Είδα ένα κουτί σαν αυτό της φωτογραφίας που είχες στο tutorial και την είχα τυπώσει και την είχα μαζί μου. Μου είπαν ότι αυτό το κουτί είναι αεροστεγές και για κατασκευές πολύ απαιτητικές και έχει γύρω στα 15ευρώ.15 ευρώ κουτάκια δεν έχω βρει ποτέ. Συνήθως τόσο κάνουν τα μεγάλα μεταλικά κουτιά που χρησιμοποιώ για ενισχυτές και synth modules... :?
ξερει κανείς στη θεσσαλονίκη που έχουνε κουτιά?? απο δευτέρα το ξεκινάω και γω το πεταλάκι' date=' αλλα για το μπάσο. Toneless πες μου λίγο πάλι τί πυκνωτές πρέπει βάλω για να είναι ποιό μπάσος ο ήχος?? Υπάρχει μήπως πυκνωτής μεταβλητής χωρητικότητας ωστε να μπορώ να το ρυθμίζω? ή αν μπορείς πές μου πως ακριβώς μπορώ να το κάνω με διακοπτάκι ωστε να αλλάζω ανάμεσα σε δυο[/quote']
Οι πυκνωτές που προτείνω είναι οκ kai gia mp;asso. Ενναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις λίγο μεγαλύτερο πυκνωτή εισόδου. Π.χ γύρω στα 0.47μF ή 1μF. Τα άλλα άφησέ τα ίδια...\Πυκνωτής μεταβλητής χωρητικότητας δεν υπάρχει. Τουλάχιστον όχι απο όσο γνωρίζω και σε αυτά τα μεγέθη.
Ανάλογα με τον διακόπτη που θα πάρεις μπορείς να συνδέσεις τους πυκνωτές ώστε να υπάρχει εναλλαγή μεταξύ τους. Στη μια μεριά θα ενώνεται ο ένας και θα αποκόπτεται ό άλλος κλπ. Anyway ακόμη δεν το άρχισες για μετατροπές μιλάμε; :?
Καταρχήν' date=' δεν χρειάζονται να είναι όλα τα υλικά ίδια με αυτά στις φωτογραφίες και αυτό το έχω γράψει και στο άρθρο.Από εκεί και πέρα η ανάλυση εξόδων έχει ως εξής:
Τρανζίστορ από Ακτίνιο +1.7
κόλληση +2
Έλεγα να καθήσω να ασχοληθώ την Κυριακή και τώρα που είδα για το ποτ μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.
1.7 ευρώ για το τρανζίστορ είναι πάρα πολλά λεφτά. Μάλλον κάτι λάθος έγινε. Για την κόλληση των 2 ευρώ φαντάζομαι ότι εννοείς ολόκληρο καρούλι, κάτι που θα σου κρατήσει για πολύ καιρό...
Τους κωδικούς της απόδειξης μην τους κοιτάς. Ο Φανός απλά χρησιμοποιεί τους ίδιους κωδικούς για κάποια υλικά ίδιας τιμής. Κοίτα απλά να γράφει το ποτενσιόμετρο πάνω του Β.
Αμερικάνικό σύστημα:
Α=λογαριθμικό
Β=γραμμικό
Όλα τα υπόλοιπα μοντέλα είναι ακριβώς αντίθετα, όπως και αυτά του Φανού.
Ηρεμία βρε σύ...Ίσως και να βάλω αλουμινόχαρτο στο κουτί που πήρα αν δεν το πετάξω απ'το παράθυρο. Αρκετά συγχύστηκα.Τη διάτρητη πλακέτα με τι την κόβουμε;Όσο μπορούμε βοηθάμε.
Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, για την διάτρητη, απλά την χαράζεις με ενα μαχαιράκι και μετά τη σπας ακόμη και με τα χέρια. Ενα κοφτάκι βοηθά ακόμη περισσότερο...
Και μια σημείωση... θα ήθελα να ρωτάτε περισσότερο ουσιαστικά πράγματα για να μην μεγαλώσει ανεξέλεκτα το topic και γίνει κουραστικό για όποιον θέλει να δοκιμάσει την κατασκευή.
Κοντά στη πλατεία Εξαρχείων. Αν θυμάμαι καλά είναι στον ίδιο δρόμο με τον AN club αλλά πιο χαμηλά.Τα υλικά (χωρις κουτί) δεν ξεπερνάνε σε κόστος τα 5 ευρώ μαζι με την διάτριτη που φτάνει για 8 noiz overdrives σε μέγεθος. Αυτός ο Φανός που πέφτει; ΠΩΣ ΑΝΕΒΑΖΩ ΦΩΤΟ; :evil:
Πολλά μπορεί να έχουν συμβεί αλλά πρέπει να μου περιγράψεις τον θόρυβο που ακούς. Θα προτιμούσα pm για να μην κουράζουμε το topic.Πήγα να το δοκιμάσω πριν το βάλω στο κουτί κ έγινε το χάος.. Τι μπορεί να έχω κάνει λάθος ρε γαμώτο.. Παίζει να έκαψα τίποτα? Επίσης στο Φανό δεν είχε το διακόπτη που περιγράφεις στο άρθρο. Που θαβρω?
Για το σπίτι θα είναι Ok αλλά όχι για studio kai live...Δεν χάνεις τίποτα να πάρεις ή να φτιάξεις μπόνος σου ενα απλό αλουμινένιο κουτί. Αν δεν σου αρέσουν τα εμπορικά τύλιξέτα με ύφασμα, βάλε ξύλο γύρω-γύρω κλπ 8)Προς το παρόν προβληματίζομαι για το αν το πλαστικό κουτί είναι επαρκές ή θα δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό.
Μπορείς να πειραματιστείς με τον τρόπο που λες. Εναλλακτικά δοκίμασε να συνδέσεις ένα 10K ποτενσιόμετρο. Σπάσε τη συσκευή μεταξύ του διακόπτη και του πυκνωτή και σύνδεσε το ποτενσιόμετρο. Με το στέλεχος του ποτενσιόμετρου να κοιτάζει μακριά από εσένα, σύνδεσε το πρώτο αριστερά ποδαράκι με το διακόπτη, το μεσαίο με το πυκνωτή και το τελευταίο δεξιά με τη γείωση. Ελπίζω να τα σκέφτομαι καλά. Έχω ένα πονοκέφαλο που πάει να μου σπάσει το κεφάλι....και το έβαλα σε ένα κουτί διακλάδωσης ηλεκτρολογικό που βρήκα σπίτι. Θα το αφήσω εκεί για να θυμάμαι το πρώτο μου DYI. Σκέφτομαι να φτιάξω άλλο ένα με διακόπτη για LED. Επίσης πως μπορώ να βάλω VOLUME για γίνει ένα ολοκληρομένο OVERDRIVE; Στείλε οδηγίες να αρχήσω να ζεστένω το κολλητάρι. Πως ανεβάζω ΦΩΤΟ;
Κάθησα τώρα που βρήκα καιρό να το φτιάξω' date=' όλα ήταν πολύ εύκολα (αν και δεν είχα ξαναπιάσει κολλητήρι), το πρόβλημα ήταν όταν το έβαλα να το δοκιμάσω.[/quote']
Χμ...Παράξενο δείχνεις να ξέρεις κάποια βασικά ηλεκτρονικά ...αλλά δεν έχεις ξαναπιάσει κολλητήρι; :?
To πρόβλημα είναι ότι δε φαίνεται να λειτουργεί στο ον' date=' και έχω την εντύπωση ότι χρειάζεται μία επιπλέον σύνδεση του input jack στο ground; [/quote']
Που ξέρεις αν το πετάλι είναι στο on ή στο off αφού δεν λειτουργεί;
Το layout kai to schematic δεν έχουν λάθοι.
Δεν ξέρω ποιός σου ανέφερε για το λάθος περί έλλειψης ενος καλωδίου που θα έπρεπε να πηγαίνει στη γείωση ...αλλά ας δούμε λίγο το σχεδιάγραμμα. Αν παρατηρήσεις καλά, υπάρχει ενα καλώδιο απο το output jack στη γείωση. ¶ρα, και εφόσον έχεις χρησιμοποιήσει μεταλικό κουτί είναι γειωμένο και το Input jack. Νομίζω;
Προτίμησα να χρησιμοποιήσω το output jack για να μην χρειάζεται κάποιος να κολλά πολλά καλώδια στο ενα jack...
Αν κάνω λάθος κάπου πές μου. Ευχαρίστως να το ψάξω και να διορθώσω αμέσως το σχέδιο.
Πέρα απο τη diy νοοτροπία που προσπαθώ να ενσωματώσω -όσο μπορώ- στους μουσικούς είμαι και μεγάλος υποστηρικτής της Open source λογικής. Έτσι, αν υπάρξει κάποιο μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ευχαρίστως να ξανακοιτάξουμε το πετάλι, να επαναπροδιορίσουμε τον ήχο του με αλλαγή υλικών και γιατί όχι να φτιάξουμε ενα συλλογικό σχέδιο.
Επίσης δείχνει να πιάνει ραδιόφωνο' date=' και η ευκρίνειά (του ραδιοφώνου) εξαρτάται από τη θέση του ποτ.[/quote']
Απο όσο γνωρίζω -απο το δικό μου και κάποιων παιδιών που το έφτιαξαν- δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Τελικά όμως δεν κατάλαβα, σου δουλεύει ή όχι; :?