Dogs that Changed the World

marathon είπε:
Που να θυμάμαι...1,5 μήνα πάντως τον πέρασε στο γιατρό έγκλειστος...Νομίζω ότι το είδα έγκαιρα και τη γλύτωσε...
Μαραθώνιε... γι'αυτό κάνουμε εξετάσεις αίματος κάθε χρόνο στο σκύλο... για να μην τη γλυτώσει "κατά τύχη".  ;)

The Genius Loci είπε:
Βασικά, μέχρι ένα βαθμό, ο ένας "επιλέγει" τον άλλον.... αν ο σκύλος σου ήταν από φυσικού του υψηλής ενέργειας ζώο, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι... μακάρια ήρεμος. Κάποια στιγμή θα ξέσπαγε.
Ε ενταξει ειναι και πως τον εκπαιδευεις πως θα τον μεγαλώσεις...καλα σιγουρα παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του σκύλου. Ενα jack russell ας πουμε δεν θα το έκανε αυτο...βεβαια δεν θα το περνά κιολας λογο γνωστον προβλημάτων ενεργειας.

nikoskor41274 είπε:
Ε ενταξει ειναι και πως τον εκπαιδευεις πως θα τον μεγαλώσεις...καλα σιγουρα παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του σκύλου. Ενα jack russell ας πουμε δεν θα το έκανε αυτο...βεβαια δεν θα το περνά κιολας λογο γνωστον προβλημάτων ενεργειας.
Τι σκύλο έχεις Νίκο?

The Genius Loci είπε:
Τι σκύλο έχεις Νίκο?
Ενα μπασταρδάκι λυκάκι. υιοθεσια . ειναι 15 μηνων τώρα.το έχω απο 2,5 μηνών.

Ηταν περίπτωση: υιοθεσία ή τέζα...οπως δυστηχός συναντίετε πολύ τελευταία αυτο το concept.

Να πω και γω τον πονο μου? Eγω θελω να παρω σκυλο αλλα δυστυχως οι συχνες μετακινησεις μου, σε συνδυασμο με το μικροσκοπικο μου διαμερισμα το καθιστουν αδυνατο. Kαι δε το βλεπω να γινεται δυνατο στα επομενα χρονια :( :( :(

Εχω τουλαχιστον το samoyed του θειου μου στην Κυπρο :P

Πολύ καλό TGL. Με ευχαριστεί ιδιαίτερα που αρκέτα μέλη του forum συμμετέχουν σε τέτοια θέματα... Ότι ενδιαφέρον βρίσκετε να μας ενημερώνετε

Ελπίζω να έχετε ακούσει και για το καινούργιο νομοσχέδιο που αφορά τα ζώα

Όσο αφορά την λεισμανιωση, η μόλυνση γίνεται απο τις σκνίπες...οπότε αυτοί που μένετε κοντά σε στάσιμα νερά ή άλλες περιοχές οπου μαζέυονται σκνίπες καλό είναι να πηγαίνετε το σκύλο τακτικά στον κτηνίατρο...οι πιο επικύνδινοι μήνες είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος... οπότε μια ορολογική εξέταση τον Μαιο και μια τον Νοέμβριο θα σας υπερκαλύψει... ακόμα με ένα περιλέμιο και κάποιο εντομοαποθητικό σπρει μπορείται να γλιτώσετε τα ΠΟΛΥ μεγαλύτερα έξοδα θεραπείας, και αυτό αν το καταλάβετε έγκαιρα.

Τέλος αν θυμάμαι σωστά τον αριθμό 7 στους 10 σκύλους στην ελλάδα είναι μολυσμένοι οπότε δεν βλάπτει ακόμα και αυτοί που είναι σίγουροι οτι ο σκύλος είναι μια χαρά να τον πάνε για εξετάσεις.

spirosg είπε:
Όσο αφορά την λεισμανιωση, η μόλυνση γίνεται απο τις σκνίπες...οπότε αυτοί που μένετε κοντά σε στάσιμα νερά ή άλλες περιοχές οπου μαζέυονται σκνίπες καλό είναι να πηγαίνετε το σκύλο τακτικά στον κτηνίατρο...οι πιο επικύνδινοι μήνες είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος... οπότε μια ορολογική εξέταση τον Μαιο και μια τον Νοέμβριο θα σας υπερκαλύψει... ακόμα με ένα περιλέμιο και κάποιο εντομοαποθητικό σπρει μπορείται να γλιτώσετε τα ΠΟΛΥ μεγαλύτερα έξοδα θεραπείας, και αυτό αν το καταλάβετε έγκαιρα.

Τέλος αν θυμάμαι σωστά τον αριθμό 7 στους 10 σκύλους στην ελλάδα είναι μολυσμένοι οπότε δεν βλάπτει ακόμα και αυτοί που είναι σίγουροι οτι ο σκύλος είναι μια χαρά να τον πάνε για εξετάσεις.
Δεν πρόκειται για την κοινή σκνίπα. Δες αυτό το link:

http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=1029

Ελπίζω να έχετε ακούσει και για το καινούργιο νομοσχέδιο που αφορά τα ζώα
Σε ποιο νομοσχέδιο αναφέρεσαι greg?

Από νομοσχέδια καλά πάμε. Στην εφαρμογή πάσχουμε...

greg+9 είπε:
Ρίξε μια ματια TGL. Το είχα αναρτήσει πριν λίγο καιρό

http://www.noiz.gr/index.php?topic=185530.0
Αναφέρεσαι στα σχόλια προφανώς... είναι αλήθεια ότι, όχι μόνο στην Ελλάδα, υπάρχουν άπειροι ηλίθιοι "φιλόζωοι". Έχω συναντήσει στο δρόμο αρκετούς: με το σκυλί χωρίς λουρί (απαγορεύεται ήδη από το νόμο), με το σκυλί σε φλέξι να πηγαίνει 10 μέτρα μπροστά τους (σωστό: το σκυλί είναι ο pack leader, ο άνθρωπος πίσω είναι πολύ βλάκας για να είναι...), χωρίς να μαζεύουν τις ακαθαρσίες του ζώου και πολλά άλλα, και, βέβαια, σαν κλασσικοί ελληναράδες, έχουν και ΓΝΩΜΗ για το πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα.

Fuck 'em dude...

The Genius Loci είπε:
Δεν πρόκειται για την κοινή σκνίπα. Δες αυτό το link:

http://www.alfa-omega.gr/article.asp?AID=1029
Στην Ελλάδα απαντώνται 12 είδη σκνιπών(10 Phlebotomus spp. και 2 Sergentomyia spp.), απο τα οποία μόνο ο Phlebotomus neglectus είναι μεταδότης της L.Infantum.(χωρίς αυτό βέβαια να είναι απόλυτο)

Κάθε είδος του γένους phlebotomus προτιμάει κάποια συγεκρμένη ομάδα ζώων οπότε ακόμα και η μόλυνση του ανθρώπου είναι πιθανή.

(οπότε δεν είναι μια σκνίπα αλλά είδη σκνιπών με διαφορετικές πιθανότητες το καθε ένα να μολύνει έναν σκύλο)

Σπύρο, πιθανώς να έχεις δίκιο για τις σκνίπες, εγώ γνώριζα ότι μόνο ένα είδος προσβάλλει τους σκύλους, όχι ότι έχει και ιδιαίτερη σημασία πάντως, γιατί το παρακάτω:

spirosg είπε:
οι πιο επικύνδινοι μήνες είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος... οπότε μια ορολογική εξέταση τον Μαιο και μια τον Νοέμβριο θα σας υπερκαλύψει... ακόμα με ένα περιλέμιο και κάποιο εντομοαποθητικό σπρει μπορείται να γλιτώσετε τα ΠΟΛΥ μεγαλύτερα έξοδα θεραπείας, και αυτό αν το καταλάβετε έγκαιρα.
... είναι απόλυτα σωστό και λογικό αλλά και επαρκές για όλους τους κινδύνους.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα