EBAY.....εχετε πουλησει ποτε κατι??

fenderiarhs

Δυνατό μέλος
Πόντοι
723
χρησιμοποιω αρκετα το ebay ως αγοραστης αλλα ουδεποτε ως πωλητης και σκεφτομαι σιγα σιγα να κανω την αρχη ξεκινωντας με ενα αντικειμενο μικρης αξιας(μαγνητη ηλεκτρικης κιθαρας(emg85). Ως αρχαριος θα ηθελα να ρωτησω καποιες πληροφοριες σχετικα με τη διαδικασια....

Τα ταχυδρομικα εξοδα για Ευρωπη μεσω ΕΛΤΑ(+ καποια insurance) (Γερμανια-Γαλλια-Αγγλια) ειναι ανταγωνιστικα η δε προκειται να δω ουτε ενα bid???

Eχω λογαριασμο στο paypal ως verified user και φανταζομαι θα ηταν ιδιαιτερα χρησιμο να το δεχομουν ως accepted form of payment.....Καθοτι ομως το register sto paypal το εκανα χρησιμοποιωντας την Attica gift card της τραπεζας Αττικης (και εννοειται πως δεν ειναι συνδεδεμενη με καποιο λογαριασμο) θα ηθελα να ξερω αν ο αγοραστης πληρωσει μεσω paypal μπορει να ποσο το οποιο θα πληρωσει να χρεωθει στο "κεφαλαιο" της καρτας μου η οχι???

Γνωριζετε τιποτα σχετικα με τα ebay fees στο γερμανικο ebay????

paypal is the thing. μπορείς να κανεις withdrawal των χρηματων στο paypal σε λογαριασμο τραπεζας στην ελλαδα χωρις χρεωση για πανω απο 100¤. τα ταχυδρομικα των ΕΛΤΑ είναι σχετικά φτηνα, ειχα στείλει πακετο συστημενο στην αμερικη προσφατα. πρεπει να ηταν λιγο πανω απο κιλο και κοστισε 17¤. ένα μεσου βάρους πεταλι θα κοστισει λιγότερο.

Αν θες να ξεκινήσεις και να τραβήξεις και την προσοχή, ίσως να ήταν καλό να βάλεις ένα buy-it-now price και να πεις ότι αν κάποιος από Ευρώπη το χρησιμοποιήσει του χαρίζεις τα μεταφορικά. Αν είναι λίγα τα χρήματα θα κερδίσεις στο ότι θα κάνεις την αρχή ως seller πιθανώς λιγάκι πιο εύκολα.

..ως σχετικά εμπειρος στις πωλήσεις στο ebay (δες ottomoozo)θα σου προτεινα να ξεκινησεις πουλοντας σχετικα οχι πολυ βαριά αντικείμενα τα οποια ειναι παντα καλυτερα να ξεκινάς απο πολυ χαμηλη τιμη οπως ενα ευρω. Μην περιμένεις στο ebay να βρεις "κοροιδα" γιατι τα αντικειμενα σου δεν τα πουλησουν. να ξέρεις οτι οσο πιο πολλα bids εχει ενα αντικειμενο τοσο πιο πιθανο ειναι να ανεβει η τιμη του τα τελευταια λεπτα γιατι θα ειναι αρκετοι αυτοι που θα το παρακολουθουν. Επισης σημαντικο ειναι να ξερεις καλά την ώρα στην οποια θα τελτιωνει το αντικείμενο σου. πχ κυριακη ειναι λάθος μερα όπως και διαφορες αλλες ωρες κατα την διρκεια της ημερας. Η περιγραφή του αντικειμένου παιζει μεγάλο ρολο καθως και η καλη επικοινωνια με τους αγοραστες και η παροχη διαφορετικων επιλογών αποστολης κτλ. Τέλος να ξέρεις οτι όλα τα αντικείμενα εχουν μια αξια πολυ διαφορετικη απο αυτη που ειχαν οταν αγοραστικαν καινουρια...και κιριως οταν εχουν αγοραστει στην ελλαδα κι ετσι το οτι κανει πχ 1000 ευρω καινουριο στο δινω 900 συνηθως δεν περναει...εξαιρουνται φυσικα καποια αντικειμενα που εχουν μεγαλη ζητηση. Καλη τύχη.

Επισης σημαντικο ειναι να ξερεις καλά την ώρα στην οποια θα τελτιωνει το αντικείμενο σου. πχ κυριακη ειναι λάθος μερα όπως και διαφορες αλλες ωρες κατα την διρκεια της ημερας.
Ευχαριστω για την απαντηση αν και οι ερωτησεις μου ηταν καπως πιο συγκεκριμενες.....Οσον αφορα αυτο που λες για την Κυριακη...ειχα σχηματισει την αντιθετη εντυπωση μεχρι στιγμης.....ολες οι auction που βλεπω στο Γερμανικο ebay ληγουν Κυριακη......!!!!!????

...να σου πω η καλυτερεσ ωρες ειναι κυρίως 8-10 το βραδυ δευτερα ως πεμπτη...κυριακη ο πιο πολυς κοσμος βγαινει βολτες και γενικως κανει αλλα πραγματα....πιο αργα τη νυχτα μειωνεται παλι ο αριθμος χρηστων όπως και το πρωι που ειναι στη δουλεια..

τωρα σχετικά με τις ερωτησεις στο αρχικό ποστ...που ξεχασα να απαντησω..εφοσον το paypal σε αφησε να κανεις κανεις registration με αυτη την κάρτα τοτε το πιο πιθανο ειναι οτι θα μπορεις α)ειτε να τα στελνεισ στο λογαριαμό σου αν η κάρτα ειναι χρεωστικη..η β) θα την ωλέπει οπως ολες τις αλλες κάρτες...βεβαια δεν κοβω και φλέβες γιατι δεν εχω ποτε χρησιμοποιησει gift card...τα fees για να στειλεις κατι σε αγγλια γερμανια κτλ δεν ειναι τοσο τραγικα αν ειναι ελαφρυ...καλο ειναι να μην το ξεσκισεις βεβαια με το postage...πολλοι καμια φορα βαζουν λιγοτερο απο το κανονικο αν προσπαθουν να χτίσουν πελατεία....

εχω πουλησει αρκετα πραγματα ακομα και κιθαρες.

καποιες συμβουλες:

οταν πουλας bolt on κιθαρα χωρις σκληρη θηκη καλο ειναι να ψησεις τον αγοραστη να δεχτει να του του στειλεις με ξεβιδωμενο το λαιμο απο το σωμα,αυτο θα μικρυνει πολυ το μεγεθος του δεματος σου και βεβαια την τιμη των μεταφορικων,ασε που ειναι και ασφαλεστερο για την κιθαρα.

Για Ευρωπη να χρησιμοποιεις ΠΑΝΤΑ την υπηρεσια EUROPARCEL των EΛΤΑ (τιμη 25-40 ευρω για οτιδηποτε στειλεις )

Για τον υπολοιπο κοσμο ΜΟΝΟ τις ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ www.courierelta.gr

το δεμα σου θα φτασει το πολυ σε 3-4 μερες σε οποιοδηποτε μερος,η εξυπηρετηση τους ειναι φανταστικη & οι τιμες απιθανες (υπαρχουν στο site)

αν το στειλεις με απλο ταχυδρομειο θα γινεις ρομπα...

Κι εγώ έχω Gift Card και αν και είμαι registered με αυτή την κάρτα στο Paypal, δεν έχω καταλάβει αν μπορώ να λάβω χρήματα σε μια υποτιθέμενη πώληση που θα κάνω στο ebay... Η κάρτα αυτή ΔΕ μπορεί να συνδεθεί με κάποιο λογαριασμό. Δε ξέρω το paypal αν έχει κάποια extra λειτουργία που δε γνωρίζω...

Οπότε μήπως το έμβασμα είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος πληρωμής σε αυτή την περίπτωση?

Επίσης, πόσο λέτε να μου πάρουν τα ΕΛΤΑ για αποστολή ενός set μαγνητών κάπου στην Ευρώπη; Σκέφτομαι να βάλω τους Noiseless σε δημοπρασία, αλλά δε ξέρω τι μεταφορικά να ζητήσω... :roll:

αν δεν κανω λαθος μπορεις να κανεις καταθεση των χρηματων απο paypal σε ελληνικη τραπεζα. η διαδικασία λεγεται withdrawal

paypal worldwide

δεν χρειζεται καρτα συνδεδεμενη με το λογαριασμο απ'οτι εχω καταλαβει

Και ισχύει αυτό που είπες για τα 100¤ όμως ε?

Επομένως καλύτερα δεν είναι με έμβασμα?

κατω απο 100¤ εχει κόστος 1¤, τιποτα σπουδαιο.

το εμβασμα τι κοστος εχει, γιατι μια διατραπεζικη συναλλαγη με γερμανια περυσι ειχε κοστισει 20¤

Από την Εθνική που γνωρίζω, αν μεταφέρεις έμβασμα μέσω EBANKING η χρέωση είναι μόνο 0.5¤ ενώ αν πας στην τράπεζα και το κάνεις ~17¤ !!!

Έχω πουλήσει αρκετά πράγματα στο ebay.co.uk και συνήθως έχω αρκετές επιλογές για τα ταχυδρομικά έξοδα στις δημοπρασίες. Αν ο άλλος είναι διαθέσημος να πληρώσει το πέρνει και γρήγορα.

¶ντικείμενα μέχρι 2 κιλά αν θέλει (ο αγοραστής πάντα) φθηνά, Ελτα συστημένο-express κόστος μέχρι 7 ευρώ και κάνει να φτάσει 4-5 μέρες

Αλλιώς μέχρι 2 κιλά πάλι Γενική ταχυδρομική ΜΟΝΟ για χώρες Ευροζώνης 17.86 ευρώ και είναι εκεί σε 2 εργάσιμες.

Για δέματα μέχρι 20 κιλά Εuroparcel αλλά διαφωνώ με τον Superfunk καθώς είχα και περίπτωση που έκανε 2 εβδομάδες να φθάσει. Αλλά συνήθως κάνει 1 εβδομάδα.

Επίσης για δέματα μέχρι 50 κιλά συμφέρει τρομέρα το europe economy της Γενικής Ταχυδρομικής που έχει πολύ καλές τιμές και το δέμα είναι εκεί σε 3 εργάσημες εγγυημένα.

Είναι ανάλογα με το τί πουλάς και σε ποια τιμή θα πουληθεί. Αν ο άλλος πάρει ένα μαγνήτη 30 ευρώ δεν θέλει να δώσει πάνω από 5 ευρώ μεταφορικά. Αλλά αν πάρει ένα μπάσο 900 ευρώ πληρώνει 50 ευρώ και το έχει σε 3 μέρες σπίτι του. Αλλά επειδή είσαι από Ελλάδα αν θέλεις να είσαι και λίγο ανταγωνιστικος καλό είναι ένα 20% των μεταφορικών να το πληρώνεις εσύ, στις περιπτώσεις που η τελική αξία είναι μικρή.

Τώρα όσον αφορά την πληρωμή μην δέχεσαι τίποτα άλλο εκτός από paypal. Kαι να ξέρεις ότι από 100 ευρώ και πάνω to withdraw είναι δωρεάν αλλά και η τράπεζα σου θα σου κρατήσει 3 ευρώ σαν έξοδα διαχείρησης. Αλλά πάλι δεν είναι τίποτα τα 3 ευρώ σε σχέση με τα έξοδα του εμβάσματος. Απλά δηλώνεις στο paypal ένα λογαριασμό σου εδώ στην Ελλάδα και τα λεφτά μεταφέρονται εκεί σε 2-3 μέρες πλέον. (Κάποτε ήταν 1-2 εβδομάδες)

Το buy it know είναι μεγάλη αποτυχία, μην το χρησιμοποιείς τζάμπα το έξοδο. Πιάνει μόνο όταν πραγματικά σκωτώνεις την τιμή.

Όταν κάνεις την δημοπρασία να βάζεις πάντα Gallery item και bold. Και καλό είναι να κάνεις και ένα search ποιο πριν να δείς τι αλλά παρόμοια αντικείμενα πωλούνται και αν δείς ότι είναι πολλά καλό είναι να κάνεις την δημοπρασία και highlight. Είναι 2 λίρες παραπάνω αλλά αξίζει.

Να ξεκινάς πάρα πολύ χαμηλά τα αντικείμενα σου γιατί έτσι εξασφαλίζεις πολούς watchers. To 90% των δημοπρασιών στο ebay καθορίζονται την τελευτέα μισή ώρα της δημοπρασίας. Επίσης γνώμη μου είναι ότι η Κυριακή είναι η καλύτερη μέρα για να λήξει η δημοπρασία σου και ιδιαίτερα 12 η ώρα το βράδυ (ώρα Ελλάδας). Στην Αγγλία είναι 10 η ώρα εκείνη την στιγμή και οι περισσότεροι είναι σπίτια τους.

¶ και κάτι σημαντικό, πρόσεχε όταν κάνεις την δημοπρασία μην βάλεις "καταλάθος" ότι το αντικείμενο που πουλάς είναι στην Αγγλία γιατί αν γίνει έλεγχος από το ebay και σε καταλάβουν και θα σου διαγράψουν την δημοπρασία αλλά και θα είσαι στην "μπούκα"

Και τέλος 3 είναι τα συστατικά για πολλά bid, απόλυτη ειλικρίνεια στην περιγραφή (όχι copy-paste από το site του κατασκευαστή), πολλές φωτογραφίες και να απαντάς σε όλες της ερωτήσεις...

.........χρησιμα ολα αυτα..........δεν εχει απαντηθει μονο ενα σημειο που με ενδιαφερει....ειναι δυνατον η πληρωμη που θα γινει μεσω paypal να χρεωθει στο κεφαλαιο της χρεωστικης μου καρτας....χωρις να μπει σε κανενα λογαριασμο????

Αυτό που ζητάς δεν γίνεται

Δεν έχει σχέση η κάρτα που έχεις δηλωμένη σαν αγοραστής στο paypal με τον λογαριασμό που θα δηλώσεις για να έρχονται τα λεφτά που κερδίζεις σαν πωλητής. ¶λλο το ένα άλλο το άλλο...

.........χρησιμα ολα αυτα..........δεν εχει απαντηθει μονο ενα σημειο που με ενδιαφερει....ειναι δυνατον η πληρωμη που θα γινει μεσω paypal να χρεωθει στο κεφαλαιο της χρεωστικης μου καρτας....χωρις να μπει σε κανενα λογαριασμο????
από τη στιγμή παντως που μπορείς να τα βαλεις σε καποιο λογαριασμό, ουσιαστικα σε δευτερο χρονο μπορείς να τα βαλεις στο κεφαλαιο της καρτας

Mπορείς να κάνεις το άλλο όμως. Να κρατάς τα λεφτά στον λογαριασμο σου στο paypal και να τα χρησιμοποιείς για τις αγορές σου μέσω paypal... :wink:
αυτο ειναι καλο

μηπως ξερει καποιος να μου πει πως μπορω μεσω τραπεζικου λογαριασμου απο το paypal να πληρωσω κατι που αγορασα απο το e-bay??ρωταω γιατι ενω ισχυριζονται οτι μπορει να γινει κατι τετοιο,δεν το εχω καταφερει ακομα..

εχω λογαριασμο στην εθνικη και στην probank...

επισης ποιες καρτες δεχεται το paypal??ξερω οτι δεχεται visa k mastercard αλλα και παλι οχι αποολες τις τραπεζες..

μηπως ξερει καποιος να μου πει πως μπορω μεσω τραπεζικου λογαριασμου απο το paypal να πληρωσω κατι που αγορασα απο το e-bay??ρωταω γιατι ενω ισχυριζονται οτι μπορει να γινει κατι τετοιο' date='δεν το εχω καταφερει ακομα..εχω λογαριασμο στην εθνικη και στην probank...

επισης ποιες καρτες δεχεται το paypal??ξερω οτι δεχεται visa k mastercard αλλα και παλι οχι αποολες τις τραπεζες..[/quote']

Δεν ξέρω αν γίνεται από Ελλάδα αυτό.... Κάρτες νομίζω δέχονται ΟΛΕΣ τις visa & master.......

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back