yameth είπε:Ενα καλό έργο μπορεί να γραφτεί και με ένα ακόρντο. Αλλά πάνω σε αυτό πρέπει να υπάρχει κάποια μελωδική ανάπτυξη.
yameth είπε:Ενα καλό έργο μπορεί να γραφτεί και με ένα ακόρντο.
...και με κανένα......και με δύο...![]()
Ακουσα το ντεμο του OP και θα συμφωνησω με τον yemeth σχεδον σε οτι ειπε.marathon είπε:...και με κανένα...
John Cage, 4'.33'' ;D
Ναι...νομίζω ότι ήταν στο δίσκο "Jeff" που δοκιμάζει διάφορα. Χαρακτηριστικό το κομμάτι "Pay me no mind" που -βέβαια- είναι ένα ακκόρντο...αλλά δεν ακούγεται έτσι στα χέρια του ;Dmessalion είπε:Ανεστη μια φορα σε μια συναντηση μου ειχες πει για καποιον που εχει ολοκληρο δισκο και τα κομματια του ειναι απο 1 ακορντο....μηπως θυμασαι για ποιον μου ελεγες ? (πιστευω ειναι σημαντικο στην συζητηση)
(ο beck ηταν? )
Αυτο το ακουγα απο πάντα, και μου αρεσε σαν ιδέα. Παρόλα φτα oμολογω οτι μολις τον τελευταιο καιρο το ψιλοκαταλαβαινω.yameth είπε:Οσο για τους κανόνες... αυτό ισχύει όταν μάθεις πρώτα να τους εφαρμόζεις.
Μετά μπορείς να τους απορρίψεις.![]()
Αυτό είναι εύκολο...έαν δεν ανεβάζεις μισά πράγματα αλλά πιό ολοκληρωμένα... Έτσι τους κάνω και εγώ και το μόνο που γράφουν είναι ότι είμαι άμετρος ;D ;Doperator είπε:Ενταξει μενει μονο να αποδειξω το αντιθετο στο συγκεκριμενο κομματι...
Ουδεποτε υπηρξαν κανονες στην μουσική. Υπαρχει ομως η μουσική γλώσσα για να συννενοουμαστε οι ανθρωποι μεταξυ μας οταν παιζουμε με αλλους οργανοπαιχτες. Το αποτέλεσμα που φτανει στον ακροατη εξακολουθει να ειναι μια ολοκληρωμενη ιστορια με μουσική γλώσσα. Μπορεις να πεις π.χ. ολα οσα ανεφερα μεχρι τώρα όπως τα ανεφερα ή να πεις οτι δεν υπαρχουν κανονες στην γλώσσα και να να αφαιρεις λεξεις, σημεία, να πειραματιζεσαι να την συνταξη με των προτασεων, να παιζουν τα ρήμματα με ή απλα να επαναλαμβανουν δυο-μια λεξη, δυο-μια λεξη, δυο-μια λεξη, δυο-μια λεξη, δυο-μια λεξη, δυο-μια λεξη, δυο μια λεξη,δυο μια λεξη, δυο μια λεξη για πολλες αραδες.operator είπε:και κάτι άλλο, δεν νομίζω ότι υπάρχουν κανόνες πια στη μουσικη,η πειραζουν τα τρια ακορντα η θα βαλεις +10,εάν γίνει σωστά η μελοποιηση και μια νότα φτανει......![]()