Ένα (και μόνο) τραγούδι - σημείο αναφοράς σας για το ροκ;

bloody_sunday

Μέλος
Πόντοι
38
Φανταστείτε ένα ενδεχόμενο που θα χρειαζόταν να βάζατε ένα και μόνο τραγούδι για να δώσετε σε κάποιον άσχετο να καταλάβει τι εστί ροκ. Θα μπορούσε να ήταν ένα κομμάτι που θα συμπεριλαμβανόταν σε κάποιο μακρινό δορυφόρο που θα στέλνατε στα βάθη του άγνωστου σύμπαντος ως ένα μεταφορικό μήνυμα σε ένα μπουκάλι στον διαστημικό ωκεανό. Θα μπορούσε να ήταν ένα κομμάτι που θα βάζατε πχ. σε έναν ηλικιωμένο συγγενή σας που αν κι έχει προφανώς ακούσει τον όρο, δεν θα έλεγε πως είναι σχετικός με αυτόν. Ή θα μπορούσε απλά να συνοψίσει την άποψή σας για το ποιο θεωρείτε ως αντιπροσωπευτικότερο δείγμα.

Θα ήθελα να σκεφτείτε ένα (και μόνο ένα) κομμάτι και να μας το παραθέσετε. Εγώ έχω στο μυαλό μου μερικά αλλά θα κατασταλάξω σε κάποια προσεχή στιγμή. Καλό θα ήταν επίσης αν αποφεύγονταν διάφορα αστειάκια αλλά και μερικά extremes όπως πχ. black metal, industrial, grindcore κλπ κλπ. ως μη αντιπροσωπευτικά ενός κλασσικού μέσου όρου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την (όποια) ανταπόκριση!

Πάρα πολλοί θεωρούν ως κομμάτια-σημαία  τα Satisfaction & Stairway to Heaven. Προσωπικά μου φαίνεται πολύ ρηχό να διαλέξω ένα και μόνο κομμάτι. Σε κάποιον που, υποθετικά, θα με ρωτούσε, θα του έβαζα αρκετά κομμάτια για να πάρει μια ιδέα.

Και σε άλλο παρόμοιο thread,το ίδιο είχα διαλέξει...

Ladies and gentlemen Little Richard...  8)

Gdevelek, νομίζω πως κυκλοφορούν τόσες λίστες με τοπ 10, τοπ 20, τοπ 100 και δεν συμμαζεύεται που είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να υποχρεωθεί κάποιος να συνοψίσει την άποψή του σε ΕΝΑ και μόνο... Είναι ένα είδος "αποστάγματος". Για παράδειγμα, στον Voyager που είχε σταλεί στα βάθη του διαστήματος είχε συμπεριληφθεί ένα και μόνο rock'n'roll τραγούδι: το "Johnny B. Goode" του Chuck Berry.

Αν κάποιος μου έλεγε να δώσω όλη τη χαρακτηριστική διάσταση του rock μέσα απο 1 κομμάτι, αυτό θα ήταν το I Want It All των Queen, κατα προτίμηση με την ορίτζιναλ εισαγωγή από το Miracle και όχι τη χορωδιακή. Εναλλακτικά κάτι πιο raw, απο Gallagher το Shadow Play ας πούμε ή το Philby όχι γιατί αυτά είναι τα καλύτερα του, απλά γιατί, κατα τη γνώμη μου πάντα, είναι "pure rock".

Πολυ δυσκολο να ξεχωρισω ενα μονο, αλλα οσο το σκεφτομαι βρισκω οτι καλα εκαναν κι εστειλαν το Johnny B. Goode στο διαστημα...

...κατι ηξεραν  8)

...μμμμ, αυτό θα ήταν αρκούντως ενδεικτικό... ;)

Απο έναν δίσκο που έτσι ή αλλιώς αποτελεί επιτομή για το ροκ, τουλάχιστον όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι.

πιθανότατα το συγκεκριμένο δε θεωρείται αμιγώς ροκ κομμάτι, αλλά, σε βιωματικό επίπεδο, όποτε σκέφτομαι τη λέξη ροκ μου έρχεται αυτόματα αυτή η κομματάρα:

Μια και ηταν το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ροκ συγκροτημα επιλεγω ενα απο τα κλασσικοτερα κομματια τους  

Trending...

Νέα θέματα

Back