Don't explain

dmilo

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Μια εντελώς πρόχειρη ηχογράφηση (mp3 recorder στη μέση του δωματίου και ό,τι έπιασε). Κιθάρα, μπάσο, φωνή. Περισσότερο το ανεβάζω επειδή η ενασχόλησή μου με το συγκεκριμένο είδος μουσικής (ως εκτελεστής, όχι ως ακροατής) ξεκινά τώρα και θέλω τα φώτα σας όσον αφορά στην γραμμή της κιθάρας περισσότερο. Παρατηρήσεις, σχόλια κ.λπ. καλοδεχούμενα (όπως ο Σκαραβαίος, μου αρέσουν οι παρατηρήσεις, διορθώνομαι! ;-) )

DR2-0011.mp3

Attachments

dmilo είπε:
Μια εντελώς πρόχειρη ηχογράφηση (mp3 recorder στη μέση του δωματίου και ό,τι έπιασε). Κιθάρα, μπάσο, φωνή. Περισσότερο το ανεβάζω επειδή η ενασχόλησή μου με το συγκεκριμένο είδος μουσικής (ως εκτελεστής, όχι ως ακροατής) ξεκινά τώρα και θέλω τα φώτα σας όσον αφορά στην γραμμή της κιθάρας περισσότερο. Παρατηρήσεις, σχόλια κ.λπ. καλοδεχούμενα (όπως ο Σκαραβαίος, μου αρέσουν οι παρατηρήσεις, διορθώνομαι! ;-) )
Είναι πολύ ωραία τζαζ μπαλάντα . :)

Η κιθάρα χρειάζεται ποιο ολοκληρωμένο compιng από ρυθμική πλευρά . τα ακόρντα είναι καλά . (Les Paul παίζεις ?)

Η φωνή έχει υπέροχη χροιά , θέλει όμως λίγη δουλίτσα στον ρυθμό και στο intοnation. 

Το μπάσο θέλει δουλίτσα στις διάρκειες όπως και στο πως πρέπει να κινητέ σε αυτό το στυλ μουσικής  .

Σίγουρα κάθε αρχή και δύσκολη. Η αλήθεια είναι οτί έχετε καλή αισθητική και δεν κωλώνετε να παίξετε τρίο ζωντανά και να το γράψετε  ;)

Παιδιά μπράβο και καλή΄συνέχεια 8)

Ευχαριστώ theod. Ναι, είναι Les Paul (Black Beauty, μεσαίος, σε Boss GT-10).

Εξήγησέ μου σε παρακαλώ την έννοια του comping... εννοείς τήρηση ρυθμού, ή μήπως τον αρπισμό;

Yπέροχο. Αν το άκουγα live θα ζητούσα κι άλλο ποτό :).

Η αλήθεια είναι οτι λείπει ένας χοντρός ιδρωμένος ντράμερ που σκουπίζει κάθε μεμβράνη γύρω του, αλλά αυτό πρέπει να το γνωρίζετε ήδη ;D.

Απ' τα πολύ αγαπημένα μου κομμάτια.

Δημιουργήσατε πολύ ωραία ατμόσφαιρα, δεν έχω την αίσθηση ότι χωλαίνει κάπου.

Μπράβο σας και καλή συνέχεια!

:)

dmilo είπε:
Ευχαριστώ theod. Ναι, είναι Les Paul (Black Beauty, μεσαίος, σε Boss GT-10).

Εξήγησέ μου σε παρακαλώ την έννοια του comping... εννοείς τήρηση ρυθμού, ή μήπως τον αρπισμό;
γάτος ειμαι  8)το βρήκα με την κιθάρα ,

comping είναι η συνοδεία είτε ρυθμική (μπορει να παίζει σε τέταρτα ,sincopation κλπ)

είτε αρμονική (απο τη στιγμή που έχεις μπασίστα μπορείς να παίζεις τα ακόρντα με drop2,3 (  Voicings)

στις 4 ψιλές χορδές της κιθάρας για να χωριστούν οι συχνότητες των οργάνων και να είναι όλα πιο τακτοποιημένα σε αποτέλεσμα )   ;)

τσέκαρε αυτό το drop2 παράδειγμα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν κατάλαβα καλά λοιπόν, "αφήνω" τις μπάσες νότες στο μπάσο και αλλάζω τις συγχορδίες έτσι ώστε να πιάσω και πιο "ψηλές" νότες, έτσι;

Ενδιαφέρον....

Θα επανέλθω με καλύτερη ηχογράφηση, χρόνου θέλοντος. Ευχαριστώ παιδιά για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Theod, σου είμαι υπόχρεος.  :)

dmilo είπε:
Αν κατάλαβα καλά λοιπόν, "αφήνω" τις μπάσες νότες στο μπάσο και αλλάζω τις συγχορδίες έτσι ώστε να πιάσω και πιο "ψηλές" νότες, έτσι;

Ενδιαφέρον....

Θα επανέλθω με καλύτερη ηχογράφηση, χρόνου θέλοντος. Ευχαριστώ παιδιά για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Theod, σου είμαι υπόχρεος.  :)

να σαι καλά φίλε μου  :)

Moυ άρεσε πάρα πολύ...η φωνή μου άφησε μια γλυκύτατη αίσθηση που υπερκάλυψε τις οποιεσδήποτε τεχνικές ατέλειες στον ήχο :D :D :D :D

Σ' ευχαριστώ πολύ gkou... θα το μεταφέρω στην τραγουδίστρια (η οποία, btw, είναι η γυναίκα μου ;) )

H αλήθεια είναι ότι δεν το είχα ξανακούσει το κομμάτι, δεν το γνώριζα. Χτες λοιπόν, κάθισα και άκουσα το αυθεντικό και είμαι ακόμη πιο εντυπωσιασμένη , dmilo! :D

Eκτός του ότι πρόκειται για ένα δύσκολο -φωνητικά- κομμάτι , η γυναίκα σου το απέδωσε με τον δικό της τρόπο και μπορώ να σου πω ότι προτιμώ τη δική της εκτέλεση , από όσες άκουσα :)

:D

Εξαιρετική εκτέλεση είναι και αυτή της Lisa Stansfield, πάνω στην οποία "πάτησε" για το feeling...

Στις 7 Αυγούστου θα βγούμε λάιβ με αυτό και άλλα δύο, στη Φλώρινα. Μόλις έχω την ηχογράφηση από την κονσόλα, θα ανεβάσω και τα τρία.

Ξαναματαευχαριστώ ;-)

Μερικές σκέψεις και από εμένα μιας και ανέλαβα το δύσκολο έργο του μπάσου σε αυτό το όμορφο κομμάτι.

Επειδή είναι balada συνεπώς σε αργό ρυθμό νομίζω ότι πρέπει κυρίως να κρατάω τις βασικές νότες των συγχορδιών. Μετά από το αρχικό Am, Am/G, F, E πάμε προς το Cmaj7 δια του Ab9,G9 όπου και υπάρχει μια καθυστέρηση. Εκεί ομολογώ δεν έχω κάποια ιδέα τι θα μπορούσα να προσθέσω και έτσι κρατάω την G για 3 μέτρα και ίσως να ακούγεται άδειο.

Αν κάποιος γνωρίζει αυτό το κομμάτι και έχει κάτι να συμβουλέψει  γενικά ή και συγκεκριμένα, θα με βοηθήσει πολύ η άποψή του.

Κώστας

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back