- Πόντοι
- 6
Καλή σας ημέρα, ασχολούμαι με την ηλεκτρονική μουσική και θέλω να θέσω μερικά ερωτήματα σχετικά με τα synthesizers και τους ήχους τους. Αν και με τη δημιουργία μουσικής μέσω Η/Υ έχω ερωτική σχέση απο παλιά δουλεύοντας μέσω διαφορών vst rom-plers, σχετικά πρόσφατα μπήκα στη λογική να συνθέτω εκ του μηδενός τους δικούς μου ήχους. (το κόλλησα το μικρόβιο ;D) Σαν νέος στον κόσμο της σύνθεσης έχω κάποιες απορίες. Για ποιο λόγο κάποιος που η βασική του ιδιότητα είναι η μουσική, μπαίνει στη διαδικασία του προγραμματισμού των synthesizers και δεν επιλέγει ήχους απο τα έτοιμα presets? Για να δώσει προσωπική χροιά στον ήχο του? Γιατί η ποιότητα των έτοιμων ήχων δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του? Για περισσότερη ευελιξία στον ήχο? Πείτε μου και εσείς τους δικούς σας λόγους που σας παρακίνησαν να ασχοληθείτε εκτενέστερα με την σύνθεση ήχων..
Μέσα απο μία έρευνα που έκανα σχετικά με τις τεχνικές σύνθεσης, η πιο 'απλή' τεχνική είναι η αφαιρετική. Απευθύνεται και στους αρχάριους σαν εμένα όπου ξεκινούν να κάνουν τα δειλά τους βήματα σε αυτόν τον τομέα. Εμένα όμως με έχει βολέψει λειτουργικά το z3ta 2 που είναι waveshaping synth, μήπως βιάζομαι να κολυμπήσω στα βαθιά?
Οποιαδήποτε συμβουλή έχετε να μου δώσετε είναι ευπρόσδεκτη μιας και το ζήτημα είναι φλέγον και με απασχολεί ιδιαίτερα!!
Ευχαριστώ πολύ..

Μέσα απο μία έρευνα που έκανα σχετικά με τις τεχνικές σύνθεσης, η πιο 'απλή' τεχνική είναι η αφαιρετική. Απευθύνεται και στους αρχάριους σαν εμένα όπου ξεκινούν να κάνουν τα δειλά τους βήματα σε αυτόν τον τομέα. Εμένα όμως με έχει βολέψει λειτουργικά το z3ta 2 που είναι waveshaping synth, μήπως βιάζομαι να κολυμπήσω στα βαθιά?
Οποιαδήποτε συμβουλή έχετε να μου δώσετε είναι ευπρόσδεκτη μιας και το ζήτημα είναι φλέγον και με απασχολεί ιδιαίτερα!!
Ευχαριστώ πολύ..