σε δωμάτιο 7,5 τετραγωνικών

Απόστολος

black_sheep

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Σκέφτομαι να αποκτήσω την κεφαλή Warwick Gnome για να αντικαταστήσω το Ampeg BA-108 που χρησιμοποιώ τώρα. Ο χώρος μου είναι 7,6 τετραγωνικά μέτρα με ύψος 2,50. Το πάτωμα είναι laminate και υπάρχει μια μεγάλη ντουλάπα που βοηθάει στην απορρόφηση κάποιων συχνοτήτων. Η χρήση θα είναι κυρίως για practice στο σπίτι, σε χαμηλές εντάσεις (master γύρω στο 1-2), αλλά υπάρχει και χώρος στο υπόγειο που στο μέλλον θα ήθελα να χρησιμοποιήσω με κάποια διαφορετική καμπίνα. Συνεπώς, θέλω οπωσδήποτε μια ελαφριά και ήσυχη κεφαλή.

Παίζω με Fender P-Bass CP και αναζητώ έναν ήχο με βαθύ, καθαρό και ζεστό μπάσο, καθώς με ενδιαφέρει κυρίως να καλύψω τα είδη reggae, blues και κυρίως Ελληνικό rock. Εξετάζω τις εξής επιλογές καμπίνας:

• 1x12: Για γεμάτο και πλούσιο low-end.
  • 1x10: Ως μια ενδιάμεση επιλογή, με καλύτερο έλεγχο στις χαμηλές συχνότητες, αλλά με το 8άρι του Compo είμαι λίγο απογοητευμένος (αν και δεν είναι κάποιο σοβαρό μηχάνημα).
  • 4x5: Compact μέγεθος και διάσπαρτος ήχος (αν και δεν με ψήνει πολύ).
Η καμπίνα που θα ήθελα να πλησιάσω περισσότερο είναι κάτι σαν την EBS NeoLine 112, αλλά δεν νομίζω να βρω την ίδια καμπίνα. Εξετάζω και την Classic Line, που βρίσκω στον Θωμά, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι η ιδανική επιλογή για μένα. Μια άλλη καλή επιλογή που σκέφτομαι είναι η Hartke HyDrive HD112 αλλα και η Warwick Gnome Pro σαν Τελευταία επιλογή αλλα βλέπω οτι δεν κατεβαίνει τόσο χαμηλά όσο οι άλλες .
Ποια από αυτές τις καμπίνες πιστεύετε ότι θα μου προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για το στυλ που επιθυμώ, λαμβάνοντας υπόψη το μικρό δωμάτιο και τη χρήση για practice; Κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη!

Η καμπίνα που θα ήθελα να πλησιάσω περισσότερο είναι κάτι σαν την EBS NeoLine 112, αλλά δεν νομίζω να βρω την ίδια καμπίνα
αυτή η σειρά είναι made in sweden και είναι ακριβή καμπίνα. βέβαια η ναυαρχίδα της εταιρίας είναι η proline σειρά. πολύ ποιοτική εταιρεία η ebs αναμφίβολά. την καμπίνα που ψάχνεις θα την βρεις εδώ για αγορά :
neoline 1*12

εγώ παίζω ένα combo σουηδικό από το 2006, τον ebs drome 150 watt με ένα 15αρι ηχείο. υπάρχει ένας ebs gorme 1*15 combo 350watt στις αγγελίες του noiz με πολύ χαμηλή τιμή (νομίζω 350 ευρώ). εάν είναι σε καλή κατάσταση, αυτός είναι ενισχυτής για μια ζωή... βέβαια είναι πολύ βαρύς και σίγουρα πολύ μεγάλος για ένα μικρό χώρο σας τον δικό σου, αλλά ρίξε μια ματιά εκεί στα μεταχειρισμένα. καινούργιοι κόστιζαν πάνω από 1700 ευρώ αν θυμάμαι καλά....
Εξετάζω και την Classic Line
αυτή είναι μια πιο vintage ηχητικά υλοποίηση της ebs και δεν φτιάχνονται στην Σουηδία.... δεν έχω παίξει ποτέ, οπότε δεν μπορώ να κρίνω. πάντως δεν βλέπω τον λόγο να μην ταιριάζει σε αυτά που θες να παίξεις, που είναι μουσική που θέλει κλασσικούς και όχι hi-fi ήχους ή slap...
Μια άλλη καλή επιλογή που σκέφτομαι είναι η Hartke HyDrive HD112
αυτή είναι ιδιαίτερη περίπτωση ηχητικά. κινείται σε πιο rock / metal κατεύθυνση. έχει λίγο οξύ ήχο, ιδιαίτερο midrange ... της πάει πολύ το παίξιμο με πένα.. δεν νομίζω ότι είναι η smooth, ζεστή, μπασάτη καμπίνα που ψάχνεις... είναι όμως ωραίες.

γιατί δεν ρίχνεις και μια ματιά στις markbass?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back