warpie είπε:
δε τα υποτιμαω
δεν εχω προσωπικη εμπειρια οποτε δε μπορω να ξερω. Η αληθεια ομως ειναι πως κατασκευαστικα
δε μου πολυγεμιζουν το ματι.. για ποιοτητα circuits kai components δε ξερω.
Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την ποιότητα των κυκλωμάτων των Doepfer αλλά δεν μπορεί ένας ταλαντωτής της Doepfer να κοστίζει 250 ευρώ και ένας ταλαντωτής STS να κοστίζει 500 ευρώ, και να μην υπάρχει διαφορά. Ιδία εμπειρία δεν έχω, απλά σου μεταφέρω γνώμες ανθρώπων από ξένα fora, στα οποία συμμετέχω. Το θέμα modular όμως με απασχολεί εδώ και 3-4 χρόνια, καθότι είμαι κι εγώ υποψήφιος αγοραστής και έχω συλλέξει αρκετές πληροφορίες. Όπως προανέφερα, κάποια από αυτά τα άτομα έχουν ποικιλία από modulars και το Doepfer είναι στις τελευταίες προτιμήσεις κατά κύριο λόγο επειδή η κατασκευαστική ποιότητά του είναι χείριστη.
Μέτρο σύγκρισης ως προς τις άλλες εταιρείες; ειδικά με STS και Technosaurus, ούτε κατά διάνοια. Ούτε κατασκευαστικά ούτε από πλευράς ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Από πλευράς ποικιλίας modules ούτε η STS και πολύ περισσότερο ούτε η Technosaurus έχουν τόσα όσα η Doepfer, αλλά αυτό φαντάζομαι ότι δεν παίζει και πολύ ρόλο καθότι φαντάζομαι μιλάμε για ένα εισαγωγικό σύστημα.
Σε πολλές περιπτώσεις είναι εφικτή η σύνδεση modules διαφορετικών εταιρειών. Τα μόνα προβλήματα που μπορείς να έχεις είναι:
1. το πρωτόκολο CV και το εύρος στο οποίο λειτουργούν τα modules. Τις περισσότερες φορές μιλάμε για 1 V/oct, αλλά όχι πάντα καθότι στα EMS είναι 0,33 V/oct.
2. τα καλώδια, καθότι σε άλλα είναι τύπου jack, σε άλλα είναι mini-jack, σε άλλα είναι banana, κ.λ.π.
Για να πούμε όμως και του στραβού το δίκαιο, τα Doepfer είναι αναλογικά, είναι modular και ως εκ τούτου - μιλώντας από την ηχητική σκοπιά - είναι καλά. Εξάλλου, και το Pro-One είναι χάλια κατασκευαστικά αλλά ηχητικά είναι super. Αν θες να ρωτήσεις οτιδήποτε άλλο, εδώ είμαι.