Ενοικιαση 'virtual' διευθυνσης σε Αγγλια, Αμερικη

marmelaki

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Ελπιζω να μην εχει ηδη συζητηθει το θεμα (σε μια αναζητηση που εκανα δεν βρηκα κατι)...

------------------

Εχω μαθει οτι για ενα μικρο σχετικα ποσο μπορεις να νοικιασεις μια διευθυνση (P.O. Box) σε UK ή USA ετσι ωστε αν αγορασεις κατι απο αυτες τις δυο χωρες να δηλωσεις αυτη τη δ/ση σαν τοπο αποστολης. Ετσι γλυτωνεις κατι στη τιμη (ισως και στο ΦΠΑ) και εξασφαλιζεις μια αγορα για την οποια πολλοι πωλητες εχουν περιορισμο στον τοπο αποστολης (π.χ. μονο Αγγλια). Εχω δει διαφορα καλουδια στο ebay.co.uk τα οποια δεν στελνουν Ελλαδα...

Καποια γνωστη-γνωστου σε καποιο παιδικο παρτυ (τρεχα γυρευε να την ξαναβρω δλδ) μου ειπε και το ονομα μιας τετοιας αξιοπιστης εταιρειας απο Αγγλια, αλλα δεν την θυμαμαι.

Παντως, απο μια αναζητη στο Google βρηκα πολλα sites με τετοιες υπηρεσιες, αλλα αν εχει κανενας περισοτερες πληροφοριες επ αυτου θα βοηθουσε.

marmelaki είπε:
Εχω δει διαφορα καλουδια στο ebay.co.uk τα οποια δεν στελνουν Ελλαδα...
Πολλοί πωλητές όντως αναφέρουν πικ απ ονλυ … αλλά πολλές φορές (τις περισσότερες) δεν έχουν τελικά πρόβλημα να αποστείλουν και εκτός … αν συνεννοηθείς μαζί τους… ;)

Σωστο, αλλα προτιστως αναφερομαι σε περιπτωσεις 'Post to: United Kingdom '  ;)

Σαφως μετα απο συνενοηση ισως τους πεισεις, αλλα για εναν καινουργιο χρηστη σαν εμενα (ακομα δεν εχω κανει καμια συναλλαγη) δεν νομιζω να κανουν τη χαρη.

Δηλ.θελεις να δηλωσεις μια virtual δ/νση ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ αυτο που κερδισες? :o :o

Και ΠΩΣ θα το στειλει?Ποιος θα το παραλαβει και ,το σημαντικοτερο,ΠΩΣ θα στο στειλει στην Ελλαδα?

Αν δεν κανω λαθος, αναφερεται σε εταιρειες που σου νοικιαζουν μια ταχυδρομικη θυριδα που ανηκει σε αυτους και μολις φτασει το δεμα σου στο κανουν forward στη κανονικη σου διευθυνση. Ετσι μπορεις απο οπουδηποτε να αγορασεις απο καποιο πωλητη που στελνει μονο εντος UK/US.

Περι κοστους/αξιοπιστιας/νομιμοτητας του παραπανω δεν εχω ιδεα.

Χώρια που αυτό που συνήθως ζητάνε είναι μια Paypal confirmed address.

Γίνεται κάτι τέτοιο με PO Box ?

εννοείς κάτι τέτοιο φαντάζομαι:

http://www.myus.com/cgi-bin/aff/new_landing.cgi?id=1000721&gclid=CMbox5OFh6UCFV_92AodDjsKNw

http://www.myusabox.com/?gclid=CP6P9JOFh6UCFUM24wod0kOgQw

http://www.excess-baggage.com/?gclid=COLJqomFh6UCFdD-2AodzGEoPg

αυτές οι εταιρίες κάνουν το λεγόμενο freight forwarding, δλδ αγοράζεις κάτι από usa, δηλώνεις ως διεύθυνσή σου κάποια κοντινή αποθήκη τους, το παραλαμβάνουν, και μετά σου στέλνουν εκείνοι αυτό που αγόρασες, και μάλιστα μπορείς να τους πεις να το επανασυσκευάσουν όπως θες και άλλες ευκολίες..

τώρα πρέπει να δεις τα rates που έχουν και να δεις αν σε συμφέρει, π.χ. εγώ σκέφτομαι να το κάνω αν αγοράσω κάποιο βαρύ head (dual/triple recto ας πούμε) από αμερική..το κόστος φτάνει στα $250 είτε με απευθείας αποστολή από τον πωλητή, ή με μεσολάβηση τέτοιας εταιρίας..(την έκπτωση που σου κάνουν στο κόστος απόστολής την πληρώνεις ως εγγραφή σε αυτόυς, οπότε έρχεται μία η άλλη..)

αλλά για μικρά αντικείμενα δεν συμφέρει, απ'όσο έχω δει..αλλά και πάλι, αυτά ισχύουν για την Αμερική, τώρα για Αγγλία που λες εσύ, νομίζω δεν αξίζει, δλδ κι εγώ όσες φορές έχω ρωτήσει Άγγλους για αποστολή στην Ελλάδα, δν μου έχουν αρνηθεί..

βρήκα εν τέλει και καναδυο διευθύνσεις για uk:

http://www.mailboxuk.com/SmartForm.asp?Type=MailboxesForwarding&gclid=CIHdu52Hh6UCFeNc4wodchTkNg

http://www.my-uk-mail.co.uk/

Αυτο ακριβως εννοουσα. Η κοπελα που μου το ειπε νομιζω δινει 36 ευρω το χρονο (για την ενοικιαση της θυριδας) + τα οποια εξοδα αποστολης αναλογα με το πακετο βεβαια.

Για να το εχει κανει (η συγκεκριμενη εκανε αγορα απο το online store του Marks & Spencer Αγγλιας) σημαινει πως ειναι καθ' ολα νομιμο.

Παντως σε ΦΠΑ δεν νομιζω να γλυτωνουμε και πολλα γιατι στην Αγγλια εχουν ηδη υψηλο (21%).

Στο PayPal μπορεις να εχεις αλλη δ/ση για αποστολη και αλλη για δ/ση κατοικιας? (οπως εχει το Thomann)

Δεν υπάρχει περίπτωση σοβαρός πωλητής να σου στείλει -και ειδικά ακριβό αντικείμενο- σε P.O. Box...

marmelaki είπε:
Στο PayPal μπορεις να εχεις αλλη δ/ση για αποστολη και αλλη για δ/ση κατοικιας? (οπως εχει το Thomann)
Επειδή ο καθένας μπορεί να λέει το μακρύ του και το κοντό του,κάνε τον κόπο να μπεις στην Paypal και διάβασε τα σχετικά άρθρα.

marmelaki είπε:
Σωστο, αλλα προτιστως αναφερομαι σε περιπτωσεις 'Post to: United Kingdom '  ;)

Σαφως μετα απο συνενοηση ισως τους πεισεις, αλλα για εναν καινουργιο χρηστη σαν εμενα (ακομα δεν εχω κανει καμια συναλλαγη) δεν νομιζω να κανουν τη χαρη.

κι ομως, τις προαλλες που ηθελα κατι απο ebay εστειλα του τυπου και μου ειπε οτι δεν εχει προβλημα, απλα δεν το ειχε σκεφτει. ΝΑΙ ΑΛΛΑ!

πηγα να κανω bid αλλα δεν με αφηνε το ebay αφου ειχε τον περιορισμο 'Post to: United Kingdom '

S9F είπε:
Δεν υπάρχει περίπτωση σοβαρός πωλητής να σου στείλει -και ειδικά ακριβό αντικείμενο- σε P.O. Box...
Μα αυτες οι εταιριες δεν σου νοικιαζουν θυριδες (P.O.Box) αλλα κανονικες διευθυνσεις!

duckino είπε:
Μα αυτες οι εταιριες δεν σου νοικιαζουν θυριδες (P.O.Box) αλλα κανονικες διευθυνσεις!
είναι που ο καθένας λέει "το μακρύ του και το κοντό του"... ::)

και επαναλαμβάνω, αν έχεις account πας στο profile και έχεις την επιλογή για edit ή add street address, και μάλιστα μπορείς την δεύτερη, τρίτη κτλ διεύθυνση να την έχεις ως gift address..επίσης δεν σε υποχρεώνει να βάλεις ως κύρια διεύθυνση το σπίτι σου, ότι θες βάζεις...εγώ τον πρώτο καιρό είχα το μαγαζί του πατέρα μου και μετά έβαλα το σπίτι μου...

Λέγεται mail forwarding και υπάρχουν πολλές αξιόπιστες εταιρίες! Το χρησιμοποιούσα παλαιότερα όταν το δολλάριο ήταν στο 1.60 και εγώ αγόραζα μόνο από Αμερική. Τα έστελνα όλα στην διεύθυνση που μου δώσανε (κανονική όχι po box), τα παραλάμβαναν για μένα και μάλιστα μου στέλνανε και photos του πακέτου για να ελέξω την κατάσταση! Μετά μου τα στέλναν όλα μαζί σε ένα δέμα. Μόλις γίνεσαι μέλος σου στέλνουν μια φόρμα της USPS για να τους εξουσιοδοτήσεις να παραλαμβάνουν και να υπογράφουν για σένα. Την υπηρεσία την είχα βρει μέσα στο ebay, πάνε 2-3 χρόνια όμως κι έχω χάσει τα bookmarks μου.  8)

Είχα γίνει μέτοχος στο mercenary audio στο vintage king και στο music123 :D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back